Mer helg-info

Lunchen hemma hos mor och far var alldeles, alldeles underbar - entrecote med blomkålsmos (recept kommer här nedan) och strimlad vitkål (också recept här nedan) - oj, oj, oj säger jag bara, vilken underbar måltid! Höll på att glömma, till köttet var det såklart hemrullat vitlökssmör, mmmmmums så gott!

Blomkålsmos
2 blomkålshuvuden
kokas och så tar man bort vattnet
tillsätt grädde (ca 1 dl per huvud, kolla av konsistensen som inte ska vara för stampig eller för lös)
mosa
tillsätt svart- och vitpeppar och salt (lagom mycket eftersom grädden tar åt sig kryddorna väldigt lätt, smaka av)

Vitkålssalladen
halvt vitkålshuvud strimlas (med osthyvel är lättast)
tillsätt créme fraiche
grekisk yogurt (feta, ej lättvariant)
majonnäs (äkta ej lättvarianten)
svart- och vitpeppar
liten nypa salt
rör ihop alltsammans
(denna kan med fördel stå i kylen i flera dagar) variant på denna är att också strimla ner morötter

Vitlökssmör
Äkta smör
vitlök efter tycke och smak
mosa ihop, rulla till en rulle och lägg i kylen!!

Någon middag denna kväll behövde vi inte laga, var mätta tills vi gick och lade oss! Tur att man inte svullar så här varje dag ... men så gott när man väl kan!

HugsiHugsiΦ
Att tänka på innan du kommenterar:

- för att slippa missa några inlägg kan du ju klicka här ---> bloglovin
- vill du låna några av mina foton på bloggen - fråga först!
- all reklam, spam och trams RADERAS omedelbums
- medan jag STORTRIVS och BLIR GLAD för alla andra goa kommentarer!








Namn:

E-Post: (Publiceras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Komma ihåg dig?