Vågar vägra blogga

åtminstone tills fingrarna längtar tillbaka till tangentbordet igen, kan ta både kort och lång tid, men just nu i denna stund vill jag lova att jag inte ska blogga alls på några dagar i alla fall! Tänker koncentrera mig på navelluddspillandet och hängmatteliggandet ett tag nu faktiskt, stressa ner och bara va för en tid!

Hoppas ni också får en skön och avkopplande ledighet, både härifrån cyberrymdens värld och från alla måsten. Sen gör  vi väl alla som hundarna och lever för stunden, i nuet, idag, denna timme, denna minut, i just denna sekund! Vi ska absolut testa detta eminenta sätt att leva på, precis nu, i den här stunden!

Alltså, ha det så bra tills vi ses igen, antingen det är live eller här inne, ta're coolt och chilla läget, sommarkramar från oss i familjen B. Över och ut, nu är bloggsagan slut (for a while that is)!

Hängmattetider

är ljuvliga tider! Vilket helt fantastiskt väder vi har just nu i vårt vackra land och så gott det doftar runtikring oss, mmmm, svensk sommar när den är som allra bäst!

Oljningen av staketstommen får vila idag, har annat inomhuspyssel att göra. Varvar detta inomhusgöra med trädgårdsmys med Fred, åtminstone fram till lunch ungefär då husse kommer hem och hämtar sin arbetskompis. Jag och Fred ska strax dra iväg en sväng och träffa två vänner, en fyrbent variant och en tvåbent (det är därför Fred är hemma på förmiddagen idag). Grabbarna grus får springa av sig och lajja med sin gemensamma boll (den vi har bara när de ses själva, som de konstigt nog vet är gemensam, de lär sig fort). Vi tvåbenta ska dricka kaffe, snacka, äta varsin macka, snacka och snacka lite till för det var längesen vi sågs nu!

Så, på med solskyddsfaktor på lilla snoken och så drar vi, hej på ett tag! Över och ut som de gamla grekerna skulle ha sagt!

Mor och far på besök

har vi haft här på eftermiddagen, de kom förbi efter att ha varit hos mina svärisar hela helgen (åkte i fredags och hem idag). Nästan så man blir lite avis att de kommer så bra överens, eller NOT, sååå kul är det verkligen att de trivs så bra tillsammans, men reta dem kan man ju fortsätta med, det är hur kul som helst ju!

Visning av nymålade staketstomme del 1 (dvs änden mot dagiset från vårt vardagsrum sett) och färgprovsbrädan mot det mörkare bruna som bod och övriga trädetaljer är målade i. Med beröm godkänt på alla plan fick jag idag, härliga tider!

Nu ska jag och Freddan ut och tokjaga lite flugor å sånt i trädgården, ses snart igen! Över och ut!

Helgen som varit

har varit fantastiskt härlig! Förlåt, för de få inläggen, har haft annat för oss sen drinkarna hos grannen i fredags (typ lördag = bota huvudvärken *hehe*).

Vistats ute har vi gjort på heltid hela denna helg, antingen i solen eller i skuggan. Fred har vi vid flertalet gånger tagit in för avkylning, han är inte så smart ibland, utan ligger kvar mitt i stekhettan och flämtar, nosen är alldeles blöt och han ser ömklig ut. Tidvis har han dock varit i skuggan nere på gräsmattan, under trädet och där mår han mycket bättre kan man se.

Stora tjejen var den enda av oss som "jobbade" i lördags, men så drack hon inga drinkar heller på fredagen, bra där! Hon tog plats under äppelträdet, satt i en stol och klippte grenar ner i säckar, superduktigt. Efter detta hämtade hon en tjock bok och en vattenflaska och bänkade sig i skuggan under samma träd. Jag och L turades om med hunden om sol- respektive skuggplats under dagen. Sill och potatis, lax, ägg med rom mm åts ute i det vackra vädret, mmmm det är sommar det!

Söndagen gick i fixa-färdigt-staket-stommens tecken, gräsklippning, lite solning (och skuggtagning blandat) samt en avslutande middag på krogen, ingen orkade med att laga mat själva utan ville bli uppassade, samt att det ju var en trevlig avslutning på våra veckor med äldsta dottern/bonus. Pizza för alla denna dag, mums och smaskens va gott!

Lämnade hem dottern nu på morgonen och hon har det så förspänt att mor hennes har pool, så där kommer hon nog att hänga idag (undrar om man får komma och joina)!

Ha en bra dag, vi ses när vi ses, över och ut!

Drink hos grannen!

Grannarna åker till Rhodos i morgon och ville absolut fira in resan med en liten drink (först även mat, men vi hade planerat grill med dotra så vi tackade nej till denna men ja till det andra), så alldeles strax ska vi gå över för lite samkväm.

Ville bara säga go' kväll och hoppas att även ni haft strålande eftermiddag och tillika kväll, samt att fortsättningen på denna fredag blir likaledes underbar med nära, kära och alla de era omkring er!

I morgon, då det är en annan dag, kanske vi ses, hoppas det! Ta väl hand om er så länge, kram o hej tomtespray!

Över och ut, nu ska maken få rö'tjut!

Eller så blir det såna häringa de fixar till, who knows ... tell you all later for sure!
och, ja just det, bilderna är klickbara för större alternativ ....

Mmm kanske såhär och resultatet såhär

Snart semester!

Oj, oj, oj, vad man kan samla till sista dagarna innan semestern börjar, fy för den vad jag har haft att göra denna sista vecka innan semestern! Säger samma varje år, dvs att jag ska vara klar i god tid, ta det lugnt och inte samla till sen, ja tjena vad jag gjorde i år heller!

Dagen idag blir dock något lugnare, detta beroende på att de övriga dagarna har stressats fram i rasande tempo, så idag ska bara säcken knytas till liksom, sen börjar hängmattelivet, tjohej!

Enligt prognoserna så ska det bli bra väder också, så vi får väl dra över till de som köpte vårt förra hus och bada i deras pool. Kan ju erbjuda oss att vara poolpeople eller så, städa poolen, fixa rent runt kanterna på insidan (och då måste vi ju stå i den såklart), fixa altanen, ordna fika, ja allt bra som vana "poolare" kan göra! Tror jag hör om idén var god nu på direkten ;-)

Poolnostalgi

Mmmmmm vilken njutningsfylld bild .... jag tror jag blir en bra poolgirl jag, trallala ... ringer nu mesamma, ha're!

Läs och njut

följande inlägg på Mervis blogg - titeln är "Det är så sorgligt...vi måste omplacera vår hund, eller?????" och är skriven idag 090625 (ifall Mervi hinner skriva mer innan ni hinner läsa). Precis så som Monica skriver, precis så var det vi började med vår egna lilla kille för lite mer än ett år sedan och precis som hon skriver så har vi lärt oss oerhört mycket på denna väg med vov. Lärt oss att våga byta inriktning, allt för att få vår hund trygg och nöjd hos oss och med oss som flockens/familjens ledare. Lärt oss hur vi ska visa honom att han inte längre behöver ta hand om oss, vi klarar att ta hand om oss och honom, vi lovar och vi håller. Han läser vårt innersta som en öppen bok, känner av minsta ledsamhet, ilska, ångest eller glädje, skratt och lycka - vi däremot har precis börjat glänta på den bok som är han, glänta till det språk som han talar, signalernas språk. När svansens viftning betyder si eller så, kroppsspråket han talar visar vägen till oss om vi bara tittar noga! Anyways, gå in och läs och stanna för alldel inte bara vid detta inlägg, fler intressanta finnes i denna blogg, jag lovar! Ha en fortsatt bra och solig dag, över och ut!

Vov-genomgången del 2

Måste berätta om "lille" Fred och hans vikt, den "lille" killen vägde nämligen 7,8 kilo och är inte en mullis alls utan this is it, han är en stooooor kille vår dp! Kanske ska smyga in honom på pinscher-utställningar framöver?!? Hmmm, tål att tänka på!

Mer later on you guys and girls, have to do some work!

Dagens vov-genomgång

dvs veterinärbesöket gick hur bra som helst tänkte jag berätta, just fått inside-information från husse som kom därifrån för en stund sedan.

Freddan var hur cool som helst och veterinären var impad över hans lugn och särskilt att han inte var stressad alls, annars hade hon erfarenheten att en hel del pinnar varit stressade i just undersökningshänseende. Samt att de redan när de träder in i lokalerna brukar börja flåsa. Dessutom hade hon träffat en del bitska varianter av dessa vovs, varför hon frågade vilken sort detta var (typ om munkorg eller ej). Husse vågade säga att han såg lugnet i Fred så det skulle inte vara någon fara.

Härligt när hon alltså kunde klämma och känna, på bollarna, kring njurarna, i och kring hans ansikte, kollade mun och tänder, en helgenomgång och inte en ansats till stress! HURRRAA är ordet att använda i detta läge, vår vov har blivit stor! En eloge till husse också, han var ju den som såg till att Fred kände sig precis så trygg han ska känna sig, oavsett miljö och att det här var inget att oroa sig för, husse lugn = vov lugn!

Allt för nu och som en Nina sa "över och ut"

Vore man omgiven

av enbart fyrbenta så skulle man inte bli så besviken! Man skulle leva i nuet med sina vänner, det man ser är det man får, inga måsten sen eller om några dagar, allt sker NU och ingen annan tid!

Är någon sur i de fyrbentas värld, så säger de ifrån direkt (lägg av jag vill inte nu, gå härifrån) och man lyssnar med en gång (oftast) och går därifrån. När sedan den som varit lite sur kommer för att umgås, ja då släpps man in direkt, inga sura miner och inga efterspel av typen "Nä, nu har jag ingen lust, nänänänänä, jag vill bestämma när/hur/var/varför", sådant existerar inte i de fyrbentas värld.

Inte heller begår de saker enligt en plan av typen "jag ska nog ge den/den/eller den minsann för gamla oförätter". Nej en fyrbent tänker inte så utan; det som hände då är glömt, det som händer sen är ännu så länge gömt, det som händer nu är det som är viktigt!

Tror jag ska börja träna, träna mig själv att tänka som våra fyrbenta vänner, för jag tror jag skulle må riktigt bra av det! Så, nu börjar min kurs i att leva på riktigt, att leva i nuet!

Ha're så gott, NU vill jag ha fika så jag fixar det NU!

Semester, hur gör ni

med passning av hus, vov (om den/de inte kan följa med alltså) osv?

Vi hade och har tur med den biten (so far so good), i förra huset hade vi närmsta grannarna som husvakt och tillika blomstervattnare. Vi gjorde samma hos dem och hade nycklar till varandras hus, ända fram till flytten då det blev lite svårare att ha sån uppsikt som tidigare.

Nu har det visat sig att vi har lika trevliga grannar här som på förra stället, även de tjänstvilliga när vi varit borta, faktiskt även de mittemot oss ställer upp. Inga nycklar bytta än, men det dröjer kanske inte så länge! Hittills har vi ju haft andra som haft koll, påsken då vännerna kom och bodde i vårt hus och nu om vi åker så har vi min svärmor som kollar upp stället.  Vi har alltså trippelkoll på vårt ställe oavsett om det handlar om 2 dagar eller veckor vi skulle vara borta, skönt att veta!

I sommar kommer även vännerna hit igen, men då ska vi vara hemma själva också delar av den tid de bor hos oss, resten får de ha huset för sig själva (när vi gör vår London-resan t.ex.)

Vov, ja honom lämnar vi på pensionat. Ett där vi har fullt förtroende för ägaren med familj, de har fantastiskt bra hand med sina gäster och tydliga, raka och hundförståeliga signaler, perfekt för oss alltså!

Så, hur gör ni med detta?

Träffade Freds ena syrras matte

idag när vi var på djursjukhuset här i Spånga för att boka tid till vovgenomgång/service. Lugnar er med att det var en kontroll enbart för att han ska få utskrivet kortison ifall de hemska huggisarna nafsar honom i hasorna nu i sommar, en kontroll de vill göra när hunden aldrig varit hos dem tidigare, en hund-makeover alltså!

Anyways, Fred och Katta (som matte till syster Meja heter) trivdes ihop, precis som de alltid gjort, kanske för att Katta alltid är likadan när de ses, tar ordentligt i honom, puffar upp och klappar om, men överdriver aldrig. Vi har känt samma med hennes hund Meja, kanske för att de syskonen (de rödbruna) är rätt så lika i sättet, busar likadant och kommer emot en på samma sätt när man träffas. Inte lätt att förklara, men någon kemi finns där tvåbent till fyrbent och tvärtom, de har alltid haft lätt med oss och varandra, kul att se.

Så, nu får vi verkligen ordna en dejt så att syskonen får rusa av sig ordentligt tillsammans, ringer på en gång eller väntar till  i morgon såg jag just!

Ha en underbar tisdag, ses snart igen!

Stieg Larssons

fortsättning kommer på film redan nu i början av hösten, sista delen i november (om jag inte missminner mig). Alltså är det nu dags för "Flickan som lekte med elden" och här kommer en förhandstitt av denna film, spännande, spännande och jag kan knappt vänta!

Tjuvkika! Flickan som lekte med elden
Tjuvkika! Flickan som lekte med elden
Är denna film i närheten av så bra som första, ja då är succen ett faktum. Rapace i huvudrollen som Lisbeth Salander var i ettan helt oslagbart bra, säkert lika bra i denna och nästa!

Mer sammanfattning Midsommar 2009

Egentligen så finns det ett ord som symboliserar hela vår helg och det är ordet LYCKA och jag är LYCKLIG som har dessa underbara människor omkring mig, familj, vänner, bekanta, bekantas bekanta, tvåbenta suveräner, fyrbenta likaledes suveräniteter - vilken härlig blandning av underbaringar jag när vid min barm ;-)

Puss och hej från en lycklig tjej!

Sammanfattning midsommar

 • övervägande fint väder, satt ute på midsommarafton till klockan 19 och hann med marginal få in dynor och övrigt innan det ens droppade på oss
 • god mat - flertalet mumsiga sillsorter, färskpotatis, köttbullar, rödbetssallad, prinskorv, lax med hovmästarsås, ägghalvor med härlig röd rom, skärgårdsnubbar (inte många men desto mer till gästerna som kommer framöver) och inte att förglömma - familjen som njöt av vädret, goda maten och det goda sällskapet, mys i kubik och härligt att vara på hemmaplan for once
 • midsommardagen startade vi med kaffe på altanen, sen in och ordnade rejäl frukost (bacon och ägg, mums filibabba), ut på altanen igen samt nere på gräsmattan för vov, bollspel stod på agendan för fyrbent såväl som tvåbenta
 • iväg till Värmdö och lunch vid 13-tiden. Ingen vill äta mer idag kan jag säga,såååå god mat och så många omtag för flertalet av oss - hemgjorda köttbullar i god gräddsås, hemgjord lingonsylt till, egna kycklinglår (dvs kryddor och grillning, inget förmarinerat här inte), färskpotatis, egen inlagd sill, mummms för alla gourmander! Avslutningsvis jordgubbar med grädde, bullar och mjuka kakor samt kaffe i solgasset på en av altanerna - vilken underbar dag! Hade vi haft badkläder med hade vi garanterat badat nere i viken, men då det var andra där fick vi vackert se på när andra dök i, längtar till första havsdoppet nu gör vi alla!
 • hemma igen var vädret sådär, vi tog med oss solen ut idag och lämnade kvar den ... för en stund bara, för nu när klockan är sisådär 19.30, ja då kommer den hem till oss igen, så nu blir det mys på altanen igen, kanske grillar vi en korv eller två lite senare vi får se (mätta fortfarande är vi allesammans)
 • just det, lite mer London-planering blev det faktiskt, nya förslag och idéer kom upp vid lunchen, återkommer om dem en annan dag!
Hoppas att ni alla haft en i särklass bra helg so far och att ni, precis som vi, fått umgås med nära och kära, familj, vänner, bekanta och de som gör ert liv till de allra bästa av världar att leva i! Vi har ju haft det så och hoppas såklart att alla andra har det precis likadant, det är sånt som skapar harmoni för andra runtikring! Ta hand om er och de era, de viktiga personerna som finns i er närhet, de som vill er väl och de som gör er glada och som ni alltid vet vill ert bästa! Kram i kubik från oss i The B's family!

Midsommar med familjen

blir det i dagarna tre - i morgon, midsommarafton, fixas grillen fram, bordet dukas upp under segaldukstak (in case it rains that is), dynorna fluffas upp och vi kan njuta av vår dag tillsammans. På midsommardagen ska vi iväg på lunch på Värmdö, alltså hos mina päron, där får vi alla plats i vad de kallar "pensionärs-kuvösen", som då är en inglasad del av deras altan och bjuds där på allehanda godsaker!

Kanske får vi besök från havshållet, kompisar som dyker ner i viken med båt, håller tummarna för det gör vi!

Hemma igen, samma kväll, ska vi förmodligen grilla med vov-kompisarna som är hemma på snabbvisit innan de fortsätter vidare på ny semestertripp.

Så kommer 2 hälsningar från en kär vän, Syster Yster, och hur hon firar sina midsomrar, se och njut! Klicka på bilden för större alternativ.

Kanske inte ändå Egen sill visst, men detta ...
Hos oss håller vi en låg profil, tar höger under bordet och svänger av strax innan bordsbenen på kortsidan ... ;-) gör egen sill men undviker egenproduktion av ädla drycker!

Ha det underbart nu i helgen, ta hand om er, drick lagom, umgås massor och kramas övermycket och ofta! Puss!

Mer England/London

Igår kom husbandet hem med våra upplevelse-böcker, dvs nöjespassen som ger oss inträde till en massa skoj saker i London med omnejd. Dessutom är det rabatter på aktiviteter/events och många restauranger, inte fel det inte.

Så nu är det bara att kolla igenom böckerna och välja ut vart vi ska och när - London Eye, London Zoo, Piccadilly Circus, kanalbåttur på Themsen och kanske avsluta med marknadsdag i Notting Hill eller Camden market. Inte att förglömma, ett restaurangbesök där det faktiskt serveras riktigt god Inidsk mat, gjord av Indier såklart.

Inte att förglömma, maken inhandlade samtidigt biljetter till Madame Tussauds så vi slipper köa även där. Han är inte bara snygg min man, han är smart också (snacka om tur man haft va). :-D

Bye for now!

Gårdagens boulematch

gick inget vidare för mitt lag, vi förlorade, dock inte så stort som det såg ut att bli från början. De andra laget ledde med 10-2 och vi tog oss upp till 10-6, 10-7 och sen vann de med 13-7, hyfsat bra upphämtning där innan i alla fall. Hävdar att det andra laget var dopat med rosévin och mat för en av deltagarna, vi andra hade bara hunnit med rosévinet, så jag funderar på att lägga in en protest faktiskt ;-)

Tidig kväll eftersom vi alla ska jobba vidare hela veckan och jag hann t.o.m. träna när jag kom hem, kände mig duktig!

Solen skiner ännu en dag, härligt, härligt! Tyvärr slutar den väl lagom till man kommer hem från jobbet, men det får man väl ta I guess!

Nu är det dags för fika och jobb, mycket av det sistnämnda som ska hinnas med innan semestern börjar, så här har jag inte tid att vara just nu!

Ha en bra dag, vi hörs snart!

Englands-kontakt

dvs husbandets ena kusin, Stephen, har hört av sig om hur/vad vi ska göra och när vi ska ses när vi kommer till London. Förslag på båttur och avslutande London Eye-besök ska vi nu ta med hem till resten av resegänget och så kan vi svara sedan. Tydligen har han möjlighet att köpa special-biljetter också, som han i så fall tänkte skicka hem till oss, gulligt tänkt av honom verkligen!

Resan som kändes så avlägsen nyss, ja den känns nu närmre än någonsin, så kul det ska bli att "göra" London och att träffa husbandets släkt, igen för en del av dem och för första gången med andra. Hans faster t.ex. är en underbar kvinna som det ska bli fantastiskt trevligt att träffa igen! För att inte tala om Stephen och hans fru, som förresten jag brevväxlar med sen länge och så får jag visa breven sen för husbandet, kul och bra övning med engelskan där.

Sen brevväxlar jag också med ett äldre engelskt par vi träffade på Thassos första året vi var där, härliga människor med fantastiskt underbar humor, precis i vårt tycke (rätt sjuk alltså *hihi*). Andra året vi åkte till samma ö, bokade de t.o.m. in sig att vara där samtidigt med oss, sånt är najz.

Ses snart igen, ha det gott så länge!

Ännu lyckligare idag

 •  Solen skiner ju med full kraft (nåja, lite småsvalt på morgonen, men det går nog över)
 • Jag fick en e-post från en väninnas väninna från utlandet som jag blev jätteglad för (postades i lördags men öppnades av mig i morse, inte kollat av privata e-posten på ett tag). Jobbigt att läsa bara eftersom det saknas våra å, ä och ö:n. Tydligen hade hon hittat en funktionstangent (eller fibblat runt med fingrarna över tangentbordet kanske), så hon fick till ett å på något ställe. Inte på alla ställen så det ska jag höra om sen, kul läsning var det i alla fall!
 • Nedräkningen till semestern börjar nu kännas av på ett förväntantansfullt och pirrigt sätt - vad ska man köpa inför? under tiden? vart ska vi med husvagnen förutom till Dals-Rostock på vov-träff och Karlskrona? Antagligen flera ställen på väg dit och därifrån, men ändock mycket härliga semesterfunderingar.
 • Härliga tider för oss i The B-family stundar och det känns så härligt att vi denna sommar har så många och härliga planer på ledigheter och inte som tidigare år, mest jobb på, kring och i huset. Vårt nya liv känns på alla sätt perfekt - trivs i det nya huset och med tomten därikring, härliga grannar även här (kanske snäppet bättre om vi tänker på grillkvällen häromsistens), lugnt område även detta, mindre måsten, mer vill-göra-saker-när-vi-har-lust - lovely är ordet som sammanfattar!
 • Avslutningsvis - jobbet ska på picknick och boule efter jobbet idag, avslutning av terminen och innan semestrarna börjar - såklart vi får toppentrevligt, det brukar vi ha!
Over and out from happy-face, see ya´

Tänk va lycklig man kan bli

av en solstrimma mellan tidigare så regntyngda moln! Sån är jag nu och ville bara berätta det innan jag kastar mig ut på altanen och vänder upp ansiktet mot den efterlängtade solens strålar, kanske inte så varma, men det gör inget, de är här det räcker för mig!

Bye for now and from the little cuty-computer - måste ju vänja mig vid det lilla tangentbordet så jag kan skriva många och långa inlägg här på bloggen.

See you soon you all!

Regnat bort? Jajamensan!

Usch och fy vilken blöt helg, kallt och ruskigt fuktigt blir det när det regnar så här mycket. I lördags passade vi in de få uppehåll som var så vi kunde sätta stolpar till staketet, gjutning var det inte tal om som ni förstår. Nu står de där och väntar på fortsättningen.

Annat vi kunnat göra har varit inomhusaktiviteter, rensa papper och fixa i vårt fina kontor, packa upp lite fler flyttlådor och organisera in i skåp och lådor samt börja med nya tvättstället med underskåp till lilla badrummet. Var också i Täby Centrum och hittade lite schyssta sommarprylar (sandaler, shorts, snygg skjorta, after sun-produkter mm).

Av den planerade middagen i lördags blev intet, akut matförgiftning (antagligen eftersom det började som det gjorde) fick paret att vända hemåt igen, inte kul alls varken för dem eller oss. Då fick jag tillfälle att prata med AnnaPannaFikonFlinga i stället, min lördag var således räddad :-D

Hur har er helg varit? Lugn och skön eller fantastiskt händelserik? Tell me all about it!

Testinlägg med lillepluttdatorn

kommer här, måste ju prova lite hur den känns att skriva med. Tangenterna ligger ju tok-nära och det gäller att hålla fingrarna i styr så att man inte trycker fel, för första gången på länge behöver jag titta på vissa av knapparna innan jag trycker. T ex så ligger backspace knappen väldigt nära enter-knappen, vilket gör att det kan deletas i stället för att skapas nya rader. Däremot så är det en fördel att ha tangentbordsvana vad gäller fingersättningen, lättare att få in rätt sätt snabbt.

Den är inte dum alls faktiskt och att vara ute och surfa runt går snabbt och smidigt, ett bra köp av husbandet helt klart.

Så, nu är det dags för lördagsfix här hemma, fortsätta med staketbygget och köra av hemmet med dammsugare och så plocka undan lite här och där. Trevligt att ha städat innan gästerna kommer senare i eftermiddag också. Har vi tur kan vi grilla, så håll tummarna för uppehållsväder. Kom på att vi faktiskt kan grilla oavsett väder, vi har ju gasolgrill som inte osar så förbenat och då kan den stå under balkongen i skydd för ev regn och rusk, perfekt helt enkelt.

Ha det gott, så hörs vi snart igen!

Presenten från husbandet

dvs en liten minidator Acer Aspire One 531 med tre mobilt bredband, skärm på 10,1 tum och webkamera samt 160 GB hårddisk. Helt perfekt att ha med på våra framtida campingresor och ha allt som handlar om just detta i; kartor, bokningar, telefonnummer, uppdatering av gps:en osv. Andra dokument stannar i våra stationära datorer men kan vid behov hämtas och arbetas med.

Meningen är ju inte att vi ska sitta uppkopplade hela tiden när vi är ute på våra resor, men det är så smidigt att kunna om man behöver. Bara en sån sak som att ha missat en räkning som ska betalas. Främst är det för ovan nämnda, allt campingrelaterat i ett och samma liksom. Tusen tack söta husband, jag lovar du får låna (ibland, kanske eller mot förmodan *fniss*).

Så här ser den ut, den lilla raringen, som för övrigt fått riktigt bra testresultat (bäst på flera ställen) och suverän batteritid har den också, hela 6 timmar håller detta nätta lilla batteri.

Bilderna är som vanligt klickbara för större alternativ och med på två bilder finns även nya trådlösa musen med, jag är allergisk mot touch-tangenter på datorer nämligen (husbandet fixar det dock galant).
installationer pågår med trådlösa musen
All for now, see you later!

Min och husbandets låt

som vi "fick" oss tillägnad på vår bröllopsfest, när gårdagens värdpar höll sitt speciella tal till oss! Här kommer den i två tappningar, en med enbart Shirley Clamp och en där låten framförs av Shirley och Sonja Alden. Så vackert att ögonen tåras och känslan från vår dag, denna underbara bröllopsdag och kväll, kommer över mig som ett täcke av vackra ting och kärlek!

Studentfirandet igår

gick alldeles utmärkt och studenten själv tyckte nog att han fått en bra fest med många fina presenter på sin dag.

Vi var på plats först och fick skåla in den lille som nu ju blivit stor och hann också prata ordentligt med värdparet innan de övriga gästerna bullrade in, trevligt som vanligt. Snart var alla på plats och vi kunde fira Viktor ordentligt, samt smaka av den underbara buffén som det bjöds på, värdinnan är särdeles bra på matlagning kan jag lova, mmmmm sååå gott allting!

Skålade, pratade, åt gott och så var det dags för presentöppning. Många bra och nyttiga saker fanns gömda i små och stora paket, samt en hel del slantar till kommande Greklands-resa, något vi också tagit fasta på och gav alltså en stor slant så det blir en ordentlig buffert till resan.

Behöver jag säga att vi blev kvar till sist .... mmmm precis så och idag är lilla jag rätt mör kan jag säga, samt att jag låter som en jag vet inte vad, helt hes är jag och ska nog hålla tyst idag!

Bilder på kvällen kommer senare, fotografen (syster till studenten) ska bara ladda över och skicka till mig, hav tålamod.

Så, jobb, jobb och åter jobb, ses snart igen!

Bilder från Mista och Vaxholm

från helgen 4-7 juni kommer här nedan. Tyvärr, så glömde jag kameran "hemma" i vagnen då vi var på grill hos vännerna och sedan också till puben med fotboll, så jag får rita streckgubbar i stället framöver.

Som vanligt är bilderna klickbara för större storlek.
Vagnen på parkeringen (lekplatsen i bakgrunden) - firar vi att vi bara är där! Mjukdjuret utan innehåll! Sitter och väntar på Varsågod (tuggpinne på mitt ben)
Vi firar att vi är på plats torsdagskvällen, inget regn hindrar oss från att må bra tillsammans - de tres gäng. Freddan hittar fort sin fina Urlakade Flodisen Ernst och lajjar runt med honom, släpper honom bara för att få en tuggpinne och sitter fint med vacker tass och väntar på sitt "Varsågod" så han kan hämta pinnen (det röda avlånga som ligger på mitt ben),

Freddan sitter och väntar på utgång, tar upp andra vackra tassen för säkerhets skull så vi kan gå nån gång (tycker vi tvåbenta är sådär lagom snabba ibland), vy av campingen från vår nya plats mitt bland de andra från dag 2,

mer utsikt, sedan bild på en av Vaxholms fina små gator samt ett av de underbara villorna som finns där,

mer vackra villa-bilder från denna vackra stad, Vaxholm,

and more,

och så lite nerifrån hamnen och fästningen rakt över från kajen,
Mer båtar Badholmen
more pictures,
Kul taxibåt Vaxholms fästning
lite båtbilder (kul taxibåt tyckte vi) och så mer fästning,
Fina Vaxholmsbåten Bild från parkeringen i Vaxholm Freddan smyger under bordet
lite till från Vaxholm och så hemma igen - Freddan leker tittut under bordet i förtältet,
Innifrån förtältet
och avslutningsvis lite bilder innifrån vårt förtält.

That's all for now, see you later alligator!

Bilder på mina nya glasögon

kommer här nedan. Färgen på mina är burgundy (mörkt vinröd) och jag är supernöjd med dem. Lilla bilden är egen och klickbar för större alternativ. Stora bilden är ur Skaga's (märket) produktkatalog (så man ser mer hur de ser ut på sidan.

Egen bild
Nu ska jag kolla Mista-bilderna, ses snart igen!

Eftermiddagen med min husband

 • hämtades vid 16-tiden
 • åkte till bonus-sonens boende med färdtjänstkort
 • hem för att promenera vov och umgås lite
 • åkte till Vällingby centrum för att hämta ut mina nya glasögon (bild kommer, promise)
 • köpte kul grej, fint kort att lägga presenten i (önskemål om platta presenter i någon valör har vi fått oss meddelat) och tog ut valör att lägga i, studentpresent och fest blir det här i dagarna
 • hittade snyggt på Kapp Ahl, men typiskt nog inte på special-erbjudandet de hade just nu (köp 3 betala för 2)
 • fick en liten söt sak, eller ett helt kit med söta saker när man tänker efter, av min käre make (bara för att, sötot)
 • hem på vägen till nästa punkt, lastade ut inköpen och umgicks lite till med vov, såklart rastning också
 • bjöd sedan maken på middag på krogen, så vi skulle slippa hålla på med det just ikväll
Nu sitter jag här vid datorn, husbandet och vov kollar film, huset är lugnt och tyst, utanför är det likadant, härlig dag går mot sitt slut, inte nu men snart. Först ska jag boka plats för oss den 14-16 augusti, för att säkra att det inte är fullbelagt! Sedan ska vi kolla en katalog vi fick hem häromdagen och bara umgås, sen är det dags för snarkofagen och mys!

Hoppas er dag varit som vår, toppen, om inte så blir det säkert en toppendag i morgon! Kram och hej, vi hörs snart!

Prisa Gud

här (snart lägger jag in) kommer skatteåterbäringen (Robin Hood, den tecknade för er som minns)!

Lagom till midsommar kommer min återbäring och till jul får husbandet sin (eget företag till 2008 därför denna skillnad på utbetalningstillfällen). Att få lagom till jul är ju inte fy skam det heller, fin julklapp minsann. Nu ska vi spara denna del till nästa års semester, helt suveränt faktiskt.

Om mindre än 3 veckor börjar vår semester, nu börjar jag känna att det behövs fås lite ledighet efter höstens och vårens hektiska liv, både privat och jobbmässigt mycket (försäljning huset i höstas, nya huset nu i början på året, mycket nytt på jobbet osv).

För oss blir det Grekland, pilla navelludd hemma eller på camping, London, pilla mer navelludd hemma eller på camping och umgås med vänner från när och fjärran, samt att vi sedan ska på vovveträff också, en sjusärdeles underbar sommar väntar oss i TheBakers family.

Vad ska ni göra i sommar? När börjar er semester? Berätta för fru nyfiken i en strut will ya'!

Mista camping 4-7 juni

blev en suveränt härlig avkopplingsresa för oss stressade jobb-o-holics. Första natten kamperade vi på parkeringsplatsen då campingvärden precis åkt när vi kom, inga problem, skönt med regnets smatter mot vagnen och nära toa och dusch.

Morgonen därpå, fredag, flyttade vi först vagnen till en gästplats mitt i området och sedan drog husbandet iväg på jobb, jag pillade navelludd i 190, nä långsamma rörelser blev det. Läste (pluggade lite) och kopplade bort alla måsten och var redo för härligt samkväm när husbandet återvände tidig eftermiddag. Satte upp förtältet tillsammans då vädergudarna var med oss, ingen fukt vare sig uppifrån eller kvar på marken. Fick hjälp direkt av fasta campare, tog väl sisådär 3 minuter och de var framme med hjälpande händer, härlig känsla att träffa på sådana bara sådär!

Grillade fläskytterfilé som sedan åts med underbar grönsallad, goda såser, vitlökssmör och till detta ett gott glas vitt vin, mmmmm campinglivet är underbart!

Lördagen så, Vaxholm och rundtur där var ju en självklarhet, denna underbara sommarstad måste vi ju till när vi var så nära. Promenerade med Fred genom hela stan och avslutade med mjukglass nere vid hamnkajen. Väl där kom några vi känner och vi bjöd genast in till besök till oss, de tackade ja meddetsamma och vi åkte till Mista. Väl där tyckte vi att vi bjuder på lunch och så grillade vi på lite härliga korvar och dukade upp. Lite vin och öl gick också hem och vips så hade vi litet eftermiddagspartaj, supertrevligt!

Både vi och gästerna hade planer för kvällen så de drog tillbaks till Vaxholm och vi gjorde oss i ordning för vår grillkväll med våra bekanta som också var på Mista. Efter maten tog vi oss i samlad tropp till storstugan där fotbollsmatch mellan Sverige och Danmark samt pubkväll gick av stapeln. Trist match kompenserades av trevligt sällskap, så inte grinade vi när vi gick hemåt i natten.

Söndagen stoltserade med underbart sommarväder, härlig avslutning på helgen och vi njöt hela förmiddagen i shorts, linné och kjol och sedan packade vi ihop oss, samt passade på att bjuda in lite trevligt people till grill på em/kväll (kompensation för förlorad tid i lördags tänkte vi). De sista gästerna gick någon gång vid 1-tiden på natten så trevligt var det och en suveränt bra avslutning på en fantastiskt fin helg!

Hoppas ni haft underbara dagar ni määää (vet att någon var och såg Brucan i helgen, slår kanske Mista, näää skoja bara såklart han inte gör *hihi*). Ha're så hörs vi snart!

Vov-träff 14-16 augusti 2009

har precis gått ut förfrågan om, där hjälp med boendeförlslag inkommit från AnnaPanna. Ska nu sätta mig och hålla tummarna att vi blir ett gäng som träffas. Leklederiet överlåter jag till andra intressenter, men är såklart med och rycker in om något behövs göras. Mest ska vi ju umgås och ha kul, såväl tvåbenta som fyrbenta vänner.

Helgen som var campade vi på Mista camping i närheten av Vaxholm, men mer om densamma får ni vid senare tillfälle, nu ska jag ha utvecklingssamtal med min kära chef.

See you soon folk's!

Statlig anställning

kan vara hur bra som helst minsann, känns som att vi har hur många halvdagar före helgdagar som helst!

Som nu, min helg börjar redan när jag går hem idag för att;

- när vår nationaldag infaller på en lördag så är fredagen innan arbetsfri (och om på en söndag, ja då är man ledig efterföljande måndag)

Ja, just det, detta betyder att jag i morgon kommer att tävla med mig själv (och andra statligt anställda) om vem som får ut mest navelludd per timme, ska satsa på vinst I promise!

Trevlig helg you all, see you soon!

Gårdagens middag

med min kära svärmor och bonus-svärfar var toppenbra och avslutades efter jordgubbar med grädde hemma hos oss. Glömde säga, vi gick ut på restaurang och käkade först och sen kom jordisarna.

Efter skåphämtningen häromdagen kände vi att vi inte hann umgås riktigt, bonus-svärfars ena son, sonhustru och två barn kom när vi väl hämtat och lämnat skåpet så vi hann inte umgås vi fyra, därför inviterade vi till middagen igår. De hade dessutom saker att fira, så vi hämtade upp dem i vår bil, så att de kunde skåla i lite rusdrycker de två. Husbandet som ofta kör, ja han drack lättöl och mådde som vanligt - toppenbra såklart!

Trevlig dag och kväll igår och dagen idag kommer att bli exakt likadan, sånt är livet serru! Puss på er, hörs snart igen!

Underbar lunchbuffé

med grillade kycklinglår, spare-ribs, två sorters potatissallad, underbar sallad med tomater, fetaost, rödlök i god dressing och så toppades det med tzatziki samt hembakat bröd, mmmmm smarrigt som bara den! Goda drycker till fanns det också; rosévin, rött vin, loka, lättöl, starköl och sen till efterrätt en liten pannacotta, kaffe/eller te. Som alla år - fantastiskt gott och så välordnat!

Present till alla blev i årets kasse en musmatta med miljötänk på och en timer, perfekt med den sistnämnda nu när semestrarna börjar så inte tjuvarna tror man är bortresta hela sommaren!

Obligatorisk frågetävling var det också, lika kul som vanligt och kluriga frågor också det som vanligt!

Pratade med mitt lunchsällskap, mycket trevligt och med en del andra sen på vägen ut, höll inte på att komma därifrån, trevligt, trevligt!

Hoppas er lunch var toppen, see you later alligator!

Lunchinbjudan

och trevligt sällskap till buffén får jag idag! Varje år arrangerar Akademiska hus (de förvaltar universitets- och högskolelokaler bland andra runtom i vårt vackra land) här på campus en underbar lunchbuffé och den är jag bjuden till. Det brukar vara helt fantastiskt god mat och så lite vin (om man vill) till och efterrätt med kaffe/te. Självklart svarade jag ja på denna inbjudan, det ger tillfälle att träffa dem som jobbar här kring campus och gör vår vardag lättare att leva vad gäller våra hus och omgivningar!

Dessutom får jag som sagt super-trevligt sällskap med en tjej från en annan enhet här på jobbet, de andra där (som är minst lika trevliga) kunde inte gå iväg, så vi får mingla på tumis idag. Min egna enhets polare kommer senare, de hade möten och sånt att gå på innan!

Så, strax går jag, ska vara där kring 11 för att hinna snacka lite med husvärdarna ordentligt!

See you soon folk's, tell you all about the lunch then!

Efter besöket hos svärmor

igår, så tog vi oss varsin kofta/tröja och satte oss på vår härliga balkong! Vi är så lyckligt lottade, vi har en 80 kvm stor altan och en balkong på jag vet inte hur stor (måste mätas nu inser jag), att ha både ock det känns lyxigt!

Anyways, där satt vi och tittade ut över vår lilla värld, den vi kan se från vår balkong, insöp dofterna av sommar och lite kvällskyla och insåg hur lyckliga vi är och hur mycket vi har att glädja oss åt varje dag! Ibland glömmer man av sig och tappar bort de här små stunderna av genuin glädje och lycka, så det måste man påminna sig själv om eller bli påmind om, av varandra men också av vår värld där utanför!

Tänk bara på vår vackra natur, den som vet när det är dags att börja leva upp igen på våren, hur alla växter, träd, buskar, blommor, alla insekter, ja hela naturen vet att den ska vakna, spritta ut i vår, helt ofattbart så den är funtad vår vackra värld! Synd att vi är så oaktsamma om den, att vi inte ser att den inte fortsätter så här om vi inte tar hand om den! (suckar djupt)

Satt där och bara njöt och summerade vår dag, dagen igår och eftermiddagen/kvällen och bara va. Vov han tyckte vi var tråkiga och sprang runt med sin boll ömsom stod och spanade ut i världen, för honom måste den te sig alldeles ofantligt stor, mådde bra gjorde han i alla fall, det syntes!

En bra dag igår, det blir en lika bra dag idag, det vet jag med säkerhet! Ha're så gott you folk's!

Världens bästa svärmor

tycker jag att jag har, tänk vilken tur man haft, bli funnen av mannen i sitt liv och så stoltserar han dessutom med en alldeles fantastisk mamma, wow vilken lycka! Vet att husbandet dessutom tycker att han också vunnit högsta pris i svärmorstävlingen, han gillar sin lika mycket som jag gillar min!

Bästa dagen var nog på min möhippa, då jag samlade alla mina käraste vänner omkring mig (självklart var mor och blivande svärmor med i den gruppen, inte till discoaktiviteten men ända fram dit) denna dag. Vi spelade kubb med champagnebubbel som uppiggande medel och när vi sedan satt oss för att äta lite smått och skåla lite till så fick jag presenter av alla och envar. Ni skulle sett mitt ansikte när jag fick svärmors present - hon gav mig ett arvegods hon själv fått från sin mormor - en guldklocka med ett urverk av sällan skådat slag. Jag grät av glädje, tänk att hon ville ge denna till mig, sparat den till mig! Självklart hade jag detta vackra smycke, som det är i och med guldlänken och den lilla vackra urtavlan, på min bröllopsdag - något lånat osv ni vet.

Vi hörs på telefon och ofta glöms sonen bort *fniss* för vi har så mycket att prata om, när vi ses är det alltid ett nöje, hon är underbar och så har hon ju en underbar sambo som vi gillar fantastiskt mycket också. För att göra glädjen än större så trivs också mina päron med min svärmor och sambo, faktiskt träffas de utan oss lite då och då (hmmm men det gillar vi inte, vi vill ju vara med *ler och blinkar*).

Träffades igår, för att hämta ett skåp vi fått av dem och höll inte på att komma hem, som vanligt svårt att slita oss! Därför kom jag på detta inlägg, ett litet "eloge-inlägg" till min kära svärmor, du är underbar och jag är så glad att du finns i mitt liv!

Kram till alla härliga svärmödrar därute, för jag hoppas och tror att det finns fler som är så härlig som min!

Bilder Pingstagen 2009

alla bilder är klickbara för större alternativ.


Vi på väg mot Lustiga huset
Älskade husband
Husbandet ska vinna stornallen Vinsten till mig från husbandet
Min käre man ville absolut vinna stornalle till mig, höll på att ta hem storvinsten, jag är lika glad för den här lille vännen (Fred trodde dock att den var till honom och gjorde allt han kunde för att få tag i den)
Grönan i bakgrunden Andra färjan
Vår båt Sommar, sommar Sommarbild från båten

En alldeles sagolikt härlig sommardag, en dag där Stockholm verkligen visar sig från sin allra bästa sida, vacker som bara den är vår huvudstad.

Pingstdagen 2009

Började med förmiddagsfika och frukost på altanen, lite uteliv för vov innan vi skulle dra oss in mot staden. Gröna Lund hägrade denna soliga söndag nämligen.

Vi hade helt förträngt både Marathon och veteranbilsuppvisningen i stan. Inga lysen funkade pga det förstnämnda och totalt kaos för de gamla bilarna släpptes ALLTID fram före alla andra fordon, dessutom fick vi inte åka ut på Djurgården, alltså omgrupperingstajm. Tur att husbandet hittar så bra i stan att han kan komma förbi kaos av detta slag. Vi tog oss till Slussen, OQ8-garaget med bilen och så färja över till Grönan i stället.

Väl över var det till att köa för våra femkampshäften, gick rätt bra och så äntligen var vi inne på Gröna Lund. Häftigt, jag har inte varit där på länge, länge, så det var kul att se hur det förändrats. Började med dryckintag på Tyrols uteservering, vi ville ju bestämma vilka grejer vi skulle köra i femkampen. Alla tre fick sätta sin initial vid det som vi helst ville göra och sen gjorde vi en demokratisk bedömning och tog beslut.

Gick vår bana och hade jättekul, vissa saker var vi verkligen helt kass på, men roligt hade vi så det fick ta överhanden. Efter en hård match så slutade jag som etta, maken som tvåa och "dotern" som god trea. Mjukglass med allehanda toppings och strössel i pris för oss alla och sen skulle vi göra de två åken som ingick i häftet. Eftersom S inte gillar fartfyllda grejer valde vi, igen demokratiskt, att göra en grej hon ville och en grej alla tre ville. Hon valde Lustiga huset och vi Radiobilarna, faktiskt båda vad alla ville göra, mycket lyckat alltså.

Avslutade på Tyrols uteservering med en sen lunch - jag och S tog varsin räkmacka, enorma och superfina räkor, vi njöt ikapp och skålade för dagen. Husbandet valde härligt stark korv med sauerkraut och god potatissallad. Mycket nöjda åkte vi sedan färjan över för att hämta ut bilen och åka hem, vilken härlig dag!

Väl hemma var det ut på altanen och avsluta denna dag med lite sol och vovlek, fler såna här dagar är vad vi önskar framöver! Bilder kommer i ett eget inlägg! Vi ses snart igen!

Pingstafton 2009

Tillbringade dagen hemma med familjen, fint väder, staketbygge och grillning på eftermiddag/kväll. Bjöds över till grannarna, men tackade nej denna gång, då vi ju skulle iväg på söndagen (vågade inte tacka ja efter förra gångens sena timme).

Fred njöt precis som vi av att vara ute och bara va, skugga ibland, ut i solen ibland, dricka sitt vatten, leka med sin stora boll, med sig själv eller med oss, precis som det ska vara.

Satt länge och pratade vid middagen, njöt av dagens sista solstrålar och var inne lagom till Robinson. Vi sitter just nu och täljer en ny statyett att överlämna till Jarmo, som vi tyckte förtjänade vinsten bäst - en sann överlevare. Dessutom samlas det tomburkar nu så vi kan ge en liten prissumma också (hehe).

Dagen i sin helhet får betyget 3 av 5 tassar (tysta juryn som röstade bittert drog ner resultatet något tyvärr).