En vän

som har det svårt, en vän jag är med i tanken varje dag, en vän jag också pratar med och stöttar varje dag, en vän jag vet jag kan lita på när jag behöver någon att stötta mig mot, en sådan vän är vi till varandra och det känns så skönt att veta, vi finns för varandra i vått och torrt, helst i skratt och mindre i gråt, visst just nu i gråt - men i sanning är vi varandras bästa vänner, en härlig och fantastisk känsla att ha och få vara en sådan vän!

Personen vet att jag skriver idag, jag skriver av mig den smärta jag känner för och med min vän, en vän som lider av en förlust. Att veta att man trots allt man gjort blir så sviken, så trampad på och det av någon man en gång hållit kär, någon man trott sig känna, veta att vi hör ihop och så är man bara LURAD i slutändan, ingen skön och behaglig känsla precis, det vet alla som varit ens i närheten av denna känsla!

Vännen min, det kommer en dag när dessa känslor av att ha gjort fel att ha valt fel väg i livet liksom bleknar bort, när man känner att nu på den nya utstakade vägen, ja där ska jag gå i alla mina resterande dagar, nu tillsammans med människor som vill mig väl, människor som bär mig genom livet för att jag är jag, för att jag är en sann människa.

Du min vän är en sådan person, en sann människa inte bara mot dig utan också mot oss i din närhet, du bär på så mycket ren och sann värme, ömhet, omsorg och kärlek, ditt hjärta rymmer oss alla som någonsin hittat dit, du min vän är och förblir sann oss och vi dig, vi älskar dig av hela våra hjärtan, må vi förtjäna att fortsätta ha plats i ditt stora och fina hjärta, ett hjärta av guld!

Älskar dig, nu och för alltid, tack för att du finns i mitt liv, min vän, min allra bästa vän!

I am back

from Sundsvall där jag varit på Administratörskongress. En kongress som riktar sig mot administratörer från alla Sveriges universitet och högskolor, 664 kvinnor och 11 män kom på denna 3-dagar långa kongress.

Jag startade i tisdags förmiddag, tåg från Stockholm till Sundsvall där jag sedan blev hämtad av Jenny på d'Chilens kennel, lite promenad med vovarna inne i stan (Vincent och Proud), sen bar det av hem till dem en bit utanför Sundsvall. Snackade bort några timmar och jag kollade in hennes fina vovs, vilka underbaringar hon har därhemma, jag togs emot suveränt trevligt av såväl tvåbenta som fyrbenta.

Avslutade denna dag med middag inne i stan, närmare bestämt på Bishop's Arms som låg vägg i vägg med mitt hotell, Knaust, centralt beläget i stan.

Detta är faktiskt en bild från just mitt rum - dubbelrum med badrum med både dusch och badkar, lyxigt värre med andra ord.

Dag två var det fullspäckat program uppe vid konferenscentret på Södra berget, många bra föreläsare hela dagen - Magdalena Forsberg, Nils Simonsson och Magnus Lindkvist. "Hem" till hotellet på eftermiddagen för att piffa upp sig lite och så återfärd upp till hotellet för bankett på kvällen. Där fick vi avnjuta god mat och dryck samt blev underhållna musik- mässigt med jämna mellanrum - en härlig avslutning på kongressens första dag.

Dag tre var likvärdigt bra, den allra bästa talaren sparades till sist, engelsmannen Colin Moon. Oj, oj, oj vad vi skrattade åt oss själva, vi svenskar är inte så vanliga som vi tror, rätt så speciella är vi nog när allt kommer omkring! Ur hans synvinkel är vi rätt kul faktiskt, vi torrisar.

Tåg hem till Stockholm igen på eftermiddagen, blev hämtad på centralen av min käre make och så hem till lugnet och friden i vårt hem, trött i huvudet efter 600 kvinnors eviga tjattrande. Är glad att jag inte åkte med någon så jag kunde sitta för mig själv ibland och inte behöva vara social hela tiden. Dessutom blev det roligare på andra sätt att åka själv, att äta lunch, få förfrågan från ex.vis administratörer från Karlstads universitet om platser var lediga eller från annan institution på egna universitetet. Man lär känna fler på det här sättet att åka på konferens så det ska jag absolut göra om!
Vid middagen i förrgår t.ex. tappade jag bort dem jag faktiskt känner och fastnade med ett gäng från Fysikum (där jag kände en till att börja med), jag har sällan haft så kul kan jag säga!

Allt för nu, ses snart igen!

Helgsammanfattning

  • ätit gott, mycket grillat har det blivit trots det ostadiga vädret
  • kollat filmer tillsammans hela familjen
  • shoppat loss i Täby Centrum
  • fortsatt med staketbygget och fått uppmuntrande heja-rop av förra ägarna som promenerat förbi
  • inhandlat nytt tvättställ med underskåp och spegel till tjejernas badrum på nedervåningen, blir superfint när det väl kommer på plats
  • börjat förberedelserna för altaninoljning som sker när pollenskörden lagt sig, ungefär efter midsommar
  • fnulat lite på hur göra var, just nu främst utomhus eftersom det är där man ju vill tillbringa de soliga dagar vi kan få, ritat lite har vi också gjort
  • bara-vara-träning för oss alla i familjen, men så blir det ju när det är "sonens" hemma-vecka, gillat läget helt enkelt
  • vov-träning på tomten och lite inomhus då det ju regnat en del
  • planerat lite familjeträffar med svärmor, mor och bror per telefon, kanske kan vi slå ihop dessa med en liten försommarfest renutav (hmmm funderar på den saken lite och hör med husbandet om idén är god)
Ja, det var väl det "lilla" som hände denna långhelg. Vad har ni haft för er? Skriv och berätta vet jag!

We have been grilling

och varit ute i solen hela dagen - delar av staketet har byggts på, sakta men säkert kommer vi till ett färdigt staket. Precis nyssens har vi avslutat en underbar grillmiddag - hamburgare, stark korv, fläskytterfilé, potatissallad, potatisklyftor och massor av goda såser och så gott vitlökssmör såklart - we are the stinkers!

Oj, nu ska vi tydligen se film - "The day the earth stood still" - hmmm vem valde den?? Nåja, Keanu Reeves är ju bra, men alltid och oavsett roll det återstår att se ... see you later alligator!

Uppehållsväder igen

åtminstone so far - skön avslutning på ledigheten med lite sol, fick ju lite igår eftermiddag men mer vill vi ha!

Bacon- och äggfrukost i The Bakerska hemmet, gott som bara den och så står man sig länge på en sån stadig frukost. Strax är det ut i friska luften som gäller absolut, kanske en grill senare i dag vem vet.

Maken sitter och surfar efter nästa års resmål - han har smittats Greklands-febern jag lidit av i flera år innan vi träffades och gör som jag, fantiserar om nästa år redan innan vi åkt på årets resa! Nästa år bryter vi kanske Thassos-trenden och åker annorstädes, vi får se vad det blir!

Så, nu får det vara slut med innesittandet, ha en bra dag, ses sen!

Dagens nyheter

härifrån oss i Baker Mansion (wohahahaha) - en fullspäckad dag minsann, här kommer den i sin helhet:

- morgonpromenad med hunden och sen frukost för honom och oss tvåbenta
- sedan morgonrutiner med "sonen" (som funkade galant)
- alla i bilen, utom Fred som fick vara hemma och chilla, lugnast för honom
- i Täby centrum strax efter 10
- shoppade järnet - eller i alla fall det vi skulle handla och så lite till förstås, så blir det väl lätt
Kläder till "sonen" och boendet (önskelista kommit därifrån så vi tog med oss provkillen och åkte iväg), skor till mig, L och S - äkta croc's i stället för de fejk vi haft så länge - faktiskt är de här snäppet skönare än billighetsvarianten, sandaler till J fick vi hitta på annat ställe då enbart snyggskor fanns att uppbringa denna dag.
- sen lunch på Råcksta krog - alla valde pizza utom J som åt lasagne, mmmm gott som bara den tyckte alla
- hem till Fred och sen ut på altanen - solen sken ju helt plötsligt nu på eftermiddagen

Helt slut är vi nu allihopa, shopping blandat med mycket frisk luft, ja det kan bli tufft ;-)

Om inte lång tid nu är det Robinson och enligt liten förhandsfilm så sker ju en olycka, Jarmo slår sig ordentligt i huvudet, mycket blod, isch - L har lovat att berätta vad som händer och jag är då i ett annat rum. Sedan L's olycka i förra huset, inflyttningsmånaden faktiskt, har jag haft svårt att se sådant överhuvudtaget, inte ens fast jag vet att personen är intakt nu idag så klarar jag det bara inte.

Så, nu kör jag igång en maskin tvätt, så att J's kläder är rena och fina när han ska till boendet igen och sen ska jag nog ta ett glas vin faktiskt, så nu har jag inte tid med er längre - puss och kram!

Brillkoll

har vi haft härhemma i eftermiddag, var ju hos optikern i Vällingby och hittade hela 5 par som jag fick med mig hem att prova i hem-miljö. Vi slog an på tipset vår optiker gav, fota och lägg upp bredvid varandra antingen på datorn eller skriva ut, vi gjorde det senare och sen kollade vi varje bild ordentligt - vilken bild på mig i provbrillorna var "ofulast"?!

Tre av fem där fejset faktiskt passar ihop med brillorna, yippeee vilken lycka, eller not, hur ska man kunna välja när man är så här gammal och glömsk?

Anyways, jag valde de här snyggingarna till slut
Eller hur ...
så ni kan försöka lista ut hur "osnygga" de andra fyra var! Och hur bra smak jag har trallala! Eller så låtsas jag bara, you'll never know!

Tack och hej ... vänta vad var det nu igen, jo just det, leverpastej!

Tänk om

alla som varit inne och kikat här skulle kommentera - som häromdagen 53 stycken, igår "bara" 34 - det skulle va skoj det, tänk om .... om inte fanns!


Kom precis in från morgonpromenad med vov, ute på ängarna med långlina och boll var vi han och jag. Husse jobbar ett litet tag idag så vi är solokvist härhemma, vov, jag och S (som zzzzzzzzzzzzzzover fortfarande för övrigt). Även Fred har lagt sig att vila, mycket spring blev det på ängarna, så nu är han tröööötter!

Om en stund bär det av till optikern i Vällingby och sen kanske det blir Täby C idag i stället för i morgon, we'll see! Ha en härlig dag nu så hörs vi sen!

En härlig dag vår bröllopsdag

idag den 21 maj 2005 - dvs för fyra år sedan på dagen gifte vi oss i Bromma kyrka
 
jag och The Man and only och det har vi firat dagen lång - i sällskap av Mervi som sagt, en av de bästa bröllopsdagarna hittills helt klart!

Att förena nöjet att få umgås med en riktigt härlig person som hon och dela vår dag med henne, ja det kändes helt rätt, för visst ska man samla sina nära, kära, vänner på sina speciella dagar, oavsett art av "speciell" dag!

Sen tar vi och gör en speciell dag med resten av Mervis härliga flock, husbandet kanske, mer grill och snack, det blir najz!

En dag med grill

och härligt sällskap - allas vår Doglistener (hemsidan) Mervi (läs också hennes blogg) var här på lunchgrill - hon kom före ett och gick vid fem ungefär, långlunch med andra ord! Ungefär året efter att vi möttes första gången, och också första gången hon träffade the man and only Fred) så satt vi så på vår altan och pratade, inte bara vov, utan allt mellan himmel och jord, det väsentliga i livet alltså! Lite fokus Fred också blev det ju, han är ju ändå anledningen till att vi möttes första gången, där Mervi kollade hur han är, när han är och vad som hänt sen sist (vi har ju setts här emellan, men inte i hem-miljö). Jättekul att bolla tankar och synsätt med en som faktiskt är så bra på både människor och hund som hon faktiskt är - en genomhärlig person helt enkelt!

Det Mervi är så duktig på i sitt sätt att tänka och vara med hund, det är att hon faktiskt bygger upp så mycket bra för oss tvåbenta att använda oss av, hon dömer aldrig, bannar aldrig, ger alltid positiv feedback - för hon vet, det är det man vinner på i längden, det är det som ger våra hundar ett bra liv att leva med oss tvåbenta!

Vi har begåvats med en hund som ställer frågor, om oss, vårt ledarskap men också om vad som händer nu och nu eller här eller där, vad är det, varför händer det - husse, matte visa mig, vad ska jag göra nu - det är upp till oss att som med små barn visa vad som är och vem som är när och framför allt vilka är det han kan känna sig trygg med - oss såklart, det är det vi är till för i vårt liv tillsammans! För visst är det som med barn, bara lite tuffare då vi inte talar samma språk, vi måste lära oss ett nytt språk och det tar sin lilla tid, tålamod är därför det vi ska fortsätta att ha för att komma dithän att vi en dag vet exakt vad han frågar och varför, kanske t.o.m. ligga snäppet före och läsa honom som en öppen bok - dock på "hundiska" - då har vi nått vårt mål tillsammans.

Tack för att du Mervi inte bara är hundvän av sällan skådat slag, tack också för att du ger så mycket av dig själv och att du är en sann vän, nyvunnen men känns som en av de där man alltid haft! Är glad att ödet ville att vi skulle träffa dig och jag kan ärligt säga att det är Fred också! Nosgnugg från oss alla *hini* - ses snart igen!

Ville bara berätta

innan jag går och nannar - så gulligt idag efter middan, L, S o J satt och kollade bilder (sådär typ 1500 st enligt S, nästan tooooo much), jag satt och pratade med MM och sen kära mor, de satt kvar och hade det hur bra som helst - vov sov på egen utvald plats, fotpall med kuddar i - totalnajs kväll med andra ord!

Nu sover "sonen", äldsta "dottern" verkar också ha somnat, vov är cool, husse lika cool - den enda som faktiskt "stör" är ju jag som knattrar på tangenterna ... sorry, lägger ner nu så alla får sova i lugn och ro, ses i morr'n!

Utlovade länken

på en av kanalbåtsfirmorna, alltså här är den Jason's trips! Klicka i vänstermarginalerna för att se de olika båtarna! Förresten, vänta på att den snurrande bananen (hahahaha) slutar snurra så kommer bild upp! Ser supernajz ut tycker jag, ja båtarna och så, inte så mycket bananen!

På en av båtturerna åker man och ser London från sjösidan liksom, tror att det är en tripp värd att göras! Nä, nu måste jag kolla mer ... ha're najz you folk's, see you later!

Familjen

samlad igen (hann inte skriva igår, första dagen vill man ju umgås när vi ses efter två veckor). Jonis var nysnaggad och har inte "pillat" bort fält av skalpen, Sophia sken som en sol redan på morgonen (pigg eller, vi var aningens tröttare). Middag ihop igår efter skjuts som kom 40 minuter sent, idag kom den 1 t 10 min sent - trots detta var Jonis på bra humör!

Nu vankas favvo-käket - korv och oavsett tillbehör så är det favoritkäket för denne unge man, idag är det smarrig tortellini med gräddsås och ost-täcke direkt från ugnen - mums filibabba!

Resten av veckans planer är delvis bokade och delvis obokade, allt för att man ska kunna göra lite som man vill emellanåt också - torsdag = lediga allesammans, mkt kul om fint väder, men också hundexpertbesök, najzalajz, fredag = vissa av oss lediga andra jobbar (hehehehe), lördag = Täby the town and only (innecentrumet är ett av de allra bästa tycker vi faktiskt) och lite fikapaus, söndag = inget bokat, som fredagen, och alltså öppet för förslag.

Hundträningsgrej vi kommit på med Freddan:
Gå ut = då viftar man på svansen och går mot dörren om man vill gå ut, annars går man och demolerar sin flodhäst
Om vi vill gå ut på altanen och undrar om han vill komma med och vi sagt Gå ut och han går mot dörren = byter och frågar Andra dörren? = han vet skillnaden och drar direkt mot altandörren! Tar jag fram nycklarna till altandörren så väljer han automatiskt rätt dörr - lättlärda vovs dessa pinnar är minsann!

Allt i övrigt har varit bra, förutom att Jonis och hunden snarkade ikapp inatt - alltså de måste sova separat de där två, vi andra får ju knappt en blund i ögonen. Lustigt är att Fred snarkar mer när Jonis är här än när vi är utan snarkofagen hemma ??? måste undersökas - triggar de varandra, överröstar ... eller vad är det som händer?!? Lite sött var det också faktiskt - snark, snark, snörvel från ena sidan rummet och så samma från andra, ja se grabbar ;-)

Just det, the Man and only har fastnat för kanalbåtarna i London - satt och kollade filmer och sidor igår innan Jonis kom hem Jason's Trip (länkar i morgon) var en av bolagen han kollade in - mysigt ser det ut så det är bra att någon av oss rekar ordentligt innan!

Så, nog skrivet för denna gång, lite "altankänning" till innan solen inte vill mer .. vi hörs och ses snart igen, guys and girls!

Thassos 2009

resan är nu slutbetald och då kände jag helt plötsligt hur NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRA vi är nu, tänk va fort tiden går ändå! Längtar ju till annat vi planerat, både smått och stort, men just nu i denna stund så är det detta jag längtar efter lite mer

Vackra Thassos
Rätt ok eller hur?

Lite bilder

från helgens samkväm kommer här. Och som vanligt är bilderna klickbara för större alternativ.

Älskade maken Mor gömmer sig bakom boysen Svärmor
Mor gömmer sig bakom boysen - försökte hitta skugga på något sätt på vår oerhört solsäkra altan
Vackra handgjorda muggar o födkort Alla mjukisarna ihop! Stora Bukowski, present fr Leslie
Vackra handgjorda muggar från svärmor och bonus-svärfar och kuvert från mina kära päron (med slant innuti samt rara rader om att jag är den bästa dottern man kan önska sig, sötosarna), Bukowski-nallar/kaniner (present från maken som "tillåter" mina små samlarmanier, gulligt av honom tycker jag)
Smånallar, Bukowski of course Freddieleddie Vy andra sidan trädgården
De små för sig själva och Fred som nog gärna vill äta dem samt vy av tomten ut mot gatan
Blivande bersån kanske Staketbygget framskrider Grill söndag kväll
Staketbygget fortskrider, sakta men säkert och så avslutningsbild på vår grilltallrik från igår kväll. Har redan fått glädje av vår nya altan och de soliga dagarna vi hittills haft, underbart!

Hoppas er helg varit som vår, alldeles, alldeles underbar - med nära och kära, familj och vänner, överraskningsbesök och bara såååååååå härligt!

4 or 5 to London-town?

that is today's question! Vi hade 4 ordinarie resenärer till London, sen fick vi lite frågetecken kring den ena resenären och då lade vi till en reserv-resenär - men så idag så kom vi på, han som då skulle vara reserv, han kan ju aldrig vara reserv, han är ju alltid en ordinarie! Alltså - vi har bokat in ännu en till vår resa till London i sommar, för att vi kan, vi vill och har resurserna just nu, men också för att vi fått så mycket av denna person att ge denna lilla gåva är inget i jämförelse med vad vi fått!

Personen som nu är en ordinarie Londonresenär är min underbare bonus-pappa Bosse - han som givit mig så mycket genom åren (trots att jag ibland inte tyckte att han skulle lägga sig i, han var ju inte "pappa" men det dröjde inte länge innan jag förstod att han gav utan att vara "ordinarie" för att han ville, inte för att han var tvungen) - han har alltid funnits för mig och min bror, men också för min kära mamma, min underbare man och han vill mig och de mina alltid det allra bästa!

Så, nu väntar vi bara på att få besked om hur många vi blir - det optimala och alldeles fantastiskt underbara, ja det är antalet FEM men skulle det skita sig så är "The famous Four" också helt OK för oss - London funkar för alla kombinationer tror vi!

Ska ni gissa om Bosse blev glad för sin present?! Yepp, totally bappy var fejset för dagen! Just det, de kom över en sväng idag också, de var ju på födelsedagsfest för fd sonhustrun (och min fd svägerska) igår efter grillningen hos oss (sov hos brorsan by the way), brorsan, barnen, mor o bonusfar samt syskon o familj var där - och idag kom de över och fikade innan vidare färd till Värmdö - bonus hjälpte såklart till med staketbygget, alltid redo!

Sen så fick jag med mamma på en grej också, inom vårt vackra lands gränser - en natt på hotell av varierande modell (har flera olika bland annat Gimo Herrgård, inte fy skam det heller), det man betalar för är middagen och drycken - det ska vi åka på hon och jag, najzalajz!

Nu ska vi grilla, igen, see you later alligator!

Födelsedagsfirande igen

blev det idag - me lajk fylla år när man får presenter i dagarna FYRA - i onsdags, i torsdags, igår och nu idag - jag vill fylla mera absolut!! Idag hade vi lunchdejt med min mor och far, min kära svärmor och hennes sambo och så vi med vov - vi hade marinerad fläskfilé, härligt somrig sallad, goda tillbehör såsom såser, dressingar av alla de slag, bearnaisesås, vitlökssås, tsatsiki, ajvar, fetaost - massor av gotta alltså!

Mest av allt var det ju sällskapet, snacka om att vi trivs ihop och hur lyckligt lottade är inte bara jag och L utan också våra mammor med respektive som trivs såååååå bra ihop (ja de träffas ju själva utan oss, hallååååå eller *fniss*) och sen att vädret var så fantastiskt härligt, gick in alldeles nyss faktiskt! (bilder kommer vid senare tillfälle).

Nu har vi annat besök på ingång, så nu får vi sluta och lämna dagens inlägg - hoppas att er dag varit fantastiskt bra, hörs och ses - nosgnugg i parti och minut från oss!

Finaste gratulationskortet ever

låg i vår brevlåda igår när vi kom hem!

En ursöt liten vov blickade först upp på mig från kortets framsida och med texten "Another year older ... am I bothered?". Innuti står att läsa - Happy birthday!!!!! Till världens bästaste Mia (bara den raden, ni fattar ju hur glad man blir) på hennes stora dag. Massor med kramar (och en hel del nosgnugg;-) ) Avsändarna var Anna, Bella och Molly - dvs de raraste sötosarna som finns i hela vårt avlånga land!

Kärlek till er från glad Mia!
till sötosarna Anna, Bella o Molly

Härlig födelsedag igår

hade jag, tänk att ens födelsedagar kan bli bättre och bättre för varje år som går, härligt minsann!

Hann inte ens öppna alla presenter igår, så det får jag göra på lördag exempelvis, då när mor, far, svärmor och bonussvärfar kommer på lunchgrillning - den som spar han har *fniss* Anledningarna till tidsbristen var 1. jag ville hellre sitta och snacka med med min make på altanen med ett gott rosévin som han köpt dagen till ära 2. sedan prata med en gammal bekant i telefonen (i typ hur lång tid som helst) - båda sakerna var suveränt trevliga kan jag lova!

Nöjd och glad, kexchoklad - vi hörs o syns snart you all!

Idag är det min födelsedag

fyller ...... nä, hallå, tappat minnet redan vid ...., nä vänta nu kommer jag ihåg - 25 år var det visst ja, eller NOT! Nu säger tanten som det är, hon fyller 45 bast idag och kommer absolut ihåg det (även om 80-talets minnen börjar poppa upp alltsomoftast, hmmm undrar varför *tihi*).

Lägger nu upp lite födelsedagspresentbilder, bland annat väska med tillbehör från Anki och hennes VURM - alltså, det tål att sägas igen - Hon är helt sagolikt duktig och jag är glad (inte min plånbok, men men man får unna sig lite lyx såhär i vuxen ålder tycker jag) att jag "hittat" till henne, hennes blogg/ar - se och njut vad som kom i paket att öppna i morse!

Bilderna är klickbara för större alternativ
Fint paket från Anki/Vurm Alla fodralen som kom! Påsen o fodralets foder, underbart!
Fint inslaget paket med de tre små förvaringspåsarna/etuierna låg överst
Hängande väska Fiiint Fina påsen o kortfodralet i samma
Den fina bagen hängandes på badrumsdörren, sen liggandes på köksbordet med de fina etuierna i samma mönster liggandes ovanpå resp innuti
Väskan med
ser ni vilken snillrik "gömma-lösning" hon "patenterat" - öppna upp, lägg saker under fodret, slut till och VOILÁ du har gömt vissa av dina värdesaker därunder - supersmart tycker jag!
Birthday-ring, Lovely!
Avslutar med denna fina ring, från husbandet i morse (får mer i kväll tydligen, nyfiken, nyfiken). Finns enbart en av just denna ring vilket känns toppenkul - tack söta älsklingen, löööööv you 4ever!

Sen har jag firats hela morgonen - mail från gamla arbetskamrater och tillika vänner, nuvarande arbetskamraterna (också flertalet som är vänner) har firat med fikabröd av nyttiga sorten (morotskaka), samt firats av nära och kära - mor och far sjöng "vackert" i örat tidigt i morse bland annat, ja och så fick jag ju tusen pussar av Freddan, han kände att idag var det värt att smöra för matte - sötot!

Ha en bra dag ni määääääääääääääää, vi hörs och ses!

Magsjuk igår

därav bloggtorkan - det obligatoriska minst ett inlägg om dagen försvann därför i cyberspace!

Blev antagligen "lite" matförgiftad - rökt lax som inte var helt kurant åt jag i söndags (inte L) och blev således sjuk på natten till igår, ja utförligare än så behöver jag nog inte bli I guess, de flesta har säkert varit där själva någon gång!

Gårdagen gick i tecknen Dofilus, vatten, Dofilus, vatten för att stabilisera upp magen, gick rätt bra men är sådär idag, lite orolig, men på benen och således på jobbet!

Allt för att jag och min chef ska på Etnografiska museet idag efter jobbet och se Japanska tehuset och tehusträdgården - blir ju hur smuttigt som helst, särskilt med detta underbara väder vi har so far! Ska bli jättenajz, hoppas lilla maggen håller sig tills dess!

See you soon!

Dagen efter

kan man verkligen säga att vi är idag - trötta och faktiskt lite bakis är vi denna förmiddag! Längesedan man kände så, så det känns lite konstigt!

Så här kom det sig: vi fixade med staketstolpar till blivande staketet, grannen kom över och snackade en stund, jag skämtade om att jag skulle sitta och arbetsleda (maken *hini*) hos dem, grannarna alltså, han tog mig på orden och föreslot att vi skulle grilla ihop som första granngrej (skulle kolla med frun först bara så inget annat var bokat). Vi nappade på förslaget och eftersom vi inget hade hemma till en grillning så åkte L iväg och inhandlade lite fläskfilé som vi sedan marinerade. Gästerna hade med sig potatissallad, rött vin och rosé samt till kaffet whiskey (Lagavullin 16 år, mmmmm) och en Xantee (päronlikör).

Mycket gott, ännu mer prat och garanterat jääääääättemycket whiskey - klockan 2 på natten gick de hem och vi hittade fram till slafen - så lite trötta är vi idag som ni nu förstår!

Supertrevliga grannar har vi och höll på att glömma, deras son kom också och stannade nästan lika länge som päronen sina, najzalajz!

Kurskompisen Susanne

är med i tidningen Hundsport - en hel halvsida om kursen vi gick tillsammans (ja, vi och några till förstås) i februari i år! Jättebra och trevligt skriven artikel - känns också som att det Susanne sagt också kom med och att det inte redigerats för mycket, inte helt vanligt tror jag! Tack Anna för att du scannade och delade med dig till mig och andra, glömde skriva förlååååååååååååååååååååååååt! Puss!

Här kommer artikeln, läs och ... ja njut eller tjut - fritt val såklart:
Bra artikel med Susanne
Har någon svårt att läsa artikeln, dvs att det inte går att förstora så den blir läsbar - hör av er så mailar jag den till dig/er - min mailadress är fredthevov@hotmail.com.

Förutom att kommentera om du njuter eller tjuter sen, gissa vad jag gjorde när jag läste den och skriv också det i din kommentar!

Tre kronor till semifinal

efter gårdagens match - men så bra bedömning tyckte vi nog inte det var därhemma i tv-soffan - skulle nog varit mer i tjeckernas favör ibland tyckte vi nog! Synd när det är sån nivå på domarna i ett VM men så kan det ju vara tyvärr!

Nu de vidare och möter alltså Kanada, en ny domartrio och bra spel från Kanada och TK är kanske rökta - återstår att se!

Några guldklimpar hittade vi och några riktiga rysarmatchdelar fick vi oss till livs denna torsdagskväll som var i går! Spännande med nästa match blir det tror vi, hoppas vi i alla fall kanske man ska säga!

Ha en riktigt bra dag you all - tjenixen alles!

Please Mr Rainman

don't bring us more rain (inte förrän på måndag i alla fall) - eftersom virket till vårt staket kommer idag, ja då vill vi ju inte ha mer regn! Så skönt när allt packas efter beställning och sen är det på plats hemma, i stället för att jobba häcken av sig att släpa virket själv!

Liknande detta blir det nog ungefär
Exempelstaket
fast utan "krusiduller" - dvs raka staketpinnar upptill, enkelt och lätt ska det vara! Sen ska staketet oljas med en bruten oljefärg, brutet i brunt så det passar husets trädetaljer. Materialet blev tryckat trä i stället för vanligt hyvlat trävirke, faktiskt (tro't eller ej) billigare så!

Så håll tummarna att regnet håller sig ibland molnen till på måndag ... ha're najz gott folk, ses snart!

Tävling

om en Balenciaga Motorcycle Bag - matchar ju Min härligt rödbruna färg perfekt eller hur!!

Och för en väskoman som matte går detta inte att komma undan - självklart tävlar jag för hennes räkning, kanske kan hon få denna i födelsedagspresent av världens snällaste, goaste kille - näää inte husse, utan JAG Fred the Vov Allmighty Dog!

Glöm förresten inte att kika vidare på bloggen där tävlingen finns, finns ju mer att läsa!

TjingTjing!

Hittade dessa tips

av en händelse, skulle logga in på bloggen och kommer ju då till förstasidan där och då var jag tvungen att kolla in nya bloggar. Alltså hittade jag denna Sofyas blogg och hennes pluggtips - de skulle jag ha haft när jag gick i plugget insåg jag när jag läste dem!

Hmmm.. kanske kan jag ändå ha användning för dem i dag, i vuxen ålder och i mitt arbetsliv??!! Ja, de går ju att omvandla till det jag behöver i mitt liv, dvs om jag behöver lära in något nytt, på jobbet eller varför inte i det privata, då kan jag ju använda mig av hennes tips, ta de bitar som passar mig!!

Wow, vad motiverad jag känner mig nu .... här ska "pluggas"!

Kramizzzzzzzzzzzzzzzzz!

Precis beställt

en cykelkorg till Freddan, eller rättare sagt till husses cykel och plats pakethållaren - från Zoosajten kommer denna modell. Har kollat hur många modeller som helst tidigare, men ingen passar till husses (eller mattes för den delen) cykel - jo om man bygger om fästanordningen till styret så ... men vem orkar det!?! Så nu när vi hittade den här så slog vi till direkt, för äntligen var husse och jag vid samma skrivbord och kunde kolla tillsammans om det skulle funka, vilket vi kom överens om att denna kommer att göra!

Så nu kan vi dra iväg på äventyr med våra cyklar nästa helg, om nu leveransbeskedet stämmer och korgen är här på några dagar bara - härligt, härligt!

Så här ser korgen ut, innan vår "styling" med dyna, plädar etc.

till pakethållaren
All for now, see you later guys and girls!

Not kl 14.26: Ville bara berätta om servicegraden hos Zoosajten - vi beställde alltså cykelkorgen strax för 20.00 igår kväll, nu vid ca 14 idag så fick vi besked om att paketet gått iväg!! Säger bara WOW! och ME LAJK! //Mia

Not 090508 kl 13.02 - fick avisering om att korgen finns på vår Videofilmsbutik att hämta!! WOW X 100 och ME LAJK A LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOT! //Mia

From a friend

Hormonguiden

Kvinnor kommer att förstå det här!
Män borde lägga det på minnet!


Varje kvinna vet att det finns dagar i varje månad när allt en man behöver göra är att öppna truten för att riskera sitt liv! Detta är en liten behändig guide som borde vara lika vanlig I plånboken som körkortet; varje äkta man, pojkvän, fästman, manlig arbetskamrat eller annan anhörig borde ha en sån här I sin plånbok!


FARLIGT


LITE SÄKRARE


TROLIGTVIS SÄKERT


TOTALT SÄKERT


Vad blir det till middag?


Kan jag hjälpa till med middagen?


Vart skulle du vilja äta middag?


Här, ta lite vin...


Tänker du verkligen ha det där på dig?


Wow, du ser verkligen bra ut i brunt!


WOW! Kolla på dig!


Här, ta lite vin…


Vad är du så upprörd över?


Kan det tänkas att vi kanske överreagerar?


Ta min lönecheck.


Här, ta lite vin…


Borde du verkligen äta det där?


Du vet, det finns massor av äpplen kvar.


Vill du ha lite choklad till det där?


Här, ta lite vin...


Vad har du GJORT hela dagen?


Jag hoppas att du inte överansträngde dig idag.


Du ser alltid jättebra ut i den där morgonrocken!


Här, ta lite vin...

 

Ganska bra eller vad säger ni tjejer? och ni killar vad säger ni - "sejfar" ni eller?

 

Ögonmigrän

är tydligen inte helt ovanligt ändå, ingen visste vad jag pratade om när jag själv fick veta att jag hade det 2007, upptäcktes för övrigt av min optiker.

Här kommer en artikel i ämnet för er som undrar hur det kan te sig.

Fred har vaccinerats

nu på morgonen, mot kennelhosta (eftersom han ska vara på pensionat senare i sommar) - husse har delgivit resultat av denna vaccinering, dvs Fred's uppträdande.

MED BERÖM GODKÄNT OCH MVG MED PLUS I KANTEN - han var hur duktig som helst, inga tendenser att motsätta sig sprutan eller veterinären för den delen (dvs inte antydan till morrning ens) - sååå duktig vår store kille var, hurra för honom!

Over and out for now!

Mer att fira

kom jag på - den 27 april 2005 (typ 5 veckor innan jag skulle till att gå altargången fram till blivande husbandet) så slutade jag röka (efter att har rökt i över 20 bast) - alltså det kan då också firas samma helg vi firar allt annat, mycket fira blir det!

Firar slutat 090427

Ses snart igen (hittar väl mer att fira och klämma in på samma helg typ)!

Fick välja födelsedagspresenter

igår när vi var en snabbis i Vällingby Centrum för att kolla in hälsokostbutikernas utbud av naturläkemedel (Echinagard/force ex.vis). Mina falkögon hittade butiken med mina sötisar och husbandet langade fram kortet och bad att få i fint paket - jag har självklart glömt innehållet i sagda paket (blir ju 45 bast ju, närminnet är sjukt dåligt nuförtiden *hehe*).


Sen så bokade vi hela två campinghelger framöver - en för att få besök till oss på lördagen (då måste ju kalendrarna synkas) och fira min födelsedag bland annat, den andra för att den blev lite längre och det är skönt att inte behöva göra annat än att ha det skönt, promenera i skog och mark med vov, inga måsten (dammsugning, tvättning eller dyligt).


Snart har vi också 4-årsjubileum som gifta att fira - det skålar vi nog för också där på födelsedagsfirarhelgen - fram med champagnen!!

Nu är det lunchtajm - ses sen!

Oväntat besök

fick vi ikväll och vi som inte har GEVALIA hemma - nåja, gästerna tog glatt emot det som bjöds ändå (och såg rätt glada ut ändå faktiskt)! Fred blev glad för han fick en present, en pipleksak - tack hörrni jättebussigt, den har han toklekt med sen de gick hem igen, ja ända tills vi försökte oss på första Matrix-filmen - han gillade inte vissa av ljuden i sagda film och kom och kröp upp under kuddarna i soffan, nära, nära! Antagligen något ljud (surroundet gör ju sitt till också) han hör som vi inte reflekterar över på samma sätt! Vi lade ner det försöket direkt när vi såg hans reaktion, inte bussigt att utsätta honom för det han så uppenbart tycker är obehagligt!

Sen är det ju ändå snart dags för soven, lite te kvar i koppen, rasta sista och sen i säng!

Tack för besöket, najz att ni kom förbi, ses snart igen hopefully!

Bilder från helgen

togs inte jättemånga helt ärligt, vi tog oss tid att umgås i stället, men några kan jag bjuda på i alla fall! Alla bilderna är som vanligt klickbara för större alternativ.

Härligt i rabatten
Lite härlig grönska i rabatten (nu ska vi bara lära oss vad som är vad)
Kuddarna ute äntligen
Äntligen får sittgruppen lite kuddpiff, tomt i sitsarna länge nog nu
Sophia njuter i solen
Sophia softar allt hon kan i fluffiga dynor och strålande sol
Grabbarna grillar
Grabbarna grillar på kvällskvisten, lite svalare men forfarande härligt försommarväder.

Vi inhandlade Grekiskt kvällen till ära (alltså Valborgsmässoafton), detta på vår nya charkbutik i Spånga centrum, Dennis Kött - grekiska grillspett (souvlaki), underbara lammfärsbiffar (med fetaost, kryddor och oliver) samt små piroger med fetaost och spenat, självklart massor av tzatziki och till detta ett gott rött vin samt en suveränt fin sallad gjord av Sophia! Grekiskt med Sophia-inslag alltså ;-)

Började för övrigt varje dag med morgonkaffe på soliga altanen, underbart helt enkelt!

Freds helg

förutom med korta promenader, ja den har nog varit helt tillfyllest om vi får ett svar ur honom - det går att utläsa ur hela hans lilla person, hur han lätt lägger sig varhelst det finns plats och bara vilar - mycket spring och upptäckter för vår lille vän denna helg!

Först hade vi ju gäster från torsdag till fredag, han vande sig snabbt att dessa också hörde till oss och var sedan med oss på altanen och gräsmattan nedanför, dock i löplinan för att minimera rymningsrisken så att säga - funkade toppenbra!

Trion jag, Leslie och Fred sov sedan i husvagnen så fick alla varsin liten kuppe så att säga, funkade toppenbra såklart, Fred älskar vår lilla lya på hjul - litet utrymme men med fast plats och inget att vakta alls där inte! Dagen därpå var vi uppe tidigt, solens härliga strålar vill man inte missa att utnyttja - morgonfika med gästerna på vår härliga altan, besöket blev kvar till sen lunch och om de inte haft annat för sig hade vi nog lyckats få kvar dem ett dygn till, myyyyyyyyyyyyyyyysigt!

Fred har lekt i trädgården, med och utan oss, mest utan faktiskt - springer med sina saker fram och åter, lägger ner sina "byten", rullar över (gissa hur kul det ser ut med ett stooooort ben och hur skönt kan det vara med sagda ben i ryggen!!!!), kastar framför sig, morrar lite åt och så tillbaka hit och dit - en härlig syn att se! Sen har han kommit till oss, spanat på skator och kråkor (hmmmm ska de ta mina grejer de däringa tycks han undra), legat och vilat i solen eller i skuggan ibland, druckit vatten och bara varit! Har han skällt på förbipasserande (som är ytterst sällan, ska ta när och mot vilka vid annat tillfälle) så har vi först "tackat" för att han gör oss uppmärksam på att något händer i vår lilla värld, fortsätter han att skälla utan att lyssna på oss (dvs att efter tacket sluta skälla), ja då åker han in och efter en liten stund igen så testar vi igen! Han är superduktig på att förstå skillnaden på detta skällandes fortgående, förstår att sluta efter vårt första "tack" (oftast) och får då vara kvar med oss - vilket ju är det han helst vill så klart han fattar snabbt!

En superhärlig helg utan måsten, mycket sol och härliga timmar tillsammans - vi har inte gjort så mycket i aktivitetsväg, men ändå fått saker gjorda och framför allt - vi har varit tillsammans med våra nära och kära och familjen, det är viktigast av allt!

Ses snart igen! Hoppas er helg varit underbar den määääääääääääääääääääääääää!

Sportsöndag

på Lärkstigen ..... hmmmmm eller not! Jodå, visst lyssnades det till sportsöndag på radion, men det somnades också in till samma program, på låt säga perfekt sportvolym (rätt högt alltså, man vill ju höra alla dunsarna från handbollsmatchen exempelvis!!) - jag somnade alltså in och sov så sött, nattens dåliga sömn tog ut sin rätt!

Leslie tog ut bilder från hans och äldsta dotterns gemensamma aktivitet, eller skolaktiviteten i sportens tecken som hon fick med honom på igår förmiddag! Lång, rask och härlig promenad runt Kyrksjön i Bromma med många, trevliga fotografier tagna! Så nu har hon att redovisa sin aktivitet i skolan på onsdag och med tillhörande suveräna bilder - bra betyg på den uppgiften tror och hoppas vi att hon får!

Innan jag somnade hann jag med att boka campinghelger - en där vi väntar besök på lördagen för grill och mys, den andra där vi inte väntar oss besök, men där det såklart alltid finns plats för dem som önskar hälsa på! Så härligt att planera för alla platser vi ska få upptäcka med vår lilla vagn bakom oss, både färden dit men också när vi är framme och kan se oss omkring där vi är - smått som stort i resväg, härligt oavsett!

Några har i helgen haft sin första, och garanterat inte sin sista, helg på härliga Björkö Örns havscamping - både campingen och närområden med skog och mark är absolut värda ett eller flera stopp för er campingsugna två- och fyrbenta!

Så, våga campa gott folk - ta fram den rosa Adidas-overallen ur era skrymslen och packa vagnen för en underbar resa, såväl inom som utom vårt avlånga lands gränser, ni ångrar er inte, vi lovar! ;-)

Sömnbrist

blir det ju av att grubbla, ligga vaken om nätterna! Ännu svårare blir det att somna när fåglarna vaknar och börjar med sin morgonsång och då, om man är vaken då, ja då är det bara att gå upp och face a new day, brygga kaffe, ta ut på altanen och ändå njuta av värmen som möter ens trötta ansikte! Lite piggare blev vi allt ändå!

Ha en bra dag, vi hörs och ses snart!

Svart lördag

solen skiner, men innuti är allt tomt och ledsamt, tur att helgen snart är över så man kan få gå till jobbet igen och harva på! Den enda som är glad är hunden, leker själv med sitt tuggben, kastar hit och dit, slänger sig på, rullar sig (skönt som bara den med ett tuggben i ryggen!!!!), springer fram och tillbaka på altanen, ner på gräsmattan ... ja, det är tur att någon kan vara glad en så mörk dag som denna - fast solen skiner!