Min högvinst

"trumvirvlar" och "fanfarer" kanske t.o.m. salutskott - ja, jag hör dem alla i alla fall!!

Fick flera brev häromdagen men två betydde särskilt mycket, det ena från en vän som haft det jobbigt men är på väg tillbaka - HURRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA va glad jag blev och det andra var en inbjudan, en inbjudan inte alla får och som jag stirrade länge och väl på innan jag faktiskt trodde att den var till mig, på riktigt ... fick ringa "coachen" och berätta, sprudlade i telefon länge och väl (om ingen av oss har annat inom några timmars tid, ja då sitter vi där och hittar nytt att prata om - underbara och upplyftande samtal, alltid).

Jo, så här ligger det till, att när man gått Foundation Course för Jan Fennell, så går man inte automatiskt vidare som godkänd för fortsättningskursen, Advanced Course med vidare möjligheter att sedan bli DogListener, utan till fortsättningen kan man bara gå vidare om Jan bjuder in till en sådan kurs! Fråga mig inte hur hon väljer, det vet bara hon men  JAG HAR FÅTT EN SÅDAN INBJUDAN och JAG HAR TACKAT JA! För man kan ju tacka nej också och känna att jag vill inte gå längre med den biten även om man vill fortsätta lära sig mer om hur leva med hund enligt Amichien Bonding, en livsstil som säkert kan passa fler, men där man känner att det räcker så här!

Visst, jag och vi i familjen har kommit jättelångt på vår AMB-resa, men jag vill komma ännu längre, få än mer kunskap om våra kära fyrbenta vänner och hur jag kan hjälpa dem att få det bra hos oss människor - främst min egna (och kanske fler än en så småningom, man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda) hund, men också andra som vill ha svar på hur man kan göra för att få det ena eller det andra att fungera i hemmet!

Observera att jag absolut aldrig kommer att ge några svar om jag inte får några frågor, tänker inte ens försöka tvinga in lärdom i andra, den kan bara fastna om man vill ha den där! Utgår bara från oss själva, vi har inte en situation som är lik någon annans (ingen jag vet i alla fall) med barnen hit och dit, autistisk pojke med sina signaler - alla har ju olika liv med sina hundar, ingen är att förringa och ingen kan säga att något är fel (så länge det inte handlar om att slå in träning i sin hund, men det är ju sjävlklart för alla med rätt sorts kärlek till sina hundar) - men det kan vara fel för en att göra si, och för en annan att göra så - allt kan vara rätt, bara man väljer själv, av egen fri vilja! Det har vi gjort hos oss och är oerhört glada för det ... nu kan resan fortsätta, mot nya mål (mer kunskap, insikt) och nya äventyr!!

Just det, glömde en sak - när jag sedan gått fortsättningskursen så är det ju ingenting som säger att jag faktiskt duger som DogListener, jag kanske inte har det som krävs, but damn me if I don't try! This is once in a lifetime - a opportunity to good to turn down!!

Arma gammelskalle, öppna dig för lärdomen och insikten, för här kommer den, vare sig du vill eller ej - bättre sent än aldrig lär sig en gammal hund (hynda) sitta!! Dvs jag alltså, bäst att förklara det så ingen tar illa upp!! ;-)

HugsiHugsiΦ

Fredthevov with his pack

oj, oj, oj, vad han njuter nu, lillkillen - ni skulle se honom själva så skulle ni förstå! Han är såååå cool, har tagit detta med att vi faktiskt är EXAKT, EXAKT lika vid alla situationer nu där hemma - tidigare har vi ju haft lite problem med att vara full-servade som familj! Nu sitter allt som en smäck och facit läser vi av i Fred, som jag nog påpekat tidigare - han kollar av oss lite, men när han får samma reaktionsmönster som för en stund sedan, ja då är det lugnt igen!

Att sova ihop med oss och Jonathan, som då görs den veckan Jonathan är hos oss, ja det har funkat över förväntan, detta trots att Jonathan vid ett tillfälle (so far this week) har vaknat och skrikit rakt ut!! Ingen som inte har ett barn med dissfunktion kan nog tänka er in i hur det kan låta, för det är inte ett normal-barn som skriker (försök tänka: någon gör mig något, jag är ensam här, panik, skriker rakt ut, utan egentliga ord typ Hjäääälp, bara vrålar). För Fred är ju detta bara ännu en, i raden, av otäcka saker som händer, men nu med vår nya bas att stå på, ja då gick det så mycket lättare - vi bara visade Fred att vi tar hand om Jonathan, när han skällde första gången Tackade jag Fred för att han påpekat att något hände, Fred skällde en gång till, jag satte mig på huk, höll i halsbandet tills jag kände att han slappnade av, sedan fick han gå in till Jonathan och Leslie i sovrummet och kolla själv - men det viktigaste var att vi visade honom det, jag och Leslie, att allt var grönt nu, vi hade fixat det här också!

Mmmmm what a life - både för oss och vår hund!

HugsiHugsiΦ

Träningsdagbok - uppdatering

Japp, visst har jag tränat på, och ökat från 1 km till 1,5 - helgen blev jag utan, men hade ju kursen som gjorde både huvud och kropp trötter, men började om direkt i måndags!

Häromdagen så tänkte jag först "Ska jag träna eller ska jag packa upp kartonger? eller båda?" Det slutade med båda, långt gånget för mig (som i dagsformen nog har lättare att välja en, eller ingen till och med).

Kör på så här och mår bra och hittade precis mitt motto (snott från Glass-fresterskan från förra inlägget) - "Bättre att träna en minut om dagen än noll" - det ska jag alltid använda som argument om någon tycker jag tränar för lite (dvs inte toksvettas på gym i flera timmar och/eller stånkar i takt med gänget på aerobique-passet flera gånger i veckan)! Kan på det här sättet mer motivera och puscha mig själv och min kropp till att faktiskt komma i form igen och stanna där, tror faktiskt att kroppen min kommer ihåg hur det kändes att vara vältränad t.o.m. - det var nog den som bestämde häromdagen, att göra båda sakerna (så jag gjorde samma igår också)!

Ha're gott, nu ska jag nog gå till Pressis o tjacka mig en glarre! (dvs gå till Pressbyrån och införskaffa en glass)!

HugsiHugsiΦ

Solen skiner - kan det vara våren

som påbörjat sin entré? Ja, drömma kan man ju i alla fall göra, att våren snart är här, yllesockorna åker av, vinterkängorna görs i ordning och ställs undan, fina och välputsade vårskor (ja, ja, eller stövlarna som är blankputsade, vi har ju hund) tas fram och ställs på plats i hallen, tjocka jackans fickor töms och hängs sedan in i klädkammaren tills nästkommande vintersäsong och i stället tas den fina, ljusa vårjackan fram (och den där man har på Hundöarna på Drottningholm i regnjacksmaterial också förstås) mmmm drömmer vidare ....

Vill åka hem, nu när solen skiner som mest, ta på mig varma kläder, lägga tjocka dynan på utemöbelns soffa, ta ut de härliga plädarna (som går att ha ända upp på ryggen och knäpps fram med tryckknappar, som att sitta i en sovsäck som är öppen uppe och nere typ), kaffe, en god smörgås, vov med någon kulig leksak, springandes runt på vår tomt, i full fart med sina små pinneben :-D mmmm vilken härlig dröm ....

Och så halkar jag in här, när jag ska logga in för att skriva detta inlägg och blir så sjukt sugen på, inte bara den som bloggägarinnan satt som etta, nä jag vill ha fler (först den och sen den och den .... )!! Alltså, jag brukar inte ha cravings så här, men nu vet jag inte vad som hände - det är nog våren som kommer ändå! Eller vad tror ni? För då brukar man ju bli lite tossig ... ja, det är nog den som kommer (för jag är ju inte att betrakta som tossig några andra gånger under året, så det så *hihi*)!

HugsiHugsiΦ

Ännu en högvinst

som jag vill skrika ut för hela världen, men inte än, inte än - vänta på rätt tillfälle, suck, men jag viiiiiiiilllllllllll berätta, jag spricker snart!!!

Suckar och går och hämtar en kopp kaffe, sen ska jag se om jag kan komma ut och redaktörs-jobba på jobbwebben!! See you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Högsta vinsten

vad kan det vara för dig? Alltså, vad kan vara värt mer än en stor penga-vinst? Har du vunnit något, förutom pengar alltså, som givit dig sån oerhörd glädje att du inte ens övervägt att byta mot pengar?? Berätta - berätta om det som gjorde just dig gladast i världen i just det ögonblicket (och kanske lång tid därefter)!

Jag har vunnit flera sådana vinster i livet - möten av alla de slag, människor jag aldrig glömmer, nära och kära som finns i min närhet, mötet med min käre make, livet med honom och hans härliga barn, mina bonuskids, vår käre vov som ger sådan glädje och numera också nya vänner - our future DL's och AMB'are och deras härliga vovs - wow, livet är underbart och jag samlar mina "vinster" i en stor och härlig hög i mitt hjärta, behåller dem där, för alltid!!

Så, tack för att jag fått vinna så stora vinster, mer värda än alla tryckta pengar i världen, för mig är det så!

HugsiHugsiΦ

Om inlägget "Så sant, så sant"

En sak med Amichien Bonding som är så fantastiskt är just att det blir ett sätt att leva mer än en metod! När man ser sin hund slappna av, chilla dog-wise, bli en trygg och säker individ utan ansvar - ja, då vet man att man hittat rätt, både för sig själv, sin familj och framför allt för hunden! För han visar att vi gör rätt, med hela sin lilla varelse talar han om det för oss, utan ljud, men med ett oerhört klart kroppsspråk!

The way of life, he is now learning to be a dog again, not the leader of our pack!

HugsiHugsiΦ

Eyes wide open

ja, eller sådär med det ena - dagens irritationshårboll med taggar hade verkligen gjort sitt, när jag väl kom till ögonbadsdelen, ja då var ögat irriterat och riktigt "osnyggt" - dvs rött, irriterat, svullet och framför allt mycket mindre än det andra!! Ögonbadade hela kvällen och gav ögat en rejäl dusch innan sänggående och så fick det, och jag, vila! Bättre idag, men inte helt bra - inte så konstigt efter omständigheterna!

Tack alla för att ni kommit med råd och tips, men främst för att ni brytt er om mitt lilla öga, gulle er!

HugsiHugsiΦ

Ont i ögat

och inte för att jag har gråtit av lycka (visst, har gjort det med, hela förmiddagen, men ... det är inte därför) - har fått in nåt där som inte vill komma ut, tror på ett hårstrå som satt sig fel på insidan någonstans, nu har det blivit så irriterat att det känns som en hel hårboll ligger där och skaver - skiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit också! Svårt att jobba är det, siffrorna blir liksom suddigare och suddigare .... och inget ögonbad har jag hittat bland mina packlådor - får helt enkelt tjacka nytt i kväll efter jobbet (för här finns ju inget att köpa, trist, trist)!

Några tips på vad man kan göra tills man får tag i ögonsköljet?? Förutom att gnugga ögat ur sin håla, det har jag redan provat, funkar ........ NOT!

See (eller hur, daaaaaahhhh) you soon, I hope!

HugsiHugsiΦ

Så sant, så sant

det Mervi idag har skrivit på sin blogg, det stämmer så oerhört bra att man inte fattar själv att det inte förr blivit tänkt av en själv! I stället för att länka dit så "lånar" jag hennes text och lägger ut den här på min blogg - och för er som vill läsa och lära mer så länkar jag dit för vidare läsning -  Mervis blogg varsågoda!

Här kommer så inlägget, och du - läs hela så missar du inget, och du igen - läs inget mellan raderna för där står det ingenting ;-):

Kan det göra ont att lära sig nya saker....?

Konstig fråga....eller? det kan väl inte göra ont att få ny information?

Jo, så var det för mig iallafall när jag för några år sedan utbildade mig i Amichien Bonding. Det var ju inte själva utbildningen som gjorde ont utan mer vetskapen om hur okunnig jag var inom hund och vad jag utsatt min hund för varje dag!


Helt ärligt så trodde jag att jag var ganska bra på att förstå hunden...jag hade gått så mycket kurser, pratat och anlitat  så många proffs och läst ALLT inom hund (ja, jag vet , inte allt men plöjt igenom det mesta iallafall).


Att gå en utbildning där Jan Fennell är lärare är omskakande...hon är inte där för att bli din vän och vara populär...hon är där för att du skall få kunskap om hur hunden fungerar "igentligen".

Alla som får möjligheten att utbildas av Jan Fennell The Dog Listener är inte så glada i hennes raka kommunikation...hennes sätt att få dig att tänka en gång till, vad är det igentligen hon menar. Men när informationen landar så är det flesta helt med på vad det handlar om.


Ofta...för ofta, om vi skulle fråga våra hundar så är vi fast i ett tidigare tänkande...hur många begränsningar kan vi ha...hur starka blockeringar har vi i det som vi lärt oss tidigare?

Tex

Jag kan inte för att....

Det går inte för att...

Hos mig och min familj är det inte möjligt för att...

Jag vill inte för att...

osv osv...tror du att din hund bryr sig om dina begränsningar, blockeringar, NIX!

- Ge mig rätt information så skall jag fungera i vardagen, det är din hunds enda krav på dig.

vidare säger hunden att:

- Ger du mig fel information, ja då ser du det på mitt beteende...det är det enda sätt jag kan visa att något är fel...jag kan inte ljuga!


Sanningen gör ont...sanningen som säger att jag rent misshandlat min hund psykiskt genom fel kommunikation. Kom ihåg, inte medvetet! Det är inte onda hundägare som gör misstagen...det är hundägare som älskar sina hundar och vill ge dem det bästa livet...men är tankarna utifrån människans perspektiv då blir det inte alltid rätt.

I helgen som var utbildades 24 st hundvänner i Amichien Bonding...jag tror ingen av dem gick från kursen oberörd...många tankar finns kvar i huvet långt efteråt...Vad betyder detta? vad behöver jag göra?


Alltså, det är inte hunden som skall ändra på sig det är vi hundägare...det gör ONT att förändras...men det är så SKÖNT att veta att förändringen gav min hund ett bättre liv och efter ett tag så är det så naturligt...så självklart så jag minns inte hur jag tänkte innan. Och hur mår vi när vår hund mår bra? Ja, den frågan vet vi alla svaret på...

--------------------------------------------------------------------------------------
Ja, om vi hade tänkt som ovan "Vår familj si och så...." för anledningen skulle vi ha kunnat haft eller hur - en autistisk son som kommer och viftar runt, stirrar i hundens ögon och är i en veckan, samtidigt med sina syskon som sen stannar ytterligare en vecka, vi är själva i två veckor - ja, hade vi brytt oss om dessa fakta så hade vi fortfarande stått där med rumpan bar och en jättelessen och super-stressad hund!

Men vi satte inga såna begränsningar hos oss själva, inte ens innan vi visste det vi vet idag, hur enormt snällt detta sätt att leva med hund är, mot den det ska vara snällt för - HUNDEN i vår värld dit vi tagit den att vara med oss människor! Inga hårda ord, inga NEJ, inget slitande, nerläggande eller liknande - vi bara är och nu ska vi bara vara här i nuet med vår hund än mer, för gissa om han gillar detta, det syns, hörs och märks i hela hans lilla kropp!!

All for now, för nu ska jag hjula i korridorerna - livet är fantastiskt och jag har vunnit högsta vinsten, tjohopp!

HugsiHugsiΦ

Yellowstone nationalpark

och en art av invånare som lever där, Vargen - kolla in den här sidan och se filmaren Bob Landis filmer om vargflockarna i denna nationalpark - fascineras av denna underbara varelse, se familjesammanhållningen, se kärleken och gemenskapen i flocken!

Nu har jag fika så jag ska kolla ett avsnitt till tänkte jag, ha det så bra så hörs vi sen!
alpha21.JPG (20102 bytes)
HugsiHugsiΦ

Att jobba på helheten, utan avkall

det är det som är det viktigaste i och kring vårt liv med vår hund och det är också där vi inte riktigt nått ända fram! Att vi kommit så långt vi har är nog många gånger rena turen - visst, vi har varit konsekventa men missat små detaljer och inte fått resultat så snabbt som vi hade kunnat få - hade vi haft alla hjulen på vid avfärd så hade vi kunnat köra på i all evighet!

De fyra saker som är allra viktigast i vår hunds värld och som vi nu måste få ihop, inga fler försök till irrfärder med för få däck alltså - och du, tänk efter när du läser nedanstående fyra och vad de innebär för hunden, i vår värld inte deras egna och tänk också, vi är människor, de är det inte! Skriver dessa 4 också på engelska, så får ni se något spännande på slutet, dvs vad man får om alla fungerar i vardagen! De är också skrivna utan viktighetsordning, alla är lika viktiga och alla hör ihop, inte alltid att det är "problem" med dem alla, men alltid att flera hör ihop med varandra!

MAT (Food) - är viktig såklart, utan mat försmäktar hunden i vår närhet, men inte bara den aspekten är viktig, utan också när/hur/var och varför - vem bestämmer över maten? du eller din hund? Vi själva har inte haft problemet med en hund som inte vill äta eller är knusslig med maten, men vill man att övriga delar ska stämma så är det bäst att ha samma rutin med maten alla gånger den hanteras. Dosera, ställ fram på rätt plats, vänd och gå därifrån! Inget handmatande till en frisk hund, inget daltande eller läggandes annat i maten - hunden äter när den behöver och det gör den, jag lovar! Om hunden ätit färdigt eller lämnar sin skål och går utan att äta - ta bort den och ställ inte fram förrän nästa gång det är dags att äta.

Vi gjorde felet, inte längre men vi gjorde, att låta maten stå framme - vem bestämde då när/var/hur och varför tror ni?!?

PROMENAD (Hunt) - vi vet att vi ska på promenad, men för Fred är det jävligt läskigt därute med alla dofter (någon har pinkat in där han var i morse, så nära hans revir, skrämmande kan man förstå), alla ljud, alla möten - vårt liv är så ofantligt stort för våra hundar att det skrämmer att tänka sig in i att vara hund här!! Vi vet ju vad en bil är, en cykel, en joggare, men för våra hundar är det ju ännu en läskig del av vardagen!

Vad vi gjorde när vi började med att få ner denna del av Freds stressfaktor, det var att minimera hans "övervakningsområde" - dvs började i ett mindre närområde och om han var för stressad så blev det kissa, ev bajsa och sen in! In till tryggheten (hmmmm ja just det, vi trodde vi gav honom det ... återkommer om detta) inomhus. Dessutom, håller han på och dribblar med annat och springer fram och tillbaka - ja då går vi inte ut just då, vi börjar om igen om en stund (de lär sig fort, nu på väldigt kort tid så sitter Fred snällt, blir kopplad, inget hoppande, vi går ut, lugnt och stilla)!

FARA (Danger) - dörrklockan, steg utanför dörren, en kråka går på altanen, en bil startar, en bil kör förbi, ett barn ropar - alla dessa ljud känner ju vi igen, men det gör inte vår hund, för honom är det ännu en grej att ta hand om och checka av och om vi ignorerar att han säger till, så ökar hans stress "Hör de inte, det är ju något där utanför! Voff" "Hallå, varför gör de ingenting? Voff igen".

Vi uppmärksammade ibland, men eftersom vi inte var konsekventa och tydliga så har vi inte fått "problemet" att upphöra, snarare mer nu än i början (fast då var han så stressad att han inte hörde några ljud alls stackarn).

Det vi gör nu är: Han visar var ljudet kommer ifrån, vi tackar honom (och menar det), han skäller igen för det är lite sådär fortfarande (och han tror nog inte på oss heller ännu, inte säkert, måste nog kolla av dem lite till), vi går fram och tittar - om skällandet inte upphör (testandet i Freds fall tror vi just nu, vi har ju inte tidigare varit likadana så varför nu!!), ja då blir det badrummet och stänga dörren. Tyst innanför, öppna, släpp ut, inte prata eller så, mer skall, in igen och så upprepas proceduren - inte många gånger det behövs, de är oerhört smarta våra hundar!!

STATUS (Status) - vem är vem i vår flock, vår familj, vem är den självklare ledaren som tar hand om de sina och ger dem mat, trygghet, lugn och harmoni - JA INTE F-N VAR DET JAG OCH LESLIE  i alla fall! Vi lade hela det människoansvaret på vår lille hund och han tog det på sig, för tjänsten som ansvarstagare och flockens ledare var ju just det LEDIG, VAKANT för honom att påta sig! Ett alltför stressigt jobb för honom som vem som helst kan förstå, inte klarar han av det i vår värld! Som att ge en 3-åring ansvaret för en skock med vuxna - funkar inte, logiken säger ju allt om detta, men vår mänskliga hjärna fattade inte!

Nu, och sedan en tid, har vi försökt att visa Fred att han inte längre behöver ta hand om oss, vi tar hand om honom, men han har inte riktigt visat att han litar på oss och med facit på hand så förstår vi ju det - alla pusselbitarna var inte med i vår Corn Flakes-förpackning, det blev inte en tupp hur mycket vi än försökte lägga detta pussel!!!!!

Smarta hundar ifrågasätter oss, särskilt som vi inte visat att vi förtjänar deras tillit! Visst, de får mat, värme, kärlek, men hur ger vi detta och på vilket sätt? Vi har i alla fall funderat klart och bytt ut vårt livspussel, nu lägger vi om bitarna, går från noll med allt och allt detta för att ge vår vovkompis den bästa av världar hemma hos oss - på heltid, inte deltid!

För gör vi det och ger honom tron på oss, så kommer också hans liv bli så mycket enklare, han kan koppla av, inte ta hand om någonting, bara vara - leka, busa, träffa de hundkompisar han trivs med, med oss och själv i total trygghet och harmoni, inga måsten läggs på honom - vi tar hand om ALLT, ALLTID!

Och vad får vi då, jo vi får (och vi använder oss av de första bokstäverna i de engelska översättningarna i våra 4 "hjul"):
Stress
Free
Happy
Dog

Det här, bland annat, fick jag med mig från min kurshelg i helgen som var - luckorna fylldes i och jag insåg att vi lagt pusslet lite avigt och inte riktigt på riktigt så att säga!

Nu kör vi så det ryker om alla däcken, see you folk's!

HugsiHugsiΦ

Check this out

Mervi på Aftonbladet's hemsida - ljud- och bildlänk, samt också på TV 4:as Nyhetsmorgon!

HugsiHugsiΦ

Suck, äntligen fattar de

ja, de där tvåbenta jag bor med, snacka om att ha svårt att lära sig nytt alltså!

Jag menar, jag har ju varit hur tydlig som helst, hur många gånger som helst, men har de fattat - NÄÄÄÄÄÄ ICKE. Alltså, det låter utanför dörren, någon kommer, jag ropar "Hallå, någon kommer, kom o kolla" (dvs VoffVoff) - vad gör de tror ni? Jo, de ropar tillbaka "Ingen fara, det är bara Pelle" (dvs drupeluringdejtjoflöjtdlugdrögtrop - dravel alltså, hallå snacka så man fattar)! Det ringer igen och de har inte hunnit fram än, lite tröga faktiskt är de de jag bor med (men jag ska nog lära dem vart det lider, be sure, I am a very patient dog you see), jag ropar igen och de ropar tillbaka (och det här har jag lärt mig av egen erfarenhet och för att jag är en smart kille) "NU ÄR DET DAGS FÖR DIG ATT VARA PÅ DIN VAKT" och det är jag såklart (redan där alltså)!

Och så kommer den där Pelle in genom dörren, jag är ju framme såklart för att kolla vem f-n det är som kommer in i mitt hem och vad gör han tror ni, jo han ger mig mer jobb att sköta (herregud, kan man aldrig få vara ledig i den här familjen, önskar jag hade lite mer uppbackning faktiskt, typ en fru som vet vad det handlar om och ger lite avlastning ibland, nån att jobba i team-work med alltså) - för han böjer sig fram, tittar mig rakt ögonen och ljudar nåt om (ja, jag kan den frasen med, gått kurs länge nu) "Men Guuuuud va fiiiin han är er lille Fred" - jaha, så hade jag en till att kolla upp och ta hand om, suck, snacka om hårt liv man lever alltså!

Så får jag springa där emelllan och ha koll, för den där Pelle, han drar runt från rum till rum och kollar, matte och husse är på olika ställen hela tiden - jag är helt slut hela dagarna alltså, funderar starkt på att gå i strejk ... fast då finns ju ingen som tar hand om dem, så det är bara att bita i hop och köra på!

Efter mycket springande hit och dit så klär den där Pelle på sig och går ut genom, ja just det, den där stora bruna där plinget brukar komma ifrån .... jag väntar och väntar men han kommer inte tillbaka, herregud, jag har förlorat en som behöver mig, vad ska jag göra ..!!?? måste ha koll på de andra nu så de inte försvinner för mig ... herregud och jag har inte ens hunnit äta ordentligt idag ... hjääääääääääääääääääääääääälp!

Ja, så här har det varit, bitvis har det blivit bättre, men inte riktigt som jag har velat ha det, alldeles för mycket jobb för en liten vov att klara på egen hand! Nu verkar det som om flera saker har hänt och det bara över några dagar, det verkar som om matte och husse gått kurs eller nåt, för nu börjar de faktiskt fatta när jag snackar med dem. Bara som i morse, pling från den stora bruna, jag berättade såklart att det var något där redan innan plinget (man har väl öron att höra med eller hur, bra hör jag också serru) och nu lät det minsann annorlunda, de fattade direkt så jag kunde sen koncentrera mig på att kolla av dem som kom!! Sniffa upp en kompis kanske! De här som kom, ja de kan få stanna hur länge som helst, för dem behöver jag inte ta hand om, de var såna där trygga o harmoniska typer (undrar om jag kan flytta med dem sen, typ flytta hemifrån, hmmm ska höra efter sen ska kolla om matte o husse är på riktigt först) som bara var, mig ville de i alla fall inte ha hjälp av, skönt!!

I alla fall, matte och husse verkar annorlunda på något sätt, ja som igår också, när jag låg på sängen och vilade lite (man får ju ta igen sig när man kan alltså, orkar ju inte varje minut) så hände nåt märkligt! Alltså, när jag brukar ligga där så händer det att matte kommer till mig och ger mig massage och självklart så får hon det om hon vill, det är ju jätteskönt, men det är ju också lite jobbigt att man inte får vara i fred när man väl får vila - dubbeltydigt alltså! I alla fall, igår så verkade hon vara på väg mot mig, så jag förberedde mig på att lägga mig på rygg som jag brukar - men hon kom inte utan höll på med annat vid saken som husse monterade häromdagen, med ryggen emot mig!!!! halllååå, märkligt!

Matte gick omkring och eftersom jag hörde var hon var så lät jag bli att kolla henne, hon kommer ju tillbaka (hon var ju inte klar med sitt såg jag, lådor som stod kvar vid sängen bland annat, man har väl koll). Så kom hon in igen och jag gjorde mig beredd, men hallåååå hon kom inte nu heller?? vad är det som händer?? har hon äntligen fattat att jag behöver vila i fred ibland???!!! är det sant, kan jag slappna av på riktigt!!!!???? JAAAAAAAAAAAAAAAAA SÅ VAR DET och GUUUUUUUUUUUUUUUUD va skönt det kändes när jag lade ner min nos i täcket, kunde lägga öronen (dvs parabolerna) åt sidan på riktigt och bara vila! De tycks fatta på riktigt att man inte orkar hålla på med något hela tiden, de har äntligen förstått vad jag sagt - Ta det lugnare och njut av livet bara, ha inte så mycket på gång hela tiden, chilla lite, ta're lite cooooool!

Hoppas få återkomma med fler såna här inlägg, nu ska jag vila och ta det lugnt - för tänk om det är som vanligt när jag kommer hem och jag behöver jobba hela tiden som vanligt ... tar det säkra före det osäkra och vilar tills dess!

VoffVoff Ψ

More Halleluja moments

tonårstjejernas ankomst och händelseförloppet ser ni här nedan, kolla in hur många Hallelujah Moments det blev (benämnda som HM och med nummer): 

  • Dörrklockan ringer, Fred skäller, vi säger tack, han blir tyst HM1
  • S (äldsta) kliver in, Fred springer fram och kollar, S tittar inte på honom, han blir lugn HM2
  • Dörr öppen, dotter/bonus nr 2 kliver in, pratar med oss, Fred nosar, är tyst och lugn när de inte gör något och inte vi heller HM3
  • Tjejerna klär av sig ytterkläderna och skorna, trångt i hallen, men inget bevakande från Freds sida, bara intresse HM4
  • Vi berättar om hur göra när han vill hoppa, Sophia testar direkt och liksom föser ner och visar honom med handen att inte hoppa, inget prat, Fred slutar hoppa HM5
  • S går till sitt rum, Fred följer med och nosar på hennes väska, hon går och pratar inte, han är lugn och inte uppspelt HM6
  • Fred springer inte tillbaka till J, utan kommer bara ut i köket och ÄR HM7 och när J går upp till sig så är det ok det med HM8
  • Vi kliver ut i hallen och börjar klä på oss, Fred hoppar inte och har sig när vi gör det HM9
  • Inte heller när kopplet åker på vill han hoppa (som brukligt varit), utan står sedan och väntar att bli kopplad och sen när kopplet är på så hänger det löst från min hand, han står bara och väntar på GO från oss HM10

Alltså 10 stycken HM's på ca 11 minuter (tjejerna kom kl 07.00 och vi var iväg kl 07.11) - nu ska bara däcken pumpas rätt (dvs vi ska ge tjejerna rätt verktyg för detta i kväll, dvs ännu mer tydliga signaler och mindre snack - keep it simple liksom) och sen bär det iväg, tuuuuuuut här kommer vi, TheBakers with Fredthevov On the LifeTour!! Laughing Laughing Laughing Laughing

HugsiHugsiΦ

Hallelujah moments

gånger fler gånger än man kan räkna - det är vad jag fått mig till livs i helgen! Först från 2 heldagars kurs med Jan Fennell och hennes Foundation Course (grundkurs) i hur man kan leva på allra bästa sättet med sin hund och ge den/dem rätt förutsättningar i vår värld, den värld som de inte förstår och vi måste vägleda dem igenom för deras skull och sedan avslutningsvis ett 4,5 timmars seminarium som avslutning på helgen. På Jan's hemsida kan du läsa lite mer om kursens innehåll.

En sak är säker för mig, och de mina, är att detta idag är en början på något helt fantastiskt och en helt annan insikt i vad vi gör och inte gör med våra älskade hundar. Samtidigt är det också en början till att lära ett helt nytt språk, hundens och att vi på denna nya resa kommer att få ut mer av både vår relation med vår hund, men också med varandra i familjen, våra hundvänner och övriga vänner - för när sinnet öppnas och släpper in ny kunskap, ja då kan allt hända!

Hittills på vår hund-resa, så har vi faktiskt varit lite vilse, som att vi åkt iväg med vår bil och inte haft alla däcken på - nu ska bilen servas och få åka på äventyr, men nu med allt på plats!

Vi har jobbat och slitit med vår relation med vår hund, men det vi faktiskt gjort är att komplicera vår tillvaro, varför då? jo, för vi har inte vetat annorlunda och vi har bara "nosat" på helheten, symptomen och ändå har Fred ju gång på gång försökt tala om för oss vad som felas oss, inte honom mer än att han fått ta alldeles för stort ansvar i denna vår underliga värld som han inte förstår!

Nu går vi mot nya tider, ännu bättre tider och inom inte en alltför snar framtid så åker vi alltid iväg på äventyr med en fullvärdig bil - de fyra däcken är på plats, den är tankad full (dvs vi är med allesammans) och vi kan vara lugna och trygga! Den tryggheten är vår hund värd att leva i och nu ska vi plugga hans språk tillsammans med honom och ge honom det han ska ha - ett fantastiskt och underbart HUNDLIV med sin fantastiska flock, hemma hos oss där vi bor, ja på vår gata i stan ni vet, där ska han få det, så är det bestämt!

HugsiHugsiΦ

Funderingar om bloggen min

har jag haft idag, ja inte hela tiden för det har jag inte haft tid att lägga på denna fråga, men lite fnul om Varför? För Vem/vilka? Vem/vilka läser? Vem/vilka kommenterar? och en lustiger fråga - Var tog ALLA vägen???? Ja, först var det lite få kommentarer så där, dem man känner sen gammalt, sen tillkom någon, och sen någon till och sen var det ganska många - och så DOOOOOOOOOOOOOOOOOG anströmningen?!?

Ja, jag blir ju inte klokare om jag funderar mer så jag lägger ner den verksamheten och återgår till budgetpapperen och excelarken!!

Lägger ut en sötis till alla och envar som blinkar in en kort sekund i min blogg! Mina absoluta favvosar i nalleväg, Bukowskis raringar i alla former (fråga maken om han gillar min fäbless för dessa sötnosar!!).
Michel Ängel Blå

Passar också på att säga hej på ett tag, kommer antagligen inte in i bloggens värld förrän tidigast på måndag nästa vecka - ha det nu så bra i helgen, ta det lugnt, umgås med nära och kära, samt njut av livet!

HugsiHugsiΦ

Svar på en fråga till förra inlägget

alltså angående Freds vaktande vid ex.vis montering av möbler. Frågan löd: Oj, vad jobbigt att han vaktade sådär tidigare. Bra att han inte gjorde det igår för att vakta inom familjen är ju inte ok eller normalt...
Hur har ni lyckats hantera det så pass länge?

Svaret är:
Det är inte ok, men jag tror det är mer normalt än många vill erkänna att våra hundar vaktar så här, både gentemot andra men också inom familjen. Det vi förstått är ju att i vårt fall med Fred så har han haft och tagit på sig ett oerhört stort ansvar väldigt tidigt i sitt liv, främst för att hans tvåbenta inte varit tydliga nog att visa att de tar hand om saker och ting i hans värld. Detta ökade hans stress så till den milda grad att han ibland inte visst till sig på "jobbet". Det ledde till vakta hit och dit, ibland den ena och ibland den andra, vi visste faktiskt inte vad vi skulle göra.

Fler saker som säkert påverkade under denna hans första tid hos oss var ju också hur vår familjesituation ser ut - först är vi två som han bor med, sen kommer 3 barn och är en vecka, för att veckan därpå bli 2 barn då ett barn åker till sitt boende, sen är vi två igen i två veckor och så här ser det ut. Sen lägger vi smör på moset med att sonen/bonussonen i familjen är autist och inte alltid förstår att ha rätt språk med hunden (yviga handrörelser framför hunden, en fot fram för att retas med en hund som har ben i munnen, stirrar direkt på hunden, länge ibland), samt de andra två barnen som aldrig haft hund - ja, då är det inte lätt att vara vov precis och inte förstår man vad de säger heller de däringa! ;-)

Vi behövde alltså tänka om helt för att komma på rätt spår med Fred och där är vi idag - numera har han en "flock" som även om den fortfarande är föränderlig ändå ALLTID beter sig likadant, vi ger honom ALLTID samma besked om han behöver jobba eller inte, dvs inte, han behöver inte ta hand om oss längre, vi klarar det här med oss och honom, vilket vi är super-tydliga med. Detta utan att ge avkall på något i våra eller hans liv, snarare tvärtom, vi har tillfört oss alla något helt suveränt - lugn, ro, stabilitet, styrka och tålamod! Tjejerna gör också likadant och den enda som har svårt, av förklarliga skäl (han förstår inte varför han inte kan stirra på hunden osv), är ju sonen, men vi visar i stället Fred att han inte behöver ta hand om den tvåbentingen heller, det är också vår uppgift!

Att det har tagit tid, visst har det gjort det, men det är mödan värd idag när vi står med resultatet framför oss - en lugn, harmonisk och trygg hund, men också väldigt lyhörd för vad vi vill, även då vi inte säger något med ord! Numera har han inga andra krav på sig själv än att vara Fred the vov och han har successivt gått ifrån att "fråga" om han behöver "ta hand om" - vissa saker har tagit längre tid, andra kortare, men så är det ju i livet också i övrigt! 

Hoppas det var svar på din fråga!

HugsiHugsiΦ

Mer från igår, nu om och med Fred

the vov Allmighty dog! Ja, det handlar om hur han är och har varit vid de tillfällen vi monterar saker tillsammans jag och Leslie, ja det har ju hänt några gånger nu i och med flytten (nermontering från hus och uppmontering i nya huset). Oerhört stressande för Fred såklart, precis som allt i och kring en flytt så är detta saker som ger honom huvudbry "Ska jag ta hand om det här nu, fy f-n va stökigt de har det de häringa tvåbentingarna jag bor med, nu måste jag kolla av här och nu går de hit, då måste jag kolla av det" - ja ni fattar hans liv/jobb som "kontrollant" ju i viss mån återkommer när nya saker händer och när vi är i annan sinnesstämning (packa, stress, flytta, stress, hämta hit och dit, stress) - han läser oss ju som öppna böcker lillemannen och vill då ta sitt ansvar.

Det som tidigare varit ett problem, eller snarare något vi fått jobba på vid varje tillfälle, det är Freds instinkt att vakta Leslie när vi ska montera ner eller upp saker, vi har själva räknat ut att det nog handlar om att Leslie oftast sitter på golvet och pular samt att jag kommer in i rummet gåendes, blir stor och hemsk när jag kliver in, Fred ska direkt skydda husse då! Vi har fått jobba med signalerna att jag får komma in, att Fred inte behöver vakta (dvs morra och se allmännt dobermannig ut, tror han), tar honom lugnt från platsen, visar att vi hör dit allesammans osv osv.

Eftersom det ju hänt ett antal gånger nu sen i höst och fram till nu, så är man ju lite beredd på hans vakteri och förbereder sig mentalt på att agera, och precis så var vi igår - vi skulle ju bära soffor, sätta på klädsel, montera sängstommen osv - beredda! Och vad händer!! jo, han tittar bara mellan oss "montörer", vi tittar inte tillbaka utan är bara, fixar på, flyttar på honom om han är i vägen (vilket han givetvis är, nyfiken i en strut skulle ju vara mellan soffan och tyget, dvs innuti, men vi vill inte ha en sån knölig soffa ju), färdigställer vardagsrummet och går upp till sovrummet för vidare montering. Fixar och pular, monterar, lyfter tillsammans, jag hämtar grejer till Leslie (som vanligt i golvställning), stiger in och ut ur rummet, är otäckt stor OCH INTE ETT LJUD UR FREDS STRUPE, inte en ansats till morrning, inget behov av att hjälpa husse, inget vakteri mot eller för någon av oss!

VI HAR LYCKATS, HALLELUJAH MOMENT GÅNGER EN TRILJON (eller fler än jag själv kan säga, jag vann, trallalla ja ni vet från när man var liten) - Fred är trygg hos oss, vi ger honom tydliga och bra signaler, han behöver inte jobba som väktare av de fåniga tvåbenta förvirrade typerna längre, han kan äntligen bara vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa och njuta av sitt liv hos oss, för vi tar hand om allt, han kan chilla dog-life hela dagarna!!

Vi är the happy people idag, mer än i går, och säkert mindre än i morgon - för den här resan är bara i början, vi har precis startat och det kan inte bli sämre - mot nya mål ...... Hej världen, nu kommer vi, TheBakers & Fredthevov on tour!

HugsiHugsiΦ

Uppdatering Ikea-leveransen

från igår eftermiddag och kväll hann det bli innan vi fick upp det vi mest var inne på att få upp - sofforna, puffen och vitrinskåpet till vardagsrummet, köksstolarna (där killen som levererade undrade över vårt köksbord när han packade in 10 stolar, han fick spana in bordet så han såg att det nog skulle rymmas) samt vår sängstomme och gavel. Häftig känsla att kliva ner på golvet från sängen nu i morse, i stället för att glida ner direkt på golvnivå som tidigare!!EKTORP 2-sits soffa 
Sofforna ser ut så här och är två till antalet, 2 2-sits alltså!
MALM Sängstomme
Sängstommen innan gaveln kommit på plats ....
MALM Huvudgavel/ sänghylla, 3 delar
Ovan ställs alltså bakom huvudändan och blir till avlastningsbänk samt förvaring, dras ut åt sidorna! Ja, säkert har alla varit och pillat på den här när besökt Ikea!
MALM Byrå med 6 lådor
När sedan byrån med uppfällbar spegeldel kommer på plats, ja då är sovrummet komplett och då återstår bara valet av gardiner samt att måla lite, möblerna har vi i alla fall och det är huvudsaken!

Nöjda montörer som snusade sött innan vi ens nådde huvudkudden, sov som stockar hela natten och vaknade pigga (nja sådär liten vit lögn där tror jag) och nytra nu i morse!!

All for now, see you in a sec.

HugsiHugsiΦ

Ikea-leverans idag

Tjohej, äntligen kommer våra beställda möbler - sänggavel, byrå, soffor, köksstolar, vitrinskåp - så vi kan få vårt hem totally beboeligt! Sitta och softa i vardagsrummet med härlig musik, en god bok eller ett härligt och lite klurigt korsord .... ta filmen på övervåningen med nya bioljudsanläggningen, filmduken och nersläckt - härliga tider som stundar må jag säga!

Och när jag hittat fram kameran så kanske det kan bli en eller fler bilder på nya lyan också!

HugsiHugsiΦ

Glömt Träningsdagboken

Fredag: ökade från 1,0 km till 1,3 km ska köra det ett tag framöver nu tänkte jag, öka successivt

Lördag-söndag: pausade vi, hade annat i aktiveringsväg ju, så vi klarade nog dosen ändå för första veckan

Måndag (igår alltså): ökade från 1,3 till 1,5 - ökat motstånd och med nästan springfart de sista 0,2, kändes tok-bra och nu längtar jag faktiskt hem och träna!

HugsiHugsiΦ

Till min älskade

tack för den du är, igen, varje dag med dig är en gåva att förvalta väl! Du börjar en e-post om vardagliga ting med rubriken "Oss" - sådant värmer en kall februaridag (ja alla andra dagar med för den delen)! Puss tillbaka sötot mitt!
Alla hjärtans dag kort hjärta

HugsiHugsiΦ

Underbar helg

som egentligen var en utdragen Alla hjärtans-helg, vi firade oss och denna dag i dagarna 3 nämligen! Började med en härlig fredagkväll - promenad, träning och underbart god mat och till denna välsmakande mat tog vi oss ett glas uppfriskande vitt vin (jag självklart med en isbit, what did you think!). På spåret, skåla och pussas, ha lite inneträning med Fred (lägga gottaspår medan han ligger och väntar i köket, ut i gången mot vardagsrummet och sen lite undangömt bakom blommor osv - han var så duktig och såklart motiverad som tusan)!

Lördagen sedan fortsatte i hjärtats tecken, tidig förmiddag drog vi till Vällingby centrum och inhandlade färg (hade också värdecheck på 25 % rabatt som vi fick av vår mäklare), rollers och penslar - Leslies Alla hjärtans dag- present alltså (som jag skrev om tidigare), hittade också dynor med handtag på Åhléns såna som vi hade hemmavid när vi var små - självklart måste dessa inhandlas till stolarna vi ska ha på övervåningens stora balkong!!

Hem och förbereda oss för "bortgång" - vovträff och partaj (som det alltid lyckas bli när vi umgås) - rätt tidig kväll dock, alla hade mycket att stå i så vi tar nya tag och planerar längre samvaro nästa gång!

Hann faktiskt blogga en liten sväng när vi kom hem också som ni ju redan vet, trots svajig uppkoppling så lyckades det till slut!

Söndagen spenderade vi hemmavid, målade färdigt, satte upp nya hyllor, förberedde allrummet för projektor och med ny surround-anläggning på plats, gammal 60-tals bokhylla (nederskåpen) med ny vit skiva blev som ny med den nya fondväggen i bakgrunden - suveränt bra resultat, vi är supernöjda båda två!

"Vår" husvagnskille kom förbi med saker som inte hade levererats när vi hämtade husvagnen, suveränt schysst att ta detta på en söndag då han ju egentligen är ledig! Han stannade också för att visa en grej vi undrat över gällande värmaren, snacka om service-minded (eller är det för att vi är så sjukt trevliga "wohahahahaha" visst då)!

Min svärmor, tillika Leslies kära moder och bonussvärfar kom förbi på fika, hade tillbehör till kaffet med sig själva, liten chokladkaka, 70%, med bärsmak, mmmm gott och så en bukett tulpaner som inflyttningsbukett (gulligt)! Tur genom huset och vad hade vi hunnit sen sist, dvs när vi flyttade in i januari, vi har alltså inte hunnit träffas sen dess, måste ändras på!

Satt och pratade bort en stund och avnjöt vårt fika, och när samtalet kom in på barnbarnen så kunde vi inte annat än säga att allt var bra på nya stället, faktiskt bättre än innan - tjejerna tar för sig mer här på något sätt, är mer delaktiga i vardagslivet och är fantastiskt mycket bättre på att hålla ordning runtikring sig och oss! Tänk själv vilken lycka som förälder att komma hem efter jobbet och mötas av en skinande blank köksbänk, spisen är ren och fin, kastruller bortplockade eller diskade, en fröjd för vem som helst verkligen! Vi är lyckligt lottade också för det att våra tjejer ju gärna håller sig hemma eller hos sina nära vänner eller pojkvännen i den enas fall, inga vilda fester är någon av dem intresserade av och umgås inte med de grupperna heller (gudskelov)!! Sen har det ju funkat så suveränt med Fred också, tjejerna tar plats och är så bra och tydliga med honom, så att han förstår och inte behöver kolla läget hela tiden!


Kan fortsätta "skryta" länge till, men gör inte det (spar till senare tillfälle) utan förbereder i stället mötet jag ska på om 7 minuter sisådär!


HugsiHugsiΦ

Kunde inte hålla oss

skit också, vanans makt är stor och Melodifestivalens makt över oss är ännu större, jag lider av att inte stå fast vid mitt NEJ till denna tävling!! *hehehehe* Får ändå glädjas över att jag inte var med vid omröstningen, dvs när låtarna väl var sjungna så drog jag till en annan kanal!

Ärligt, jag tyckte eller vi alla tyckte, att det var flera låtar och artister som var suveränt bra idag, så att inte vara med och ev se "de sina" försvinna var ett bra val tyckte vi alla, vi hade ändå varit med so far!!

Tja, vad kan man säga om sig själv nu då, jo att även om man bestämt sig för en viss sak så ska man inte vara statisk i sitt/sina beslut, våga ändra, våga byta inriktning, våga göra mot din första föresats - follow the flow typ!

Alla hjärtansdag och presenter, tankar, gåvor:
- min present till mina älskade päron var en SmartBox med urval av härliga restauranger från all världens kök
- min makes gåva till mig var en nalle (av samlingssorten min) med tröja där det står "To someone special" - mmmmm
- min gåva till maken och mig var fantastiskt fin färg till ena dotterns rum, allrummet och vårt sovrum och tillhörande rollerkit och extra penslar - gissa om han blev glad (han får måla för en gångs skull, nä skoja bara, my job vanligtvis, kanske inte nu dock)

En sista tanke i natten går till min älskade morfar, Herbert, som gick bort precis idag för ett år sedan - tänker på dig ofta morfar och saknar dig, din doft och dina härliga morfars-kramar (ingenting kan mätas med dem)! Krama mormor från mig/oss idag och alla andra dagar, älskar er!

ValentinesHugsiHugsiΦ

My eyes are now "flimring"

nä, men jag har hållit på med såååå tok-mycket budgetjobb idag att huvet är slut och ögonen går i kors (mer än vanligt, eftersom jag är vindtyrig på ena ögat så kan ni ju tänka er hur det ser ut nu eller när jag är ONYKTER tjohej, då får man inte mycket gjort) och siffrorna blir fler ibland och färre ibland, så nu ger jag upp och går hem!!

Have a ball ........... typ! ;-)

HugsiHugsiΦ

Bokat jobbgrej

nyssens - jag ska åka på Administratörskongress i slutet av maj, resan går till Sundsvall och det ska verkligen bli roligt att komma både dit och till Adm.kongressen.

Det roligaste av allt är att jag antagligen kommer att träffa flera ur ett tidigare nätverk jag deltagit i, Sveriges alla universitets- och högskolors nätverk för Rektors- och förvaltningschefssekreterare, flera ur det gänget kommer säkerligen till kongressen (har redan kontaktat några och fått positivt respons om deras deltagande!!). Ska också bli roligt att få gå en campus-vandring på Sundsvalls universitet
Campus
och sedan avsluta konferensdagarna med Bankett och underhållning innan hemfärd till Estockholmo igen!

Något att se fram emot alltså, även på jobbet ;-) det ni är inte fy skam minsann!

HugsiHugsiΦ

Helgplaner

denna helg, förutom att vi såklart ska träna på som vanligt hemmavid och med Certainly Torture-mackapären, vi ska också göra följande:

- självklart På spåret i kväll (nu när säsongen snart är slut är vi hur duktiga som helst, typiskt)
- packa upp lite kartonger till (vi tar det lite pö om pö nu, ingen stress)
- sätta upp lite krokar o annat i tvättstugan
- och så ska vi ha lite hundträff på lördag med efterföljande mingel-mys UTAN MELODIFESTIVALEN - vi blev några bojkotters som ska ses över annat än denna numera SKITTÄVLING - återkommer med berättelser om denna dag/kväll såklart
- på söndag kommer ytterligare grejer till husvagnen (som inte var klart när vi hämtade den), så vi håller oss på hemmaplan (och behöver nog vila ut från lördagen också, om jag känner resten av gänget rätt och det gör jag ju)

Hoppas att er helg blir full av allt ni vill att den ska fyllas med, ha're bäst!

HugsiHugsiΦ

Träningsdagbok dag 4

gick "suvvo" och jag är jättenöjd med både denna dags träning och att vi investerade i maskinen - mina fötter klarar den och min kropp behöver den definitivt!!

Fred skötte sig prima, kollade in den som stod på Tortyr-maskinen och gick sedan ner igen! Tids nog så kommer han nog inte ens och kollar tror vi, han är smart den lille rackar'n!

All for now, but be sure, I'll be back!

HugsiHugsiΦ

So far so gooooooood

denna torsdagsförmiddag, allt nedan gjort före lunch:

- definitivbokat delar av ledningen med andra högdjur (hihi) samt arbetskompisarna på försmak av SEMLOR (konstigt att alla svarade ja eller hur ;-) eller not!)
- prel.bokat ledning och andra oerhört viktiga kompontenter samt gäster till en halvdag i april med mycket för både kropp och själ
- faktiskt hunnit med ett inlägg här redan, Träningsdagboken måste ju uppdateras dagligen
- korrensponderat med andra trevliga bloggare, mycket flitig jag denna morgon (wow undrar om träningen, den lilla men väldigt frekventa so far, har den här effekten på mig... vart ska det leda månne?) - mycket trevlig förmiddag
- städat undan i mitt fönster för fönsterputsargänget som var här ca 09.30-10.00 - vill ha hem tjejen som putsade hos mig, snacka om supersnabb och urskicklig alltså (FYI de använder alltid bara diskmedlet YES i vattnet vid putsning, tips för att slippa elaka fula ränder och eftersköljning med vatten, även SÅPA-vatten går bra vilket jag själv använt jämt efter tips från min ömma moder)
- just det, hunnit med lite inlägg på annan "ort" också, i andra bloggen och på forumet (bra inlägg att läsa hann jag med också)
- beställt grejer till enheten, ja typ kontorsmateriel och sånt nödvändigt
- avbokat tandläkaren i morgon, ny tid senare i vår (typ i april kan jag nog ha tid)
- förberett budgetpapperen inför slutbudgetering

Pust, och snart är det lunch ... så nu ska jag, ställa tillbaka mina saker i fönstret, tjingeling!!

HugsiHugsiΦ

Träningsdagbok dag 3

tog strax över 1 kilometer på 4,37 minuter, men med mer motstånd så det var lite trögare gegga att gå i ;-)

Kändes suveränt bra faktiskt och jag tror att jag gör rätt som tar det pö om pö och ökar vartefter, hellre 5 minuter om dagen än inga minuter alls tror jag! Det som också är bra är att fötterna känns ok av denna maskin/rörelse, belastar dem ju inte som vid vanliga promenader!

Fred tyckte ju att maskinen med någon på var lite sådär till att börja med (dvs i måndags), men igår så var han helcool - kom upp och kollade matte som traskade på maskinen och när matte bara fortsatte så gick han bara ner till husse. Samma sak, men tvärtom vem som var på maskinen, hände ju då med husse, titta, vända och gå ner igen!

Annat braigt igår - när jag tränade och sen duschade så förberedde Leslie middagen och när han sedan var på CT, så dukade jag och kollade in maten i ugnen (alltså jag är sååååååå bortskämd, lagar typ mat 5% av 100 % möjliga, min make är nog bäst ändå ;-) eller hur!! - visst jag gör annat runtikring, men är inte så matlagningsintresserad även om jag vet att jag kan, ja ni fattar)!  När sedan L var klar, så åt vi gott tillsammans och avslutade med varsin slät kopp kaffe, Fred lekte under tiden med sin "urgröpta" elefant (den en gång välfyllda tygelefanten är ju numera ett slakt tygstycke som Fred älskar att dundra runt med ... och så ska han se ut som ett vilddjur, skön stil har han hursomhelst)!

Tja ba' va' för en stund asså ba' va' typ liksom ..... ;-)

HugsiHugsiΦ

Framsteg och framgångar

med Fred the vov som har slutat hoppa på oss när vi klär på oss, kopplat honom och är på väg ut genom dörren!!!!! Jajamensan, så är det och hur gick då det till? Jo, vi kom på den smarta idén att stå på hans koppel, så pass långt in på kopplet att han inte kan hoppa upp, men också så pass att han inte gör sig illa då han hoppar - efter något försök till jumping-jack-Fred, så slutar han och vi gör oss helt klara att gå, men har stått kvar på kopplet.

Eftersom vi inte gjort det här så många gånger, typ började i helgen (sent ska ... ja ni vet), så tänkte jag inte på det, men i morse så var kopplet på, jag tog min jacka, husse hade sin på, jag böjde mig ner och .... ja just det skulle hämta fram mina skor och sätta på dem - upptäckte då att ingens fot var på Freds koppel, inget hopp, han satt bara där och betraktade oss och väntade - jajamensan hur duktig som helst - gissa hur många "duktig" han fick denna morgon!! Mmmm vad bra det känns när det sker såna här små men naggande goda förändringar till det bättre :-D

Ses i morr'n you all, ha det bra så länge!

HugsiHugsiΦ

Grekland - here we come again

och även i år blir det en sväng till ön Thassos (om vi får som vi vill alltså, vill vill vi ju såklart). Så här kul hade vi det 2007, ett axplock bilder kommer nedan och 2008 års bilder är inte att hitta just nu, så detta får bli bidraget från Thassos, Grekland idag! Ja, just det - självklart vill vi ju åka med min bror och älskade brorsbarnen, precis som år 2007 och 2008 då de kom och var med oss vår andra och sista vecka på ön!

Enjoy .....
Leslie glad i badetThassos sett ovanifrånInte snygg, men sällsynt!Leslie lekfarbror nr 1Så här kul hade vi hela tiden!

HugsiHugsiΦ

Underbart med valpar

och för att sukta er (och mig själv) lite mer så länkar jag vidare till Bellocean's som nyligen fått ut bilder på sina nedkomster - se, läs och njut av dessa små underbara varelser! Lycka till säger vi oxå till kenneln som fått nya fina småpinnar att följa antingen hos nya valpköpare eller har kvar i kenneln på något vis!

Själv ska jag drömma lite, skicka valp-spam till husse (som inte har tid att läsa bloggen vår ens, får dubbla spam från mig trallala) ... hej på en stund!

HugsiHugsiΦ

Träningsdagbok dag 2

jajamensan brorsan, nu kommer jag ... tjohej vad det gick undan (kanske lite för lite motstånd där ändå, får öka) 1 kilometer på 3,37 minuter - bra va!!

Så här har jag tänkt med träningen på CT:
- att inte sätta press på mig själv med att jag "ska" si eller så,
- att bestämma dag för dag om ökning eller inte,
- att starta lätt första veckan för att inte tappa sugen direkt,
- att bara tävla med och mot mig själv, inte jämföra resultat med någon annan,
- att självklart jaga brorsan, men det är en annan sak det (ren dumhet och envishet kanske i salig blandning)

Nöjd med dag 2 är jag i alla fall och kroppen känns, ja jag känner att den finns minsann, vissa muskelgrupper har ju inte använts på ett tag nu! Fördelen är också att detta inte påverkar mina fötter och smärtan i dem, eftersom man inte promenerar som vanligt med fot upp och ner, utan liksom glider fram - ja, som att gå i lera typ, man känner inte att man går då (ni som gått i lera vet vad jag pratar om, ni andra får fantisera fritt *hehe").

Have a ball, until we see each other again soon!

HugsiHugsiΦ

Träningsdagbok dag 1

*wohahahahahaha* att jag ens vågar blogga om detta, men är man modig så är man och så får ni er ett gott skratt, säkert ett om dagen, över denna Sveriges, ja kanske världens, mest otränade människa - dvs JAG!

Alltså, ni vet the mascine som vi beställde hem och har hört så mycket bra om, ja från vältränade människor typ min bror ja, hallåååååååååååååååååååå för mig var den ett tortyrinstrument redan dag 1!!  Visas här nedan så ni kommer ihåg, ladda ner den på näthinnan nu gott folk, kom ihåg den, memorera mera ....
Tortyrinstrumentet skapat av Reebok

Oki, dagboksanteckning nr 1:
- på med gympakläder, bra skor, t-shirt, shorts
- upp på CT (cross trainer står det för, min förkortning betyder certainly torture)
- ställer in programmet efter mig och väljer motstånd (tar för lite till att börja med och springer i 100-metersfart till att börja med, hmmm inga kilometrar blir det av det), ställer in tid också, 15 minuter bör ju vara plättlätt

HALLLLLLLLLLÅ efter 7 minuter är jag helt slut och eftersom jag inte kan se något för svetten som runnit ner i ögonen, så vet jag inte hur långt jag kom ... kan väl max ha varit 300 meter!! Fy farao vilken dålig kondis man har fått av att inte kunna promenera och i övrigt verkligen inte försökt hitta andra motionsformer! När jag skulle ner en våning för att hämta min glömda handduk i köket, ja då darrade mina ben som om jag sprungit ett maraton (ser ni det framför er eller)!!

Nåja, skam den som ger sig, jag ska hoppa upp på CT och ger mig inte förrän jag kommit längre än igår!! Brorsan, here I come, den envisa storasystern är dig hack i häl (eller typ ungefär så långt bort som till Australien när jag börjar och försöker hinna ikapp dig, men jag har ju också en förträngning i min enda hjärncell som säger JAG HAR EN CHANS, JAG HAR EN CHANS, JAG KAN KOMMA IKAPP .... a lost cause med andra ord)!

HugsiHugsiΦ

Uppdrag London

till Johanna, varsågod hade glömt bort den i budget-strulets värld!!

http://www.londontown.se/severdighet2.htm

Ska säga till pappsen din om den sidan han hade också, I'll be back! Förresten, alla biljetterna har kommit, så vi kan sitta och tumma på varje dag ;-)

HugsiHugsiΦ

Mobiltelefoni-djungeln

har jag befunnit mig i en stund, min gamla, gamla, gamla mobil vill snart inte längre, den gråter nästan när jag slår på den, orkar helt enkelt inte med ett liv med mig längre stackarn! För att visa hur sugen på separation den är så väljer den att bryta samtalen mitt i, och av någon anledning alltid de mest intressanta, som att den vet skillnaden, måste laddas varannan timme eftersom den drar ur sig snabbare än snabbt numera, ja resten ska jag inte nämna - den vill helt enkelt pensionera sig nu Mobyn!

Så, tillbaka till djungeln då, att hitta en ersättare är ju inte lätt, en halv vetenskap att välja telefon, ingen som bara är en mobiltelefon heller verkar det som ... och sen allt som ska rymmas härifrån jobbet, mailen, kalendern, hmmmm ja, jag får nog ge upp för idag och kolla in i morgon och då kan också ha macheten med så jag tar mig fram i snårskogen!!

ByeBye folk's, have a ball ...... see you tomorrow! Är by the way inte sams med Telia heller, inkoppling av bredbandet funkar fortfarande inte, vid en flytt på 150 meter så är det ju svårt att hitta linan!!!!

HugsiHugsiΦ

Längtan ut på vägarna

ligger som en liten loppa innanför huden och kittlar, retar våra sinnen - gissa hur mycket vi pratar, tänker, planerar, drömmer om vår första tur med vår nya husvagn (ja den utan namn än så länge)? Så, fram tills att vi kan dra, får vi gå igenom idébanorna vi haft, var går resan ....!!

Känns så himla najz med våran lilla pärla, kunna dra iväg, packa vagnen och bilen med oss, hund, ev barn (hmm barn ja, vuxna snart, men om de vill hänga med), strunta i tvätten, alla måsten, bara resa på små utflykter, se nya skogar, uppleva ny natur och bara vara, hmmmm drömmer nu!

HugsiHugsiΦ

Respektlöshet, intolerans och

rädsla är sådant som formar oss människor till inte så trevliga individer, när vi inte vågar släppa in andras tänk, när vi vägrar se våra egna fel och brister, utan i stället väljer att se andras fel, även dem som inte finns, för då behöver man ju inte ta tag i sitt egna och kanske vara tvungen till förändring! När människor inte inser att vi faktiskt inte alla behöver tänka och tycka likadant, men vi kan faktiskt respektera varandra ändå, ska det vara så svårt? Inte undra på att det är krig i världen, när alla alltid är så närmast sig själva, suck jag blir så trött!

Våga förändra, våga tänka nytt, våga vara annorlunda, våga se dig själv - våga leva och våga säga "Jag vill våga ändra mig själv, det är inte för sent att lära nytt, det är inte försent att se att jag kan göra skillnad med mitt egna tänk. I och med att jag vågar säga att jag tidigare gjort fel, så har jag kommit så långt inombords och livet blir lätt att leva" Sen kan livets verkliga resa ta sin början!

HugsiHugsiΦ

Vad hann vi med i helgen då

när allt kommer omkring? Jo, hela listan faktiskt, detta trots att vi faktiskt inte tog ut oss (som vi nu gjort i månader i sträck) - mycket trevligt har vi haft det (t.o.m. trots urusla Mfestivalen, inget kan rucka på ett vinnande koncept, dvs vår familj på postiva livsvibbar just nu)!

Både lek och träning med hunden, inne såväl som ute, funkar jättebra och tjejerna är suveräna med Fred, visar honom tydligt, vänligt men bestämt att han kan chilla med dem såväl som med oss!! I morse trängdes alla 5 i hallen för att säga Hejdå, kramas, pussas - Fred bara stod där, behövde inte ta hand om någon av oss och var lugnet självt!! Ni som vet vad vi jobbat med inser ju vilken Hallelujah-moment-känsla detta är för oss, som att få hem en ny hund nästan!

Dessutom fick vi se Sophia träna hundmöten, allt sett från ovan så att säga - jag stod och kollade en jättefin hund från Johannas sovrumsfönster, och ser då Sophia komma med Fred från promenadvägen. När Sophia får syn på mötande hundekipage, man med två hundar varav den ena var mitt tittobjekt, Sophia tar då över kopplet och Fred till sin vänstra sida, för att inte vara på samma sida som mötande hundar, tar också ett litet kliv åt sidan för att inte komma för nära. De mötande hundarna sätter i gång att skälla och drar mot Fred, medan Fred bara tittar och vill också fram såklart, skäller inte och Sophia bara går på, Fred väljer att följa henne och ignorerar vovsen!! Så härligt att se, vår kille mognar till sig mer och mer och är så följsam med oss i familjen, HURRA säger jag!

HugsiHugsiΦ

Melodifestivalen

har gjort sitt för min del, kommer inte att bänka mig framför denna idiot-dåliga "sång-tävling"! Hur i h-e kunde Caroline af Ugglas gå vidare och hur kunde den där extra-juryn rösta fram henne med låt - var det månne de tondövas förening som gjorde valet!!!!! Ursäkta, men när Shirley Clamp som kan sjunga inte går vidare, men när CaU gör det, ja då lägger jag ner!

Så, min Melodifestival-bana är över, vilket ger mycken tid över för andra trevliga göromål vid denna tid på lördagar och TheBigThing, dvs Eurovisionschlager-finalen, ja den kommer jag inte heller att titta på, inbördes-beundran-röstning och har inte längre något med musiken att göra!!

Så, nu har jag skrivit av mig den delen ... tjo flöjt!

HugsiHugsiΦ

Vår helg på ett ungefär

blir väl så här:

Fredag
- packa upp lite kartonger, både in till huset och till husvagnen
- fortsätta fixa i ordning kontorsrummet (gardinstång och gardiner upp igår, likaså lampa)
- äta god middag ihop med tjejerna och också yngsta tjejens pojkvän som kommer och sover över
- såklart kolla På spåret, fredagsnöjet för oss gamlingar (dvs mig och maken)
- BARA VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA - slappa i soffan, chilla med familjen, pilla i naveln och kanske virka en eller annan ruta till (dvs jag som virkar på överkast till två dubbelsängar, har man inte att göra så ska man skaffa sig tycker jag serru *hehe*)
- sova sött i vårt härliga sovrum

Lördag
- ställa upp motionsmaskinen "Turbo", nä så heter den ju inte utan Reebok Crosstrainer och ser ut så här  så vi kan börja träna lite hemmaträning
- packa upp fler kartonger, såklart, vad trodde ni??!!
- upp med lite lampor, sprida ljus i vårt hus helt enkelt
- ut på voväventyr mitt på dagen, hemma före mörkret faller (förhoppningsvis)
- umgås med familjen och självklart titta på Melodifestivalen - i mitt fall nu också för att kolla hur jag ligger till gentemot Anton som ju gjort oss detta, nu måste vi ju ha koll *hehehe*
- sova sött efter tuff dag och kväll

Söndag
- köra vidare med upplockningen, same, same but different
- leta rätt på alla broschyrer vi har till gamla huset, alltså lite manualer och sånt och lämna prydligt och snyggt till ägarna av TheLittleMansion
- mindre voväventyr idag, men förhoppningsvis lika trevligt som vi vet att lördagens blir/blev
- förbereda inför kommande vecka (matinköp, matlagning mm mm)
- sen ska vi väl få slappa eller hur!! Lite tid att pusta ut emellan måste man ta sig!!

HugsiHugsiΦ

Antar utmaningen från Lotta

Man får väl anta utmaningen som kommer från Lotta. Jag ska lägga ut femte kortet i femte mappen bland mina foto och det blev den här bilden.

Gamla köket på väg till nytt!

Gamla köket på väg till nytt, inte så rolig bild men men, femte bilden, femte mappen var det så så här får det bli!

Får väl utmana alla som läser min blogg också, så att utmaningen sprider sig ordentligt i cyberrymdens värld!

HugsiHugsiΦ

"Hon" som kom i lördags

skall nu avslöjas, den rätta identiteten skall nu avslöjas ....... "trumvirvlar" och avtäckning!

Nästan vår vagn, utsidan som vår men insidan annorlunda! Köket precis som vår vagn, också dynorna som denna
Vår lilla husvagn var det som "kom" (eller hämtades av oss rättare sagt) i lördags och i morgon är hon en vecka gammal *hehe* (nä, lovar ska inte fira hennes alla veckor hos oss, promise).

Vagnen på bilden är inte exakt likadan som vår, den som visas här har en fast dubbelsäng där vi har en sittgrupp för minst 4 och max 6 personer (eller 7 om någon sitter på gaveln) och som blir till en dubbelsäng när man viker ner bord och ordnar dynorna samt lägger på madrass. Köket är detsamma som denna bild och dynfärgen ser ni också en liten kant av i förgrunden.

På vänstra bilden, och en liten bit av den på köksbilden, ser man dessutom in till den sittdel som då finns i denna vagn - i vår vagn finns en sittgrupp till direkt in till vänster, med plats för minst 2 och max 4 (plus ev en till på gaveln). Alltså kan man vara många och ha alla platser för sittning eller om vi är få så kan vi ha sängen bäddad och ändå ha sittplats. En fördel till med vår vagn är att toalett- och duschutrymmet är större än på denna visade modell (lägger ut lite bilder på förra årets modell så ser ni lite skillnader också på hur nya och gamla ser ut, samtidigt med planlösningen.


Det som syns ovanför sittplatsen är faktiskt en extrabädd för ex.vis barn, upp till 35 kg får vikten vara för det som läggs eller den som ligger där. När den inte används viks den upp under skåpen och tar ingen plats alls, suveränt tycker vi.

I kväll kommer vårt yttertält, matta till detsamma, innertält att hänga upp inne i yttertältet om vi blir fler, sängmadrass till "dubbelsängen" och sen är "hon" intakt så att säga, allt klart för avfärd!

Just nu fyller vi "hennes" lådor och skåp med det vi tidigare hade i husbilen, inget behöver vi handla, allt finns. Däremot har vi ju köpt en dammsugare till husvagnen (som ni kan läsa om här) - passar ju perfekt i färg eller vad säger ni?!?

Nu är det bara att bestämma vad "hon" ska heta!! Säger "hon" för vi hade ju "Bettan" förut (husbilen alltså) och det blir naturligt "hon" nu också, men kanske är det en "han" vi har nu? Typ en "Fred's hood", "Fred On Tour", "Fred's Cruising" (mot Fred's Cruiser som Bettan bytte namn till) eller varför inte "TheBakers On Tour" eller "TheBakers fet. Fredthevov Allmighty Dog" ... nä nu får jag ge mig, hjälp till nu alla, pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeease kom med förslag!

HugsiHugsiΦ

Duktig kicka

har jag varit idag!

Löftet om att vara mer aktiv på forumet har även idag infriats, och eftersom jag kände mig på topp så slog jag till med 4 inläggssvar på en gång - duktigt jobbat av mig *klapp på axeln*

Sen har jag varvat jobbduktigt med privatduktigt, ett mail åt ena hållet och ett åt det andra - produktiv som bara den hela förmiddagen, känns bra minsann!

Nu ska jag bara se om jag kan ändra lite i bonussonens schema och sen är det dags för lunch!!

Ha det så bra, ses snart!

HugsiHugsiΦ

Från en vän

kom denna härliga lilla historia, läs och njut!!

Monastery Life


A young monk arrives at the monastery. He is assigned to helping the other
monks in copying the old canons and laws of the church by hand.
   He notices, however, that all of the monks are copying from copies, not
from the original manuscript. So, the new monk goes to the head abbot to
question this, pointing out that if someone made even a small error in the
first copy, it would never be picked up! In fact, that error would be
continued in all of the subsequent copies.
The head monk, says, "We have been copying from the copies for centuries,
but you make a good point, my son."
He goes down into the dark   caves underneath the monastery
where the original manuscripts are held as archives in a locked
vault that hasn't been opened for hundreds of years. Hours go
by and nobody sees the old abbot.
   So, the young monk gets worried and goes down to look for him. He sees him
banging his head against the wall and wailing,
"We missed the "R" ! , we missed the "R" !"

His forehead is all bloody and bruised and he is crying
uncontrollably. The young monk asks the old abbot, "What's wrong, father?"

With a choking voice, the old abbot replies, "The word was...CELEBRATE!!!


HugsiHugsiΦ

London, here we come!

Resan är bokad, tåg- och bussbiljetterna likaså, evenemangen är någotsånär genomgångna och avprickade (puben först, sen puben och så sist men inte minst puben) - håll nu tummarna att hotell och övriga önskemål blir som bokat (de återkommer om 1-2 dagar med besked)! Lite ihopplock av bilder från lovely London kommer här:

Bridge from down under BigB in daylight 
Touring round London Typically London-signs 

Ska bli såååå najz att igen åka iväg med tjejerna, bonusdöttrarna alltså, grymt länge sedan!! Tjohej va kul det ska bli, måtte tiden gå snabbt fram tills dess ... eller inte förresten, vill ju hinna med massa roliga saker innan också!! Måtte allt som händer från nu till London-resan vara av bästa kvalitet; roligt, spännande, berikande, upplyftande, skrattframkallande - ja, kort sagt allt positivt som kan rymmas får gärna ta plats här, i våra liv med och utan barn i huset, men alltid med vov såklart!

HugsiHugsiΦ

About Fred the vov

long time no seen doggy - fick en förfrågan om allas vår Friendly Fred häromdagen och YES, HE IS STILL ALIVE AND KICKING - är vid prima liv vår lille filur, busar kring i nya huset, trasar sönder sin numera helt innehållslösa tygkanin Hoppe mer och mer för var dag som går, hämtar glatt sina leksaker i vårt arbetsrum för vidare spridning på alla plan i huset mm mm.

Dessutom är han numera såååå oerhört duktig på att göra vad ordet "vänta" innebär, dvs han gör det verkligen tills man säger något förlösande kommando såsom ex.vis "kom" eller "varsågod"! Oerhört skönt att se att han faktiskt sitter kvar innanför ytterdörren trots att den är vidöppen och husse lastar in paket (från ex.vis Ikea) eller matkassar (från ex.vis Willy's) - inte rusar han ut för att kolla läget där ute inte, utan han sitter vackert kvar och väntar.

Jag gjorde missen att säga varsågod för tidigt igår, han rusar ut, fram till husse, kollar att han kan bära grejerna fastän vov är precis framför honom, jag ropar "kom" och han kommer genast tillbaka in!!! Detta trots att han faktiskt hade flera val därute, det kommer människor på gatan, en kråka i trädgården som kraxar uppfodrande - men icke, jag är med husse och matte jag verkar han tänka och studsar fram och åter oss emellan!!

Snart ska vi också börja planera träffarna igen, saknar dem gör vi nu efter lång tid emellan - men snart gott folk är vi på banan igen!!

All for now, see you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Dagens första beslut

togs i morse, då jag beslutade mig för att inte längre kommentera hos dem jag inte får gensvar ifrån, dvs om jag skriver något så svarar de inte överhuvudtaget! Okej om man inte svarar för att man inte har tid eller så, så är det ju för flera av oss, men när man aldrig återkommer, ja då finns ju ingen mening för mig att nöta ut fingrarna eller mitt tangentbord!!

Dagens andra beslut kom under förmiddagens första möte - uppgradering alternativt nyinköp av dator är ett måste, nu med en gång, så beställning av uppgraderingen gjordes pronto (får vänta lite med köpet, fnular lite på vad jag behöver först och eftersom uppgraderingen inte kostar så ...) - beställning gjord, skickad så nu väntar jag bara på motpartens agerande!

Dagens tredje beslut togs precis efter dagens andra (hehehehehe bra ordning där va!!) - att börja kolla på mobiltelefon som är kompatibel med vår kalender, den gamla jag har lever sitt egna liv just nu och tar säkert slut närsomhelst (klickar till mitt i ett samtal även om täckningen är total och bryter samtalet) - allt händer samtidigt men så är livet ibland!

Så nu tar jag ännu ett beslut - ska hämta en kopp kaffe ... I'll be back!

HugsiHugsiΦ

Lite annat vi hann med igår

innan vi fick tok-brytet på Ikea var att kolla in (och köpa) en ny dammsugare av lättare variant än den vi har - ingen annan än husbonn orkar lyfta denna pjäs, en super-maskin som heter Kirby, suverän med mattor har t.o.m. tvättfunktion men som sagt, oerhört tung. Hittade vår modell av märket Nilfisk Extreme, suveränt skön att köra och har t.o.m. fjärrkontroll vid handtaget, så man slipper böja sig ner för att ändra sånt som sugeffekten om man kör från vanligt golv över på matta ex.vis. När vi tittade på den innan jul så kostade den 3 790 kr och igår var priset 2 990 kr - köpt såklart!

Så när vi ändå var på köphumör, ja då inhandlade vi en liten dammsugare till, en liten laddbar Ergorapido Cyclonic 2in1 i den här färgen
ZB2813
Den ska vi ha säkert få använding av i Fred's Hood (visar säkert lite bilder från denna vid ett senare tillfälle).

Två maskiner till priset av vad den ena kostade innan jul (på ett ungefär när sisådär), så då passade vi på att köpa lite extraminne för alla våra bilder, 1tb bidde det av märket Western Digital MyBook, perfekt för oss när vi iordningsställer nya kontoret och sedan kan föra över bilderna till ett ställe (från att ha på 100 miljoner ställen, suck, ska bli skönt att samla ihop allt så man vet vart de finns).

Oj, glömt en grej ... skynda, skynda .... kommer snart tillbaka you all!

HugsiHugsiΦ

Busy, busy, busy

morning, både jobbmässigt och privat!!

Var på Ikea igår och fick tok-bryt, bryt på att vi hade listan klar med allt vi skulle ha (soffor, köksbord, stolar, sängstomme mm mm) och när vi kommer till första station så skiter det sig direkt .... 4 av 10 stolar finns där på lagoma hyllan, de andra 6 ligger typ 20 meter upp !!!! halllååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå hur tänkte ni nu, för självklart finns ingen att hämta ner dessa resterande stolar (vilket borde ha funnits markering om när orden lades tycker man). Gick då för att omstyra beställningen, men tjejen som stod där hade inte behörighet, vi skulle få åka upp med hissen ditt som låg bakom hylla datt!!! Äsch, sade vi och lämnade vagnen, åkte till Systemet .... och köpte BUBBEL i stället - INGENTING SKULLE HINDRA VÅRT SÄLJFIRANDE så det så!

För så var det ju, igår blev alla papper och transfereringar klara, vi äger inte längre huset på gamla adressen, nu flyttar i stället de nya ägarna in och vi måste ju fira detta, skåla med bubbel är ett bra sätt!

Åter till Ikea, efter mellanspelet fira med bubbel (eller egentligen inte äkta utan fejk-bubbel, jag tål inte äkta varan, däremot funkar mousserande, allt funkar för firande hussäljare tror vi), jag gjorde helt enkelt så att jag beställde hela möblemanget via internet och så betalar vi lite extra frakt, men å andra sidan så slipper vi böket och stöket med hämtning här och där för frakt hit och dit!

Sen har jag uppdaterat en annan blogg, gjort jobbutskick, ska göra ett till också via mailen, uppdatera jobbets hemsida (är ju numera webredaktör tillika huvudredaktör för densamma, hur de nu tänkte när de gav mig det jobbet, oooops shit happens). Dags för kaffehämtning för att kunna fokusera ordentligt ... see you in a while!

HugsiHugsiΦ

Tråkigt när man läser in mer

i de skrivna orden än vad faktiskt har skrivits, man blir så matt när man får uppgiften (vet inte om jag blev så glad att få sån här information, får nog säga upp den prenurerationen tror jag) om hur det någon man känner skrivit sedan skrivs ut helt annorlunda. Ja så ändrat att det faktiskt blir som om den som skrivit kan tolkas som en riktigt stor skitstövel i stället för att det faktiskt är en dialog där båda har haft ord med i laget samt att kontentan sedan blir ett resultat av långa ordväxlingar. För att tydliggöra så får ni exemplen här nedan:

Det skrivna (märk nu också efter en längre ordväxling via mail och några års diskussioner ligger också bakom detta resultat):
1. "Jag ångrar inte mycket i mitt liv, men en sak jag verkligen skulle velat ha ogjord, det är att ha inlett ett förhållande med dig överhuvudtaget. Då hade jag sluppit all skit helt enkelt. "
2. "Skit samma, nu är det här bara för mycket, du har än en gång gått över mina gränser, jag vill verkligen inte ha med dig att göra mer, du får mig nästan att spy av ilska."

Tolkningen:
1. "Jag önskar att jag aldrig träffade dig ..."
2. "Jag spyr när jag tänker på dig ..."
 
Gissa hur bra det blir när ord rycks ur sitt sammanhang och sedan läggs ut i en ny text på en blogg - tror ni att den man skrivit om blir sedd med blida ögon, dvs tolkningen av det som skrivits?!? Tror ni att andra då ser helheten eller väljer att gå på en linje och tycker då synd om den som tolkat?!? Hur ser läsaren, en insatta eller den oinsatta, på det skrivna ordet då de inte har hela sammanhanget och också bara får en sida av myntet till sitt förfogande????

Så nu har jag bidragit med den sanning som ligger till grund för tolkningen .... de långa och oändligt jobbiga ordväxlingarna slipper ni!! Och jag har skrivit av mig den inre frustrationen av att finnas mitt i detta stormens öga och där det aldrig tycks ta slut med "skitsnack", varför kan man inte bara leva sitt liv på allra bästa sätt och inte förstöra för andra!!

Nä, nu går jag på lunch .... ses snart!!

HugsiHugsiΦ