En dag med grill

och härligt sällskap - allas vår Doglistener (hemsidan) Mervi (läs också hennes blogg) var här på lunchgrill - hon kom före ett och gick vid fem ungefär, långlunch med andra ord! Ungefär året efter att vi möttes första gången, och också första gången hon träffade the man and only Fred) så satt vi så på vår altan och pratade, inte bara vov, utan allt mellan himmel och jord, det väsentliga i livet alltså! Lite fokus Fred också blev det ju, han är ju ändå anledningen till att vi möttes första gången, där Mervi kollade hur han är, när han är och vad som hänt sen sist (vi har ju setts här emellan, men inte i hem-miljö). Jättekul att bolla tankar och synsätt med en som faktiskt är så bra på både människor och hund som hon faktiskt är - en genomhärlig person helt enkelt!

Det Mervi är så duktig på i sitt sätt att tänka och vara med hund, det är att hon faktiskt bygger upp så mycket bra för oss tvåbenta att använda oss av, hon dömer aldrig, bannar aldrig, ger alltid positiv feedback - för hon vet, det är det man vinner på i längden, det är det som ger våra hundar ett bra liv att leva med oss tvåbenta!

Vi har begåvats med en hund som ställer frågor, om oss, vårt ledarskap men också om vad som händer nu och nu eller här eller där, vad är det, varför händer det - husse, matte visa mig, vad ska jag göra nu - det är upp till oss att som med små barn visa vad som är och vem som är när och framför allt vilka är det han kan känna sig trygg med - oss såklart, det är det vi är till för i vårt liv tillsammans! För visst är det som med barn, bara lite tuffare då vi inte talar samma språk, vi måste lära oss ett nytt språk och det tar sin lilla tid, tålamod är därför det vi ska fortsätta att ha för att komma dithän att vi en dag vet exakt vad han frågar och varför, kanske t.o.m. ligga snäppet före och läsa honom som en öppen bok - dock på "hundiska" - då har vi nått vårt mål tillsammans.

Tack för att du Mervi inte bara är hundvän av sällan skådat slag, tack också för att du ger så mycket av dig själv och att du är en sann vän, nyvunnen men känns som en av de där man alltid haft! Är glad att ödet ville att vi skulle träffa dig och jag kan ärligt säga att det är Fred också! Nosgnugg från oss alla *hini* - ses snart igen!
Postat av: Mervi
URL: http://metrobloggen.se/hunden 2009-05-22 / 09:54:27

TUSEN TACK för en underbar eftermiddag hemma hos er. Jag skulle kunna ha stannat länge...tänk va timmarna gick fort. Det var supergo mat tillsammans med er härliga familjestämning...Nästa gång får bilen stanna hemma...:-))Kram till alla er Mervi


Postat av: Mervi
URL: http://metrobloggen.se/hunden 2009-05-22 / 09:57:44

Glömde en sak...



Fred vilken kille...vilken kommunikation och vilken fin relation ni har med honom. Supernyfiken, frågande,ostressad och social...en go hund som är såååå lätt att tycka om.


Att tänka på innan du kommenterar:

- för att slippa missa några inlägg kan du ju klicka här ---> bloglovin
- vill du låna några av mina foton på bloggen - fråga först!
- all reklam, spam och trams RADERAS omedelbums
- medan jag STORTRIVS och BLIR GLAD för alla andra goa kommentarer!








Namn:

E-Post: (Publiceras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Komma ihåg dig?