Gripande blogginlägg om hemlösa

med hund från Mervis Londonresa i helgen som var. Läs, begrunda - hur lever vi och de med sina kära fyrbenta vänner? Vad är viktigt för dem visavi oss med hund i vår närhet?

Här kommer länken till inlägget.

Själv fick jag (än en gång efter ett av Mervis inlägg) en del egna tankeställare men också en del frågor om det egna hundägarskapet - en sak är då säker - Det är ALDRIG för sent att lära gamla hundar sitta (om nu det skulle vara nödvändigt att lära dem förstås ;-) ja ni förstår vad jag menar), inte ens tvåbenta stofiler är olärbara på gamla dar!

Nu tar jag Valborgs-ledighet, åker hem med min kära make och vår härlige vov, kör lite inkallningsträning på parkeringen som vi brukar (han ser mig på långt håll, viftar lätt på svansen - ja Fred alltså - jag går förbi och lämnar väska i bilen, sen vänder jag mig åt deras håll och säger "KOM", racer-Fred kommer som en oljad blixt och så är det samma tillbaka till husse, sen drar vi vår kos tillsammans - bra vardagsträning). Hem till stundande Valborgs-firande, dvs middag med "barnen" och mina päron, grilla på altanen för hela slanten, gott vin, en kall öl till grabbarna, Fred springandes i trädgården i sin långa lina och har kul  - vad mer kan man begära!!

Må så gott alla, ta det varligt med eldarna i kväll och hoppas ni får en underbar avslutning på denna månad, vakna upp till vackra maj och flera dagars fortsatt ledighet!

Over and out!

Den lilla gröna pilen

som ni ser bredvid inläggsrubriken - detta lilla hjälpmedel är inlagt alldeles nyligen och är till för dig som bläddrar neråt bland inläggen och vill komma upp ur "smeten" (hehehe), dvs komma tillbaks till toppen av sidan utan att scrolla som en tok - klicka bara på pilen och WIPS du är uppe!

Igen, ha det gott!

Nu är det snart dags

för vår Gästforskarvandring - vi anordnar den med annan enhet här på jobbet och börjar alltså med en rundvandring med några av våra många gästforskare. Efter ca 45 minuters campus-visning så drar vi oss tillbaka på klubben för lite tal, mingel och buffé! Hoppas, och tror, att det blir lika trevligt som förra årets! Nu ska bara min fot hålla för "trycket" också!

Ha det så gott alla, vi hörs och ses!

The Day

today har varit alldeles perfekt - bra på jobbet, bättre i foten (svullnaden är på väg ner, jihaaaaaaaaaaaaa), allt är super hemma (välartade tonårsflickor tjohej tjohej, ena lite sådär i magen men det ska förhoppningsvis bli allrajjjjt snart, hoppas o tror), super-doggelito FreddieLeddie som bara äääääääääääääääääääääääääääär VOOOOV and enjoys that bit såå mycket, ja vad kan man mer begära av livet - FÖRLÅT ÄLSKLINGEN du är ju också det bästa som hänt oss alla TACK FÖR ATT DU ÄR DU ;-) puss sötot vårt! (we will hångel you up in bridge soon enough, förlåt kära läsare för de interna svårigheterna *fniss*)!

Hoppas ni haft det särdeles bra idag och att dagen i morgon blir översärdeles bättre än en särdeles bra dag som idag - puss o hej, tomtesprej!

Bilder från oss

denna månad och hemifrån huset mest faktiskt. Bilderna är klickbara för större alternativ.

Blombänken Lilla rabatten Grillfix
Vår nya blombänk som nu kommer upp och visar sig i solens värmande strålar samt grillfix,
Fint märke minsann Typiskt bra-ha-grej Presenten
Present från husbandet - ni vet legala flaskstorlekar med vätskor för att ha på flygresor, perfekt present tyckte jag,
Kul med pinnar Tugga-tugga Min
En härligt lagom pinne i Freddans tycke är denna, som sedan skall behandlas på alla de sätt,
Yes rulla min pinne Freddan spanar Vad ska jag hitta på nu tro
så var rullningen gjord, nu ska vi se vad man mer kan göra på den här nyiga tomten,
Jag skaaaaaa få grepp Lira lite med Freddan i nya linan
aha, där är ju bollen, jag tror jag lajjar med den en stund, den är också, som pinnen, lagom stor för mig! Här har jag det bra minsann men såklart längtar jag efter staketet så jag slipper ta hand om alla oinbjudna gäster och så kan jag och mina kompisar springa järnet över hela stället sen!

All for now, see you soon!

DVD-filmer

damp ner i brevlådan på jobbet - 3 stycken, 2 inplastade och en rough-copy med vargarna i Yellowstone - samt att Bob även lade med en ljud-skiva, Yellowstone Soundscapes Through the Seasons, underbart nu är längtan efter att se dem över, nu ska det filmtittas i timtal vill jag lova!

Sorry, som ni förstår så har jag inte tid med er (eller jobbet *hehehehehe*) utan sätter i en skiva mesamma!

Dagen idag

har varit underbar och även idag har det gått i solens och ljusets tecken - Fred har testat sin nya löplina frenetiskt, lekt med sin stooooooora pinne med samma frenesi och så har han "solat" lite också - legat eller stått och bara njutit av värmen! Idag något svalare än igår, men fortfarande vårkänslor i 190 här hemma!

Fick besök på eftermiddagen, en liten spetsflicka med husse (som vi för övrigt inte känner), Fred i löplinan och hon utan koppel och där husse sa att hon brukar vara så feg och går aldrig fram till andra hundar - idag gjorde hon det varpå husse såg ut som en fågelholk i fejset, den där snygga killen skulle hon minsann retas med lite! Kom så nära så de hade nos mot nos och när Fred då ville "gosa" lite till, ja då hoppade hon ur räckhåll (hans lina går ju inte hur långt som helst) och så höll de på ett tag och "nojsade"! Kul att se dem och också kompisen deras, en spräcklig katt som inte riktigt vet om att den är en katt utan alltid lajjar med hundar, Fred var för honom ett undantag idag, kisse följde sin spetsflicka Fifi hemåt och lämnade liten Fred åt sitt öde!

Bra dag i övrigt och mycket sol på snoken, kan nog spela clown på nästa partaj jag, som vanligt - varje år smörjer jag in näsan med solskyddsfaktor 30 och låter bli resten av ansiktet och varje år detsamma - clownröd näsa och vitt fejs, hur snyggt är det på en skala!!!!!! Nåja, fortsätter mitt jobb med "kreeeeemen" och snart så är resten av fejjan ikapp snokisch!

Ha're gött you all!

Underbara dag

så fantastiskt skönt när värmen kommer så här, som i påskhelgen fast ännu bättre! Vi har njutit i 190 knyck av denna härliga dag, tillsammans i vår trädgård, på vår underbara "lilla" veranda och nu är det grill-tajm för hela slanten, grillen är pimpad kan man säga, dvs putsad, fejad och iordningsställd med ny gasolflarra - nu vankas gotta!

Hoppas ni alla haft en lika underbar dag som vi har haft och att dagen i morgon blir lika underbar!!

Ut till solen igen, vi hörs och ses!

Det här med att hälsa

eller inte hälsa på ens hund - när är ok? och när är inte ok? ja för dig, eller mig? Det här ämnet har jag kommenterat på annat ställe, men kom på att jag faktiskt inte sagt ngt här på egna bloggen om händelsen.

För att förtydliga så behöver jag berätta att vi inte har ett staket som avgränsar mot allmänning utan fram tills staket så har vi en pilhäck (och ni som vet hur den ser ut vet att den är gles även när den är tät!!!!) - alla kommer in på tomten och alla kommer också ut från tomten (typ vov om inte i långlina).

För inte så lite sedan så var det en kille i 10-årsåldern som åkte på en sparkcykel på gångvägen precis vid vår tomtgräns, fram och tillbaka, fram och tillbaka - vi, jag och Fred, reagerade väl enbart på att "Hur kul kan det vara att åka så många gånger på samma asfalt????" annars inga övriga restriktioner.

Fred i lina når precis en halvmeter från pilhäckens slut - taktik - och killen blir mer och mer intresserad av ett möte med hunden det syns på honom, jag har koll för jag är lite sådär med att vi inte har skydd alls runt egna tomten. Bara sådär så är han på väg mot Fred och ska hälsa, jag är alert och halvropar "Hälsa inte på hunden". Killen blir lite paff och börjar dra iväg på sin sparkcykel, jag ropar tillbaka honom och han kommer direkt. Jag vill ju förklara vad jag menar med inte hälsa osv - och så berättar jag hur Fred känner det när någon kommer till honom som han inte känner, in på hans tomt, på hans revir och vad som kan hända om man inte gör rätt då, dvs frågar ägaren "Kan jag få hälsa på er hund?" eller om man ingen ägare ser, låter bli att hälsa på hunden. Sen sa jag vad som är skillnaden på oss människor och på våra fyrbenta vänner - att vi faktiskt inte pratar samma språk liksom, men att vi kan lära oss att göra rätt i båda världar!

Fick honom att lova att ALDRIG hälsa på hundar han inte kände utan ok från ägaren, ingen ägare där, ingen hälsning, ägare där och NEJ är helt ok det med, JA på ägarens inrådan och support från densamme. När jag sedan sa att han skulle ta med sig det här och sprida det till sina kompisar, ja då såg han faktiskt mäkta stolt ut, "Jag ska berätta något viktigt som är bra för fler ...." - kändes så bra att ha vågat stå upp för mig, vår hund och samtidigt fått en ung människa att lära nytt - våra hundar är inte allas egendom, de kräver också respekt och utrymme, de talar inte vårt språk, så då behöver vi tvåbenta få översättning från de personer som är närmast de fyrbenta - kan vi hälsa, får vi hälsa och sen, tänk efter, måste vi hälsa på alla hundar vi möter?? !!

Puhhhhhh andas ut

det är inte en allvarligare fotskada än en kraftig stukning, visst är foten och knölen svullen fortfarande men det har lagt sig lite från igår. Så idag blir det ryggläge med foten högt och att inte stödja eller gå på foten för mycket, ta det lugnt med andra ord.

Så nu vet ni att ni slipper se en kryckmarodör på stan framöver ;-)

Ha det så gott i vårsolens glans!

Svenska-lektionet met

Mia the real klantovicha (svenskpolska)

Det är att böja tralla, here it comes:

Tralla (ndes) nerför trappan från arbetsplatsen på 6:e våningen, glad för att solen sken, vårsolen igen, på avsatsen  mellan plan 4 och 3 så,
Trilla (de) hon, hon med de för långa ledbanden tog hela tyngden på vänstra "ledbands-benet" och foten vek sig, från höjd landade hon på denna fot,
Drulla (de) ner på golvet, klantalantatanten, att hon aldrig lär sig - ledbanden är för långa, gå som vanligt människa!

Detta ovan betyder:
1. att det är en kraftig stukning, foten är som en fotboll, fotknöla är enorm (små fötter, stor knöl - ja ja, en knöl till jag vet)
2. att ledbandet tänjts ut lite till och jag behöver in till akuten - men det får bli i morgon i så fall, vi har son idag/kväll/natt och kan inte i alla fall åka in
3. att jag antingen slipper kryckor eller inte, sjukskrivning är out of the question (som vanligt, hellre krycka till jobb än vara hemma och helas, gammal "käring" gör så gott hon kan).

I'll be back (som Arnold-mannen skulle säga, jag dock med lite mer aj-aj-röst, ja lite ynklig sådär, kan du hämta? ja ni fattar).

Extreme Sheep LED Art

this is really cool, look what our lovely dogs can learn

Practise makes perfect

See you soon!

Hittat ett klipp till

from you know where - youtuben alltså!

Michael Jackson?

Enjoy!

And more

let's go to Greece and see the lovely Greek dancers (ohhhh yes sexy babes there)

Greek Irish Dancers

I nearly laughed my lip off (alltså fritt översatt, garva läppen av sig)

Enjoy!

More from Britains Got Talent

har fastnat i det "träsket" (hehe) och som en "liten" kontrast till Susan Boyle kommer här

Flawless dance act

hur bra som helst - se och njut!

Britains got talent 2009

och Susan Boyles framträdande, ja det har väl ingen missat I guess, men om någon ändå gjort det så lägger jag ut den här i alla fall, värd att "punktmarkera"

The performance

Me lajk och det ska bli intressant att följa denna "saga"!

See you later ...

Tjoflöjt i medaljonen

kanske har så äntligen vår käre vov förstått att han INTE behöver ta hand om eller sköta om sonen med de stora fötterna och de yviga kroppsrörelserna, utan att VI GÖR DET och ALLTID inte bara IBLAND! Det märktes så tydligt igår, efter en dag (måndag) då vi verkligen jobbade på att befästa detta en gång för alla, inte bara försöka utan verkligen visa med övertydlighet vad som gäller! Så igår, wow, hallelujah moment gånger en miljon, maybe he's got it finally the little man!!

Eller, va, hallå, kan det ha med oss att göra - näääääääääääää inte kan det vara så "enkelt" - jorå, så enkelt var det, tog bara lite tid att komma till läget att få till det (bråk om var ratten skulle sitta eller så typ *hihi*) - nu är det bara att fortsätta precis så här from now on!

Övrigt positivt, som succesivt visst blivit bättre men inte helt bra, är att nu när Jonathan vaknade inatt, så visst reagerade Fred och kikade ut från sin bädd och under sin pläd, inget läte, inget försök att gå fram och "hjälpa" (vilket innebär upp i ansiktet, slicka, slicka, pussa, pussa vilket ju är rätt jobbigt om man vaknat av en dröm eller så) - Leslie visade bara med handen att ligga kvar, jag gick och nattade om "lillkillen" (på 173cm med 45 i skor, liten jahaaaaru) och sen tillbaka till min sida sängen - INTE ETT LJUD FRÅN FRED, inget gnyende (men jag vill ju hjälpa till ju), ingenting!! *gör dansmoves och ser allmännt löjlig ut, men ingen ser så jag gör några fler*

Puss o hej, leverpastej!

HugsiHugsiΦ

Livet med en pinne

(alltså inte på en pinne, han blir så platt då stackar'n *fniss*) är fantastiskt lärorikt, varje dag upptäcker man nya saker hos sin fyrfota kompis därhemma - vad triggar hans lilla söta huvud idag månne, kan man tänka ena dagen, för att nästa dag faktiskt se tanken inom honom när den kommer!

Som igår kväll när vi kollade derbyt HIF - DIF där "vårt" lag vann - Hurra så bra! (sorry en liten utsvävning där bara) och Fred tyckte att den där snubben med stora tårna inte ska minsann, vi ser hur han tänker och tar honom innan tanken når ända fram, en ryckning (ja han rycker till, vi rycker inte i honom för tydlighetens skull - visar utan ord eller korrigeringar och han reagerar med en ryckning) bara och så ger vi honom annat fokus - vi har läst hans tankegång liksom i förväg!!

Ja, det går framåt ibland och bakåt ibland, men en sak är säker - man har aldrig tråkigt med en pinnepöjk!

Står så fint!
Här står han så fint och betraktar Vreta klosterkyrka och undrar säkert när vi kan åka hem till hans grejer i husvagnens förtält,
Lobotomerade Flodisen Rune
såsom Lobotomerade Flodisen Rune och mysiga bäddarna!!

Så mycket för en liten hund att upptäcka i vår stora värld - vi ser ett kloster, en ruin, gamla gator i en stad - han ser ett myller av okända ben, han känner dofter i varje hörn, dofter vi aldrig förnimmer, vi vill uppleva, han upplever mer än vi för varje sak vi gör med honom - men han var så duktig, gick med på våra utflykter i stad och by, satt med oss på uteserveringar, lät människor gå förbi, nyfiken men inte orolig - vi var ju där, då när det begav sig!

HugsiHugsiΦ

Mer från campinghelgen

och vi säger det väl i bilder och färre ord denna gång! Denna gång - bilderna är klickbara för större alternativ!

Musteriet Entrén till musteriet Inifrån musteriet
Vi har shoppat
Brunneby Musteri utifrån, inifrån och efteråt - dvs när vi shoppat klart!!
Här går vägen under kanalen Närmre undergången *hehe*
Här åker man under kanalen, helhäftig konstruktion denna kanal ändå är!
Mot Borensberg En slussport
Fina bilder från Borensberg Mysigt att bo här! Fint rappat hus i härligt solgul färg
Långfredagens mål var alltså dessa - Musteriet och sedan vackra lilla orten Borensberg, vi hann faktiskt med ett stället till, men eftersom vi var där två gånger så lägger vi ihop bilderna därifrån vid senare tillfälle.

Ha det gott i vårsolen, ses snart igen!

HugsiHugsiΦ

"Barnen" has arrived

drullade in i morse, i ottan (typ före kl 7 alltså) och blev mötta i dörren av fyrfota vännen Fredthevov - han luktade in "sina" brudar och återgick till favoritsysselsättningen, ligga i solen och ha det gott, på mitt nytvättade täcke i vardagsrummet, mjukt och gott med morgonsol - mys i kubik för en liten vov!

Fred stannade hemma med ena tjejen och den andra fick följa med på Mia-leverans till jobbet och sedan utvecklingssamtal med pappa sin på skolan, sitter nu och väntar på besked om hur det gick (tror ju jättebra, men vill ju veta hur bra *hihi*).

Nu är det kaffedags och sedan möte, ses sen!

HugsiHugsiΦ

Några dagar till

har så gått, några dagar närmre sommarens alla aktiviteter är vi nu och några dagar närmre vårens "riktiga" ankomst! För i helgen så har den inte varit mild precis, det har blåst något helt fantastiskt, så sitta ute fick bli med fleece och inget lä hittade vi minsann!

Lördagen gick i hundens tecken, promenader i skog och mark ute på Kärsön, medtaget fika till alla och envar, långlineträning och så inkallningsträning - gick super-duper!! Hemma fortsatte långlineträningen kan man säga eftersom vi har en 5-meters som extralina fastsatt i altanen, så Fred kan röra sig någotsånär obehindrat nu innan staketet tar form!

Gårdagen, skulle ha tillbringats i Vallentuna och på hundpromenad samt sedan återträff kursgänget från i februari, men detta gick om intet för vår del (flera randiga skäl och rutiga orsaker finns, men som då inte dryftas här) - sååååå tråkigt, men ibland så går det inte som man tänkt! Tror att gänget hade det toppenbra och ser fram emot info från dagen!

Vi tillbringade i stället dagen med att pilla navelludd i 190 knyck *hehe*,  nä, skämt åsido, lite nytta hemma men mest pill och mys på vår altan (fleeeeeeeeeeeeeeeeecetröjor på, blåste nordanvindar) - solen sken dock vilket kändes toppen! Fred sprang och lekte själv med sin stora fotboll eller att vi lekte med honom ibland - familjemys i kubik med andra ord!

HugsiHugsiΦ

Bomber o granater

raketer och champagne - idag ska det firas minsann, han fyller 2 år vår lilleman - HIPP HIPP HAN LEVE HURRA HURRA HURRA HURRA på din födelsedag Geishas Friendly Fred of Star "Fred" å så en massa nosgnugg till kullsyskonen - Meja,  Leia, AnChe och Ebba - snyggaste brudarna i stan (vilken än de bor i då'rå)!!

Idag vankas det födelsedagsgodis och besök mitt på dagen, vovvar med mattar som faktiskt är lediga dagen till ära, sen kommer ju husse hem också på eftermiddagen, mer gos och födelsedagsmys!


Till oss tvåbenta att fira med

Och smaskig hundtårta till de fyrbenta (leverpastej, köttbullarna utan lök o annat gotta)

Tänk vad vår lille kille blivit stor, på fler sätt en ett, finast i vår värld är han alltid!

Ha en alldeles super-duper-härlig dag nu allesammans, vi hörs framöver!

HugsiHugsiΦ

Känns som gungfly

som att man förlorar kontakten med marken under sina fötter, eller som att man har stöd i form av kryckor och någon bara rycker dem ifrån en, så känns det (bland andra känslor) när man står där själv, i ensamhet ska man klara det svåra, i ensamhet ska man analysera händelser och förlopp - ja, så är livet ibland, när stödet inte ens finns i ord som ger kraft och värme, som ger fast mark under ens fötter, som ger en något att luta sig på igen - ja, så är livet, ibland, men bara ibland!

Life is sometimes rough, sometimes you just get enough, thank God for your friends to keep you going, straight up, forward, put back the smile on your face, don't let them know ... walk on by ... on your sometimes narrow road, smile, make them smile with you - walk on by, with your friends!

HHΦ

God morgon

alla glada i stugorna! Hoppas natten varit god och att ni nu är vid det allra godaste humöret, på jobbet, hemma och lediga eller kanske i skolan!

Själv sitter jag här hemma och har precis svarat på första jobbsamtalet, innan dess var det frukost och kaffe, innan dess morgonprommis med FreddieLeddie - ovanligt sent uppe idag min lille fyrbente vän, men så behövde han inte upp före sex heller denna morgon, sovmorgon med matte är toppen tror jag han tycker!

Nu ska jag iväg ett ärende till banken, utlandsbetalning jag inte riktigt rår på hemifrån (vill ju inte göra fel med alla de däringa siffrorna så att pengarna når fel mottagare) och sen blir det jobb igen!

Ha're bra tills vi ses igen!!

HugsiHugsiΦ

Go'kväll alla glada

och såklart alla ni andra också *hihi* - skämt åsido, Go'kväll och Go'natt tänkte jag säga/skriva innan fingrarna tar paus för dagen .... lite om hur det varit utan make/husse kan ni ju få er till livs innan sängdags, nej, oj, jag glömde, först pinka vov, sen sängdags, sorry!

Först strejkade bussen jag tog hem, tog beslutet att gå resterande väg hem i stället för att invänta ny buss, 3 km bidde det, kvajt ålrajt kan man ju säga, väl hemma så tog jag med mig vov ut i trädgården och lajjade lite, kastade pinne, provade lite hämta/lämna och "var är bollen?" - det sistnämnda vet han absolut vad det är, alltid rätt där, sen var det middag för oss båda och så lite mys i biosalongen - Fred mös och jag kollade film samt virkade ännu nån ruta á 11,5 x 11,5 cm (till överkastet husvagnen alltså). Vi var ute en sväng till, denna gång för baja-ut-maten omgång - gick fin-fint!

Nu ska vi avsluta kvällen, jag skriver klart, Fred snusar i sin bädd vid mina fötter (det är ju ändå hans rum när vi mot förmodan lämnar honom själv, så han har ju sin plats så självklar), lite pinka det sista (höll på att glömma) och så är det nannen som gäller, utan husse, usch så trist .... saknar honom redan och det är inte länge sedan vi skildes åt, suck!!

Sov så gott alla, vi hörs i morgon!!

HugsiHugsiΦ

Minnen på bild

som jag kände att jag behövde dela med mig av, efter en liten påminnelse från CarlssonKarlsson, ja alltså när jag kollade in deras blogg med projekt fixa innuti och utanpå huset sitt!!

Här kommer så lite bilder på när det begav sig för vår del och denna gång tar vi fullstora bilder!

Panelstarten
Panelningsstart av ena gaveln
Målningen i full gång
Här har vi kommit en bit på väg - högt är det, minst 10 meter från marknivå till nock (jag var på våning två, aldrig högre)
Poolen med altan på G
Poolgropen med stommen för altandäcket från början
Altanen tar form
Däcket tar form kring och vid poolside
Staketet
Staket/insynsskydd börjar komma på plats! En oas för alla klar till sommaren blev det!
Sommarbild 07
Avslutar med poolnajz bild ... fiskarna i havet och så vidare :-D

Så, nu har jag nostalgi-trippat för denna gång, see you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Smakprovs-bilder

från vår härliga påskresa till Lindköping, camping Sandvik, med omnejd! Som vanligt så är bilderna klickbara för större alternativ!

Utsikt från vårt tält Åt andra hållet från bilen sett Förtältet uppe!
Utsikten ner mot sjön, upp mot campingens entréhus med stugorna (rätt tomt vår ankomstdag, dvs Skärtorsdagens eftermiddag) och så förtältet uppsatt (bra för att vara första gången, i blåst och för stort trädäck för vårt "lilla" tält - ok resultat ändå)
Freddan m hans grejer Viktiga stuffs Husse myser i vår säng
Freddan med hans grejer (ben och fluffiga Ernst som enbart är fluffig i kroppen, knoppen är urblåst), typiska bra-ha-saker (borste, kepa, ficklampa och Mias tjusiga väska sydd av Anki på VURM innehållande i dåläget garn, virknål o stuff) och så avslutningsvis Leslie njuter i vår härliga säng, läser värmeaggregatsinstruktioner med ett leende på läpparna *hihi* så lättroade är vi som bekant).

More to come, see you later!

HugsiHugsiΦ

Tillägg till föregående inlägg

som jag faktiskt kom på när jag fick förra kommentaren från Dvärghundspossen och det var att allt startade när karl'n började släppa ut sina FLEXIKOPPEL mot Fred som stannat på lite avstånd och inte gjorde någonting, sprang alltså inte fram direkt till karl'n och hundarna utan stannade på behörigt avstånd. När kopplen kom med hundar så startade det alltså, först med sniff som brukligt är och sen med koppeltrassel och ja resten vet ni!

Om jag bara hunnit säga till honom, om jag varit närmre, ja om inte om fanns .... !!!!


Kommenterar kommentatorn lite också när jag ändå är i farten:
Hade för min del varit önskvärt om han antingen tagit och gått iväg med sina och haft koll på mig, hur långt hade jag kvar tills framme eller inte släppt ut sina hundar till främmande lös hund, mest önskvärt kan jag tycka men men! Eller som Dpossen skriver - hållt min hund om möjligt (att föredra framför sparkarna typ)!

HugsiHugsiΦ

Tar det tråkiga som hände

i helgen först, så man kan pigga upp sig sen med det roliga och kanske lite trevliga bilder också!

I förrgår morse, rätt tidigt (som vanligt med vår vov), så gick husse iväg till service-huset för att duscha, jag och Fred var kvar i husvagnen. Dags att ta ut kaffet i förtältet, öppnar dörren, Fred hoppar ut och jag går och ställer min kopp på bordet, vänder mig om och ser ...... FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN dörren är inte stängd efter ..... (några ord om det i härliga färger) och Fred drar ju direkt!

Jag ut efter och försöker hålla mig cool, inte ropa hans namn som en tok och har honom nästan på en inkallningsmanöver typ möter upp honom med blicken, får honom intresserad och springer åt andra hållet - funkade tokbra ända tills vi kommer mot ingången till förtältet igen, då ser han vovsen nere strandkanten och drar dit som en avlöning. Jag drar efter och är på vippen att säga till honom att inte möta upp Fred med sina hundar, dvs INTE HÄLSA utan gå vidare så tar jag Fred! Men hinner inte, allt händer på en mikrosekund kändes det som, de nosar på varandra, hans hundar trasslar in sig i sina FLEXIKOPPEL och karl'n mitt i och så säger någon ifrån, vem hör jag inte, bara att det uppstår något hundarna emellan (inte konstigt, de känner inte varandra och umgås ju inte, inte som vår hund och tältgrannens som levt ihop hela helgen med två meter mellan tälten).

Nu är karl'n rejält intrasslad i kopplen, släpper rätt sent för att komma ur, jag drar runt för att få tag på Fred, men behöver då också akta mig för en skrikande, sparkande gubbe - mest koncentration ägnar han åt att skrika otidigheter om min jävla hund och sparka mer efter honom. Allt går väldigt fort, även om det kändes som evigheter så får karl'n tag på Fred och kastar honom uppåt och iväg genom luften - då stannar mitt hjärta för en sekund - han kunde ju ha släppt honom i mina armar som var precis där, näpp inte!

Fred landar ok på alla fyra, jag tar hans halsband och kollar av honom, får ner min egna puls så att jag inte ska stressa honom mer än vad som redan är gjort i stressväg, han är helt lugn hos mig och har inte aggressiva läten för sig, dvs det var bara en markering hanarna emellan - och en anledning till starten är antagligen hoptrasslade FLEXIKOPPEL (tror jag). Karln's hundar står och morrar mot Fred som inte ger ett ljud ifrån sig tillbaka, bara står och väntar in mig och vad jag vill att vi gör!

Karl'n säger till mig att han inte vill se min jävla jycke okopplad någon fler gång och jag svarar lugn och sansat, självklart inte, detta var ett misstag, vi har honom ju t.o.m. med lina fastsatt i marken utanför oss, allt för att inte tappa ett koppel ex.vis. Har på tungan att säga att han hade ju kunnat fortsätta gå och inte möta upp med sina hundar i stället, men var för uppskärrad och orolig för att få fram mer än "Är dina hundar ok?" Då svaret blev jakande så tog jag min vov och gick hem till vårt igen och väl där kollade jag av honom ordentligt - ingen fara på utsidan var det i alla fall! Tror (hoppas också) att han inte blev träffad av sparkarna utan gled undan, hann inte se faktiskt!

Ja, det var det tråkiga ... nu ska jag hämta upp mig och ta det roliga, see you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Helt säkert

är nog att Fred the vov kommer att trivas i skogarna med oss och friheten, alla härliga dofter, lugn och harmoni, ljud man mår bra av (dvs inte så mycket buller och bång runtikring ens lilla hem) - men framför allt sjukt många nya trän att pinka in egna doften runtom!!

nej där kommer den där pinkande jycken igen                         vov på grönbete
I am inne i ett stim av lustigheter, sorry!!

HugsiHugsiΦ

Ja, snart kanske

vi får träffa denne härlige figur runtikring där vi är i helgen, who knows


See you soon you lovely people!!

HugsiHugsiΦ

Dagens citat

from a friend kommer här:

"jag vet att jag har rätt ;-) .....antingen så ger han väl upp eller så lär han sig att leva med våran åsikt...hahaha" 

Visst var det väl ödmjukt sagt !!!! me lajk plenty!!

Puss på dig, my citat-deliverer!

HugsiHugsiΦ

När jag ändå är

inne i ett stim av sukta-bilder så får ni lite till, can't help myself sorry folk's!

Så typiskt detta underbara land Mmmm dolphins, favvosar Balkongen Thassos 2007, mycket sol o lite skugga
Alla bilder från vackra ön Thassos (för den som inte gissat det redan), sista bilden är från vår balkong där vi bodde sommaren 2007 - en otroligt solig balkong men med ytterst lite skugga från tidig eftermiddag tills solen gick ner - detta löste vi med vårt lilla strandparasoll, lite skugga är bättre än ingen!!

HugsiHugsiΦ

Snacka om frustrerande

behöver verkligen skriva av mig lite, har precis varit inne och läst en "dialog" som fullkomligt tog musten ur mig, en skriver väldigt tydligt, en annan svarar, första personen svarar då på andra personens inlägg och sen kommer det "Goddag Yxskaft-svaret" man bara väntat på! Hur svårt kan det vara att läsa innantill? Hur svårt kan det vara att inte läsa mellan raderna och lägga in egen text där? Blev alldeles matt av ordväxlingen, så jag gick in i egna bloggsfären en stund, suckar djupt och hindrar mig själv från att skriva en egen åsikt i ämnet, den skulle bitit för hårt nämligen!

Så i stället skrev jag av mig här och så lägger jag ut en liten bild att sukta mig själv med
Thassos THE ISLAND
och så avslutningsvis en liten förhoppning om mys till påskhelgen till er alla!! Happy Easter everyone!
Happy Easter everyone

HugsiHugsiΦ

Fattar vart jag längtar

(förutom till att campa i helgen förstås) gör ni lätt när ni ser dessa bilder eller hur !!!!

Båtbild igen från Thassos Båtbild från Thassos
Mmmmm precis, Grekland - mitt Grekland, dit längtar jag!!

HugsiHugsiΦ

Vårkänslorna spritter

i våra kroppar, både i våra tvåbenta modeller och också i liten Fred the vov - han njuter för fulla muggar när vi är utomhus tillsammans! Som igår när vi kom hem från jobbet, direkt ut på altanen, på med linan för Fred, så han kan vara på altanen, springa ner på gräsmattan och rulla runt samt också in i huset och kolla vid behov (eller hämta sitt tyg-gose-djur att slita i bitar även utomhus).

Freddan är helt på med vad vi känner också, direkt till altandörren när vi klivit innaför hemmets väggar, ställer sig och tittar ut på den soliga baksidan, vänder på huvudet och tittar på oss med ögon som säger "Men så kom igen då, nu drar vi väl ut och myser lite tillsammans, kom nu sölisar"

I kväll ska vi antagligen passa på att först handla inför The Weekend och sen hinns det nog med en paus på baksidan också innan middag!

Ha're så bra alla, ses snart!

HugsiHugsiΦ

Vår påskhelg

måste ju tillbringas så här - planen är sån i alla fall!


HugsiHugsiΦ

Pimped the caravan

gjordes det lite av i helgen - tv ska ju på plats så lite sladdar skulle på plats och sen har vi bara kollat av att allt finns som ska med, eller det som alltid är i vagnen och vad som ska stoppas in innan vi reser iväg. Sängen (bild fanns med från förra inlägget) är färdigbäddad och klar, redo att invigas på Skärtorsdagens natt, längtar dit :-D

Förberett packlista till Freddans grejer, ja de som inte är i vagnen alltid (se nedan);
  • first-aid-kitet for le dog
  • mat såklart
  • favvoskålarna för maten och drycken
  • torkade levern till när vi tränar med långlinan och så lite tuggben också för lediga stunder
  • långlina, löplina och isättningsanornding (ankare)
  • vårt fina fästinghalsband i med bärnsten (fick av Freds systers matte förra året - och det funkar suveränt)
  • några av favvoleksakerna (dock ej pip-bollen, den gör vem som helst galen och vi ska ju campa sååååå icke med
Ja, det skulle väl vara Freddans avdelning klarplanerad då typ .... hmmm, ja tror det, resten finns i eget skåp i husvagnen - dvs plädar och så har han sin husvagnsbädd redan på plats (köptes i förrgår så har han en som alltid är i vagnen).

Nu ska bara maten in i kylen, ölen i back, vinet med och sen draaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar vi ut på de svenska vägarna, tjohej va det går, eller ja just det 80 knyck max var det ja - härligt då hinner man ju se lite av "världen" också!

See you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Bilder på gissa vem??

jepp, Fred the man (på nästan alla bilder vi har i kameran, snacka om bäbis-hysteri, stackar'n han som fyller 2 snart, suck)!!
Anyways, här är lite bilder på The Man and Only och som vanligt är bilderna klickbara för större alternativ!!

Mmmm skator smakar fint till middag!! Ja, ja jag får väl vara med på en bild till! Jag kan verkligen stå fint!!
Oj va intressant det är på filmduken! Bäddat och klart i Bettan 2 Jag går nog och vilar lite i solen ändå, mycket nu ...
Ja, jag vet ... skatan är inte här men ... Ben det är livet de se Mmmmmmitt byte minsann
Var är vov? Här är hela jag
Mmmm solstället nr 1
Bilden med utemöblerna var nog tänkt att få med en vov också, men han slank ur näven liksom och kom fram till nästa bild, därav svansstumpen, nåja, en bild på möblerna i solskenet får det bli i stället!

See you soon, perhaps in the afternoon!

HugsiHugsiΦ

Tack till er som bryr er

och skriver fina hälsningar här på bloggen efter tråkiga inlägget igår och till er som ringt, sms:at och också mms:at (den lilla filmsnutten var bara för mycket, synd att den ej går att lägga ut här, eller var det förbud på det *hihi*). Ni och familjen ger kraft och styrka att stå ut med det mesta, tack för att ni finns och är de underbaringar som ni är!!

Nu ska vi ut med solande vov i det vackra vårvädret, Fred den lille kanaljen gick ner tidigare och hittade solstrimma i vardagsrummet, lade sig där och njöt av solens varma strålar, tror att han längtat precis som vi på vårens ankomst!

Spydde igen i natt gjorde han tyvärr, varannan dag verkar vara modellen för honom, hmmm undrar vad det är, för sen visar han inga tendenser på att må dåligt, vi har koll i alla fall om det fortsätter för länge! Han verkar ju få i sig tillräckligt med mat ändå, ja eftersom han ju får behålla ett mål om dagen och varannan dag två mål!

Så iväg med er nu datanörd's (jag och Leslie alltså), solen väntar på er och vov!

HugsiHugsiΦ

Tråkiga nyheter

trots att solen försöker skina igenom det tråkiga nyheternas grå hinna som lagt sig över mitt sinne, så går det sådär, inget vidare tyvärr!

Den punkterade cystan jag hade tidigare är tyvärr tillbaka och har på kort tid växt sig lika stor som vid punkteringstillfället, detta innebär en ny resa med tester, omtester och ev ännu en punktering - operation är utväg "numero sisto"! Med min operationsstatistik är det absolut inte det första som diskuteras kan jag lova!

Nåväl, då var karusellen igång igen och själen fick ta ro en annan gång! Att våren är här, ja det glädjer inte som det brukar, suck och stön, jämmer och elände - nä, nu får jag rycka upp mig, ta Fred i hampan och ändå försöka njuta av det vackra utanför - att se Fred som ett vårföl i trädgården underlättar nog och får skuggan att tillfälligtvis dra sig undan en stund!

Ha det gott alla!

SadHugsiHugsiΦ

Freddan dålig i magen

eller har han ätit något olämpligt (typ för många harpluttar från trädgården eller så)! I förrgår kräktes han upp sin mat efter kvällsmålet och vi trodde då att det var för att han ätit den för snabbt och därför fick upp den, igår var det ingenting och så nu i morse så kräktes han igen OCH SJÄLVKLART I VÅR SÄNG, PÅ MITT PÅSLAKAN OCH IGENOM TILL TÄCKET (varför ska de alltid göra det i sängen, på mattor eller soffan????? hallååååå vad är fel med golvet vaaaaaaaaaaa).

Då yngsta tjejen var hemma till 10.30, så tänkte jag att det nog ska vara lugnt att gå till jobbet, sagt och gjort, där före 07.30, jobbade på på förmiddagen, hörde mig för med hemmagänget och när hon sade att Fred var lite slö, så tog jag beslutet att åka hem och ha kollen och jobba hemifrån i stället - sagt och gjort! Väl hemma så upptäckte jag att han hade kräkts igen, denna gång faktiskt på golvet i sitt rum - städat efter sig hade han gjort, men det syntes var han varit så att säga!

Hoppas detta går över så det inte är allvarligare än en liten bacillusk som ska ut - hårdbevakning på vår lille man får det bli ett tag här nu!!

Vi var förresten ute på altanen och i trädgården en stund jag och Fred, han med löplina så han kunde dra runt och kolla lite och jag med en god kopp kaffe och solen som värmde gott i ansiktet, mailen kollade jag in på telefonen - snacka om lyxigt det kändes! Första solstrålarna är farliga, varje år händer samma sak, max 20 minuter i vårsolens glans och lilla näsan är som en clown-näsa, RÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD är bara förnamnet, DJUUUUUPRÖÖÖD är hela namnet!! Same, same but different alltså!

Bländande nosgnuggningar i solskenet!!

HugsiHugsiΦ

Fakultetsklubben igår

var super-najz - Halvfranska bandet som spelade och sjöng helfranska låtar - vi åhörare njöt till vacker musik och sång samt avnjöt goda drycker och fick en god sandwich till, lite snacks fanns också att tillgå för de hugade!!

Solen sken, det var varmt i solen på baksidan av huset, en stund med värmande sol i ansiktet och en doft av vår, blommor som skjuter upp ur det grågröna gräset, mmmmm underbar vårkänsla vi fick alla som samlats på klubben igår!

Idag har Fred lämnats ensam ett tag, känns konstigt så här en vardag att han är det, händer ju så extremt sällan att man knappt minns hur det var - lite bök med tider för att han inte ska vara själv så länge, tjejerna har hjälpt till och turligt nog haft passande scheman för dagen. Husse, ja han har börjat sitt nya jobb med att åka till kontoret i Göteborg över dagen - få veta hur styra upp verksamheten här i Stockholm som blir hans distrikt från och med nu.


Kanske kan detta betyda en vovve till, mmmmmmmmm drömmer mig bort .... tänk om, tänk om!

Mmmmm kramisar

HugsiHugsiΦ

Påskhelgen närmar sig

med stormsteg och inte förrän precis "nyssens" bestämde vi oss för vad göra denna helg (eller resa rättare sagt, att vi skulle åka bort var bestämt, men inte vart) en helg utan barnen (hmmmm barnen förresten, de hemmavarande halv-vuxna kanske man skulle börja kalla dem!!) och med nya mål i sikte i livet kanske man skulle kunna säga - dvs campinglivet och resmålen, inom och utom Sveriges gränser!

Så, beslutet är taget, vi åker helt enkelt och campar, packar bil och husvagn med allt som behövs och drar iväg på äventyr! Huset lånar vi ut till inresande vänner från Göteborg med omnejd (de ska hit och träffa vänner, gå på storfest osv och varför ta in på hotell för dyra pengar när vårt hus står tomt!!!! dumt eller hur!!). De kommer redan på onsdagen så vi får lite tid till umgänge innan vi drar iväg, najz-a-lajz!

Häromdagen "riggade" vi så husvagnen lite - plockade in i badrummet så att allt som behövs där finns på plats, alltid, började kolla skafferiet osv - vad köpa till i matväg osv - vi känner oss nog rätt så redo!! Ska bli så kul att åka iväg med "Bettan 2", vilken skillnad det kommer att vara mot husbilen, både i komfort resmässigt och bomässigt, mmmm längtar!

Nu ska jag kolla lite mer på campingen vi nog väljer, ha're gott så länge!

HugsiHugsi