Robinson 2010

som vi precis har sett som inspelat ---- lovar att det var svårt att hålla sig från rubrikerna och också sms från vännen LindaPlindaLingonFlooooo igår, som jag läste först idag då telefonen inte tog emot såna sms *fniss* ---

för oss RÄTT ROBINSON SOM VANN I ÅR nu när inte vår favorit Mats vann,
ja då var det helt ok att HANS vann.

Bara det att han och Annika kunde reda ut en relation som tidigare varit så infekterad,
det tycker vi tyder på en ödmjukhet, öppenhet och faktiskt viljan att se andras sida av saken,
sådant som ger oss en VÄRDIG VINNARE i slutändan!

GRATTIS HANS säger vi och du JARMO, vår absoluta favorit-Robinson, som inte fick
vinna förra året, lite som en revansch kändes det som nu i år - the underdog took it all!

Snaaaart fredags-myyyyyys

läääääääääääääängtar dit måste jag medge, tuff vecka detta med förkylning och ändå jobb.

Hem och ladda batterierna till kameran och så lite förberedelser inför vän-träffen i morgon och på söndag, tjohej va kul det ska bli.

Hinner nog inte blogga förrän tidigast på söndag, så ni får ta're easy så länge, deppa inte ihop  - I'll be back! sorry ni som hoppades på blogg-avslut här på Freddans, snart är friden slut igen ;-)

Puss på örsnibben!

The Faculty Club

dvs Fakultetsklubben här på SU var jag på igår efter jobbet, träffade en fd arbetskamrat och tillika vän.

Som vanligt snackades det bort några timmar och vi hade super-mysigt då det bara var vi och "hus-ansvariga" M där, hon satt med i snacket en stund.

Idag är det så äntligen FREDAG, borde vara förbjudet med andra dagar i veckan *hehe* och vi jobbar undan så vi kan sluta tidigare och sedan fira HELG.

Ikväll blir det På spåret, god middag, hund-bus med lite bonusar och så ska vi packa för hundkompisträffen i morgon. En lovely friday med andra ord.

See you soon, puss i ljumsken (som Helge Skog brukar säga i Halv åtta hos mig på fyran).

Tävling igen!

Denna gång är det ett Eftertryck som det tävlas om. Detta och info om tävlingen finner du hos Johanna Jagendal

Jag vill ju vinna magrutorna, eftersom jag bara har en stoooor själv!

---
När du ändå är inne hos Johanna, glöm inte att kolla runt bland hennes underbara alster - hon är super-duktig som ni säkert ser med det samma ni äntrar hennes bloggsida!

Hjääääääääääälp!

Va på Apoteket idag och inhandlade saker jag planerat, typ nässpray för att kunna andas på natten och halstabletter som faktiskt hjälper men hör och häpna, ner i påsen slinker också en flaska SB12 ner!! Ni vet, den som är bra mot dålig andedräkt men vänta nu ....
 • när upptäckte jag att jag hade dålig andedräkt?
 • eller när tror jag att jag blev påmind om att jag nog kanske hade dålig andedräkt?
 • eller vem fick mig att tro att jag kanske trodde att jag blivit påmind om att jag kanske trodde att jag upptäckt att någon annan känt att jag kanske hade dålig andedräkt?
ELLER är det helt enkelt så att jag
 • blivit så gammal att jag inte ens kommer ihåg hur nära munnen jag har näsan?
 • eller hur många som faktiskt inte sitter nära mig längre? (skyller såklart på vitlöken jag proppar i mig)
 • eller va det inte det jag gick in i affären för? vem försöker lura en klarsynt snart 46 årig kvinna måntro?
ELLER är det månne så att
 • jag, precis om många andra, blivit påverkade av REKLAM !!!! (God help us all, tror jag det heter, hmm får kolla kanske på Google eller vad det nu hette?!?) - att jag faktiskt köpte det för att budskapet gått fram
JAG LUKTAR ILLA I MUNNEN FÖR DET SÄGER VARJE PROGRAM MED SB12 ATT JAG MÅSTE GÖRA SÅ JAG KÖPER FLASKAN NÄR JAG SER DEN NÄSTA GÅNG JAG ÄR PÅ APOTEKET!

(vilken j-a tur att jag kom på att det var något jag skulle ha tillsammans med annat och att allt detta kunde inhandlas på det där APOTEKET, gillar deras tydliga skyltar annars hade jag väl gått in på KONSUM, visst också med tydliga skyltar men .... vänta nu glömde jag vad jag skulle skriva .... hjäääälp jag som har allt MINNE i fingrarna som sitter, ja ni vet var de sitter - mig kan ni inte lura!).

Skatteverket

oj oj oj säger jag bara, det är inte lätt att hitta i den djungel som de har av blanketter hit och dit, vojne vojne! Lyckades, tror jag i alla fall, göra det mesta rätt, några små kompletteringar och sen KLAAAAAAAAAAAAAR!

Trotsade förkylningen

och åkte till Ikea efter jobbet igår. Tänkte att om vi gör som vi brukar, dvs precis bara går till de avdelningar vi ska till utan att passera de andra och stanna till, så ska det nog inte vara så blodigt. Det gick vägen, in bakvägen (dvs från kassorna) och till de ställen vi hade ärenden, plockade ihop i gula kassar, vidare till nästa osv tills snabbt färdiga och snabbkassehantering, allt gick på mindre än en timme.

Det vi skulle handa och fick med oss var;
 • krukor och fejkväxter till vårt allrum. Inga levande växter klarar att bo i det fönstret under sommarmånaderna så vi tänkte att vi kör fejk hela tiden och blandar in snittblommor lite då och då, ja av äkta sort alltså.
 • väldoftande ljus att ha på samma fönsterbräda som ovan nämnda. Hittade 3 som doftade lite kul - 1 choklad, 1 bullar (hmmm blir kul att prova sen) och 1 vanilj (har jag för mig det var)
 • madrassöverdrag till husvagnens sängar
Det som inte fanns på inköpslistan, men som trillade ner i kassen var;
 • 2 enkla överkast till sängarna i husvagnen, att ha som komplement till dem jag snart virkat klart (men ännu ej satt ihop). För 49 kr stycket kunde vi slå till tyckte vi.
Det som trillade ner som vi tänkt på men inte handlat (dvs inte valt sorten tidigare) var;
 • 6 st lagom stora vinglas, båda tyckte samma direkt vi såg dem och slog till. Vi vill nämligen ha andra glas än plastglas som komplement i vagnen, allt går nämligen inte att dricka ur plastglas tycker vi.
Sen hem, ut med vovsen, lagade middag, pimpade fönstret i kupan, lät hundarna busa av sig inomhus också och sen avslutade vi med Mästarnas mästare och direkt efter det av oss inspelade Bygglov (som ju går samtidigt som MM). Snarkofagen nästa!

Början på förkylning

har jag som det verkar drabbats av - snorig näsa men ändå täppt (märklig känsla detta), huvudvärk (alltid när/om jag har feber), fryser, svettas mm - och vet att det inte är av bastu-badandet igår så ... Som sagt, det bästa med förkylningar är att de går över, sooner or later!

Åt i alla fall en god och näringsrik lunch, tonfisksallad med goa tillbehör och Herbamare örtsalt med chili-smak, mums filibabba.

Undrar om den går under GI eller LCHF? Gott var det i alla fall!

Motivation!

http://www.youtube.com/watch?v=wOlTdkYXuzE

The Caravan in real life

var helt enkelt suverän, precis som vi tänkt fast kanske t.o.m. snäppet bättre. Vi har ju inte sett vagnen in real life förrän igår, vi har gått på måttuppgifter, bilder och hur tidigare års modell förbättrats till denna, friskt vågat, hela vunnet för vår del.

 • inga hyllor behövdes läggas till, fanns i precis rätt skåp - hurra
 • larmet ska sättas på av oss vald plats
 • tv-antennen ska upp, sånt fix som görs på plats efter iordninggjort dragningar etc på fabrik
 • mattorna ska läggas ut
 • övrigt som ska göras innan vi hämtar görs av "Lång-skånken" vår ;-)
 • SEN HÄMTAR VI UNDERVERKET som vi inte vet namnet på ännu, har ni några bra namnförslag som kom gärna med dem!
När vi kom hem efter husvagns-besöket så gick vi en prommis med hundarna, åt middag, ny prommis med vovs och sen avslutade vi med en bastu-sittning. Satt där och pratade om kommande vår, sommar, höst, camping, resor i övrigt, planer för nästa år - temat var alltså resor, korta såväl som långa, najz-a-lajz.

Före kl 21 var vi sedan i säng, somnade som ovaggade bäbisar, trötta, belåtna och mycket, mycket lyckliga.

Ha en underbar tisdag you all, ses o hörs!

Hurrra x flera hundra

nya husvagnen har anlänt, idag vid sisådär kl 10.45 eller så ;-) så ikväll blir det ändrade planer.

Från att ha haft Ikea-besök som plan, så åker vi i stället ut till husvagnsstället och ser vad vi behöver komplettera (extra hylluppsättning, nytt larm insatt mm) innan vi hämtar henne definitivt.

We even happier now than yesterday ... though we thought it was impossible!

Ha en grääääääääääääääääääääääjt dag, ses o hörs!

Trassels kompis

vill han att jag tävlar hem hos Thessan och självklart gör jag det!Gissa hur Trassel "plottrar" runt med sina nalle-vänner nu, det är inte tyst i klädkammaren där de bor kan jag lova!

Nu måste jag skynda mig så jag inte fastnar här, dvs Trasslar in mig för mycket *hahahaha* (sorry igen, baaaaad humour).

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ja just det spelet alltså, det spelas just nu bowling på hög nivå, dvs på övervåningen, husbandet och bd (bonus-dottern) spelar så det dunkar i golvet, de har kul det hörs.

Själv sitter jag med lite papper, fixar lite jobbgrejer när jag ändå är uppkopplad, skriver till er och väntar in min tur på bowling-arenan!

Ses och hörs, måste "bånda" (obs bonding på engelska) med stor-illern lite!

Sunday life

Ingen stress, lite pul, mycket musik, perfekt att städa till Huey Lewis and the News och andra "braiga" låtar på Vinyl 107 exempelvis. Det gungar friskt och det blir ju så lätt-städat, dammsugaren går nästan av sig självt och vi mår TOPPEN!

Ha en perfekt söndag ni määäää!

Stjärnorna på slottet

spelade vi in i går, då vi ville se sista avsnittet sen efter att Robinson-äventyret var över.

Gillade denna omgång av Stjärnorna gjorde vi, särskilt männens dagar, fick liksom lära känna dessa personer på ett djupare sätt, detta trots att det "bara" är på TV.

Avslutande kommentar från Kjell Bergqvist var helt sjukt rolig, vi skrattade gott åt hans pik till journalist-kåren. Att de nog ändå skulle kunna hitta något att skriva om om just dem som var på slottet denna omgång, men att det denna gång inte fanns några SUR-KUKAR med i gänget. Detta sagt med hans specifika och säreget härliga röst, med lite släng av Stockholms-snack, vi njöt.

Ha en super-duper söndag, för det tänker nämlisch vi ha, see ya'.

Underbar dag!

Härligt att träffas en eftermiddag och även om det var hundarna som förde oss samman så blev det prat om så mycket mer, härligt gäng må jag säga. Bjöds på gott fika, både mackor med gott pålägg o grönsaker samt go längd, mmmm smarrigt värre. Hemma med vovsen igen och nu är det LÖRDAGSMYS för hela slanten.


We and the guys will now saturday-snug together!
Solly fol my inglish, it is just directly translated from Swedish you know! (bad humour as always)

Laid an order

for and about the future ... finally I'm on my way!Towards a stress free and happy dog life!

Tupp-känning igen

det vill säga Uppe med tuppen även en lördagsmorgon och det är lill-illerns "förtjänst". Han väcker oss för att få gå ner och busa med brorsan och när han väl får det så låter han som en trasig hamster, skriiiiiiiiii, det skär i öronen. Efter en stunds låtande och busande blir han så tyst, då är han så uppe i varv och har fått upp brorsan i detsamma att han nog glömmer lina läten. Suck, nåja man får väl sova när ... ja ni vet när!

Idag ska vi träffa goa hundmänniskor, gamla kursare, andra kursare och alla deras vovs (om alla får följa med förstås). Det ska bli så trevligt att höra hur livet sett ut sen sist och vad som är på G för framtiden, pirrar i magen av förväntan gör det på mig, husbandet är lugn som vanligt.

Ha en bästaste lördag ni kan, sa tok-Mia och försvann .....

The Art of Marriage

A GOOD marriage must be created

In the marriage, the little things are the big things ...
it is never being too old to hold hands.

It is remembering to say "I love you" at least once each day.

It is never going to sleep angry.

It is having a mutual sense of values and common objectives.

It is standing together and facing the world.

It is forming a circle of love that gathers in the whole family.

It is speaking words of appreciation and demonstrating gratitude in thoughtful ways.

It is having the capacity to forgive and forget.

It is giving each other an atmosphere in whick each can grow.

It is a common search for the good and the beautiful.

It is not only marrying the right person, It is being the right partner.

---
Love from us to you all!

För kärlekens skull


"Vår" låtLyckan vi kände före denna dag, under denna dag och efter denna dag - den ska vi vårda, vårda ömt i våra hjärtan och hålla vårt löfte - att älska varandra från denna dag, varje dag och i nöd såväl som lust! Mitt hjärta är ditt älskade husband!

Mycket nu

men trots detta så känns livet fantastiskt bra. För många av de saker som är "mycket" är också roliga saker; planer för framtiden både på jobb- och privatfronten, reseplaner både i år och nästkommande år (både med och utan barn), festligheter framöver, möten med vänner långväga ifrån och de här hemma att inte förglömma mm.

Ja mycket roligt blir det och ni får såklart följa vår resa, we will keep you informed!

Att riskera!

Att ÄLSKA är att riskera att bli avvisad
Att LEVA är att riskera att dö
Att HOPPAS är att riskera förtvivlan
Att FÖRSÖKA är att riskera att misslyckas

Men vi måste riskera
Bara den som tar risker är fri,
för den största risken av allt
är att inte riskera någonting.

----

Lånad av Malin H, tack jag vårdar orden väl!

Ooooj va mycket tävlingar det bidde idag då!

Hittade ännu en att utöka chanserna med *fniss*

Ovan vackra ljushus kan man vinna i Tant Theas lilla torp, klicka på bilden så kommer ni direkt in hos henne.

Gör så här:

För att delta med.....

1 lott: Skriv en kommentar under detta inlägg.

2 lotter: Skriv en kommentar och länka hit från din blogg.

3 lotter: Skriv en kommentar, länka från din blogg och gör också ett inlägg på din blogg om tävlingen.
~
Har du inte själv blogg, kan du delta med en lott genom att skicka ett mejl till:
tanttheas@yahoo.se
***
Ditt deltagande kommer sedan att placeras slumpvis på en numrerad lista med de antal lotter du valt.
Tävlingen pågår tom 31 Januari.
Lycka till allesammans!

Mer tävling

ju fler man deltar i desto större chans att vinna någonstans eller vad tror ni?

Nedanstående underbara torgvantar ligger i potten för denna tävling, klicka på bilden så kommer ni direkt till sidan där tävlingens grundare "bor"

En kommentar = en lott, En kommentar och en bildlänk = två lotter
Den 1 februari blir det dragning

Tävling hos Linda

är man självklart med på, så här går jag (översatt från engelskans So here I go *wohahahaha*).Tävla med BeautyInsideOut.se och vinn ett läckert armband från Unica Of SwedenVärde 239:-

Tävlingen avslutas den 25/1

From a friend!

(bilden var en annan men jag fick inte med den tyvärr)

 

Jag känner en tjej 
som är

rolig och omtänksam,

kärleksfull och givmild,

tokig och lite galen

En söt tjej och en 
god vän

och hon läser e-post just nu! 


Skicka detta till 
tjejer du aldrig kommer att glömma,

inklusive mig.

Om du inte skickar det till 
någon, betyder det att du har för bråttom och är på väg att glömma dina 
vänner 


Om du får tillbaka 
6 mail så betyder det att du är väldigt omtyckt!

Ha en fantastisk dag!- Såna här mail skulle man få varje dag, tänk så glatt och vackert ens liv skulle kännas då! -

Tack liten AnnaPannaFikonPlutt, bästaste Anna i hela världen är du!

Detta inlägg är tillägnat alla fina tjejer jag känner!

Ta åt er allesammans, löv y!

Kusin-uppsamling!

Ja, det kan man kanske kalla det som just nu händer för husbandet, hans kontakt med kusinerna i England utökas nämligen från tidigare enbart julkortsskickande till mer kontakt.

Först var det yngsta kusinen Stephen som jag började ha kontakt via min jobbmail (för att det spammades så med hotmailen på hans jobb) och jag och husbandet svarade tillsammans därifrån.

Sen träffades vi när Stephen och Diane (hans fru) var här i Sverige samt att vi sedan bokade träff i somras när vi var där, både med dem och S's föräldrar (pappan med tågbanan ute i trädgården om ni minns).

För bara någon vecka sedan kom förfrågan från en av tjej-kusinerna, hon hade träffat S o D och då fått höra att vi både setts och mailat med varandra. Hon skickade helt enkelt ett kort med önskan om att också få börja brevväxla med husbandet och hans familj och nu har redan två långa mail gått fram och åter.

Så roligt för husbandet, det märks att han gläds över denna något "förlorade" kontakt med de sina i England. Innan vår resa i somras så var det 20 (ja tjugo) år sedan han var över senast, antar innan äldsta tjejen föddes.

Nu blir det ändring på detta och planen är, och har varit, att ta husvagnen över nästa sommar. Glida runt och hälsa på familj och släkt, whisky-prova oss fram i Skottland samt hälsa på bekanta till husbandets familj. Blir nog toppen-bra och kanske får vi med oss 3 brudar till (eller fler!! who know's).

Inspirationen flödar

pga vännen Linda som omorganiserat lite, städat ur, placerat om bland sina skor och väskor. Själv kom jag då ihåg hur det var i Nya klädkammaren, den som fylldes med väskor som ni kanske minns (före- och efterbilder här nedan). Blev bara så sugen att omorganisera och fixa i andra skrymslen här hemma. Får se om lusten ligger i, då får ni följa den resan här såklart.Ha en fortsatt härlig söndag, ses snart!

Gårdagens lördagsmys

gick utomordentligt bra, familje-mys på allra högsta nivå med Robinson som temperatur-höjare.

Höjningen kom sig av att Jimmy (den fulingen) och Anders (hmmmm gillar sådär just nu) betedde sig som första klassens småungar, men med rävspel och bakom-rygg-snackande på hög nivå, där åtminstone vi vuxna lade bort våra röster på dem från och med nu. Nu får man inte se allt i rutan såklart, men det vi såg gillade vi definitivt inte.

Slutsnackat om det ämnet och åter till livet, the one we actually live, och till denna söndag den 17 januari 2010. Avslutande dag på en första vecka med arbete efter många dagars ledighet. En bra vecka i det stora hela faktiskt!

Idag blir det fortsatt bortplock av julen, annars promenad med vovs och bara vara, söndagar är bra till sånt!

Avslutar med något att längta till, sommaren den sköna (bild från sommaren 2009 och omgivningarna kring "vår" camping Kristianopel).

Home again

Hemma på vår gata i stan, mätta och belåtna efter underbar måltid - Plommonspäckad fläskkarré med potatis, morötter, palsternackor, god sås, hemgjord äppelmos och lingonsylt, mmmm underbart. Fixade åt mor och sedan fikade vi samt pratade London x 2, dvs sommarens resa och nu sista resan.Nu blir det lördagsmys med Robinson-gänget och familjen, ses i morgon you all!

Saturday 16th of January 2010

och allt är lugnt i Casa del B! Vovsen har lekt sig trötta, rastats x antal gånger sedan tidig morgon, bonus-sonen är mätt och belåten efter frukosten, sitter nu och läser Apollo-katalogen (verkar sugen på Kreta, de sidorna kommer upp hela tiden), husbandet spelar på sin dator och jag sitter just nu här.

Today's to do's:
 • jag ska göra mors kontrolluppgifter och skvallra lite, antagligen äta lunch med henne as well (får se om ngn annan vill hänga på på denna lunch)
 • vi ska ta skogspromenad med bs och vovsen, släppa fritt och se hur lillen gör (antar att han hänger på storis, så då är det lugnt eftersom han ju kommer tillbaka till oss o kollar läget)
 • vi ska plocka undan julen, nu är det slut på allt utom de tända ljusen
 • jag ska sortera papper på kontoret
Det som inte hinns med idag, det tar vi helt enkelt i morgon, ingen hets här inte!

Så, nu är det dags för en kopp java till, bryggd i the King of Coffee by OBH Nordica, allt annat smakar _ _ _

Ses o hörs!

London pics day 3

Jajamensan, här går det undan :-D ville avsluta veckan med alla bilder, så kan man ha helg sen och ta nya kort!

Från Portobello Road och Notting Hill med dess marknad. Överskattad marknad tyckte vi eftersom den självklart inte var i närheten av så glamourös som i filmen, men också för att vårt besök på Camden Market i somras överskuggar alla andra marknader i åratal framöver, den var nämligen helt fantastisk. Några härliga saker hittade vi dock, inga inköp gjordes, ganska dyrt för att vara marknad/loppis. Pausade på lokala puben såklart.

Drog sen med buss mot Covent Garden (rättat, hade skrivit Camden Market, tack husbandet för observationen) för att möta upp Linda o Patrick, sen följde London-guidens 10-i-topp på pubrundeplanet, vi åt och drack o snackade lite grand (hehehehe). Avslutade "träffen" med middag ihop, en super-duper dag och kväll var till ända. Vi åkte hem dagen därpå och de stannade ännu dryga två dagar.

OBS Bilden längst till vänster! Bröderna Olsson (vitlöksrestaurangen) finns även här, sen har vi en på Folkungagatan i Stockholm (1:a restaurangen tror jag)

Mys-bild, me lajk!
Trevlig helg önskar vi er alla!

London pics day 2

Tower Bridge en sagolik jättekonstruktion, var dagens andra mål, det första var lite promenix på Oxford street och frukost nära Oxford circle. Efter bron och dess maskinrum tog vi bussen mot Covent Garden för att där gå på London Transport Museum, oerhört häftigt att följa historien, de var ju så långt före oss att det knappt går att beskriva i ord. Rundtur och promenader om vartannat hela dagen därefter och slutligen var vi åter hotellet för att göra oss i ordning för kvällen, Indiska restaurangen väntade oss. Avslutning på lokala puben.
(till vänster är förslaget som sedan ändrades till bron som sedan byggdes på bilden till höger)Kuddbilderna kräver sin förklaring - englasfönster och kyla medför drag, kuddarna är både skydd för draget in i rummet och avgränsning till det som blev vårt kylskåp!!

I'll be back with the rest asap, see ya!

Finally pics from London

och vi börjar väl med dag 1 som sig bör. Blandade bilder från dagen, varsågoda (klicka för större bildalternativ).

Husbandet poserar vid bågen i närheten av Hyde Park (början av Oxford street från det hållet), Varuhuset Selfridges entré, S:t Pauls Cathedral sedd utifrån (fick inte filma eller fota innuti tyvärr), Covent Garden och så puben innan JTR-tour. Tog inte med alla dagens bilder, too many I would say.

Bara en bild från Jack the Ripper-tour, den sista, vi hade liksom inte tid med att ta kort, var alltför uppe i storyn.

Ill be back with more pics anyday now, promise!

Vi ska inte klaga på kylan ...

+15°C   Det blir inte varmare än så här i Finland, så vi börjar här; spanjorerna tar på sig mössor, vinterjackor och handskar. Finländarna solar.

 

+10°C   Fransmännen försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus. Finländarna planterar blommor i trädgården.

 

+5°C   Italienska bilar vägrar att starta. Finländarna cruisar i cab.

0°C    Destillerad vatten fryser. Vattnet i Vanda ån blir lite tjockare.

-5°C    Folk i Kalifornien håller på att förfrysa. Finländarna grillar den sista korven före vintern.

-10°C   Engelsmännen sätter på värmen i sina hus. Finländarna tar på sig en långärmad tröja.

-20°C   Australierna flyr från Mallorca. Finländarna slutar fira midsommar, hösten har kommit.

-30°C   Folk i Grekland dör av kyla och försvinner från jordens yta. Finländarna börjar torka tvätt inomhus.

-40°C   Paris krackelerar sönder i kylan. Finländarna köar vid korvkiosken.

-50°C   Isbjörnarna börjar evakuera nordpolen. Finska armen flyttar sin vinteröverlevnadskurs till senare i väntan på riktig vinterväder.

-60°C   Korvatunturi förfryser. Finländarna hyr video och stannar inne.

-70°C   Den falska jultomten flyttar söderut. Finländarna blir frustrerade eftersom det inte går att lagra Kossu (Koskenkorva) utomhus. Finska armén drar ut på vinteröverlevnadskurs.

 

-183°C   Mikroberna i maten överlever inte. De finska korna klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.

-273°C   ALL atombaserad rörelse stannar. Finländarna börjar säga till varandra “Perkele, vad kallt det känns ute i dag”.

-300°C   Helvetet fryser till is. Finländarna vinner Melodifestivalen.

Snart blir det andra bullar

(jag lovar)

Living in the fast lane

bara sådär, inkastad från ledigheten och tempot är skyhögt .... hjäääälp! Nåja, det lugnar ner sig vartefter, precis som det alltid gör då terminen varit igång en tid, man bara glömmer från tid till annan hur det brukar vara!

Medan man väntar in att lugnet åter ska lägga sig, fantiserar åtminstone jag om att få göra enligt nedan, så skönt det var med ledigheten och så snabbt man vänjer sig vid densamma.

En bild från London

kommer här, bilden föreställer två underbara personer, såna som gör en glad!

Trassel har kommit hem

och fick direkt sällskap av de allra nyasta nykomlingarna i fluff-familjen - London-nalle, Östergötland-nalle - ensam är inte stark i stor flock så det så ;-)

Welcome home you all, to the Baker Recidense!

(bonus-dottern kallade förresten Trassel för Mumintrollet i morse, mmmm Mumin med långt hår, en hipp Mumin)

London kort och gott

Torsdag 7 januari 2010;
 • promenad från hotellet till Hyde Park och sedan vidare till Piccadilly Cirkus via Oxford Street och alla affärer
 • buss, självklart dubbel-däckare och sittplats uppe för att få ut det mesta av stan, till S:t Pauls Cathedral - en mäktig byggnad av sällan skådat slag (den andra finns i Vatikanen om jag inte missminner mig) - undrar bara om Gud ville ha denna prålighet att tillbedjas i
 • stopp för lunch såklart samt pub med god öl eller gott vin
 • vidare till häftiga Covent Garden, pub-besök (Punch & Judy) och folkvimmel-koll
 • även middag i CG, riktig Engelsk mat på restaurang Porter's
 • t-bana till nästa attraktion, dvs Jack the Ripper tour, häftig resa i tiden och att följa dåtidens massmördares fotspår (bra kallt och rått var det också, passande för eventet)
 • t-bana hem och besök på lokala puben som avslutning på super-bra dag
Fredag 8 januari 2010;
 • promenad till trevligt frukost-ställe samt affärcheck för husbandet (tåg med tillhörande attrialjer såklart)
 • vidare färd till Tower Bridge och rundtur där - vilken häftig byggnation och så långt före sin tid - avslutade i maskinrummet (som numera är omgjort till elkraft bl.a. men de gamla maskinerna finns såklart kvar för allmänn beskådan)
 • busstur mot nya trakter (våghalsarna hoppade på buss med nr vi inte kände igen, lite måste man ju chansa i livet *hihi*) - kom där vi slutade JTR-touren dagen innan så så fel hade inte lokalsinnet ändå
 • tillbaka till CG och nu besök på London Transport Museum, där historien om Londons hela transportnät från 1800 och framåt fanns att beskåda - helt fantastiskt hur före de varit engelsmännen ändå
 • sedan hemfärd till hotellet, byte av kläder för besök på Indiska restaurangen i grannskapet, Mughali's, där god och staaaaaaaaaaaaaaark mat avnjöts med välbehag
 • besök på andra lokala puben avslutade denna dag på ett särdeles bra sätt
Lördag 9 januari 2010:
 • t-bana med linjer dit vi skulle, Notting Hill och marknaden på Portobello Road, gick inte denna dag, så vi tog självklart bussen och fick ännu nya vyer av denna härliga storstad
 • väl framme gick vi sedan hela gatan fram i kall motvind, kollade vi in allt vad som fanns i varje stånd och affär (silverpokaler, gamla skyltar, antikviteter, rugbybollar och cricket-bollar från 20-talet mm mm) - oj, vilken blandning av saker. Vi tyckte dock att det var lite överreklamerat och jämförde vårt besök på Camden market från i juli, den vann med hästlängder kan vi lova
 • hittade in i värmen i en, ja just det, pub där vi träffade på en bartender som var svensk, tyckte först hans engelska va lite märklig *hihi* sen hörde vi att det var vårt modersmål han talade
 • övergav Notting Hill och tog bussen mot CG där Linda och Patrik nu väntade, tjohej nu hade de landat och kollat in sitt hotell (fick vänta lite på sitt rum dock)
 • träffas irl för första gången (och x antal telefonsamtal senare) - superkul och killarna fann nog varandra i försöken att vara levande gps
 • pub-rundornas 10 i topp följde, mycket prat, lunch, nästa 10 i topp, mer prat och lite mer öl och vin, mer promenad och sen avslutade vi med middag på Porter's granne och tillika syster-restaurang - våra London Pass gav oss hela 2 flaskor vin gratis att dela på, ganska najz! Ser redan fram emot att ses igen, riktigt härliga människor båda två tyckte både jag och husbandet! (
 • hemfärd med buss som släpper av oss precis utanför hotellet nästan, packa ihop oss, skåla för en underbar resa tillsammans och så snarkofagen då vi ju skulle upp tidigt (04:10, checka ut, till Paddington och xpresståget till Heathrow med avgång 05:10, flygavgång 07:15 .... you get it)
Hämtat liten Goliat har vi också gjort sen vi kom hem, en glad liten kille har haft en underbar semester från de sina han med och har inte längtat alls efter oss - Tack Ida för att du tagit så väl hand om vår lill-iller!

Över och ut, London-inlägget är nu slut!

På hemmaplan igen!

Jaha, så var man hemma i Svedala igen efter 4 dagar i London med husbandet, skönt på ett sätt men sådär på ett annat ... vänjer oss nog snart, nu när vi börjar jobba igen i morgon.

Tänkte lista dagarna men tar och börjar med första dagen (ni förstår snart varför).

Avresedagen, onsdag 6 januari 2010
 • kollar e-posten på morgonen, detta samtidigt som husbandet är iväg med stor-illern till pensionatet och jag själv sitter med färg i håret - vi har ju gooood tid på oss innan planet avgår kl 15:05
 • får en kraftig chock då jag läser att vårt plan är inställt (mail mottas 09:05), ett plan 11:45 ska gå 12:40 (försenat), planet 18:55 är inställt och sedan är det bara ett plan 20:55 som avgår från Arlanda
 • jag snabbsköljer ut färgen ur håret för att kunna prata ordentligt i telefon (vill ju inte ha färg över hela telefonen)
 • sedan tokringer jag alla nummer jag hittar, ingen vill prata då det ju är helgdag
 • får tag på ett journummer och det enda tips jag får är att åka ut till flygplatsen och chansa på att kunna byta flight
 • medan L är på väg hem iordningställer jag att allt finns med och ställer ut väskor mm för direkt inpackning i bilen
 • och så drar vi järnet till flygplatsen, där 10:40, parkerar, tar bussen till terminalen, ställer oss i kö och ringer ett special-nr vi fått och så får vi napp - vi har plats på planet 12:40 och då är klockan 11:05, checkar in och drar järnet till gaten, hinner faktiskt fika en snabbis mellan
Ja, det kunde ju varit perfekt, för så tänkte vi, snacka om tur att komma fram så tidigt, en hel eftermiddag som bonus att utforska London, fnulade på vad vi skulle göra (mmmm en härlig promenad ner till Hyde Park från hotellet, fika på caféet där nere, kanske t.o.m. hyra skridskor) .... men så blev det minsann inte.

 • vi landade fint och säkert på Heathrow kl 14:30 (lokal tid)
 • sedan taxade planet sakta mot vad vi trodde skulle bli en gate
 • men icke så, utan vi taxade fram och stannade i en KÖ FÖR ATT KOMMA TILL EN LEDIG GATE
 • och där stod vi i timme efter timme (efter varje timme och 10 minuter fick vi nytt meddelande om att det nog skulle dröja mer än den timmen i kön, vi var plan 7 av 20 rätt länge)
 • när klockan var ca 18:20 fick vi en plats - utomhus - och där fick vi vänta igen för att trappa och buss skulle komma på plats
 • kl 19:20 började vi gå av planet!!!!
 • kl 21:40 hade vi checkat in på vårt hotell och var på restaurang för att äta middag!!!!
Allt detta p.g.a. att Storbrittanigen fullkomligt lamslås vid snöoväder och minusgrader, det här var det värsta de stött på på 30 år!!!! Helt fantastiskt märkligt tyckte vi, med så stor flygplats och ingen beredskap. Nåja, vi kom fram i alla fall och glada var vi som ju hittar rätt så bra, inga onödiga stopp på vägen till hotellet.

Nästa inlägg blir roligare, promise, vi är ju framme i "vårt" London och glädjen över detta faktum överskuggade snabbt ankomstdagens vedermödor.

Över och ut, första London-inlägget är nu slut!

London here we come

Snart dags att åka, väskan är packad, necessären likaså, nu några små saker och sen bär det av.

Först ska vi och/eller jag;
 • husbandet ska åka och lämna stor-illern Fred (packat extra gotta och hans mysplädar, mat mm så han är redo). Lill-illern Gålle-troll lämnade vi hos Idefixen igår em (han såg så pluttig ut mot hennes huuuuge dogs, men jag är såklart inte orolig för den sakens skull)
 • medan husbandet är iväg så färgar jag håret (dock ej med Schwarzkopf mörka färgen, jag lovar)
 • samt ser till att allt är som det ska med våra grejer
 • och har allt klart tills husbandet är tillbaka
Ja, sen återstår bara att åka till Arlanda, parkera på långtidsparkeringen och sedan ta bussen till terminalen där flyget avgår - ett ord täcker in bara de rutinerna - NAAAAAAAAAAAAAAJZ (me lajk plenty att resa nämlisch).

Ingen dator, ingen uppkoppling, inga internetcafé-besök - sorry, men vi tänker ta semester nu, ni får helt enkelt klara er utan oss *hihi*

Ha det gott you all!

Tävlingsvinnaren Mia

Har sannolikt glömt att meddela att just jag vann söta Trassel och att han snart är hemma hos oss, hans nya familj. Vi ska ta väl hand om honom såklart och förhoppningsvis får han många goa nya kompisar här. Kanske blir några lite halta och lytta till en början, men jag tror att han blir glad ändå jag.

Bilden är från Thessans sida, då Trassel drar vinnaren!

As promised The Ring

Svårt att få till det bra med en "vanlig" kamera, men på ett ungefär ser man i alla fall. Kan förtydliga lite så ni får lite mer hum - vigselringen är vitguld i mitten med rödguld på var sida samt med 7 ädla stenar och den nya ringen är enbart i vitguld och med 1 större ädelsten.

The day before

the trip to London is here ... och allt är lugnt!

Vi har
 • packat allt utom necessären
 • kollat biljetterna så inget nytt hänt sen sist
 • kollat att Travel pass 3 dagar, 1 dag och express till Heathrow samt The London pass (eventen och tipsen för våra dagar där) ligger där de ska, dvs i handbagaget
 • kollat att punden ligger där de ska, i pluskan alltså som också ligger i hb
 • snackat med husvakterna (gjorde vi i och för sig i lördags men tog en reminder igår)
 • fixat för vovsen - en hos DL Ida och en på pensionatet hos bästaste pensionats-ägaren ever (för vår vov i alla fall)
Nu återstår att
 • fixa barret för min del, husbandet fixade sitt igår (snygg som bara den blev han, eller får väl säga ännu snyggare)
 • att ordna vovarnas bagar med saker (mat, leksaker, filtar osv)
 • att ev gå på lite partaj i kväll, fira en som fyller år och samtidigt fira "vår" dag (the day we met all these years ago - firas varje år på olika sätt, ofta med vännen som fyller år och ditos vänner)
Ja, mer än så är det väl inte ... inget jag kommer på just nu i alla fall. Om jag kommer på nåt, ja då kommer jag tillbaka!

Ha det nu så himlans bra allesammans, ses snart, några i London och de andra här hemma! Kramis från oss så länge!

Bonus-hunden Nova

var en fantastisk ny bekantskap för oss, både oss härifrån och för svärmor och bonus-svärfar (tror att b-svärfar blev lite sugen på att kidnappa henne faktiskt).

En underbar personlighet, glad och lättsam, lyhörd för signaler och mycket, mycket vänlig. Lättsam och följsam med ett härligt temperament, hände inget så vilade hon i vår närhet. Vi behövde inte göra mycket för att hon skulle stressa ner, vi bara va och då tog hon efter, plätt-lätt!

Visade sin glädje ute i markerna, både utanför huset och då vi stannade till på tidigare värdparets tidigare landställe någon mil bort från nya herrgården. Hon sprang på den snötäckta ängen, rusade runt i skogen med Fred (la som sagt ner försöken att hinna ikapp, han sprang trippla varv nämligen).

Första kvällen och delar av andra var hon lite "stissig" och skulle följa vem som än reste sig för att exempelvis hämta påfyllning kaffe eller dyl, men sedan lugnade hon ner sig. Antaligen kände hon att vi säger till om vi vill nåt så hon kunde koppla av däremellan.

Är jätteglad att vi tog med oss Nova, hoppas det blir fler gånger som vi träffas, hon är en hund som fastnar snabbt i hjärtat kan jag lova.


Novas resa - dag 2 till 4

Har haft jättebra dagar, även om jag såklart saknat matte en del, men de jag bott med har gjort det lättare att vara borta från henne och allt mitt jag inte fick med mig. Summerar resterande dagar här nedan;

 • jag och grabbarna blev ganska snabbt bundis med varandra, mest lekte jag med den stora killen, den lille va lite klen helt ärligt (gömde sig under fyrhjulingarna bland annat, en riktig fegis). Den stora killen var super, hängde med i alla mina svängar och gjorde några djupa rullningar i snön med mig! Vi lekte dock mest utomhus, då vi tenderade att ta med hela möblemanget från ett rum till ett annat och alla mattorna låg ju som dragspel (vi tyckte det var super-kul, men de tvåbenta va lite surmulna faktiskt)
 • jag fick vara med överallt och jag lovar att jag provat att ligga precis på alla ställen som fanns - under bord, bredvid soffor/stolar/fåtöljer, i desamma och några säng-liggar-försök också (de sistnämnda gick sådär, blev nerskuffad typiskt nog)
 • jag fick testa att vara ensam i fyrhjulingen vid två korta tillfällen, lugnade dock ner mig snabbt då grabbarna visade mig att allt var lugnt och eftersom de känner mina bonusar, så lät jag mig snabbt lugnas
 • jag har ätit super-gott, lite extra kalkon har jag fått av de som bor i huset, men fortfarande åt de jag åkte med av mina köttbullar (tyckte väl att de, precis som matte, får skaffa egna nån gång och inte snylta på mig)
 • jag sov gott, men tydligen hade andra svårt med sömnen, detta trots att jag från andra natten bodde hos ägarna av huset. Kanske störde jag när jag tog mig ut ur deras rum, traskade över golvet till "de mina" och sedan öppnade med nyckeln som satt på utsidan - JA ni får kalla mig Nova Houdini, jag är fenomenal om jag får säga det själv!
 • jag var lös, med bara korta handtaget hängande, då vi inte var på eller nära vägen. De liksom kände att jag inte ville gå någonstans själv och de hade alldeles rätt!
 • ena dagen fick jag också springa på annat ställe, så fort en gång var skottad upp till ett rött hus med vita knutar och en stor lada framför, då fick jag springa till de två kill-tvåbenta och gissa om jag röjde sen. Uppför gången, ut på ängen, över stock och sten i skogen och tillbaka x 4, de hann knappt se var jag var någonstans - sånt kallas lycka för en vov vill jag lova. Den stora bruna killen var långt före hela tiden så jag ordnade egna varv, dumt att slösa energi på en med den löpstilen!
 • jag slutade dra i kopplet och att försöka välta folk (vi fick ju besök av andra tvåbenta en kväll men även de blev liksom förvarnade om hur jag är) - de är fullkomligt obstinata de här tvåbenta helt ärligt, ingen idé att ödsla energi på dem, testar vidare när jag får tillfälle med andra i stället ;-)
Sammanfattningsvis så var det bra dagar, enda jag kan säga är väl att de behöver lära sig en viktig sak - LÅT ALLA SOVA TILLSAMMANS så blir det mindre tjafs, dessutom spar man energi då man ger värme åt varandra!

Dagen idag

söndagen den 3 januari 2010 har varit rätt lugn, vi har tagit igen oss efter dagar av uppesittarkvällar med att vara vara. Extra trötta då vi ju var på middag, med obligatoriskt natt-snack, hos grannarna direkt vi kom hem igår kväll.

Så idag har vi gjort följande;
 • sovit ut, dvs legat kvar till säkert 07.30 då vovsen krävde uppgång
 • fikat och gjort i ordning liten rygga med kaffe, mackor och vov-godis
 • traskat runt med hundarna i Ljudarn-skogen och såklart tränat lite inkallning samt fikat
 • väl hemma åt vi och kollade mail, jag jobbade lite, e-postat vänner i England och svarat på x antal sms och så lite FB en sväng
 • några maskiner tvätt har gått under dagen, hängts mellan och snart är all tvätt klar, inte ett orent klädesplagg i hela huset - underbar början på 2010 ;-)
 • sedan drog vi in i bastun, jag och husbandet, kom ut för cirkus 40 minuter sedan, nyduschade och fräscha
 • där i bastun planerades det en del - London, nästa resa i slutet av januari och lite annat smått och gott
 • nu middag framför Amazing Race
över och ut, nu är snabbinlägget för dagens göromål slut!

Friends are back in town!

Äntligen har de landat, kraftigt försenade och rejält mörbultade efter låååååång hemfärd från Thailand - Välkomna hem säger vi härifrån!

Förutom den långa resan, så har en av dem varit riktigt dålig där nere, magen krånglade från förra veckan tills nu och är tydligen inte helt ok ännu. Det enda hon gjort dessa dagar har varit - sitta i bungalowen eller på altanen utanför (nära badrummet) och de andra har servat med vatten och annat.

Ni kan ju gissa hur många e-postbrev hon skickat till mig under denna tid!!!! Jag har att läsa till år 2020 och dessutom har hon roat sig med att hitta på underfundiga frågesporter till mig och husbandet *skrattar gott*. En sak är säker, hon ska få igen för denna terror *hihi*

På tisdag ska vi förhoppningsvis ses och vi bjuder på middag hos oss, lääääängtar gör vi!

Över och ut, nu i vackra vinter-landet vi drar ut!

Novas resa - Nyårsafton 2009-2010

Sov sådär under natten, saknade matte eller så var det illrarna som störde min skönhetssömn. Strunt samma jag var i alla fall glad att äntligen få stiga upp och få käk.

Märkliga de här jag åkt hit med, de snodde mina köttbullar som matte lagt ner i min kasse. Före varje servering så tog de en bit, hmmmm känns som om matte och de här typerna har nåt på gång, något märkligt språk. Åt sådär, var mest sugen på äventyren runt huset.

Bra dag med promenad och bus i djupsnön. Försökte "prata" med den stora illern, men han dissade mig big-time!! Hallå eller, är han lagd åt andra hållet eller? Jag är ju ursnygg och charmig, fattar inte varför han gjorde så. Vi stod nämligen och väntade på de tvåbenta att gå vidare, jag tittade på honom hela tiden, han vek undan med blicken och tittade liksom förbi mig, mötte inte min blick alls. Kände mig aningens förorättad, men eftersom jag är en mycket klok hund, så lät jag det bero.

Försökte mig också på lite drag-finter med de tvåbenta, ingen av dem gick på dessa och jag blev mer övertygad än någonsin att de är i maskopi med matte på något sätt (backar, går runt, låter mig inte hållas och till slut går jag såklart hur snällt som helst, tjatigt att hålla på ju).

Senare på dagen lekte jag så äntligen med den stora illern, han var superkul faktiskt och inte alls så "snobbig" som jag först tyckte (inte heller "fjollig", en riktig karla-karl var han faktiskt). De tvåbenta tyckte dock att leken blev sådär bra, vi förstod inte varför det var ett problem att mattorna låg som dragspel i hela huset - vi hade kul som bara den. Efter tok-jagandet vilade vi ordentligt så vi skulle orka mer under dagen.

Jag märkte ganska snabbt att jag inte behövde ta hand om något i det här gänget, så jag har vilat varhelst jag kommit på. Visst, oftast där de tvåbenta är, deras surr gör mig sömnig och jag känner mig trygg där de är, men snart märkte jag att jag inte behövde följa dem runt i huset, de var för många och jag orkar inte sånt i längden. Dessutom kan de börja tro att de är nåt och det vill jag verkligen inte!

Senare på kvällen började det låta där utanför, visst en bit bort, men ändå. "Matte som lovat att jag skulle slippa de här ljuden ska få när jag kommer hem" tänkte jag när det startade, men snacka om att jag fick revidera mina tankar. För när de tvåbenta gick ut utanför huset, så lät de ytterdörrarna vara öppna, så jag kunde springa ut och in mellan dem och tryggheten. Ingen av dem försökte fånga mig eller hålla mig kvar någonstans, jag fick bestämma själv och det kändes sååå bra. Visst, jag gillar inte ljuden, men då de var färre än hemma och att jag ändå kände att det var ok att vara med gänget och att bara vara inomhus, ja då gick det faktiskt lättare.

Eftersom det var så kallt så ville inte de heller vara ute så länge, vi gick in allesammans och jag kunde äntligen få ligga under bordet i stora rummet och bara vara. Somnade nog direkt de började surra igen, drömde om morgondagens skojsigheter som jag redan började se fram emot. Ses i morgon!

Novas resa - dag 1 091230

Jag blir hämtad av två typer med andra fyrbenta, jag hörde dem nog därbak i fyrhjulingen, inte var de glada tyckte jag i alla fall, för när jag tog plats i baksätet lät de lite avundsjuka att jag fick så stor plats. Hmmpf nåja, jag är ju stor och vacker, så det är ju inte konstigt att jag får åka så fint.

Satt och tittade ut, luktade på de däringa där fram lite grand, men när de inte brydde sig om mig det minsta, så lade jag mig ner och vilade.

Typerna stannade vid ett sånt där trevligt luktande ställe, Mac-nånting, åt i bilen gjorde de t.o.m. Jag visade min bästa sida och tiggde såklart inte, vem tar ni mig för.

Stannade sedan utanför ett stooooort hus, mitt ute i ingenstans, självklart rusade jag runt i snön ett tag innan jag tog mitt pick och pack till insisidan. Blev ju glad att träffa folk, så jag hoppade såklart upp som jag brukar, men fy så tråkigt, de här typerna var som de som hämtade mig (matte har helt säkert skvallrat, sicken glädjedödare) och puttade bara ner mig och sa inget. Nåja, tänkte jag, jag kan nog testa andra grejer, de ska nog få se!

Vilade rätt mycket kring fötterna på de här nya tvåbenta, de va faktiskt riktigt mysiga att vara med.

Sov med de som hämtade mig och de där små råttorna, fy vilka skälliga typer alltså. Så fort man lade av en liten fjärt eller harklade sig lite, så var den store (nåja honom ska vi nog få ner på jorden, i morgon, vänta bara) där och sa till, efter en stund hängde ekot på också (den lille äter jag upp till frukost tänkte jag).

Avslutar första dagen med att säga - i morgon är en annan dag och då ska det snö-rullas, busas, kolla läget på de tvåbenta och absolut sätta de små illrarna på plats //Drottningen har talat