Lydnadskurs 12 okt 2008

momenten i klass 1 och en härlig hunddag tillsammans med

Annika och Devil, Kristina och Zingo, Doris och Maja, Stine och Keelah, Camilla och Mollie samt Lotta och Matulda. Några makar/sambos/pojkvänner fanns också med denna dag, samt lite vovs som inte skulle gå kurs!

På plats fanns också fotograf och assistent/momenthjälp Therese och likaledes assistent/momenthjälp Monica. Den sistnämnda visade även hur klick går till för oss noviser, fick låna Fred som är totalt "oklickad" i livet samt att hon också visade lite på stora, fina Keelah.

En fantastisk dag med solsken, många duktiga mattar/hussar och vovs samt eminent kursledning av Mervi med hjälptjejerna. Fika, lunch och då mycket prat sinsemellan, däremellan mycket träning individuell såväl som tillsammans. Tränade bland annat inkallning inom instängslat område, där våra vovs fick sitta och vänta på kommando, vi gick iväg ca 15 meter och sedan ropade vi in vår hund! Jättekul att se hur olika vi ropar eller inte ropar (en behövde bara en gest) - hur långt vi alla kommit med våra hundar och träningen ihop!!

Tack till alla för en fantastiskt härlig dag med många sporrar för en fortsättning för oss som inte tränat detta så mycket, gav absolut mersmak! Tack till Fred som var en underbart arbets/träningsvillig kille, men så fanns det också falukorvsbitar i gottepåsen denna dag, vem som helst är motiverad då och tycker matte är bäst i världen!!

På bilderna är det mycket husse, men större delen av dagen var det träning med matte (och då var kameran i bilen *hehe*). Lite träning blev det med husse, medan matte vilade "fotarna" och fotade lite!

Små bilder, igen att göra större med ett klick....
    En sån man bara vill gosa med!  Så duktig va denna härliga vov!    Fokus på matte  Fred o husse  Fred o husse m långlina  Fin-fina Keelah  Träningsplatsen  Så fin han är Vår fining  Husse o Fred  Husse o Fred i vardagsrmt  Diplomet

Avslutade med lite bilder hemifrån, trötta men glada gänget är hemma efter en hel dag med aktiviteter!! Matte och Fred fick också diplom, gillar texten där som lyder:
"Du har med stort ansvar som hundägare tränat på ett positivt sätt och visat att du och din hund är ett team" och så kändes det också, inkallningsövningen som jag, matte, gjorde med Fred satt som en "smäck" - jag var super att vara med!!

Alla skötte ansvarsbiten perfekt tyckte jag, inga kontroverser mellan vare sig fyrbenta eller tvåbenta (hihi) - skämt åsido - inga hundar som "triggade" varandra med blickar eftersom vi höll dem från det och alla var så taggade att träna och fokuserade att de nog glömde att det fanns andra vovs i närheten. 

Två exempel är med egen hund:
- jag tappar kopplet mitt i en övning, vilket gör att Fred fortsätter framåt, men fri som en fågel - jag ropar hans namn och får hans intresse, vänder mig om med ryggen mot honom och börjar småspringa åt andra hållet - han kommer direkt till mig i stället för att dra till andar vovsen

- vi kör inkallning med lina och Mervi släpper linan helt när Fred drar iväg, annan hund voffar till höger om Fred, han liksom lyssnar till men stannar inte upp utan fortsätter till matte (tjohej va glad man blir då) och andra gången reagerade han inte alls på något runtomkring!!

En toppendag alltså! Tack igen alla!

HugsiHugsi

Postat av: Mervi
2008-10-14 / 09:06:47

Ja, va kul det var att se er lilla filur vara så intresserad av träning. Han är supersmart och med ägare som er som ser när det blir stress i bilden och tar det lite lugnt och sedan tränar vidare är ju så super.

Yvonne och Nemo var ju inte med för Yvonne hade blivit sjuk.

Träna nu på vidare och så ses vi på "tävlingsbanan" snart...Kramar Mervi


Postat av: Mia
2008-10-14 / 09:37:46

Tack Mervi, glömde det i hastigheten så jag skrev in dem av bara farten!!



Jättetrevlig dag absolut fått mersmak! Träna, träna, träna!!


Att tänka på innan du kommenterar:

- för att slippa missa några inlägg kan du ju klicka här ---> bloglovin
- vill du låna några av mina foton på bloggen - fråga först!
- all reklam, spam och trams RADERAS omedelbums
- medan jag STORTRIVS och BLIR GLAD för alla andra goa kommentarer!








Namn:

E-Post: (Publiceras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Komma ihåg dig?