Trevlig helg!

önskar jag er alla, vänner, bekanta, familjen, tutti, alles - nu drar jag mig ur cyberrymdshålet här där jag är nu och går för dagen! Helgen går i gullandets tecken - med make och andra (no groupies dock, trist men sant *hehe*) - samt lite i flyttbestyrens tecken och som ni då förstår så har jag inte tid med bloggens värld!! Sorry, prioriteringar you know!!

Ha det så gott, ta väl hand om er och de era, kramas mycket (ta chansen och krama om kompisarna lite så de vet hur du känner för dem, om de inte har samma lust som du, kramas med dig själv lite *fniss*) och framför allt, ta det cool tills vi "ses" igen!

Dagens pärla (som kommer från en jag svarat på jobbet): "Maria - you are a star!" och det efter att jag faktiskt bara gör mitt jobb liksom, sånt mår man bra av eller hur!
HugsiHugsiΦ

Jag blev, om möjligt, ännu kärare

i min man nu på förmiddagen - han är helt fantastik och jag är så glad att vi träffades då där kalla vinterdagen, den 5 januari 2003, när ödet hittade oss att finna varandra!! Det finns verkligen mening med vissa saker i livet när man tänker efter, här är en av dem för oss i våra liv!

Han kan verkligen konsten att få mig att må bra - att få mig tillbaka när jag är ute på "inre äventyr" (dvs grubblar för mycket), ge mig energi att orka när livet känns tufft (som nu med en oerhört hektisk höst, mycket stress och lite fritid) - och att förstå vad som är meningen med våra liv! Meningen som är att bara vara, med varandra, med vännerna, familjen, att ta tillvara allt det fina i vår vardag, att skapa tillfällen för lugn och harmoni i denna vardag!! GUD VAD JAG ÄLSKAR DIG, MIN KÄRESTA OCH TILLIKA BÄSTE VÄN I VÄRLDEN - tack för att du är du, mitt i stormens öga, där du står rak som en fura och håller upp vår värld!!

OK, innan jag blir alltför gråtmild (liten tår rinner här, en lyckotår) så måste jag ju berätta vad han gjort! Jo, i mitt postfack nu på förmiddagen låg ett kuvert, ett tjockt ett och i detta kuvert låg en box, en Smartbox innehållande 46 sköna aktiviteter att välja mellan - allt från att Relaxa på dagspa i Stockholm till Lammsafari på Öströö i Tvååker och det står mig fritt att leta mig fram till valfri aktivitet och göra den med enbart maken, någon vän eller flera vänner/fler ur familjen - men självklart väljer jag att ta med mig maken, han den underbare!!

När jag varit en suris/neggo/tväris en tid pga stress, ja då kommer det här från honom, är det inte underbart så säg!! Älskade vännen min, tusen tack, du är det bästa jag vet, puss i förskott till min babyfas ;-)

TotallyPlentyofHugsiHugsiΦ

Läkarbesked efter cystpunkteringen

kom igår - och det var A OKAY, inga dåliga celler hittade i vätskan som togs ur cystan!! Pust, nu kan vi andas ut för denna gång och hoppas att det förblir så här bra.

Näst-nästa vecka ska jag äntligen få komma till en ortoped - min "fot-resa" startade ju i april förra året (finns att läsa på Freds hemsida hur den allmännpraktiserande läkaren skickade mig hit och dit men aldrig till en ortoped direkt). Visst, för att jag gjorde en röntgen på hennes inrådan så hittades cystan i underlivet, men jag har ju fortfarande jävligt ont i fötterna! Förra veckan ringde de förresten och sa att de ville skicka mig till en ryggspecialist för någon liten kommentar som hon läkaren, den första, hade skrivit i marginalen - min följdfråga var då "Varför lyssnar ingen på mig? Jag som patient borde väl ändå veta bäst var jag har ont?!" Nåja, nu får jag så träffa en läkare som egentligen inte vill träffa mig ... suck, orkar knappt skriva om det förrän jag halvt får tokbryt!!

Avslutar med något positivt till, så att det tråkiga liksom jämnas bort - var på mammografiundersökning härförleden, ni vet, när man blir så här gammal, ja då kallas man automatiskt - hade ont i rattarna i dagar efteråt, kändes som om någon använt dem som boxboll (snacka om att det kändes när titsen klämdes ihop i maskinen där, aaaaaaaaaaaaj). Nåja, nog om detta - allt var A OKAY även där, så nu kallas jag igen om 18 månader (ja, ja, det är för att jag är så här gammal *hehehe*).

Now we are soon going home, so I'll probably see you tomorrow, bye for now!

HugsiHugsiΦ

På lördag kommer hon äntligen

hem, vår pärla som vi väntat på så länge ... faktiskt kommer hon tidigare än beräknat, men det är bara att tacka och ta emot såklart! Visst, vi har lite annat att tänka på med gamla och nya huset, sådär lite att göra ni vet, men såklart vi säger JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA till att hon nu kommer hem!!

Tyvärr, får jag bara vara med henne i några få timmar innan jag ska iväg, iväg på inflyttningspartaj i stan hos några av våra vänner, käre maken är hemma och tar hand om resten av familjen och vov tills jag kommer hem vart det lider!! Har jag tur, och har bedyrat min kärlek till maken, kanske han och bonussonen kommer och hämtar!! Ska smöra lite extra nu fram till lördag! ;-)

På söndag hinner jag i alla fall "gulla" lite mellan sista flyttbestyren (städning och sista urplockningen) och familjesysslor, hoppas på bra väder så vi också kan ta rejäla promenader tillsammans mellan allt!

Förhoppningsvis har kameran hittats, tillsammans med lilla "minneskortsdockaren" så att överföring av korten så kan ske ut hit till er alla ... om inte får jag väl försöka beskriva med ord i stället!!

See you soon, back to work!

HugsiHugsiΦ

Projekt "Bloggare söker fru"

behöver understöd, då annars projektet kan gå i stöpet *fniss* SJÄLVKLART ställer vi upp i nödens stund!!

This is the project so far:
Bloggaren finns här för allmänn beskådan KILLEN FRÅN GULDSTADEN och där i mängden av "braiga" inlägg finns också detta, se nedan:

"Titta en Antontjej"

Är jag verkligen så enformig? Har jag verkligen en sådan strikt smak?

Det finns ett uttryck som känns som de när som helst kan hittas i svenskaakademins ordlistan. Jag hör de dagligen från vänner och bekanta Jag använder det oxå själv. Har hört folk använda de även i stunder jag själv inte varit med.

Jag använde ordet senast igår, i förrgår hade min chef råkat spela in sig själv på mobilen och i samtalet så hörde man henne säga: "men titta en "Antontjej"
Var dessutom nog tre dagar sedan en kompis kom springande och sa: Kom du måste komma och kolla en "Antontjej"

Jag tror alla i min närhet har till 100% klart vad ordet betyder, när folk brukar visa mig exempel på såkallade "Antontjejer" så har de aldrig haft fel.

Så vad är nu en "Antontjej" kanske ni undrar. Är ju inte så lätt att beskriva genom en text utan ska ju ses och upplevas men ska göra ett försök.

En "Antontjej".....

........är en tjej som är "min typ av tjej" en tjej som till utseende, personlighet och intressen liknar mig och mina önskningar hur min drömtjej ska vara. Att ge exempel för att förklara detta är som sagt svårt men tex så är en typisk "Antontjej" blond, blåögd, inte allt för lång, absolut inte sådär pinnsmal så de går av med blicken men inte heller jättetjock utan en mer fotbollskropp om man kan säga så, kompakt men tränad.

......... klär sig oftast hellre i bekväma kläder som jeans,mjukisbyxor med tshirt eller huvtröja mer än med kjol och spetslinne.Sportig/snowboardaktig till stilen.

.......... föredrar aktiviteter, grillkvällar med brännboll och hemmakvällar mer än grillkvällar utan brännboll och utekvällar på stans alla barer.

...........är en helt svensk tjej som oxå strävar efter de typiska Svensson livet med Volvo, villa, vovve och familj.

Vet inte om jag fått er att förstå vad ordet innebär men mina vänner verkar ha full koll för än så länge så har de aldrig haft fel när de hittat ett exempel av "Antontjejer" ahahaha


Hillary Duff typisk "Antontjej" till utseendet (MIN KOMMENTAR, FICK inte med bilden, men sök på Hillary om ni inte kommer ihåg hur hon ser ut).

När man läser detta så kan man ju tycka att jag har konstiga krav eller åsikter men är ju inte så att jag anser mig vara ytlig det är ju inte så att dessa saker är krav jag ställer på tjejer jag träffar utan mer den stilen jag tycker mest om och brukar dras till.... Sedan kan de ju självklart finnas personer som inte alls har punkterna ovan som jag tycker om Men skulle man göra en mall för min smak så passa den in på punkterna ovan. Sen verkar det varit så tydligt vad jag tycker om så att mina kompisar, arbetskompisar och chefer kunnat peka ut "min typ".
--------------------------------------------------------------------------------------
Så vad säger ni andra bloggvänner, har ni någon sådan att rekommendera för vår vän Anton?? Sök och vi ska finna ... nu ska jag ut och kolla Anton-tjejer (suveränt uttryck, hur kul som helst).

See you out in the search for the perfect match!

HugsiHugsiΦ

Löneförhöjningsfråga, ja eller nej?

Jag heter Penis, begär löneförhöjning av följande skäl:

* Jag utför kroppsarbete
* Jag arbetar på stora djup
* Jag störtar med huvudet först in i mitt arbete
* Jag har aldrig ledigt på helger
* Jag arbetar i en fuktig omgivning
* Jag får inte betalt för övertid
* Min arbetsplats är mörk och har dålig ventilation
* Jag arbetar i höga temperaturer
* Mitt arbete utsätter mig för stora smittorisker

BESLUT:

Bäste herr Penis,
Efter noggrant övervägande av Er begäran har förvaltningen kommit fram till slutsatsen att avslå densamma på följande grunder:

* Ni arbetar inte 8 timmar
* Ni somnar redan efter kortvarigt arbete
* Ni följer inte alltid ledningens anvisningar
* Ni arbetar inte alltid på av ledningen anvisad plats utan uppehåller Er oftast på andra platser
* Ni tar inget eget initiativ utan måste sättas under press och bli vänligt behandlad innan Ni överhuvudtaget börar arbeta
* Er arbetsplats är tämligen smutsig när Ni lämnar den
* Ni följer inte alltid säkerhetsföreskrifterna, t.ex. användandet av skyddskläder
* Ni går i pension långt före 65 år
* Ni tar aldrig några dubbelskft
* Ni lämnar ibland Er anvisade plats utan att ha slutfört Ert arbete
* Och som om det inte vore nog: Vi har ständigt sett Er lämna arbetsplatsen bärandes två säckar med misstänkt utseende.

Häpp Very Happy så det kan gå!

Couldn't resist putting in this .... wohahahahahaha!

HugsiHugsiΦ

Aktivitetsuppdatering

för år 2009 kommer här, vassegoda

  • vara mer aktiv på nya forumet (lovar, jag ska, jag ska, snart har jag tid), kommentar: Har börjat, minst ett inlägg om dagen och detsamma i kommentarsväg - duktigt jobbat, fortsätt så!
  • och så får jag inte glömma att säga JAG ÄLSKAR DIG till min käre make, någon gång per dag är detta ett måste, kommentar: SJÄLVKLART har jag gjort det, tänk att man skulle behöva en påminnelse va *asgarv* (ja, ja, vi har taskig humor i vår familj, TheStördosUnited)

Vovveträffarna ligger just nu på planeringsstadiet, sammanställning kommer framöver då alla lämnat in sina alster!

All for now, see you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Familjesamling igen, nu i nytt hus!

Så var det dags för familjesamlingen igen och nu för första gången i det nya huset, dvs att barnen kommer in där Fred redan är så att säga.

Tjejerna dök in vid 7-tiden i går morse, Fred voffade, sprang ut i hallen och när vi kallade tillbaka honom efter att han "luktat av" tjejerna, så kom han och allt var lugnt. Tjejerna kunde sedan gå omkring utan fotattacker och vi gjorde oss klara att dra till jobb. Puss och hej i dörren alltså!

Lite annorlunda kväll och hemkomst, då vi i stället för att få hem sonen/bonussonen i taxi, själva åkte och hämtade honom efter jobbet, alltså hade vi vov, son/bonusson och oss i bilen hem. Väl hemma gick vi in, jag och bonus, medan vov och husse tog en promenix. När sedan Fred kom in igen, var allt cool, han skulle sniffa lite på Jonathan och var en snabbis inne i äldsta tjejens rum, sedan lugn (jag själv hälsade inte alls på honom, tittade inte åt hans håll ens).

När yngsta tjejen kom ner för att följa pappa till affären och storshoppa, så drog Fred dit och skulle först markera med skall och lite fotmorr, men kom av sig när ingen brydde sig att han var där, återgick till sitt mattliggande i stället.

När sedan matkassar, husse och lill-matte kom hem igen och stökade i köket, ja då satt jag och bonus och tittade på TV på övervåningen, satt och lyssnade efter hur det skulle gå med Fred och fullt ös i köket - inte en morrning, inte en tillsägelse från vare sig husse eller lillmatte, var nästan tvungen att höra efter om hunden verkligen var där!! Very Happy

Kvällen gick i samma tecken, enda fotintresset med halvmorr var när vi skulle bädda till sonen/bonus, men då var det halsbandshåll och över på knappt en riktig hållning så att säga. Denna händelse kan kanske härledas till att nya bäddfåtöljen nu huserar i vårt sovrum och där ska också sonen/bonus ha sin hörna när han bor hos oss 1 vecka per månad, vi var helt enkelt för många även om ytan är stor så tyckte han kanske att han skulle markera!

När väl sonen/bonus ligger i sängen, låg han ett tag och småskrattade för sig själv, vilket triggade Fred att skälla på honom, vid varje skäll skrattade och kluckade sonen/bonus än mer, vilket i sin tur triggade hunden mer - aha, uppretning på hög nivå från lill-husse! Efter tillsägelse till dem båda, så blev det strax tyst och lugnt och hör och häpna - alla har sedan sovit som stockar, hunden har sussat i sin bädd i en hörna, sonen/bonus har andats tungt i sin hörna och jag och maken har legat i vår stora säng, sussat sött blandat med att lyssna på de andra två, när sonen/bonus rört sig i sin säng så har Fred snarkat vidare, inte rört en muskel - funkar det här verkligen? direkt? kan det vara möjligt? så har vi tänkt när vi vaknat till under natten!

Alltså, första kvällen och natten med gänget har alltså funkat helt suveränt, härligt motiverande är dessa framsteg må jag säga!!

Så lugnt och skönt för Fred att slippa ta hand om allt och alla hela tiden, det märks att han mår bra av att vi tagit tag i livet med och kring honom och blivit bättre på att läsa honom och hur han känner i olika situationer med oss i ombytliga familjen!

HugsiHugsiΦ

Vår helg

har varit rätt hektisk, kan man lugnt säga, se nedan.


  • Fredag efter jobbet - Ikea för att inhandla skrivbordsskiva, ben och hyllsystem för kontor och tvättstuga (skena vägg och hyllor till),  sedan hem för att ha helg .... bra dag dock att gå på Ikea, inte så mycket folk (inte så konstigt, det är väl helgledigt man vill ha egentligen, suck). Träffade dessutom bekanta för trevlig fikapaus, såna behöver man för att orka vidare!
  • Lördag - släp från tidig morgon, tog ett fullstort så vi skulle rymma mer och slippa åka så många vändor. Fyllde släpet med allt från förrådet vi hyrt och nu skulle utrymma - vårt garage är nu fyllt. Till "gamla" huset och tömma förråd och garage för att så till slut, eftermiddag, ta en långpromenad med vov och sedan och sluddra i soffan, vi var helt slut!
  • Söndag - montering av inköpen gjorda i fredags samt ännu en liten tur till Ikea, denna gång för att inhandla en bäddfåtölj till sonen/bonussonen, bäddmadrass mm. Hem och monterade den också samt satte den på plats - blev toppenbra (vi får kanske slåss om denna sovplats, dunderskön och kommer att räcka längdmässigt ett tag också, 205 cm mot den andra vi tittat på 188 cm, där är ju killen snart i längd). Just det, hann med att hämta lite lampor från old place också, dem tog vi i samband med kvällspromenaden. Sluddrade oss sedan igenom resten av denna kväll, helt slut i kropparna var vi! Så kul när jag fick frågan "I vilken låda har du lagt laddarna till mobilerna" "Jo, de ligger i en brun låda märkt K-RAUTA" Bra svar från hjärndöda klubbens ordförande, eftersom alla kartonger är därifrån .... lite trött!!

Så idag, måndag, har vi träningsvärk i armar ben, in- och utsida lår, bak- och framsida gäddhäng (hehehe), i nacken, ryggen ... ja, inget ställe glömt tror jag, nu vill jag aldrig flytta igen!

I morse kom barnen, vi möttes nästan i dörren då vi drog iväg till våra jobb, ska bli trevligt att prata lite mer när vi kommer hem! Sonen hämtar vi på väg hem! Blir en något annorlunda dag, då det Energideklarerades hemma i förmiddags, ja då kan man inte både komma sent och gå tidigt för att sonen kommer hem, alltså hämtar vi honom på vägen!! Bara de inte glömmer att hämta honom i morgon bitti (det har hänt att han åkt ena vägen och ingen bokning varit gjord åt andra hållet!!!! dåvarande chauffören hade koll och ringde oss och frågade, suck), vi får påminna!

Ha en bra kväll, see you soon!

HugsiHugsiΦ

Makens överraskning

igår blev en kväll med Povel Ramel på Scalateatern - en Ramelodisk tripp med följande härliga gäng på scen; Svante Thuresson, Lotta Ramel, Anne-Lie Rydhé, Stephan Lundin och Mikael Ramel. Kapellmästare Monica Dominique med musikerna - Bas: Backa Hans Eriksson, Trummor: Peter Milefors, Dragspel: Niklas Sundén. Speciell gäst var igår Claes Eriksson (Galenskaparna och After Shave).

Förutom att höra Povels texter, som ju i sig räcker bara det (han var ju en mästare i ordbolltrolleri den mannen), men också höra och se tolkningarna av ovan nämnda gäng - HELT ENKELT OSLAGBART var det! Skrattade ibland så att tårarna rann, för att i nästa stund njuta av sagolik dragspelsmusik (han är värd att ses i ensamt majestät den mannen) och lyssna på underbart skönsjungande Svante Thuresson. Alla var i en klass för sig och samlade på en och samma scen, WOW vilken kväll!
kolla_povel_first

Ni som känner ett minsta intresse för Povel - BOKA PLATS FÖR EN UNDERBAR KVÄLL!! Rekommenderas å det varmaste!

I pausen hade jag förbeställt lite drycker till några av oss, inalles var vi 7 personer men eftersom jag inte visste hur vi satt radsmässigt så beställde jag till oss 4 som bokat tillsammans. Min chef och hennes make bjöd på biljetterna denna kväll, så det minsta jag kunde bjuda igen var ju en liten överraskning i Lilla Baren, där dryckerna stod färdiga på bricka till oss, mycket trevligt och så slapp man ju köa med de andra törstande teatergästerna!

All for now!

HugsiHugsiΦ

En titt på London

fick det bli som hastigast, kollade lite priser på Ving och hur hotellen ser ut, rätt ok båda delarna faktiskt. Ska förstås fnula vidare med tjejerna framöver, men det är kul att kolla på egen hand också!

En sak vi bestämt hittills ang denna resa, det är att vi ska ha ENGELSK frukost alt. BUFFÉ, så vi står oss en bit in på dagen, vi ska ju inte direkt sitta och häcka på puben hela tiden och då behöver man den energi en stadig frukost ger!

Resa London - Storbritannien
Blir klart sugen på att åka nuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ... men se det går inte det! Får drömma vidare, eller planera vidare heter det ju, vi ska ju dit inte bara drömma att vi åker!


Rätt ok och centralt .. funkar för oss!


Samma med detta, helt ok och funkar perfekt - kontinental frukost, nära till allt, ett vanligt, trevligt hotell ... får se vad det blir när vi väl bokar, återkommer då!!

HugsiHugsiΦ

Hur kallt är det egentligen?

Fick denna av en vän för en tid sedan, nu måste den delges världen (ja, eller typ delar av den i alla fall), läs och njut nu!

+15°C
Det blir inte varmare än så här i Norrland, så vi börjar här;
Stockholmarna tar på sig mössor, vinterjackor och handskar.
Norrlänningen solar.

+10°C
Göteborgarna försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus.
Norrlänningen planterar blommor i trädgården.

+5°C
Malmöbornas bilar vägrar att starta.
Norrlänningen cruisar i en Volvo 240.

0°C
Destillerat vatten fryser.
Vattnet i Torneälven blir lite tjockare.

- 5°C
Folk i Skåne håller på att förfrysa.
Norrlänningen grillar den sista korven före vintern.

- 10°C
Gävleborna sätter på värmen i sina hus.
Norrlänningen tar på sig en långärmad tröja.

- 20°C
Stockholmarna flyr till Mallorca.
Norrlänningen slutar fira midsommar, hösten har kommit.

- 30°C
Folk i Malmö dör av kyla och försvinner från jordens yta.
Norrlänningen börjar torka tvätt inomhus.

- 40°C
Stockholmarna krackelerar sönder i kylan.
Norrlänningen köar vid den lokala hembrännaren.

- 50°C
Isbjörnarna börjar evakuera nordpolen. F21 senarelägger sin
vinteröverlevnadskurs i väntan på bättre vinterväder.

- 60°C
Torneälven förfryser. Norrlänningen hyr video och stannar inne.

- 70°C
Den falska Norrlänningen flyttar söderut.
Norrlänningen blir frustrerad eftersom det inte går att lagra
Brännvinet utomhus.
F21 drar ut på vinteröverlevnadskurs.

- 183°C
Mikroberna i maten överlever inte.
Samernas renar klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.

- 273°C
ALL atombaserad rörelse stannar.
Norrlänningarna börjar säga 'Helvete, vad kallt det känns ute idag'.

- 300°C
Helvetet fryser till is. Norrlänningarna är ensamma.

Not bad hey!! Me lajk a loooooooooooooooooooooot!

HugsiHugsiΦ

När dagen nästan är slut

då kommer meddelandet att det nu går att lägga ut saker på vår hemsida!! Kul att vara webredaktör såna dagar, NOT! Allt som ligger i högar och som ska ut på hemsidan, saker som ska tas bort, inaktuella seminarier bort, nytillkomna in, så trist när det blir så! Skönt sen när vi byter plattform, ja om den funkar bättre vill säga, hoppas, hoppas!

En ny dag i morgon, hoppas på bättre tur då med "the platform", så man får bordet rensat från "måsten", keep your fingers crossed!
∞∞∞
Uppdatering, redan, på AttGöraListan:
- fortsätta med arbetsplaneringen på jobbet, lite idéer för enheten och verksamheten *ler hemligt och lite klurigt*
Kommentar: blev klar i förmiddags faktiskt, gick som en dans och jag fick fantastiskt gehör så nu kan den prickas av (om jag nu inte får för mig att utveckla mera förstås, men då återkommer jag).

See you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Börjar husse svikta

månne, eller sa han bara fel?? Jo, han sade en mening med hund i plural ..... hmmmmmm börjar han längta efter en till han med tro?!? Minns han känslan av att ha den lille valpen i sin stora hand, minns också han doften av den lille, eller när det var valptänder som skavde på näsan (nu när Fred gör som när han var liten är det ju lite mer gaddar, men han är lika söt och försiktig faktiskt) ... vackra minnen!


Ni kan ju se hur lycklig han ser ut med sin lille telning förra sommaren ... ler så att mungiporna nästan möts i nacken och huvet ramlar av *hehehehehe*

Plantera valpminnen, bilder, så små valpdrömmarfrön i husses huvud *ler konspiratoriskt åt dessa planer* - snart kanske det blir av .....

HugsiHugsiΦ

Fortfarande fascinerad

av faktumet att Fred så snabbt bott in sig i nya huset och hur han också vant sig vid de två våningarna - man får nypa sig i armen ibland faktiskt, det är en sån härlig känsla men ibland tror man inte att det är sant det som händer!

Som nu i morse, igen, vi sitter och äter frukost och pratar om ditten och datten, Fred har ätit sin frukost, sitter på sin matta och bara är. När vi inte gör annat än sitter där, så går han helt sonika upp i sovrummet och lägger sig i sängen - "Säkert är det lite varmt under täcket fortfarande" tänker han kanske, eller "Vilka trista typer de där är, babblar på hela dagarna i ända, tror jag går och myser med världens bästa kompis, min tygelefant" - bara det att han klarar att inte vara precis där vi är hela tiden, ja det är ett fantastiskt framsteg!

Hurrar för det och gör mig redo för lunch-tajm!! For now ....

HugsiHugsiΦ

Kom-ihåg-lista vt2009

Tänkte speca upp lite vad som förhoppningsvis blir både klart, men åtminstone påbörjat våren 2009 (och som vanligt tänker jag i terminer, miljöskada från jobbet as you might have guessed), saker vi vill/planerar göra (både jag och maken), saker vi vill/planerar göra själva och saker vi vill/planerar att göra tillsammans, tillsammans med varandra, med hela familjen och med vår fyrbente kompis, Fred the vov Allmighty Dog!

- åka till Mölndal och hälsa på vännerna Chris & Ingela (pratade med Chris igår och det var EEEEEVIGHETER sedan, nu får det banne mig bli av att vi planerar detta)
- maken ska börja med sin basket-träning igen (och vi hoppas att han och seniorerna inte är alltför sena in och ut ur situationerna, det blir så mycket skador då)
- vi ska börja träna tillsammans, ska bli sjukt roligt!
- jag ska gå kurs i februari, "Foundation Course" för och med Jan Fennell med avslutande seminarium på söndagen (då maken också hänger på)
- jag och äldsta bonusdottern ska börja med agilityn tillsammans, allt för att skapa en större samhörighet i och kring vårt liv med Fred
- absolut fortsätta med våra vovträffar, kanske utöka med lite aktiviteter också
- vill så gärna återuppta aktiviteten TJEJTRÄFFAR (som jag skrev om i annat inlägg), måste alltså speca upp lite och skriva runt till girlsen för vidare arrangemang
- fortsätta med arbetsplaneringen på jobbet, lite idéer för enheten och verksamheten *ler hemligt och lite klurigt*
- planera London-resan mer specifikt (bland annat kontakta makens släkt för ex.vis tidskoll), så klart med tjejernas hjälp!
- vara mer aktiv på nya forumet (lovar, jag ska, jag ska, snart har jag tid)
- och så får inte jag glömma att säga JAG ÄLSKAR DIG till min käre make, någon gång per dag är detta ett måste (det har faktiskt hänt!!!! att jag glömt, skilsmässoorsak absolut ;-) hehehe)

Det var nog allt för dagen, kommer säkert på mer till en annan dag! Det är så himla bra att speca så här, så ser man vad man missat, vad man kan lägga till i sin lista och vad som sedan påbörjas eller blir klart, suveränt helt enkelt!

HugsiHugsiΦ

Weekly plans

går inte bara i flyttens tecken, ej heller enbart i uppackandets tecken, nej lite nöjen ska nog allt rymmas även i denna veckas planering!

På torsdag ska nämligen älskade maken få sig en överraskning, han vet att vi ska hem, ta en lång promenad med Fred, göra mysigt i hans nya rum (dvs vårt kontor), lämna honom där och sedan åker vi på bus in till stan och att vi tar bilen för att sedan snabbt kunna ta oss hem till lille vännen - mer än så vet han inte och jag kan ju tyvärr inget säga här .... den typen ;-) läser ju bloggen (men kommenterar aldrig, hmmmmmm äktenskapskris??!!??) så jag kan intet yppa!!

Sedan på lördag blir det ännu roligare, för då kan vi återgå till vårt flytteri *wohahaha*, vi ska hyra släp ännu en dag och forsla allt från förrådet, lilla boden och garaget till nya, i stället för som planen var, ta lite i taget får vi då med oss mer på kortare tid! Och så kan vi koncentrera oss på Energideklarationen som vi ska göra på "gamla" huset!!

Det här är det jag egentligen vill tänka på, ENBART, men icke sa Nicke *suckar djupt och LÄÄÄÄÄNGTAR dit*

Nåja, man kan inte få allt ..... ses snart igen!

HugsiHugsiΦ

Ännu mer helg-info

kommer här, får dela upp gracerna lite grand när det är mycket att skriva!

Lördagen gick inte bara i budgivningens tecken, även om det var riktigt roligt (som jag ju redan skrivit om, sluta tjata nu typ) utan också i glada vänners lag, såväl tvåbenta som fyrbenta!

Liten spårövning hade L&S och fick låna vår vovve att testa lite nytt på (den oprovade hunden är tydligen riktigt bra att låna), sen att vi inte höll på att få med honom hem igen, ja det var väl roligare med de aktiviteterna än mattes och husses kan jag tro. Sen hade vi en liten stafett, med humor som främsta ledstjärna (jag som stod bredvid och var domare skrattade så jag grät, så alla vann, en tårblind domare ser inga målsnören) - vilket gäng säger jag bara!

Sedan var det lite surprise hemma hos L&S - helgrillat lamm, utomhus med riggad eldstad för ändamålet och uppsatt partytält in case of bad weather - wow, vilken smaskig måltid och så mysigt att stå där vid grillen och vänta på sin tur, fylla sin tallrik med gott från mängder av saker att välja mellan (sallad, egenhändigt gjord potatissallad, mmmmmums, hembakat bröd, goda ostar) och till det allehanda goda drycker!! Eftersom vi alla var klädda för övervintring på Antarktis (efter stränga rekommendationer om medtag ditten och datten i klädväg), så kunde vi stå ute och äta rätt så länge innan vi fortsatte partajet inomhus!

Våra fyrbenta droppade in en efter en när de ätit sina smaskiga bitar mat som L fixat till alla - även den kräsnaste av vovvar åt som om de aldrig sett  mat förut! Somnade i olika högar inne i huset och vaknade sedan inte mer än för att gå ut och pinka under kvällen!

Underbar dag och kväll, tusen tack igen gänget, och vilken suverän överraskning vi fick från "värdparet" denna träff! 

All for now!

HugsiHugsiΦ

Mer helg-info

Lunchen hemma hos mor och far var alldeles, alldeles underbar - entrecote med blomkålsmos (recept kommer här nedan) och strimlad vitkål (också recept här nedan) - oj, oj, oj säger jag bara, vilken underbar måltid! Höll på att glömma, till köttet var det såklart hemrullat vitlökssmör, mmmmmums så gott!

Blomkålsmos
2 blomkålshuvuden
kokas och så tar man bort vattnet
tillsätt grädde (ca 1 dl per huvud, kolla av konsistensen som inte ska vara för stampig eller för lös)
mosa
tillsätt svart- och vitpeppar och salt (lagom mycket eftersom grädden tar åt sig kryddorna väldigt lätt, smaka av)

Vitkålssalladen
halvt vitkålshuvud strimlas (med osthyvel är lättast)
tillsätt créme fraiche
grekisk yogurt (feta, ej lättvariant)
majonnäs (äkta ej lättvarianten)
svart- och vitpeppar
liten nypa salt
rör ihop alltsammans
(denna kan med fördel stå i kylen i flera dagar) variant på denna är att också strimla ner morötter

Vitlökssmör
Äkta smör
vitlök efter tycke och smak
mosa ihop, rulla till en rulle och lägg i kylen!!

Någon middag denna kväll behövde vi inte laga, var mätta tills vi gick och lade oss! Tur att man inte svullar så här varje dag ... men så gott när man väl kan!

HugsiHugsiΦ

Wow vilken helg!

Oavsett vad som händer framöver så kommer denna helg att ligga högt på topplistan länge, länge - WOW va skönt när saker och ting faller på plats!

I fredags började budgivning på vårt hus, ingen thriller i världen är mer spänningsframkallande än en sådan kände jag efter fredagens sista sms! Nu kom de äntligen, de blivande köparna som verkligen såg vårt hus, möjligheterna, allt vi gjort, kärleken som ryms i och kring vårt hus - de såg det och kände som vi - gissa hur skönt det kändes!!

Lördagen fortsatte med budgivning och sedan på söndagen var det bara en kvar, idag skrev vi avtal hos mäklaren och snart är vårt hus inte vårt längre, de får nya, jätte-trevligt par by the way, ägare. Några med nya vyer, nya planer för huset och dess omgivningar, kanske några vi tänkt, kanske helt nya, men framför allt några som säkert kommer att färdigställa många av våra planerade projekt för att de ser husets potential från hur det ser ut idag! Välkomna hem säger vi till dem och samtidigt oss själva till vårt nya hem, nu kan vi äntligen börja bo på riktigt liksom!

Så har det hänt verkligt härliga saker med Fred och hans varande med och kring oss, visst det har lutat åt det här hållet ett tag, men flytten och alla bestyren runtikring stannade av hans "utveckling" en aning! Det blev ju lite hetsigt att flytta för honom och det tog lite tid (men mindre än vi trodde att det skulle ta) att komma ner i varv igen, nu är han verkligen där, vår duktige kille!

En sak som fascinerar oss båda är att han som är van att egentligen bara bo på en våning (han var nästan aldrig uppe i Sophias rum tidigare, enstaka gånger bara), så snabbt har vant sig vid att han bor på två våningar här!! Att han kan gå upp eller ner och vara på egen hand, ligga i någon av sina bäddar (en uppe och en nere), han behöver inte veta var vi är och han behöver absolut inte vara där vi är - han är cool helt enkelt!! Igår kväll gick han upp och lade sig i sin fåtölj, fast vi satt i köket och pratade, härlig känsla när man både ser och känner hur avslappnad han blivit!

Jo, en sak till som hände igår - vi tog ut lite grejer på altanen och vips så smet lillkillen ut, drog iväg som ett skott och i mörkret såg vi bara en brun fläck som försvann ur vår altanlampas sken. Eftersom vi inte har något staket runt tomten, ännu ska jag tillägga (projekt 1 på nya adressen till våren alltså), så kände vi först "Shit, nu får vi dra runt och leta efter vår hund också så här på kvällen, kul projekt verkligen" men så tittade vi bara på varandra och ropade på hunden, ingen reaktion, så vi gick in, stängde dörren till altanen, gick in i köket och stod där i några minuter. Så gick vi ut på altanen igen, nu för att flytta lite på det vi ställt ut (lite teater alltså) och så klampade vi lite på altandäcket för att slutligen ropa en gång till på Freddisen - och vem kommer inte som ett skott om inte lille raringen!! Han ville ju också vara med och kolla vad vi höll på med! Skönt att det funkade med denna "manöver", staketet skall dock upp ändå, säkrast så!

All for now, återkommer en annan dag om mer info om helgen!

HugsiHugsiΦ

Saker man packar fel

eller om man råkar glömma att märka om en flyttlåda som packats upp och sedan återanvänts - ja, ni kan ju gissa hur länge den nya lådan då står ouppackad, samt att där i ligger då det man absolut behöver just nu (typ den där tröjan, de där underkläderna, den där manicken till ditten eller datten).

Kontentan av dessa rader är - glöm inte att märka om, alternativt köp fler kartonger så allt blir färdigpackat utan att man behöver rusa emellan med tomkartonger för återfyllning!!

Det bästa vore ju om man lärde sig till nästa gång, men man gör ju inte det, kanske beror det på att det är 1. en tid emellan flyttningarna (gudskelov), 2. att ordspråket inte stämmer - dvs Man lär så länge man lever, 3. det är så mycket annat att komma ihåg till och kring en flyttning att små detaljer som dessa lätt glöms direkt, nästan innan de tänkts fram första gången .... ja, jag kan komma på fler saker i ämnet, men jag tror ni hajjar redan, så jag lämnar det nu och tänker vidare på något annat!

Have a lovely day by the way!

HugsiHugsiΦ

Bilinlämning för service

nu före 07.00 i morse gick jättebra, Freddan var hur cool som helst fastän han fick vara kvar i sin lilla plastbur (GUD vad den känns otrygg nu sen vi skaffade krocktestade bakluckevarianten och hur liten sen) på golvet i bilhallen medan vi lämnade nycklar och pratade om hämtning. Han gnydde bara om både jag och husse gick för långt ifrån honom, däremot om jag stod kvar dryga halvmetern från buren, ja då var det hur lugnt som helst! Han är så himla duktig numera, känner väl att det inte är någon fara, vi är ju där och tar hand om saker och ting!

Förhoppningsvis får Freddan och husse ut vår bil redan vid lunchtid, så att Fred kan åka säkert igen, ja och vi också, fick ju en mindre modell av bil som lånebil idag, hjääääälp vi åker i en leksaksbil kändes det som! Vi har ju en Citroën Berlingo Family i vanliga fall och nu fick vi låna en Citroën C3:a, kolla in Citroëns hemsida för skillnaden så får ni se själva!

Over and out!

HugsiHugsiΦ

Freddans boll-bravader

Ja, säga vad man vill om Freddan, inte lider han av mindervärdeskomplex i alla fall, lill-killen! Att han på många sätt tror att han är större och starkare än han är i verkligheten, ja det har han ju visat prov på sen han var liten valping och nu när han då börjar att mogna (hahahahaha) och bli stora killen, då visar han att han minsann har vuxit precis så och numera är en pinscher!! Eller i gränslandet till dobbis!

Freddan har alltid gillat bollar och redan tidigt upptäckte vi att de flesta bollar han fick blev till slamsor i hans käftar - den lille är ju också kallad Demolition man just gällande hans massakerande av leksaker. Vi har ju då blivit tvungna att verkligen ta blivande leksaker under lupp, ja det vore ju kul om de höll åtminstone en dag eller så och upptäckte själva att saker som är något för stora för hans käftar att komma runt, de finns kvar än idag. På något roligt sätt lyckas han faktiskt klämma in stora bollar i munnen och bära en bit i stället för att rulla dem, men inte tillräckligt för att de ska gå sönder.

Vi har numera en boll som piper när han springer med den i munnen, den håller men låter sjukt mycket (kan det vara uppmärksamhets-spring-med-pip tro!!) och den har hittills varit en av hans absoluta favoriter, tills igår kväll. Vi öppnade nämligen en flyttkartong med blandat innehåll och i denna kartong låg en inomhus-fotboll, Freddan kikade ner i lådan och såg bollen, hoppade nästan i själv för att hämta den och när han sedan väl fick den av oss, ja då var hans kväll gjord! Snacka om tok-lycklig dvärgpinscher med alldeles för stor boll, men det fattar ju inte han såklart utan leker på samma sätt med den som med den lilla! När stora bollen kommer från ovan, alltså när matte kastar den upp i luften (precis som med den lilla), ja då hoppar han upp, käftarna öppna, framtassarna isär för att ta emot, men eftersom bollen ju är bra mycket större än hans vanliga räcker varken käftar, nos eller tassöppning till - gissa om det ser sjukt kul ut! Och han galopperar vidare med sin nya kärlek, storbollen!

Till och med när alla lagt sig, trodde vi ja, och vi tvåbenta precis började slumra in, ja då tassar lillen ner till sitt rum och börjar lajja med bollen, sagda boll fastnar mellan några kassar och vovve skäller på den - då vaknar vi till och undrar vad som händer, går ner och kollar, där står brunöga och tittar på oss "Snälla, får jag leka lite till säg ... den är ju så rolig min nye kompis!" Nänemensan, upp och i säng, säger vi tråkiga tvåbenta och han lägger sig med en suck i sin bädd (sen att han somnar direkt, han var ju egentligen slut efter kväll med boll) och vi drar stockar innan huvudet når kuddarna.

I morse hämtade han direkt ut sin boll igen, studs, studs, spring, spring, åt sin frukost hur snabbt som helst, tillbaka till bollen. Snacka om lycklig liten kille alltså, synd att man inte har möjlighet att filma honom, det är i såna här lägen man verkligen önskar att man hade den möjligheten!

HugsiHugsiΦ

Parträning á la Paolo Roberto med frun Lena

kommer det att bli hemma hos även denna familj framöver, ja så fort boken kommit that is ;-) Jag och maken ska börja träna ihop nämligen och detta tyckte vi verkade suveränt kul (såg en snutt på TV häromdagen, verkar tokbra serru)!
Passar oss med lite tid perfekt, man kan göra hemma och tillsammans, behöver inte ta tid till att gå någonstans och precis det som väger tyngst, att göra något tillsammans med sin vän och partner. Sen får vi väl se hur Fred reagerar, han kanske vill sitta på ryggen eller hoppa bredvid, men han får såklart vara med och träna om han vill (får väl spela in några avsnitt som sedan kan bli skrattsucceer på YouTube) - tjockmatte, smalhusse och studsvovve - ja ni kan se scenariot själva va! *asgarv*

HugsiHugsiΦ

Helgens planer

Fredag
Minst en kartong var ska packas upp och in i skåp/lådor/klädkammare m.m.,

Sedan får vi Myskväll hemma med På Spåret  - vi tävlar lite om hur lite/mycket vi kan svara på under resornas gång och efterföljande frågor, alltid lika intressant att se vad vi klarar, förra veckan var det en fråga som faktiskt var "lätt", var man äter mest ost i världen, Grekland såklart (feta-ost i allt *hahahaha*)

Lördag
Uppe med tuppen, om Fred får bestämma, och morgonpromenixen, sedan frukost för alla tre,

Några kartonger att packa upp, organisera om lite i garaget för att göra plats för kartongerna från vårt hyrda förråd (som nu ska tömmas och ge plats för ny hyresgäst),

Sedan är det träffdax in the neighbourhood med efterföljande trevligheter hos TheFamilyUnited,

Om vi kommer hem på kvällen (hehehehe) - jo vi ska gå hem i tid för en gångs skull och så har ju jag jobb på söndagen också!

Söndag
Hinner kanske med någon kartong i alla fall efter morgonpromenixen,

Sen bär det nämligen av till vackra Värmdö och päronen mina, ska göra kontrolluppgifterna till lilla mor och firman hennes samt att vi som tack för det blir bjudna på lunch (säg inget, men jag skulle ju såklart göra det helt "gratis" men en lunch hos mor, ja den säger man inte nej till, mums filibabba vad god mat hon lagar),

Hem igen och kanske lite tid för bara vara med varandra och lille vov, eftermiddagspromenad i vår skog eller så har vi redan tagit efter-lunch-promenix på Värmdö, eller så gör vi både ock - frisk luft är bara bra för oss som till vardags sitter inomhus på kontor (ja inte Leslie och Fred förstås, de får minsann små promenader varje dag, läs inte avundsjuk alls, hmpf)

HugsiHugsiΦ

Blev inspirerad

av en väns vän (vännen var så snäll och beskrev högt och ljudligt om hur kul det skulle bli, hmmmmm fint serru), inspirerad att kanske börja med tjejträffar igen, det känns som en evighet nu sen vi hade såna, jag och kompisarna! Ja, då vi gick ut på stan, till en liten härlig krog, åt och drack, pratade hur mycket som helst, om allt och inget, hem till vårt och så sågs vi några veckor senare igen för samma trevliga samkväm!

Så kan man också göra annat än att gå ut och äta, man kan gå på spa, vinprovning kanske, en film, kanske t.o.m. en premiär (om man är duktig på att skaffa biljetter till såna alltså, hmmm kanske att .... eller .... är bra på det, måste kollas), men framför allt ses och göra lite annat i vardagen! Inte för att jag är trött på livet som det är precis, min allra bästa vän har jag ju hemma, dvs hunden, nä skoja, såklart det är min käre make och så har vi super-kul på tumis, med våra vov-vänner samt också våra andra vänner och vår älskade familj, men det är något speciellt med tjej-gänget ändå!

Om inte det gamla gänget har lusten kvar till detta, ja då får man kanske ordna med en ny grupp tjejer, det finns ju faktist några härliga brudar att välja mellan - ja, jag tror jag ska spåna vidare lite på den idén och sen så ska det mailas runt. Kanske väntar jag tills det har lagt sig lite med flytten och ev försäljningen av gamla stället innan planeringen får mer substans, skissa lite under tiden kan man ju göra i alla fall!

Själv skulle jag t.ex. vilja gå med tjejerna på Wallmans salonger, äta gott och se uppträdande, hur kul som helst men absolut alldeles för länge sedan!
CASABLANCA NIGHTS
Hmmm, oj vad många ideér jag fick här, måste sluta och jobba ett tag för att inte fastna i idé-träsket *fniss*

Over and out for now!

HugsiHugsiΦ

Lite tankar

så här innan hemgång, tankar på hur mycket som hänt på senaste tiden, både med flytten och med hur det faktiskt har funkat med Fred, tänk så bra det kan gå med lugna, trygga och medvetna signaler från oss tvåbenta till vår lille fyrbenting!

Hur han så lätt följer de tysta signalerna, bara man vet hur man ska jobba för att komma dit och hur mycket lättare det ju blir när vi är fler som visar samma tydlighet, samma signaler i givna situationer och hur vi är uppmärksamma på honom och oss på ett helt annat sätt än tidigare! Det känns så j-a bra helt enkelt, att se att vi kan skapa en trygg och harmonisk plats hos oss i vår föränderliga familj, ja familjen Hit-och-dit-aldrig-en-lugn-stund som Fred nog skulle säga om han kunde, eller sagt i och med sitt beteende kanske!

Nu är det bara att bygga vidare, se tiden an och anta nya utmaningar, för när vardagen fungerar som den ska, ja då kan vi ju erövra hela världen (nästan i alla fall, beror ju på in- och utreseregler också *hehe*) - känns bra helt enkelt och kände att jag behövde skriva av mig i ämnet ;-)

Again, all for now, see you soon!

HugsiHugsiΦ

Träff i helgen?

Förslag från Lena & Co, maila som vanligt till fredthevov@hotmail.com om du/ni kommer eller kommentera som tokar här (hahahahahaha)!

Day: this Saturday, 17th of January 2009
Place: the famous engs (sorry my swenglish) around our houses
Time: not scheduled, but around lunchtajm perhaps?

And: after dog-running-about and we two-legged people been talking our stembands off, we will all go to Lenas & Staffans place for refreshments and more (surprise from them, me don't know what it is so don't ask ;-) me pliiiiiise).

See you around folk's!

HugsiHugsiΦ

Freds nya vardag!

Ja, så har då "barnen" åkt, igår morse och vi är ensamma i nya huset, vi och Fred the vov - än en gång, en ny "resa" i hans inre (avsked, avslut) och dessutom på nytt ställe!

Och hur gick det då? Jo, det gick alldeles utmärkt, igår morse var han ju vår stjärna igen, vi trängdes i hallen för kramar med tjejerna, men inget överdrivet intresse från Freds sida, bara stod där för att liksom säga, "Visst, nu går de igen, Hejdå då, vi ses snart igen" och lät alla hållas med sitt. Så följde en toppendag med husse på jobb, mycket i bilen då det var kundbesök på schemat, men också de sedvanliga kiss- och promenadrundorna och så avslutningsvis var det upphämtning av matte på hennes jobb och hemfärd (samt en liten de-tour till gamla för upphämtning av lite pryttlar).

Kvällen hemma var som vanligt, men vi tog det lite lugnare med uppackning, behövde vila lite mellan prylupptagningarna, lite handdukar kom upp på plats, annars mest relax-kväll tillsammans. Detta uppskattades stort av vår cooling Fred, som varvade sin tid med att "kill the elephant som more" (dvs ta ut mer av fluffet inifrån elefantens tygkropp), vila var-som och anywhere, total avslappning verkligen! och inga som helst kontrollbehov (det tar sig sa .....)!

I morse var han, om möjligt, ännu coolare och var inte ens i vår omedelbara närhet, nä inte ens på samma våningsplan, utan när vi gjort oss i ordning och satt med vårt kaffe, ja då gick han upp till sovrummet igen och lade sig att nanna lite till!! Först när vi ropat för tredje gången kom han så vi kunde dra iväg till jobbet!!!!! WOW och HALLELUJAH MOMENT, nu är han verkligen på väg till att bli Fredthevov Allmighty Dog!

All for now, see ya' folk's!

HugsiHugsiΦ

News from us movers

kommer härmed i form av ett "litet" blogginlägg!

Nu är snart gamla plejset tömt på saker, bara vinden och några saker i garaget kvar att packa ihop, antingen till nya eller till tippen direkt, skall checkas av i kväll efter jobbet. Urstädat och fint är det (gjordes i helgen, i lördags med hjälp av mor och Bo, igår på egen hand), doften av såpa ligger fint i rummen och det känns lite konstigt nu, tomt skal där våra minnen nu ligger i tom luft, saknar oss i huset liksom .... kanske släpper dessa känslor när allt är klart och vi inte längre står med två hus!! Hoppas det, känns så vemodigt nu faktiskt!

Så, back to business, sluta svamla bruden ;-) och kom till saken, hur det gått med och för Fred!! Jo, nu i helgen började han slappna av, slutade helt med bevakningen och springer inte efter någon ur ett rum direkt för att kolla vad som händer, lägger sig i sin nya bädd i vårt kontorsrum och bara är eller så demolerar han sin tygelefant på innehållet (som nu ligger tussvis i hela huset, gulligt värre *hehe*), springer med den i munnen "taramptaramp" och skakar den från ena sidan till den andra, lägger sig ner och biter lite - men framför allt, han är otroligt mycket coolare än i början av förra veckan!

Det känns som om vi då gjort rätt med och kring honom eftersom han nu faktiskt är så lugn igen, vilar verkligen när han vilar och har inte ens en gnutta parabol framme, samt att han sover som en stock hela nätter igen, skönt att se! Vårt tålamod samt att vi gör samma allesammans har givit resultat - HURRRAAAAAAAAAAAAAAAA va bra det känns, ni anar inte! Tjejerna och vi har kört exakt lika hela tiden de senaste dagarna och det blev bara sååå bra, hurra för oss som team säger jag bara!

Nu är det dags för lunch med arbetskompisarna, ses snart!

CyberHugsΦ

More flytt

kommer det nog att vara ett tag framöver, förhoppningsvis hinner vi också med lite spontana träffar - som i morse då Freddan drog iväg efter en labrador som gick förbi, kopplet hängde som en rem efter honom när han drog, lättsam kille han sprang efter så det var lugnt, både husse och vovven hälsade glatt på liten Freddis som ville leka - men också med alla våra vov-friends av såväl tvåbent som fyrbent modell, saknar er guys and girls!

Gårdagen gick riktigt bra med Fred, både på jobbet och hemma, följde några tips och råd, så att Fred så mycket som möjligt skulle få det lite mer harmoniskt trots flytt och övriga bestyr, funkade galant faktiskt så vi fortsätter på den banan så ska det nog bli bra! Tydligt är nog i dagsläget att jag är den han ser som den trygga "ledaren" just nu, hoppas vi ska kunna ge honom tillbaka att känna likadant för hela familjen inom kort!

I morse var jag på famous hospital, igen, och efter genomfört "ingrepp" så får vi nu vackert vänta på provsvar - cancerogent eller inte det är då frågan som då får sitt svar, usch det blir jobbigt att vänta nu, hoppas svaren kommer snabbt så man slipper våndas så länge! Ingreppet i sig, ja det gjorde mycket ondare än de "utlovat", HHHHAAAAA för Alvedon, den räckte inte långt den kartan (första gången jag drogat mig med fullt tillåtet intag Alvedon men absolut nödvändigt).

I morgon kommer mina härliga päron över och hjälper till i "gamla" huset (avfrostning och urstädning kyl och frys samt finputsning skåp och lådor kök) - underbart med sådan hjälp, vi har det bra vi vill jag lova, bådas våra härliga päron med respektive har ju hjälpt till med flytten och allt den tillför i jobb - Tusen tack för det säger vi och ska ha kramkalas i morgon igen!!

Ja, mer har jag inte just nu att tillägga, återkommer när tillfälle ges och skrivlusten tar överhanden!

HugsiHugsiΦ

Flytten, flytten och åter flytten

ja, ni förstår vad vi haft för oss nu i några dagar, flyttat, flyttat och åter flyttat, burit kartonger hit och dit, packat i, packat ur, monterat ditten och handlat in datten, skruvat och muttrat, hängt gardiner och fått finglasen på plats (vanliga dricksglasen gick nog i fel flyttlass, typ till någon annans hem, hittar dem inte och dricker nu allt i samma plastmugg *hehe*) ....!!!!!!

Ja, då kan ni också fatta hur det varit för vår lille Fred - KAOS med betoning på varje bokstav, stackar'n har inte vetat varken till eller från ibland!! Igår började det lugna ner sig för honom och han sov för andra natten rakt igenom, helt slut av allt som hänt runtikring honom dessa dagar! Vi har ändå försökt att vara så lugna och harmoniska vi bara kan, gått de vanliga promenadstråken, så han får pinka på sina vanliga platser och träffa sina vanliga kompisar, men det är såklart inte lätt för honom att förstå detta nya bara så där!

Igår kom ändock en vändning till det positiva, när vi vid ett tillfälle hade ytterdörren öppen för att bära in lite prylar, så stannade han på insidan av dörren och gick inte ut och kollade läget, najz att han lyssnade och inte blev lomhörd av flytterierna.

En sak vi undrat lite över nu i dagarna har varit följande:
- den han lyssnat bäst på är mig, så fort han varit på väg till gammaldags beteende med dominans som förtecken så har jag sagt till och han avbryter genast, utan att på något sätt bli "down", bara avbryter liksom
- alla andra har han känt sig nödgad att "prov-dominera", vilket ger håll i halsband och ev badrum för time-out

Då är frågan - betyder detta scenario att han känner att han måste vakta mig mot alla andra? eller är det bara jag som är klar ledare just nu? E-posta gärna ditt svar till fredthevov@hotmail.com och säg vad du/ni tror i frågan.

Nu är det jobb som hägrar igen, see you soon!

HugsiHugsiΦ

Nytt år, nya möjligheter!

Ja, så blev det så 2009 då änteligen, som vi väntade och väntade för att nyåret äntligen skulle komma så vi kunde skåla ut, skåla in och så se till att asplövet Fred fick lite ro från smällandet runtikring! Kan ju säga att våra grannar INTE kommer att vara saknade då vi flyttar, idioter säger jag bara så var det sagt!

Anyways, trevligt sällskap, gott att skåla i och många positiva saker som händer detta nya år, möjligheternas år 2009 har nu börjat och vi är redo, hela familjen att ta tag i allt det nya!

Satt också, ja inte på nyårsafton, och summerade året som gott, allt som hänt med och utan vov, med och utan barnen, med alla vännerna, nya som gamla, de man träffat in real life och de man bara mött i bloggens värld eller genom andra man känner och i brevskrivarform - summan av kardemumman var många positiva känslor, men också avsked och avslut på gamla bekantskaper, tankar i och kring dem gör ibland fortfarande ont, mest för att vissa saker känns oavklarade och kanske också lite orättvisa, men som de säger "Tiden läker alla sår ... ", ja så är det nog och kanske har de nya bekantskaperna lyckats lägga bomull runt "såren" med sina härliga personligheter och läkt utan tidens påverkan.

Så, nu får vi rensa ut det gamla som gör ont och som inte känns bra, rensa i mapparna, de riktiga och de man har inombords och så tar vi nya tag, detta år 2009, med och utan vov, med och utan barnen, med och utan vännerna, de gamla, de nya, de nygamla osv och så ger vi plats för skrattet, glädjen, lyckan och allt det som gör att man mår bra i sitt liv!! Själv så ska jag låna vidare LottaS härliga humor, hennes "nyårslöfte" att ta med skrattet till 2009 och om jag går ner mig i "depp-träsket" ja då ska jag bara kika in till Lotta och bli på bra humör igen, hon lyckas alltid oavsett vad hon skriver om!!

Välkomna in i det nya året från oss i Estockholmo, hoppas vi ses för trevliga möten, in real life och härinne i bloggens värld såklart, må så gott alla och ta hand om er väl detta år (också om ni var duktiga ta-hand-om-er-självare förra året), see you around folk's!

Just det, en liten hälsning från Freddan också i form av en lite nyårsbilder ... han får alltid med sig minst en pläd då han går ur sin bädd, fastnar liksom i hans lilla sabelsvans och ser så sött ut!! På en bild lyckas han i alla fall att få med sig hela pläden, som ett hästtäcke ungefär, men så är sabelsvansen innuti också denna gång (bilderna är klickbara för större alternativ som vanligt).
Fred och hans bädd del 1 Fred och hans plädar
Fred och hans pläd del 2 Fred och hans pläd del 3

NyaÅretHugsiHugsiΦ