Smällare och Freds reaktion igår

kväll vid sena kvällspromenaden! Han brukar ju fixa sånt utomhus, mycket bättre och faktiskt tidigare utan reaktioner överhuvudtaget, men igår hände det så att han blev riktigt skrajsen. Detta berodde antagligen på att när första smällarna gick av i närheten av Fred och husse, så vände husse och gick en annan väg, men precis runt hörnan stod nästa gäng småungar och smällde varpå Freddan nog kände sig rejält trängd, smällare från alla håll, inget han upplevt förut. Svansen mellan benen, tryckt mot husses vänstra ben och öronen låg slickade mot huvudet, stackar'n inte kul alls tyckte han. Väl inomhus gick han direkt och tog plats mellan mattes ben, nästan inne i skåpet där vi har datorn, darrade nästan och mådde pest. När vi sedan satte oss i soffan så tog vi fram Freddans bädd och lade precis framför soffan där vi satt och han kröp in och lade sig under sin pläd, alldeles som när han utmattad kommer hem från träffar med sina fyrfota vänner!!

Hittills idag har det gått bra, men så har inte grannarna börjat fyra av sina raketer över vårt hus ännu ... vi har lovat oss själva att ta tag i den granne som inte går ut på öppna fältet med sina raketer utan väljer att smälla av i ett tättbebott villaområde. Förra året hade vi ena grannens raketrester nedanför vår entréaltan, pinnar och hylsor om vartannat och i år tänker vi inte tåla det utan det blir en bazooka in i hans vardagsrum om han vågar sig på ett sådant tilltag i år!! Fy mig för sådana tankar, men kunde inte låta bli och lyckligtvis är det bara tankar och övergår inte i handling!!

Gott slut på er allesammans och en underbart God start på det nya året, vi ses på det nya året 2009! Tack för året som gott, tack till er nya bekantskaper som spridit ljus i vårt hus och i våra sinnen, både in real life och här från bloggens värld, hoppas vi får glädjen att fortsätta bekantskaperna även under 2009!!

NyårsHugsiHugsiΦ

Ännu en familjesamling

för Fred att gå igenom, igår kom barnen till oss för sina en- respektive tvåveckors vistelse/r. På morgonen dök tjejerna in och Fred gick och nosade lite, inget nafs och eftersom tjejerna ignorerade honom först så blev han strax lugn och de kunde hälsa. Vi drog till jobb och tjejerna ockuperade sina sängar!

Väl hemma igen på kvällen så var det dags för ännu en reunion, dvs storfotade Jonathan dök hem och nu var det fullt i köket hemma. Det är ju en del att samtala om när man inte setts på två hela veckor så alla samlades i köket för att rekapitulera julhelg mm. Fred gick från den ena till den andra en stund, men när ingen tog någon notis om honom, så drog han in i vardagsrummet och lattjade med sitt ben i stället. Alltså, ingen fara på det taket för stunden!

Efter en stund tog han med benet in i köket och skulle prompt ha det där vi alla går och står och när Johanna kom för nära var han på väg att nafsa henne i tårna - men efter "ljudkuliss" från matte ändrade han riktning och drog därifrån!! Yipppeee, ett steg närmre lösningen känner vi, närmre och närmre för varje återträff! Förhoppningsvis gör det nya boendet också sitt till, när vi alla kommer att vistas i samma huskropp så att säga och när Johanna inte kommer in utifrån hela tiden, tror faktiskt att det kommer att underlätta ännu mer i deras relation!

Ja, det var allt för stunden, hörs snart igen!

HugsiHugsiΦ

Fantastiskt läsvärt inlägg

som jag läst i en annans blogg, dvs Hundar som har roligt! - dagboken och så får jag samtidigt be om ursäkt att jag inte kunde låta bli ännu ett inlägg denna dag .... men ni kommer att gilla inlägget!

Titeln är "Nej, alla hundar beter sig INTE egoistiskt jämt ...." fortsätter så här ... "inte heller är det så att alla människor, katter, åsnor eller what-have-you alltid beter sig egoistiskt" - självklart blev man intresserad att följa vidare i denna tanketråd, vilket jag gjorde och kom så till slutet där skribenten avslutar med

"Det räcker att säga såhär: Hundar har väldigt små hjärnor. Hundar kan inte tänka som vi. Hundar kan inte fundera över vad som är moraliskt rätt eller fel, dom kan inte fundera över vad som ska hända längre fram i tiden, dom kan inte fundera över hur det skulle vara att verkligen vara en annan person. Detta bör man hålla i minnet när man tränar dom. Konstigare än så är det inte!"

Gillar hela inlägget, men tok-gillar avslutningen - precis huvudet på spiken, summan av kardemumman osv osv.

All for now (perhaps *hihi*)

HugsiHugsiΦ

Julen Värmdö 2008, del 2

Här följer lite bilder från Juldagen då vi gick en långpromenad i härligt minus-gradigt väder! Frosten låg vit och fin på träden, syns kanske inte så bra på bilderna, men det var i alla fall super-fint!!

Bilderna blir större vid klickning, men fråga mig inte varför det blir rullister ... me do not know!!
Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen
Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen
Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen
Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen
Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen
Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen  Värmdö Juldagen
Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen Värmdö Juldagen

Julen gick i matens, sällskapets och de glada barnens tecken - vi fick med allt denna jul, alldeles, alldeles underbart! Sen att flertalet av oss fastnade i TV-rummet på Annandagen, Lassie visades och med förkrigstid England/Skottland och allt som tillhör (gullig pojke som Lassie bor hos, någon köper hunden, någon är elak och slår hunden med ett skärp, pojken sörjer och Lassie rymmer tillbaka till pojken, hela vägen från längst upp i norra Skottland tillbaka till pojken i tror jag York ... ) - inte ett öga torrt! Brorsbarnet Victor gick ut till farfar och pappa i köket och sa "De sitter och grinar i TV-rummet, farmor, faster Mia och farbror Leslie och faktiskt jag tror att syrran också grinar". Slutade lyckligt gjorde det och alla torkade tårarna!!

Väl hemma tog vi det först rätt lugnt och sedan har vi så börjat så smått att packa, snart är det flyttdags för hela familjen! Men först ska vi fira Julafton med barnen, detta gör vi på Nyårsafton - först med farföräldrar och tillika bonus-morföräldrar mitt på dan med smaskig smörgåstårta och klappar och sedan blir det god Nyårssupé med enbart familjen med mer klappar (våra till tjejerna och Jonathan)! Inga smällare för oss, utan trevlig musik, god mat som sagt samt kanske ett eller två tomtebloss att tända på tolvslaget - oj, champagne måste vi ju ha också, eller förresten det funkar bra med Pommac också faktiskt, bara det bubblar!

Nu ska jag väl ta det lugnt med bloggen en stund ... see you soon!

HugsuHugsiΦ  

Julen Värmdö 2008, del 1

Sååå fin gran hos mamsen o pappsen!
Mamsens och pappsens urfina gran, vi som ingen har i år blev extra förtjusta!

Sötaste tomte-nissen i världen (tycker ju vi såklart). Tomten hade dragit o lämnade säcken utanför på trappen!
Sötaste tomte-nissen i världen (tycker ju vi såklart). Tomten hade dragit o lämnade säcken utanför på trappen!

årets bästa julklapp, alla fick varsin, så nu syns även vi när vi är ute med vovsen!
Årets bästa julklapp! Alla fick vi varsin av tomten (dvs svärmor och bonus-svärfar), så nu kan vi alla synas bra i denna mörka årstid!

HugsiHugsi (once again) Φ

Freddan sötis julen 2008

bara för att han är så fin-bilder på Fred kommer här ....

ännu en bara för att bild

Bara för att han är så fin!

HugsiHugsi (igen) Φ

Sitt Ligg dan före dan

klarar man galant om man heter Fred och älskar grisöron ....

Visst kan jag, allt för ett ...

grisöra!! Dan före dopparedan, vilken förjulis!

Lite störning och en aning rörelse i första delen, brukar sitta som en staty och inte titta på "objektet"! Inte gör det nåt, någon gång måste även en träningsvillig vov få vara ledig!

HugsiHugsiΦ

Avundsjuuuuuuk

blev jag med ens, eller SJUKT LÄNGTANDE efter samma sak, ja som Freddans syrra, hon ska få en valpiskompis hemma så småningom och då vill jag att Freddan också ska få en valpiskompis!!!! Eller är det jag som längtar mest kanske? Ja, så är det nog, men visst tror jag att Fred skulle tycka om en kompis i dp-tappning att busa med - suckar djupt och drömmer mig bort ... och börjar genast planera att få husse att tro att idén om ännu en vov är hans från början (det kan gå, det har gått förut *fniss*)!

Mmmmm.... känner nästan doften av valp i näsborrarna, och minns absolut känslan när vi både hälsade på Fred första gången och när han sedan åkte hem med oss, underbar känsla!!

HugsiHugsi♥

Julafton!!

underbara kalla morgon/förmiddag, fantastiskt hur juligt det blir med ens, bara frosten ligger kvar och kylan lägger sig i näsborrshåren - love it och äntligen julkänsla!

Packat för julhelg med härliga familjen, många klappar under granen, fina rim (hmmmppf nåja någras i alla fall), gott att äta för oss alla (Freddan har en bit julskinka som väntar, mamma har lagat speciellt till honom, bortskämd var ordet) och så har vi gjort Freddan fin också, klippt klorna!! Han ska ju ändå springa på mammas och pappas fina trägolv och när han sladdar med för långa klor ja då blir det märken minsann!!

Hur gick klippningen då? Jo, den gick hur bra som helst, jag behövde inte ha min Michelin-uniform och husse behövde inte ha trädgårdshandskar på sig (länge sen i och för sig som han faktiskt högg efter särskilt husses händer vid klippning, men det känns fortfarande lite ovant) - mellan varje klo var det hård godis och han skötte sig som sagt oerhört bra!! Berättade tidigare för vår fd kloklipperska nere på hörnet att vi numera klarar klippningen själva, hon var imponerad eftersom hon ju enbart sett Fred med munkorg vid klippningen hos henne!! Sagolik utveckling till det bättre eller vad säger ni .....

Nu så, en riktigt härlig Julafton önskar vi er alla, med många fina klappar att minnas långt in på nya året och såklart Christmas Feelings med nära och kära, det viktigaste av allt!

TotallyHugsiHugsiΦ

Målen 2008

och hur gick det? har vi uppnått några av dem och lade vi kanske till några nya under tidens gång?

Så här tänkte vi 2008-01-28 då vi lade in vårt inlägg, se nedan, på MinPinne:

Tänkte inte så mycket innan tråden, men började fundera lite på vad vi tänkt..
- Ställa i unghundsklass och sedan som ettåring, får se om det blir mer efter det, satsar nog på annat såsom
- agility, nybörjarkurs till att börja med och sedan gå vidare
- spårning i olika former, kollar av Freddan va han tycker är roligast (man kan ju inte göra allt)
- gå vidare med lydnadsträningen
- vara duktigare på att dra ihop dp-vännerna på träffar här i Stockholm med omnejd, Fred leker aldrig så härligt som med sina "likar" och
- ta oss ut till ex.vis Hundöarna oftare för träff med andra fyrbenta oavsett ras
- börja träna lite med tjejerna och Fred nu till våren, agilityn främst
men det allra viktigaste
Fortsätta ha roligt tillsammans och busa, busa, busa, kela, gosa.. och njuta av de framsteg vår älskling gör liksom på känn, får nog ge honom själv crediten i många fall, han liksom gör saker på eget bevåg, kul att se!

Och vad har vi så gjort, read and weap eller inte, ganska hyfsat ändå tycker vi nog:
- Vi kom inte iväg på unghunds-utställningen tyvärr, men däremot så avslutade vi "karriären" med utställning på World Dog Show den 4 juli 2008 med vitsorden som följer - Stor hane, utmärkt överlinje. Bra huvud, mörka ögon, bra bett. Välvinklad. Mycket maskulin. Mycket livligt temperament. Rör sig bra. Domarens off the record till Leslie:
Jättesnygg, om han varit mindre så vore han perfekt!!
Bra avslutning eller hur!
- Agility provade han på med Tessan i somras, gillade det direkt men sedan kom vi inte längre, nya försök våren 2009
- Lite spår men inget att skryta med då det inte blivit tillräckligt ofta! Får också ta igen 2009.
- Lydnadskurs del 1 har vi gått och ska fortsätta, dagliga lydnadsträningen sker ju varje dag med mycket bra resultat!
- Dåliga på dp-träffarna i Stockholm, flera randiga skäl och rutiga orsaker!
- Inte bara Hundöarna har fått besök av oss, även Gärdet, skogarna och ängarna kring där vi bor och nya kompisarna (som utökas vartefter, vi började som två bar med två vovs och är nu uppe i 4 vovs med tillhörande tvåbenta, roligheter sprider sig tydligen)!
- Tränar allt tillsammans med tjejerna då de är hos oss, vi är en homogen grupp med och kring Fred numera, funkar så himla mycket bättre och bättre blir det för varje gång de kommer! Vi förstår ju att Fred inte haft det så lätt att få ihop den här konstiga familjen som aldrig är densamma ... men numera är han en tryggare och säkrare vov, allas vår förtjänst!
- Agility/spår/lydnad blir det av tillsammans till våren 2009, även lite andra kurser både med och utan hund!!
- Vi har gjort MH med Freddan och med mycket lyckade övningsmoment, han gjorde precis det vi ville och nästan inte vågat hoppas på att han skulle göra, fantastiskt lyhörd med matte denna dag och där han visade hur långt vi kommit tillsammans!
- Det sista har vi gjort massor av och tränat samtidigt, inte jämt men oftare än tidigare, träningen har liksom införlivats i leken - Freddan gillar det skarpt!!


All for now (snälla sluta med inläggen och ta jul tänker ni nog, ja ja, jag ska, snart *hihi*)

HugsiHugsiΦ

Bilder från lydnadskursen

tidigare i höst, närmare bestämt den 12 oktober, har jag fått. De är tagna av "hovfotografen" Tessan J och visar en total-fokuserad vov, detta trots allt som händer runtikring, alla andra ekipage med matte/husse och vov som rör sig i hans absoluta närhet.

Först en bild på när Monica lånar Fred för lite klickerträning, hon ville låna en o-klickad hund så då var han ju lämplig ;-)
Totalfokus på klickertränande Monica

och så en bild med Freds total-fokus inför inkallningsövningen med långlina - där flera gjorde olika saker runtikring fortfarande, men han tappade aldrig sitt mål, dvs matte och husse - känner känslan vi hade då nu när jag ser bilderna!
Inför inkallningsövning med långlina

Våran lille store kille, det kan nog bli något riktigt stort av honom om vi bara ger honom rätt förutsättningar!!

HugsiHugsiΦ

Lite bilder på favvo-objektet Fred

men också lite juligt från vårt annars så o-juliga hus!!

Först bilder på Freddan med fokus på lekledaren eller var det bollen och den stundande leken som fick honom så totalfokuserad .... hmmm tror det sistnämnda!

Bilderna är klickbara för större alternativ
Det här kan jag minsann!! Hur länge sa hon? Jag ligger ju fiiiiiint, hur länge som helst, kom igen nu!
Haha, ta den om du kan!! Vad gör hon nu, ge hit den igen! My ball!!
Äntligen har jag bollen .... Radarparet!
Det är den här bollen som piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiper när Fred rusar runt med den i munnen och trycker till med den mellan tänderna (vi tror han gör det med flit för att få igång oss tvåbenta, inte dum han inte)!

Så lite juligt ...
Juligt fönster! Mer julfönster Julklappstemat, alltså inslagningstemat, 2008

Återkommer alldeles strax med ännu ett inlägg ....

HugsiHugsiΦ

Nästa träff, frågor kring

datum har uppkommit ... och Lena du är inte så virrig som du tycks tro för det var ju så att vi inte var riktigt klara med vilken dag, Annandag jul eller lördagen - allt beror ju på hur vi alla är hemma, antingen ses vi ena dagen eller den andra, eller varför inte båda två ;-)

Vi håller sms:en igång under jul så vet vi hur det blir!! Ha det så gott tills vi hörs igen, Godis Julis så länge alltså!!

   

HugsiHugsiΦ

Vår helg med träff och allt

har varit jättenajz verkligen, sen att man somnade som en stock strax efter 21 i går, ja det har ju sin naturliga förklaring, mycket frisk luft, långa promenader, trevligt sällskap till sena kvällen och sen julklappsinköp på det, knäcker de flesta ;-)

Lördagen var jättemysig, vovsen levde om och hade sig, sen att vi fick med oss lerbollar hem, ja det var bara att sätta ner hundbadkaret och ta dem en efter en (och gissa hur glada vi är för vår korthårige kille, gissa hur det såg ut efter cockerspaniel-flickans bad !!!!), avtorkning och sen slocknade alla 4 i Freddans bur, de låg huller om buller och snarkade ikapp - gulligt som bara den!

Vi tvåbenta satte igång sillprovning, revbensspjällstest (L&S hade med sig), god glögg till dem som gillar detta (M's medhavda egenhändigt tillverkade) och så självklart - eld i brasan och tända ljus, najz avslutning på lång och härlig dag!

Söndagen gick i trötthetens tecken, var dock ute på lite promenader då vädret var underbart, solen sken och det låg nästan vårkänslor i luften, gjorde sällskap med Freddans favvotjej, cockerspaniel-flickan Emma, idag en stillsam promenad och inget lervällingsbad, de var också utslagna efter gårdagens spring och lek. Idag gick de så fint sida vid sida och luktade sig fram på vår promenad, sött par vill jag lova.

Nästan alla julklappar är inslagna, sillen är som sagt inlagd och välkryddad (med egna kryddor i år, fick betyget TOPPEN i lördags så det kan gå vägen i jul också), nu återstår bara julisen till FreddanBoy, inhandlas ikväll efter jobbet, något gott att smaska på och någon trevlig leksak han kan försöka demolera som vanligt!! Något som både är leksak och aktiveringsgrej är nog tanken, får se vad det blir!
All for now, see you soon!

HugsiHugsiΦ

Ett underbart fint julkort

som Freddan suttit och glott på hela eftermiddagen (ja, sen leran badats och duschats av vill säga, gissa om han såg ut som en lerkocka efter träffen idag) ... i alla fall, han tycker ju att favvo-syrran borde bli fotomodell i alla vov-tidningar som finns, så vi lägger ut kortet så ni andra också får se!!

Leia med familj önskar God Jul

Ni förstår ju själva hur stolt han är över syrran!!

Vi önskar också en Godis Julis tillbaka, men kan inte stoltsera med lika fint kort (måste nog gå lite kurs först är jag rädd), nåja, det är nog tanken som räknas ändå!!

ToTheAskim-family: Många klappar, stora som små, vi hoppas ni alla ska få, och en riktigt god jul, med en massa gotta och kul! (rimma ska jag också gå kurs för att klara bättre nästa år, mycket kursande det blir 2009).

HugsiHugsiΦ

Till en vovkompis

från oss skickar vi en liten CyberNalle med orden "Tänker på dig och hoppas allt det tråkiga lyfts bort för en stund då du ser lilla mig, kramiga nallen Tony (Curtis *hihi*), jag finns här för dig när du behöver mig"

Tony


Hade man haft en adress så hade man kunnat skicka ett NALLEGRAM med förvald text eller egen typ vår här ovan, gulligt tyckte jag och ännu en ny favoritsida att spara till väl valt tillfälle.

Massor av kramar från oss till alla våra vänner, oavsett sinnesstämning så kan det vara mysigt med en NalleKram ibland!

HugsiHugsiΦ

Liten julklappspåse

har jag precis fått av en av mina tidigare arbetskamrater här på SU, numera jobbar vi på olika enheter, men umgås fortfarande och träffas ganska ofta (särskilt då det är dags för klubbträffar med provningar av olika slag, vi är ju båda med i styrelsen i sagda klubb).

I alla fall, så fick jag en genomskinlig påse med ett vackert rött band knutet och hemlagade chokladpraliner som hon brukar göra och både ge bort och ha till julen!! Mmmm det vattnas i munnen, vet ju sedan tidigare år hur goda de brukar vara (nästan sådär så man gömmer dem längst in i kylen och inte bjuder andra på, oj, oj så goda de är .... och då är jag ingen gotte-gris annars så ni förstår hur sagolikt goda de är).


Måste nog ställa undan påsen nu ..... blir såååå suktad!

Hurra för goda vänner som är så duktiga pralintillverkare och som dessutom ger bort till oss andra, p+k från mig!

HugsiHugsiΦ

How 99 % of people get bitten by dogs

skrivet av Tony Knight och väl värt att läsa för fler tyckte jag, därav mitt inlägg här!

"(And How To Avoid it.)

IMG_3099  After yet another case of a child being bitten by a dog (which will undoubtedly end in the dog being destroyed) will probably result in yet more calls to ban certain dog breeds, branding them "vicious". However, if only people in general knew ONE BASIC FACT about the way dogs think the incidence of dog bites would decrease dramatically, in fact I would go as far as to say that the number of such attacks would drop by 99%. It is a simple rule that we all understand when it applies to ourselves yet because humans continually deny dogs their nature they are surprised when dogs react. Are we ready? Sure? OK - here's the secret.......


DO NOT APPROACH A DOG. Full stop.That's all folks. Think about this - if someone you do not know came right up to you and invaded your personal space without permission, how would you react? You may tell the person to get lost, or even push them away. Dogs understand the same rule, and some dogs will tell you to leave them alone (in their own way). If you want to make a fuss of a dog, call it to you. If it comes then you have allowed it into your personal space, which gives a completely differentand positive signal. If the dog does not come to you then it is telling you it isn't sure about you, so DON'T then go up to the dog, unless you want to run the risk of being told off.


Little dogs bite more often than big ones, but this never gets mentioned - when have you seen the news paperheadline "Old Woman Savaged By Pekingese"? But they bite more often BECAUSE people go up to them more, thinking they are little fluffy cute bundles of sweetness, rather than appreciating them as the animals they are. Big dogs just make a bigger mess and so hit the headlines.

This is not rocket science - this is common sense. The only problem with common sense some times............ well it's not that common. If people understood and respected this one important yet incredibly simple fact, there would be virtually no more victims of dog bites....... And by victims I include the dogs who usually pay for people's ignorance with their lives. Knowledge is power (provided you act on it).

Respect, Tony"

Ja, vad tyckte ni själva om detta? Själv tycker jag att mycket beror på 1. sunt förnuft och 2. bra hundägarskap - man måste kunna tala om för dem man träffar att det inte är ok att dyka på hunden men sen finns det ju personer med ex.vis pittbulls m.fl. som fostrar hundarna till aggressivitet (med våld och underdånighet). En eloge till alla dem som vill sin hund det allra bästa och jobbar utifrån tesen att så ska livet bli med vår fyrfota vän, de andra kan vi nog inte göra så mycket åt (om de själva inte vill se de egna felen förstås).

Må så gott, så ses vi snart igen!

HugsiHugsiΦ

Fjäderholmarna igår

var helt fantastiskt bra, underbart gott julbord och med perfekta bitar av allt, dvs små, små bitar så man orkar gå fler gånger och inte blir proppmätt på första rundan, vackert upplagt, suverän personal som bytte ut, gav tips och råd om vad som var extra gott, glada och trevliga arbetskamrater - ja, helt enkelt en suveränt trevlig eftermiddag/kväll tillsammans!!

Jag smakade förresten på Fjäderholmarnas egna julsnaps, "Fjäderholmarnas tuting", och den var riktigt, riktigt god - mycket smak utan att vara för stark och gled ner hur lätt som helst med goda sillbitarna, mmmmm så bra allt var!

Sill i dill Mer fisk
Vackert upplagt Lite kallskuret

Så nu är man tillbaka i verkligheten igen och bokslutsarbete, webbinlägg och budgetarbetet inför 2009. Ses snart igen!

HugsiHugsiΦ

Ett litet julkort!

Hittade denna bild i mina gömmor och tycker fortfarande att han är det sötaste i pinnväg, vår lille Fred, så han får än en gång statuera julkort från oss!


God Jul & Gott Nytt År
önskar
Mia, Leslie och Fredthevov
HugsiHugsiΦ

Julbord med jobbet

blir det idag/i kväll, vi drar iväg redan kvart i 3, för vi ska passa en båt som avgår halv 4. Framme vid slutmålet, Fjäderholmarna, vilket vi når ca kl 4 och där hittar vi också årets julbord (med jobbet alltså, the real one är ju på julafton hemma hos mamsen).

Nu kommer det inte att se ut så här i kväll, men om man spar bilden på näthinnan så kan man kanske lyckas frammana den väl därute ...


Trevligt kommer vi säkerligen att ha i alla fall, tell you all about it tomorrow!

HugsiHugsiΦ

Spekulanters reaktioner!!

Ja, jag säger då det, hur tänker man egentligen när man till en mäklare säger "Nä, vi har avpolleterat det huset, trots att vi är jätte-intresserade, för det var så många på visningen!" Så då lägger man helt enkelt ner?!? Ja, tänker man så så blir det inte många tåg man kan hoppa på som tar en någonstans, snarare fastnar man på en bangård någonstans, på ett stillastående tåg, på väg mot ingenstans. Drömhuset eller drömmen om vad som helst går en bara förbi ....

Man upphör aldrig att förvånas över mänskligheten minsann!


HugsiHugsiΦ

Julklappstider!

Ja, nu är det många som känner stress för allt de inte har gjort, men inte vi, första julen det händer att vi inte hänger med i julhysterin och det känns alldeles underbart! Vi är i fas med våra liv, annat är viktigare än inköpen av en massa saker! Vad är sakerna värda om vi inte har varandra? Vad betyder en julklapp om vi inte är friska nog att ens hitta glädjen i innehållet? Vad är julen till för om vi bara blir stressade och mår dåligt av innehållet?

Nej, vi är lugna, harmoniska i våra beslut, besluten att inte köpa alla och envar en massa saker, saker som sedan slits ut eller blir omoderna (åtminstone i barnens och tonåringarnas värld) och behöver uppdateras till nästa jul igen (den ipoden är inte lika bra som den jag fick förra året, den MP3-spelaren har ju bara 2 Gigs minne osv). Dessutom har vi ju jul med barnen först till nyår, planen är då att ha en super-god middag tillsammans, ha vår egna julafton med få och genomtänkta gåvor (vi har ju planer inför sommaren som man kan göra till en suverän julklapp ex.vis), spela något spel kanske, gå ut och skåla till alla andras fyrverkerier vid tolvslaget och bara må gott tillsammans!

Själva julhelgen tillbringar vi på landet, vackra Värmdö får ha oss där i dagarna 3, ser verkligen fram emot de härliga strandpromenaderna med Fred och glöggen i båthuset med pepparkakor och grönmögelost, mmmm härliga jul! Sedan så har vi vuxna bestämt en summa oss emellan, 100 kr (max) att handla för och då blir det riktigt roligt att hitta det extra personliga till var och en, snacka om utmaning!! Har redan flera färdiga faktiskt, mäkta stolt över min uppfinningsrikedom är jag trallala!

{bildrubrik}

HugsiHugsiΦ

Julfika hos bonus-sonen

på hans boende var det igår kväll! Super-trevligt med gott fikabröd (färska saffransbullar med god smörig kräm innuti, mumselimums filibabba), mycket folk (förutom de boende tonårskillarna på 4 personer så var det mormödrar, farmödrar, mammor, pappor och bonus-modeller). Jonathan var i sitt esse och efter urdruckna julmustglas gick han sedan laget runt för att få kaffe, helt maniskt gick han från person till person i sin jakt på denna ädla dryck och nästan drog koppar ur händerna på helt okända t.o.m. Hade det varit en vanlig dag så hade han inte varit så på, men är det partaj så är det verkade han tycka!

Recept lussekatter 
Såna här "vanliga" lussebullar fanns också, men de andra är ju sååååå mycket smarrigare och dessutom utan russin men med gott pärlsocker på, mmmmmmm känner hur smaken av dem sitter kvar i munnen (och JA jag har borstat tänderna sen jag åt dem).

Åkte hem efter ca 1 timme med fika, prat och försök att hejda Jonathans framfart bland kaffekopparna, pappa hans behövde hem och kurera sig lite mera!

HugsiHugsiΦ

Sista träffen innan jul!

Vi som träffades i går, söndag, tyckte vi skulle försöka klämma in en träff till innan julhelgen och på inrådan av Lena så blir det sedan avslutning hemma hos oss, TheBakers och avsmakning av min hemlagade sill (så jag kan få ok på att ta med den till sill-experterna sen) med lite god potatis, skagen-ägg, lite lax och glögg för er som vill ha. Drycker i övrigt tar ni själva med, ev ordnar L lite julölsprovning om vi har tur (där han berättar om lagring, varifrån, färg och smak mm mm).

Vi tänkte lördag mid-day och att vi först ses i närheten av L&S och sen tar närhetsträff med hundarna och sedan denna efterföljande provning hos oss. Meddelat på fredthevov@hotmail.com hur många som vill hänga på och denna gång - något ni inte äter, berätta då det så kan vi ordna annat!

Sill-bild, dock ej min sill!


TräffMarodörernaKallar

Färgade linser - Gratis!

Något som ena bonusdottern säkerligen kommer att nappa på är just detta, hon har öga (hahahaha) för sådant här hon minsann!

Alltså, du som bloggar kan få färgade linser GRATIS på sajten Färjade linser, gå in och kolla du med hur man gör för att få ett alldeles eget par!

  WOW den färgen var cool verkligen ...

HugsiHugsiΦ

Mössa är viktigt!

En liten story som låg i min inkorg när jag kom till jobbet idag, måste bara dela med mig av den!!

GLÖM INTE MÖSSAN I VINTER

Har man ingen mössa blir man förkyld.
Är man förkyld blir man hes.
Är man hes så måste man viska.
Den som viskar den ljuger.
Ljuger man så åker man i fängelse.
Äker man i fängelse börjar man troligen knarka.
Knarkar man så dör man.
Så glöm för helvete inte mössan i vinter.


HugsiHugsiΦ

Oj, oj, vilken dag!

Vi har varit igång sedan i morse och helt ärligt, vi är helt slut och klockan är inte 5 än!!

Var ju på partaj igår, ja det blir alltid partaj även om det menas middag från början när man kommer till paret i Bromma, trevliga människor samt frågelek med priser, ja och så glöggprovning för de hågade också förstås! Turligt nog var det ett par som skulle vår väg redan vid 01-tiden, så vi sa ja till erbjudandet om att åka med dem och hoppa av på vägen (annars hade vi inte orkat upp idag, ibland behöver man ha bokat sådant som visningar för att komma hem från TheNymans, såå trevligt varje gång).

Uppe med tuppen, eller sådär vid 08.30 ungefär, fixa undan, städa lite, plocka bort och göra museet till sitt gamla jag igen och innan tolv var hela familjen ute ur huset. Tjejerna åkte på julklappsraid med efterföljande bowlingspel samt fika och vi drog iväg till DogIslands, allts Hundöarna. Promenerade ihop med början från Kina slott och sedan gick vi då ner för att släppa lös våra dogs, gissa om de redan visste vart vi var på väg!! Gny, gny och lite koppeldrag, yes nu blir det busa av tror vi de tänkte!

Ut på leråkern, där det redan var rätt mycket folk och vovs, rätt mycket stora hundar denna dag, våra små fick genast igång några lurviga fyrbentingar, det såg ut som om våra skrattade åt de stora när de inte hängde med!! De for som raketer runt, bytte riktning och lurade nästan ner 2 av de stora i vattnet, de hade ju inte riktigt samma koordination och snabbhet! Själva tog vi fram fikat - choklad, mackor, glögg, kaffe, alla hade vi något gott och vi delade broderligt på allt! Efter 712 varv runt, runt (ja inte för oss, vi gick inte så många varv) så bar det iväg för lite avstresspromenad mot bilarna. Några av oss åkte sedan till Råcksta och käkade ihop, sen lunch och pratade om allt möjligt - vovsen låg kvar i sina burar bak i bilarna och sussade sött! Fred fick vi nästan bära upp till huset när vi kom hem, så trött var han!! Väl inne gick han direkt till sin bädd och lade sig igen, snaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrk! Tack för en superhärlig dag, igen, trots det trista grå vädret så hade vi det jättebra, och om man ser än mer positivt på saken så - det regnade ju inte  ....

Väl hemma och träff med mäklaren, så fick vi beskedet att 35 PAR varit här under dagen, dvs mellan kl 12-16!!!! och att i stort sett alla sett positivt på huset och möjligheterna - SÅ HÅLL TUMMARNA NU ATT NÅGRA AV DEM ÄR SUPER-SUGNA och budar vilt i morgon eller i övermorgon!!!!

Nu är det fotboll på tv, så jag sätter mig nog i soffan och relaxar, trött efter dagens värv (antagligen för mycket frisk luft också, tål inte sånt riktigt *hehe*).

Hoppas ni haft en underbar helg och känner att dagen idag är ett perfekt avslut på denna helg och också en sagolikt bra start inför den nya veckan som följer!

HugsiHugsiΦ

Trevlig Lucia

hoppas vi att alla får idag, med mycket ljus i husen, brasor som tänds, trevlig samvaro med nära och kära!

Själva ska vi på glögg-kalas med efterföljande middag, men det blir senare i eftermiddag/kväll, först ska vi ut i naturen med Freddan. När skogen fått sitt av oss så ska vi iväg på inköpsrunda, hittat lite smått och gott till nya huset bland annat.

Innan vi drar iväg på eftermiddags-/kvällsaktiviteterna så ska vi iväg till Stinsen köpcentrum och kolla in lilla syskonbarnet Isabelle som ska uppträda där, ska bli så trevligt! Sen hinner vi nog hem till Isa med familj för en liten fika innan det bär av hemåt.Inte den Lucia man vanligen tänker oss denna dag, följ länken och läs mer om helgonet Sankta Lucia!

Ha nu en riktigt bra dag idag och avsluta med en fantastiskt trevlig kväll!!

HugsiHugsiΦ

Men liten då

ser lite rädd ut, stackars lille krake!

(klicka på lillen för större bild)
såååå söt liten korvis, men så rädd i blicken!

HugsiHugsiΦ

Julklappstips!

Gör som jag, gå in på nätinredningsbutiken CarlssonInterior och botanisera runt, det finns huuuuuuur mycket fint som helst att handla där (risk för tom-peng-pung om fingrarna slinter på köp-knappen, akta er!).

Här är några saker jag gillade mest idag, fråga mig nu inte i morgon för då har jag säkert nya favoriter *suck* (alla bilder är från CarlssonInterior.se):


denna härliga ljusring går även att forma såhär

eller varför inte så här

och sen så finns den även i svart och i ek

Ja, så hittade jag den här också, fint för FreddiLeddie (en julis till honom också måste det ju bli)


Sist, och minst, så blev jag jätteförtjust i denne lille herre


Egentligen gick jag in för att kolla in dessa, men eftersom jag inte gjorde det idag så får det bli i morgon (hihihi)


Mmmmm vill ha .... måste hej, hej, hejda mig för jag ser en tjusig grej (jag som inte är en shop'o'holic i vanliga fall, hjääääälp)!

HugsiHugsiΦ

Sååååå söööööööööööööt

Ett hjärta att föra vidare!

För denna vidare! Om du vill såklart! Hittade den på Minismurfans sida och knyckte den helt enkelt!


Ge detta hjärta vidare till dem du vill, du behöver inte ge det tillbaka, bara håll det hos dig själv en stund, ge vidare det eller håll kvar det hos dig själv - gör vad du vill, men stanna till en stund och känn efter hur det känns ... känns att finnas till, att bara vara du!

DET ÄR SÅ LÄTT
Ta aldrig någon för givet.
Ha alla dina vänner nära ditt hjärta,
för du kanske vaknar en dag och upptäcker
att du förlorat en diamant när du var för upptagen
att samla på stenar.
Det är bättre att få diamanter än många stenar.

Tyckte den var lite söt och skickar den alltså vidare till er, cyberrymdsvänner out there!!

HugsiHugsiΦ

Påhopp och elaka människor!

Varför ???? lägga ner sådan enorm energi på att hoppa på andra för saker de inte ens gjort?

Varför ???? vill man andra illa, men utan att ge substans till det man säger?

Varför ???? kan man inte bara låta andra ha sina liv i fred och leva sitt eget i stället för att orsaka ledsamheter för andra för att man inte har ett fullgott liv?

Ja, varför ger man inte mer kärlek till varandra, fastän man inte tycker samma sak, har olika sätt att tolka och se världen på? Tänk så mycket bättre det skulle kännas för fler människor om vi gav sjutton i att hitta fel hos andra och i stället började se till hur man själv är!! För vad gör jag för att få det bättre med och kring andra, för vad är det som säger att just mitt sätt är det bästa sättet att se och göra saker på!!! Ingenting - för var och en måste ju se till den egna världen, jobba för att den ska bli som man själv vill ha den, på alla sätt och vis, men samtidigt tillåta andra att ha sin värld, ha sina regler, sitt sätt att se saker och ting, ur eget perspektiv formar man ju sin värld!

Ge alla rätten till den egna personliga sfären, inkräkta inte, ge plats för andras åsikter, så som du vill bli betraktad av andra och så som du själv vill kunna ha och få ha dina egna åsikter!En kram till alla er som ger varandra tillit, förtroende, plats till den egna världen men också plats i er värld, där ni släpper in andras åsikter och tyckanden, kanske inte tycker detsamma, men inte ser det som ett problem, ej heller som ett fel hos motparten - för alla är vi olika, men alla får vi plats om vi bara ger utrymme åt varandra!

Tankar till er som tänkt "kasta den första stenen", till alla er som inte stannat till för att se "Vem är jag? Vem ger mig rätten att besluta åt andra? Vem ger mig rätt att ha åsikter om andras världar?"

HugsiHugsiΦ

Genombrott!

med Fred på jobbet, alltså där han är med husse varje dag!

Fred och husses chef har kommit "sådär" överens, mycket är det för att chefen utstrålar osäkerhet i och kring Fred, han är nämligen rädd för hundar, oavsett storlek alltså, vilket Fred självklart läser av och blir själv osäker på personen i fråga.

De andra ignorerar Fred helt när de kommer in i rummet där husse och Fred huserar, medan chefen liksom inte går in med samma säkerhet, resultatet är morr (mindre och mindre vartefter, men igår kom genombrottet).

I vanliga fall så är Fred i sin stora bur, med många gosiga plädar, trivs och myser. För att ha safety first så är burdörren stängd under de tider som Fred inte går med husse. I går så hade husse glömt att stänga burdörren efter lunchpromenaden och kring eftermiddagskaffet så sa chefen "Ja, undrar om Fred kommer och biter mig i baken snart hehe" och husse fattade ingenting, varpå det påtalades att buren ju inte var stängd!! Fred själv, ja han låg  i godan ro och sussade, med huvudet vänt från dörren in till husses kontor och med öronen lagda bakåt, inte hört eller sett nåt och inte intresserad heller - HALLELUJAH MOMENT GÅNGER 1 MILJON!

Detta betyder ju att Fred inte längre orkar bry sig om den däringa chefen och också att den däringa chefen kanske förstått att inte bry sig om Fred, allt för att skapa harmoni i gruppen!!

Me happy like a child, trallala tjipp tjillevipp!

HugsiHugsiΦ

Anna-dagen idag

har det varit hela dagen minsann, min namsdag är det också, Anna efter mormor, precis som kusinen i Alingsås - Grattis på namnsdagen till dig också och tack för att vi fick ett namn efter dig mormor/farmor Anna Ingeborg!

See you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Mycket nu - vojne, vojne

både på jobbet och hemma, allt ska visst ske nu i december månad och i slutet av månaden också, suck!

Hemma är det ju huset som är det primära, att hålla det i museiskick hela tiden, inte dra fram grejer överhuvudtaget, lättast hade ju varit att inte bo där, bara komma och iordningställa när det var dags för visning! Visst, man vänjer sig, men det ska bli så skönt när detta är över - håll tummarna för att det sker SNAAAAAAAAAAAAAAAAAAART!

Vi försöker ta dagen som den kommer, är ute med Fred på roligheter men också "vanligheter" - varje-dag-rutinerna som alla ju behöver, ta det lugnt tillsammans, äta gott och bara vara! Allt för att man inte ska stressa upp sig i onödan!

Julförberedelser har vi ju inte gjort några direkta, orkade faktiskt inte pynta upp huset som brukligt andra år, inget vi tycker är direkt jobbigt heller (tar fram peppisarna och glöggen samt tänder brasan, sen är julkänslan där som sagt). Däremot är det snart dags för sillinläggning, mitt jobb varje jul, oavsett var vi är så ska jag ha med mig en eller flera stora burkar - kul när det är uppskattat så det gör jag gärna!

På mitt jobb är det bokslutsarbete som gäller, avsluta ditten, påbörja datten, bokför den där och den andra där .... och när det väl är gjort, ja då ska budgeten göras för 2009 - suck och stön!

Ja, som ni ser, inte har jag tid att vara härinne inte, back to business!

Förresten, tack för alla snabba svar på mailen, ni är ju suveräna träffpolare, snabba ryck och klara besked ;-)

See you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Träffdax söndag 14 dec 2008

Nu är vi inne i ett bra stim här ;-) och lägger genast ut en ny dag för träff! Ni som var med vet vad vi pratade om för alternativ, men för er som inte kom så är det följande förslag:

- ängarna nästgårds (nära till massor av fika- och korvställen, mums)
- ängarna mot Sundby-hållet, där det brukar eldas på våren
- Gärdet, rätt ok eftersom det ju också finns fik

Tidsförslaget är någonstans mellan 12 och 16, ja vi har ju visning så vi är klart förvisade från huset.

Så rösta på det du tycker är kuligast eller kom med nya braiga förslag som vi sedan kan samsas om! Som vanligt är det adressen fredthevov@hotmail.com som gäller. Självklart kan ni sms:a eller ringa också, gör det i så fall till min mobil.

Ses snart guys and girls!

TräffsugnaGängetΨ

Helgen som varit

har gått i både vilans och aktiviteternas tecken, mycket mys inomhus med varma härliga brasor, många fikastunder samt också härliga promenader, såväl korta som långa. Lördagen var väldigt lugn, ja husse var ju på bus på fredagen och behövde vila upp sig lite - vi andra tog såklart hand om honom på allra bästa sätt!

Under söndagen hann vi med både att ta det lugnt på hemmaplan men också på att vara ute på vovträff, vi var inte så många denna gång, men det blev som vanligt jättetrevligt. Vi valde att hålla oss på ängarna i närheten där vi alla bor, vovsen känner sig ju också hemma där så det är ju bara positivt, lite inkallningsträningar där även Jonathan deltog som "träningsobjekt" - han med de stora yviga rörelserna som står bredvid oss vid en inkallning, vem fokuserar Fred på då tro, jo matte eller husse, Jonathan tycker han ju (numera) är rätt ok trots sitt viftande. När vi varit ute tills vi började känna oss lite frusna, ja vi rör oss ju inte på samma sätt som vovsen, de kunde nog ha fortsatt i timmar till, så drog vi hem till L&S för att fika, men i stället för fika fick vi grillad korv med bröd och alla tillbehör, glögg, andra valfria drycker - supernajz var det och alla njöt av fulla muggar (Jonathan trodde han hamnat i himlen, korv är ju hans absoluta favorit i livet). Vovsen fick gottgott från L's stora förråd av hemgjorda vov-gotta som hon gör i ugnen (måste också börja, Fred fick något saligt i blicken när han fick smaka detta underbara).

Lite biotittande, Mamma Mia med härliga igenkänningar av låtarna (vi har ju sett den på bio, men den är så härligt avkopplande att se, och höra för den delen). Jonathan njöt i fulla drag!

Avslutade kvällen med en underbar anrättning, kyckling i ugn med grönsaker och god thaisås samt råris och lite soya, mmmmm vilken avslutning på denna helg och också vecka med Jonathan.

All for now, see you soon!

HugsiHugsiΦ

Fredagskvällen med brudarna

dvs bonusdöttrarna Johanna och Sophia samt bonussonen Jonathan, sist och minst, the little vov Fred - vi hade en supertrevlig kväll tillsammans, pappa var ju ute på jobbvift, dvs julbord på Strand Hotel (flott värre typ). Först åt vi middag tillsammans och sen förberedde vi oss för kvällen, laddade upp med chips, ostbollar och läsk, drog ner bioduken, satte igång projektorn - dags för Idol.

Kollade på de tre kvarvarande och hade självklart massor av åsikter, mest om juryns uttalande (vi kände oss som värsta expertpanelen *ironi*). Rörande överens var vi om att Kevin är en lysande stjärna och väl värd att gå till final, inget bråk på hemmafronten alltså ;-)

Glada och nöjda med kvällen dråsade vi alla i säng, Jonathan först och sen droppade vi av en efter en, en härlig kväll var till ända!

Just det, det hanns med att prata med "vårt" Engelska par, Yvonne & Jim - jättetrevligt att talas vid, känns som om vi bor jättenära när man pratar i telefonen, synd att det inte är så! Vi kommer ju att ses igen, men avståndet gör ju att det tyvärr dröjer mellan gångerna!

For now....

HugsiHugsiΦ

Me lajk denna Blondin-historia

tror att ni också kommer att gilla den!!

"Ur en blondins dagbok - Lågenergifönster"

Kära dagbok, förra året bytte jag ut 
  alla mina fönster mot dyra 
  tre-glas-lågenergi-fönster. 
  
  Den här veckan ringde en man från 
  firman som installerat fönstren. 
  Han påpekade att dom gjort jobbet 
  för ett helt år sedan men ännu inte 
  fått  betalt. 
  
  Ok, bara för att jag är blondin så 
  betyder det inte att jag 
  automatiskt är dum. Så jag berättade 
  för karl'n vad hans snacksalige 
  försäljare sagt 
  för ett år sedan, nämligen att efter 
  ett år så har de här fönstren 
  betalat sig själva. 
  
  ...och hallå, det har gått ett år  nu! 
  
  Det blev tyst i andra änden av 
  tråden så jag lade på.


Han ringde  inte upp  igen.

Han kände väl sig dum! 

*wohahahahahahahahahaha* hur bra som helst ju! 

HugsiHugsiΦ 

Träffdax lördag eller söndag!

Så var det dags att ses igen, vädret bestämmer vad vi gör, men inget väder är ju egentligen dåligt väder eller hur ;-)

Så maila förslag på tid och också vart ni vill att vi går denna gång, som vanligt är adressen fredthevov@hotmail.com
Självklart kan ni sms:a eller ringa också, gör det i så fall till min mobil.

Ses snart guys and girls!

TräffsugnaGängetΨ

Dagen igår

gick i slappandets tecken, alla behöver nog ta igen sig efter veckorna då vi tok-fixade hemma, pust, blir trött bara jag tänker på det!

Satt i vår gungstol i köket och betraktade familjen, kollade in hur Fred numera rör sig naturligt i och kring alla ben och stora fossingar (tjejerna har också rejäla fotstorlekar och Jonis och pappa har ju storlek 45, bara jag som har små fossingar, ja nu är 38 helt plötsligt rätt litet). Alla får gå nära varandra, även där det är trångt vid diskbänk och kylen, Fred kollar läget sen går han till sin plats eller leker med sin boll (just nu enda favvogrejen, det är nog pipet han gillar eller så gillar han den för att vi blir galna på pipandet *fniss*), inget vaktande och överdrivet bevakande där längre - så skönt att se verkligen!

Ikväll ska vi ha mys, kolla Idol faktiskt, tjejerna ville se det på storbild och umgås när vi är hemma utan pappsen, ja han ska på julbord han minsann. Nåja, vi ska nog orka äta upp hans chips som hämnd (Freddan o Jonis är experter på chipsätning och fixar lätt den biffen). Egentligen hade jag velat se På spåret, men får vänta på reprisen i stället. Det är ju rätt så najz när en 17- respektive en 19-åring vill umgås med tantalonan en fredagkväll (bäst att passa på medan man har chansen då ju)!

Over and out for now, see you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Provningen igår

var super-trevlig verkligen, helt annorlunda än andra provningar och såååå intressant, han som höll i bjudningen var också oerhört lätt att lyssna på och hade stort engagemang, samt att det för en gångs skull var en som var lik oss själva, dvs en konsument och inte en producent eller inköpare typ, eller för den delen, expert!! Han var bara oerhört intresserad i ämnet och hade tagit reda på sååå mycket om distrikten oljorna kom ifrån, framställning mm mm.

Provningen gick till så att vi fick 5 stycken behållare (typ bakformar) med olja i, alla jungfruliga olivoljor från Italien och med olika mognadsprocess, smak och doft. Till detta hade vi ett fat med olika salladsblad (allt från ganska intetsägande smakmässigt till mer stingfyllda sorter), gula och röda coctailtomater i halvor samt sist men inte minst mjukt bröd (typ den Grekiska varianten ni vet). Brödet skulle vi vänta med och först börja smaka på ena salladsbiten, utan olja för att sedan se hur samma sallad fick smak tillsammans med vilken olja eller om den övertogs av vissa oljor och så fortsatte vi så genom tallriken för att avsluta med brödet!

Oerhört intressant smakupplevelse verkligen, hur olika en bit sallad/tomat/bröd kunde smaka i de olika oljorna, hur "doppet" liksom levde i samklang med vissa oljor för att antingen själva ta över eller bli övertagna - sensationellt läckert och så lärorikt sen när man tänker sig matlagningen, hur man tänker då med vilken olja man väljer!! Och som han sa, man ska inte använda olivoljan som stekolja, ta annan olja själv eller tillsammans med smör, stek färdigt ditt kött, din fisk eller kyckling, när köttet/fisken/kycklingen svalnat något, häll då över lämplig olivolja som avslutning!! Samma sak i grytor, häll ingen olivolja under tillagningen, när grytan är färdig, häll ett lager olja över anrättningen och ta slevar liksom genom oljan! Måste testas helt klart!!

En annan sak, oliverna i sig är inte nyttiga tydligen, det är i kärnan de nyttiga ämnena sitter - wow me had no idea!! men det betyder ju att oljan är nyttig eftersom oliverna mals till olja med kärna och allt, så ta en klunk olivolja vet jag!! Han gjorde det och njöt av det, vi var fler som testade och det var inte så dumt!! Dessutom berättade han om en vän som var läkare, som faktiskt förespråkade en klunk olivolja om dagen för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, jajamensan det är bara att börja klunka ;-)

Efter provningen fick vi lite annat till livs, så som snittar med skagenröra, en röra med renkött, gravad lax med citron, torkad parmaskinka, goda ostar och så lite vin (under provningen drack vi enbart vatten, allt för att verkligen känna skillnad i smakerna). Snack i kubik som vanligt med härliga kollegor/vänner, alltid för lite tid bara! Blev hämtad av hela familjen eftersom vi ju hade visning precis så fick alla hänga på för att hämta bonustanten som igen varit på vift ;-)

Hit till någon av dessa butiker ska jag bege mig och inhandla diverse olika sorters olivolja (och när man kanske kan lite mer så kan man ju beställa direkt på websidan också), no more Zeta's in our home, utan ska göra som vår hjälp från igår, ha 5 olika modeller hemma, passande till olika sorters mat, som rött vin som har olika fyllighet som passar till olika sorters mat, likadant är det med oljorna - nu ska här testas och botaniseras minsann!

HugsiHugsiΦ

Olivoljeprovning på Fakultetsklubben

ikväll med början kl 17.00, ska bli jättetrevligt tycker jag, aldrig varit på en sådan provning så det blir intressant! Efteråt bjuds det på lite tilltugg och såklart väljer man själv innehållet i sina glas, det finns allt från Loka till Loka citron, nä skoja bara, det finns vin (rött såväl som vitt och även olika sorters), öl (mellan, stark och lätt), vanligt vatten, läsk - alla blir nöjda helt klart.

bild utskicket
Så här kan det se ut vid en sådan provning tydligen! Återkommer om hur det var, kanske redan i morgon!

I kväll har vi också en privat visning av huset, ett par ringde igår eftmiddag/tidig kväll och undrade om de kunde komma och se huset inifrån på riktigt liksom (inte hunnit komma på visningarna tydligen), så medan jag är på provning fixar resten av familjen så det ser bra ut hemma - men eftersom vi bor i ett museum och inte har något framme så ska det ju gå fort ;-)

Back in a while, be sure of that ;-)

HugsiHugsiΦ

Jihaaaaaaaaaaaaa!!!!

nu funkar det med ankomsten av resten av flocken, dvs yvige Jonathan, tidigare super-polaren Johanna och tystlåtna (men bestämda) lill-matte Sophia - så fort Freddan bara tänker tidigare tankar så är vi där, vi läser honom mycket bättre nu och hjälper honom också så mycket bättre att hantera denna märkliga familjesituation, alla bara kommer och går, men stannar inte hela tiden, hallååå hur ska man vara egentligen som liten vov - nu börjar det sitta som en smäck alltsammans, härligt att se!! Hurra för vår vov som lärt sig så mycket och är så duktig och Hurra för oss som vill och kan hjälpa honom på vägen med vår något lite märkliga familjesituation!!

Plenty of hugs till Lilleman och såklart till resten av familjen som jobbat på så bra tillsammans som en enhet!! :-D

TotallySuperHugsiHugsiΦ

Julkänslan

har inte infunnit sig i vårt hem, det är alldeles för sterilt och museum-aktigt hemma! Sen känns det sådär att börja plocka fram julen när vi liksom inte kan göra jul på riktigt! Nåja, vi är i alla fall glada att vi har tak över huvudet och att vi faktiskt har ett hem ens, inte alla som har det ju - sänder en tanke till er och hoppas ni får lite julkänsla av bilderna som kommer här nedan!

Som vanligt är de klickbara för större alternativ
dec 08 Ljusstaken dec 08 Små julsötisar dec 08 Julängeln

och så en liten bild på ett av favoritobjekten i vår familj, snyggingen FreddieLeddie (som jag försöker få stå fint längre bort, men som envisas med att komma närmre och vilja gosa, suck).
dec 08

Over and out for now, see you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

From a friend

kom denna härliga hälsning, ett foto taget och som titeln till bilden heter "One in a million shot .... A smile from heaven"

Från Grodan

Najz tyckte jag trallala! Tack för den, lovar ska skicka vidare till fler vänner! :-D

Over and out for now!

HugsiHugsiΦ

Mer bilder

men med Fred som fokus, första gången vi fick på täcket för året (vi skulle ut i djupsnön som var häromveckan), arbetet med att sätta på kläderna framgår inte på bilderna, men om ni tittar ordentligt så ser ni svettpärlor som glimmar på kameran ;-) från matte som kämpat hårt en stund!!

Klicka för större bildalternativ
  

Again, all for now, see you soon!

HugsiHugsiΦ

Bilder från gårdagen

på Gärdet och självklart så funkade inte kameran hela vägen, suck! Fast den här gången var det nog vårt fel, batteriladdningen var inte gjord ordentligt, suckar igen!!

Som vanligt är bilderna klickbara för större alternativ
  
   


All for this inlägg, see ya'!

HugsiHugsiΦ