Yohannas real life - Dela eller komplettera?

Ännu en härlig REAL LIFE lista från YOHANNA att utföra och ännu en gång var det härliga TJEJMORSAN som påminde lilla jag ;-)
 
Jag väljer relationen mig och husbandet/sötörat/gosefjunet osv och ser vart jag kommer med listan!
 
MATLAGNING delas ibland, typ när det är festligheter på gång, middagar osv och jag är absolut bäst på dukning och dekoration, hacka, fixa o dona och helst om vi gör det ihop. Husbandet är annars stjärnan i vårt kök, kokar soppa på ingenting, gör en pytt på ännu mindre osv osv - en innovativ matproblemlösare är han minsann.
 
STÄDNING delas alltid och tycker vi kompletterar varandra bra. Vi måhända vara bättre inom vissa områden, men vi gör allt båda två och ingen gnäller om den andra råkar göra något sämre än den andre ;-) (inte ens jag fast han dammar urkasst hihi, men då tar jag det i stället så får han göra nåt han är bättre på). Vi är definitivt inga pedanter, men om dammråttorna anfaller någon av oss larmar vi den andre o sätter igång :-D
 
HOBBYS några lika andra olika.
Delade är; campinglivet ser vi som en gemensamm hobby, att resa med husvagn eller husbil, tälta osv; hundlivet med utställningar lite då och då när det passar in i vardagen och dess åtaganden o lite annat delat ...
Olika är; husbandet har sitt modelljärnvägsbyggande och tågintresse och jag har ju mina Bukowskinallar samt lite handarbete och så väsksamlandet förstås ;-)
Här låter vi den andre ha sitt, diskuterar ev hur göra rent planmässigt hemma för att frigöra plats, men i övrigt lägger vi oss inte i och vi bejakar absolut varandras intressen.
 
BILEN delas aldrig. Jo intresset att åka i den har jag, men eftersom den är husbandets arbetsverktyg varje dag i jobbet så är det också han som sköter den minutiöst. Däremot har jag en drömbil och det är en MINI COOPER och när jag har den kan vi återkomma i ämnet (när lilla jag kör rally på vägarna wohahahaha).
 
FIKA delas till viss del. Jag äter nästan till 95% av gångerna inget fikabröd, nån gång bara och inte är det ofta. Husbandet älskar fikabröd och äter ALLTID när det finns och bjuds. Däremot om vi går ut och fikar äter han gärna en härlig räkmacka eller annat gott hellre än fikabröd. Vi HINKAR kaffe båda två och kan sitta läääääänge på ett fik tillsammans och bara prata, titta på folk och njuter av livet helt enkelt.
 
MILJÖÅSIKTER delas och vi försöker tänka miljömässigt men ska ärligt säga att vi brister därvidlag, inte varje dag men ändock. Försöker sen hjälpas åt att komma på rätt bana igen. Håller precis på att byta ut lampor till inte bara lågenergi utan till led där det går, spar oerhört mycket. Snart kommer led som passar till dimmers och då byts även de.
 
POLITIK delas definitivt, där är vi så lika så det är otäckt ibland, som stöpta ur samma form faktiskt. Däremot är det inte några debatter hemma, blir väl inte det när man har samma åsikter kan jag tänka hihi.
 
SKVALLER delas åsikten att sånt oftast är av ondo och vi undviker så mycket vi kan. Kom på häromdagen att man faktiskt bidrar till fortsatt skvaller för att man tillåter andra att skvallra vidare om andra, så nu har jag bestämt att jag säger STOPP och belägg vid prat om andra i mina öron (även att lyssna utan att hålla med bidrar ju tycker jag) - tell them in their faces pliiiiis. Sen ogillas det också för att det stundom skvallrats om oss, kul för dem som har oss i fokus wohahahahaha (eller NOT, get you own life)
 
PARTAJ delas och helst tillsammans med varandra och såklart vänner/familj osv. Mitt sötöra hänger dessutom med på bloggträffar som ensam man utan att knussla samt ofta utan dryck då han kör och skjutsar. Alltid lätt att ta med honom på allt, han kan prata för sig själv, sitter sällan själv o tyst om inte jag är i närheten och har lätt att få andra att må bra i hans sällskap. Så kan jag själv sitta o sura för att han glömt bort mig typ .... eller prata vidare på mitt håll ;-D å så ses vi lite då och då för att säga hej, dansa, bara ge en puss ... ♥
 Gillar också mer att hänga i en schysst bar, gärna med någon som spelar, och där det inte är alltför röjigt - lite mognare krogliv med andra ord där det går att prata med varann och människor runtikring.
 
UNDERHÅLLNING/TV delas och delas inte, gillar olika evenemang och lika, så vi blandar där också. Gillar sport både live och i tv-version, men sitter inte ofta helt fastlåsta, live-versionen ger mer därvidlag. Har några serier vi gärna följer på tv, men missar vi något avsnitt stannar inte världen, inte vår i alla fall. Vill gå på mer teater än vi gjort det senaste, så det är under planering as we speak.
 
BAD eller DUSCH, därom tvistar de lärda hihi - jag badar gärna skumbad med min käre man, men är den förste att gå upp ALLTID. Så fort vattnet svalnar får jag nog ;-) och han ligger gärna tills tår o fingrar skrumpnar. En duschare är jag och det går ju också på två och är varmt hela tiden ;-)
(sista la jag till själv, fanns inte på listan)
 
Så nu måste jag publicera också .. tjipp tjipp tjillevipp
 Plötsligt händer det ..

och en ängel går förbi, sprider sitt lyckostoft över dig och allt förändras bara sådär ♥
 
 
Idag var det ett sånt magiskt ögonblick, ett som i framtiden kommer att kännas så stoooort och viktigt.
 
TACK UNDERBARA I för denna magiska gest av förståelse, empati, omtanke och hjälpsamhet - tänk att så få ord kan betyda så oerhört mycket.

Livsstilsrensning - resultat vecka 1

Följande har hänt i livsstilsrensningsfrågan;
 • jag har tagit i ungefär 20 plagg jag kunde ha för jättelänge sen
 • jag har undvikit säkert 10 plagg som är ok idag storleksmässigt
 • jag har LYCKATS tråckla in mig i 2 plagg som är något för tajta och accepterat läget ;-) dvs haft dem på mig till jobbet!
 • jag har gått ner 1,9 kg på första veckan utan att anstränga mig - levt sunt och planerat mat för hela veckan tillsammans med sötörat
 • jag har inte motionerat mer än vanligt (p g a fötterna), bara ökat vardagsmotionen något (mer trappor)
Denna vecka har börjat som förra, tar en dag i taget, gillar läget och så har vi en bra matplan hemma (inte en onyttig pryl att tillgå) samt har små GOODIE BAGS inplanerade där vi får lyxa lite (doktorspromotion i Stadshuset på fredag med långklänning, god mat och fantastiska viner, dans o mys), För utan lite sånt tror jag inte man orkar att hålla uppe resten inte ens i startfasen.
 
 
 

Hjälp Johanna!!

 
Skynda skynda!

Lycka

ett ord som kan betyda så mycket ... just nu betyder det att sötörat "tvingat" mig till sovrummet ... dadada (tänk lte läskig musik o annat nu pliiiis) ... för han har en surprise (oj undrar om det är nån annan han släpat dit ... skojar bara tror inte det men va ... man vet ju inte..) .. vänta han skrattar o har sig vad kan det va???
 
http://www.youtube.com/watch?v=4vuW6tQ0218
 
okej nu tror jag att jag mött min överman

Rensning nr 3

ja herreminje så mycket rensning det blir här nuförtiden då ;-) ... det som började i en garderob, fortsatte med en livsstil tar nu vägen om ..... förråds- och garagerensningshelgen som stundar YIPPPEEEE va kul det ska bli! (och lovar är INTE ironisk, ser verkligen fram emot det).
 
Så i morgon bitti står vi startklara med;
 • en stoooor kaffetermos, muggar o nyttig fika (skiiiiitkul not det sista alltså!)
 • mindre kartonger
 • bred o bra tejp
 • märkpennor
 • flera rullar svart plastsäck (självklart av den nerbrytbara varianten)
 • GLATT HUMÖR såklart
och så kör vi i rensning enligt nedan;
 • TILL TIPPEN - saker vi inte saknat, vetat att vi haft, trott varit nån annans j-a kartong med grejer (går direkt i svarta säcken)
 • HA KVAR - som minnessak, faktiskt använda igen kanske t.o.m. (blir ju som ny om prylen inte synts på länge typ). Läggs i annan kartong nu märkt med innehållet (vi har några såna omärkta alster, spännande som tusan detta ju!!)
 • SÄLJA PÅ LOPPIS - tänkte ta en tur med bonus-dottern (hon har redan samlat ihop lite grejer) och dra på bakluckeloppis tillsammans - lite medhavd fika och härlig samvaro blir supertoppen. Det som inte säljs kör vi direkt till tippen med sen.
Vad sägs? Toppenhelg att se fram emot eller hur!!!!
 
Särskilt om det blir lite sånt här sen att se fram emot :-D

Underbara fredag, Välkommen!

Vilken ljuvlig dag det är - solen skiner, det doftar höst, lite kallt i morse men åhhh så vackert ♥
 
Avslutar veckan med något fint jag hittade på FB - väl bekomme och Glad Fredag tillönskar jag er alla!
 
"♥♥♥ Det handlar inte om att hitta någon man vill gå till sängs med,
det handlar om att hitta någon man vill vakna upp brevid.
Det handlar inte om att hitta den man vill leva sitt liv med,
det handlar om att hitta den man inte kan leva utan.
För världen är du bara någon.. Men för någon är du hela världen. ♥♥♥"

Livsstilsrensning

ja eller livsstilsförändring kanske det heter (vet inte ens om det första är ett egentligt ord, får kolla det) är vad garderobsrensningen egentligen handlar om, men det har ni säkert förstått redan ;-)
 
Var ju på god väg i våras, om någon minns, med dagliga promenader, bättre matvanor osv osv men så kom SOMMAREN och sen HÄLSPORREN och förstörde allt (eller var det månne den egna karaktärssvagheten som sabbade allt?!).
 
Jag har ju mina AKILLESHÄLAR och torde lätt kunna ändra på mitt liv, för bättre hälsa och välmående.
 
Akilleshälarna är;
 1. god mat och nyttig dito, men mängden felar ganska ofta - mindre portioner är alltså förändringen som behövs
 2. VIN alltför ofta vilket ju då blir för mycket mängdmässigt även där (ett glas hit o dit blir många i slutändan)
 3. för många bokningar där både god mat och gott vin finns på agendan (klubben, väninnorna, parmiddagarna mitt i veckan - ja ni fattar att vissa veckor kan bli bortitok för mycket av allt det goda)
 4. med vinet kommer följdsug i form av mer god mat, lite snacks o annat gotta (sällan de nyttiga alternativen som suget säger sig vilja ha då inte hihi)
 5. för lite motion och/eller rörelseaktiviteter (och då skyller jag ju på fötterna så blir det inget av med det ...)
Förändringarna, plättlätta egentligen när man tänker efter lite, är;
 1. mindre portioner av den goda och nyttiga maten, mer utspritt över dagen i form av mellisar är kanske min modell för att lyckas hålla mig på banan
 2. helt enkelt låta bli!! Kunde jag sluta röka efter 27 år så kan jag bestämma mig för det här också!!
 3. om det nu är såna kvällar där jag både vill eller faktiskt måste delta = jag kan dricka LOKA (gjorde igår på klubbkvällen, plättlätt) och bestämma en av x antal kvällar då jag får eller så får jag inte ;-)
 4. helt enkelt inte ha annat än nyttigt hemma (igen heter det då, vet inte hur chipsen o dyl kom hem till oss igen hihi)
 5. bara att börja så blir det bättre, göra som i Grekland och simma längd efter längd, inte hade jag ont i fötterna där inte fast jag gick typ 5 kilometer om dan därnere (och drack vin varje dag!)
Så nu har jag skrivit ner det här också och snart gjort det publikt - ställ gärna frågor hur det går så jag inte tappar fokus nu kära bloggvänner :-D

Garderobsrensning

och omorganisation av densamma, ja det är jag så gott som klar med nu och är sjukt nöjd.
 
Följande har tant Mia gjort;
 • hängt om på nya galgar, alla är nu lättviktsvarianter och vita - så nöjd, blev bättre än förväntat
 • hängt i färg och efter typ av klädesplagg (kortärmat, långärmat och kjol, byxor) - lika nöjd med det som galghängningen om inte mer
 • inte hängt efter storlek, dvs KAN HA NU, KUNDE HA IGÅR (innan grejen krympte i garderobseländet) eller KUNDE HA FÖR X ANTAL ÅR SEDAN DÅ JAG VAR SMAAAAAAAAAAAAAAAAAALARE (typ när jag träffade sötörat o var en PUMA enligt bl.a. honom och t.o.m. brollan!!) - nä nu jäklar har envisheten fått ett ansikte och det är MITT
Anledningen till att jag inte hängt efter storlek är för att jag är trött på att inte kunna ha alla dessa fina plagg jag faktiskt har (tycker jag alltså) i min garderob och någonstans måste jag bestämma mig för hur jag vill ha det med den här saken som heter extra barlast på min kropp ;-)
 
Nu ska jag tvingas ta på de här plaggen jag inte kan ha varje gång jag går in och hämtar ett plagg, tvingas se att jag inte kan ha idag heller men också tvingas ta tag i livet på riktigt - det finns bara en som kan göra det och det är jag. Det är inte frågan om någon större process heller egentligen, sunt förnuft, lite mer struktur vad gäller mat och träning (och kontinuitet förstås!), så är målet nått. Kan tillägga att målet inte är PUMA-kategorin á la 2003, utan ny PUMA aningens kurvigare tack ;-)
 
Så nu har jag skrivit ut det, publicerar strax och sen får ni peppa och puscha, fråga ofta hur det går .... och så får jag säga till när jag kan ha något plagg jag drömt om att kunna ha igen :-D
 
PS/Ett exempel på en riktig PUMA kan ni hitta i sötaste Vivi, vacker på in- såväl som utsida ♥♥♥
 

Yohannas real life - Myspys

Hittade denna perfekta onsdagsmysis inne hos Tjejmorsan (dan efter dan men ändå) och hon som i sin tur blev påmind utav Yohanna
 
Yohannas Real Life frågor denna gång är:
 
Hur är det hos er?
- Har hösten kommit?
- Fredagsmys eller annat mys?
- Något ställe som är hela familjens myshörna?
- Designat mys eller kaosmys?
- Och finns det verkligen en botten på tvättkorgen?
 
Tar väl frågorna i tur och ordning som sig bör;
 
HÖSTEN har kommit, men har smugit sig på och faktiskt bjudit på riktigt härliga och soliga samt varma kvällar, men nu så ... Ljus har vi börjat tända, såväl inne som ute och ser faktiskt fram emot en härligt höst med det höstigt sköna.
 
FREDAGSMYS eller annat mys, får det efterföljande svaret bli - MYS närhelst vi har möjlighet och definitivt när bonus-sonen är hemma från sitt boende, då försöker vi softa ner och bara vara hela veckan lång (kortare dagar på jobben, ta härliga promenader efter maten, sitta och chilla med varsin bok osv). När vi är själva utan ungdomar ser vi också till att njuta av vardagsmyset tillsammans, bara vi, bara vi och hundarna eller med vänner.
 
MYS-STÄLLET har varit lite varstans beroende på myset så att säga ... nu håller vi som bäst på att skapa ett nytt ställe i köket, blir som en lounge med bänkar och gosiga kuddar. Där hade vi tänkt MYSA mycket nu när hösten verkligen knackar på dörren.
 
Hmmmmm... LOUNGEN blir kanske lite designmys, men efter förutsättningarna att vi tänkt i första hand på hur vi vill ha det i familjen - en samlingsmysplats liksom. Vi har också haft i åtanke hur bonus-sonen bäst trivs när han kommer hem till oss - hans böcker, pecs-bok och annat ska finnas nära till hands för honom att själv hämta, han behöver inte sitta vid ett köksbord och häcka tills maten är färdig ... det blir smutt för honom detta.
 
Annars kör vi nog på NÄR-SOM-HELST-MYS och då kan det se ut hur som helst bara vi är tillsammans!
 
Jajamensan, TVÄTTKORGEN har en botten och detta infaller säkrast när vi är själva hemma och jag tvättar som en toka .... tills de återvänder hemåt och allt fylls på när vi MYSER bort tvättiderna.
 
Snart ämnar jag dock ha en TVÄTTSTUGEMYSDAG med en flaska vin, alla lakan, örngott o dyligt som väntar på genomgång, en mangel och sen fullservice från husbandet med att bära och hålla mig sällis med en öl eller så - mmmm längtar faktiskt dit nu ...
 
Tack Yohanna för din trevliga lista, kikar strax in hos dig och skriver lite :-D

Välkommen underbara dag!

Vilken härlig dag, frisk och klar luft, sol från klarblå himmel, många och roliga uppgifter att gå igenom ... och sen hem med underbare sötörat ♥
 
Ikväll blir det fönsterfix och gardinuppsättning till att börja med, sen myser vi resten av kvällen hade vi tänkt ♥
 

Några få timmar kvar ...

och sen är det så helg igen! Tänk vad tiden går fort när man har roligt o äntligen får vara på jobbet ♥
 
Denna helg går i familjens tecken, då bonus-sonen är hemma (har varit hela denna vecka) och så kommer fina bonus-dottern hem från skolan (internat) ♥ Ni gissar rätt om ni gissar på HELGMYS för hela slanten och inga MÅSTEN förutom äta gott, umgås och bara vara tillsammans.
 
Trevlig helg kära bloggisarna mina ♥

Välkommen eller inte ...

det är frågan det minsann
 
Om nu den man besöker är så ärlig förstås ;-)
 
Kram o hej, leverpastej!

Det gör ont, det gör ont, det gör ont .....

när gamla tant-kroppar brister, vojne vojne va ont jag har efter att ha haft semester i två veckor ...
 
 • två fingrar med sprickor i (gör jäkligt ont faktiskt)
 • naglar som rykit all världens väg, självklart på sämsta och smärtsammaste sätt!!
 • svullna händer och fingrar (inga ringar går att ha just nu)
 • värk i hela kroppen, till och med ont i hårstråna (de små fjunen i innerörat inkluderade ...)
 • hälsporren har slagit ut med FULL styrka och har aldrig varit så illa som nu (krypa till toa = check)
men inte klagar jag inte, allt ovan uppvägs ju av att jag ÄNTLIGEN
 • får vara på jobbet igen - yippeeeeee
 • får ha mina goa och underbara arbetskamrater som BÄR tanten till muggen (och hämtar fiiiika)
 • ha en dator (en snabbare än blixten variant)
 • med ett underbart ergonomiskt tangentbord
 • så jag änteligen kan skriva inlägg, läsa och kommentera hos er kära bloggisar
 • och har så mycket underbart roliga saker att se fram emot när dessa MÖRDARveckor nu är över ♥
Saknat er jag har gjort, avslutade tant Mia the Yoda-way
 
Behöver ledigt efter en jobbig semester känner jag ;-)