Himmelska hundar

och Gärdet en grådaskig dag som idag, men så himla mysigt! Först drog vi en sväng hemmavid, med promenad och spring och sen så HH med fika, vi var nog först - en Fred och en PutteKock med leverpastejfokus (bådas favoriter), mums mums slafs slafs! Sen drog vi iväg ut på Gärdet i geggan, hittade dock en väg som inte var fullt så sunkig, släppte grabbarna (de fyrbenta alltså) lösa, varpå båda drog iväg för att fånga en skata!! Det såg sjukt roligt ut, skatan liksom retades med dem, men de bara sprang och sprang, vände och bytte riktning efter fågeln, tog från varsitt håll, men såklart hade de ingen chans och gav upp till slut! Sen att de har taskigt minne och provar en stund senare igen, med samma skata, ja ja!! ;-)

Sen kom en liten kille till, han lyssnade inte på matte utan drog till TheBoyz och så lektes det och sprangs det en stund till. Till slut fick vi börja gå med hundarna mot matte, hennes lyssnade liksom inte på "hit" ropen, det var ju störtkul att leka ju! Det lustiga var att leken var nästan helt ljudlös, inga skall, inget gurgel och absolut inget morr dem emellan, härligt när det funkar så bra! Bilder från dagen kan komma, men med den kameran i åtanke så ska vi inte slå vad om det!

Hur som helst, en härlig dag trots det trista och gråa vädret, allt kompenseras av hundarnas glädje och suveränt trevligt sällskap, tack för idag gänget!

All for now, see you soon!

HugsiHugsiΦ

Underbara Värmdö

och dess underbara innevånare har vi träffat idag!! Vi var och fixade bilen, utvändigt såväl som invändigt och så kom vi på idén, vi åker ut till mor/svärmor och far/svärfar på Värmdö, fixar fika på vägen (de har ett alldeles sagolikt ställe vid Grisslinge med underbart fikabröd och bröd överhuvudtaget) och så överraskar vi.

Sagt och gjort, drog iväg med Freddisen (som för övrigt älskar att åka bil, han låg i sin kokong av plädar då vi kom fram och skulle släppa ut honom), ringde på dörren och dörren öppnades av THE BIG QUESTIONMARK mor/svärmor som stod i färd med lite matlagning inför julen (denna dag revbensspjäll, mmmmm underbart) samt förberedande av middag för två med utsikter för matlåda till imorgon, men icke, vi bjöds in att dela denna underbara måltid (fiskfileér med hemgjord potatismos, hårt bröd, underbar sås till) tillsammans med dessa två av våra närmaste och "bästaste" vänner!!

Freddan promenerades på van mark, ville sedan in i lillstugan, inte stortugan, för där bor ju vi när vi stannar över, så kul att se hur han drar direkt till lilla verandan och nosar i dörrspringan, vi ska in här typ ....

En liten "snabbis" blev något längre och sådär cirkus 20.30 var vi hemma igen efter en lång och härlig eftermiddag/kväll på Värmdö - tixitaxi för idag!!

Sen, när vi väl kom hem, ja då fick vi en superhärlig present från andra mamsen/svärmodern (denna gång L's), mor och sambo hade varit och lämnat över den obligatoriska julkransen, hängt upp den på vår farstudörr (ja, där spiken väntar sedan förra året), med vackert rött sidenband runt det härliga bundna granriset och lite bonus fanns där med i form av en liten bullpåse istucken i mitten av ringen, gulligt och vilken härlig avslutning på denna dag!

Vi säger godnatt till alla och önskar härmed en fantastiskt härlig första advent till er alla - ta hand om er, vårda er och era nära och kära, håll era vänner nära och håll era ovänner ännu närmre (hehehehe you know what they say ... ) ... Skämt åsido - take care you all, any time, any day .... :-D

For now, take care and see you soon!!

HugsiHugsiΦ

Agility-inspiration

och tankar kring just agility (start, när, var, hur osv) fick vi igår när vi pratade om hur Freddan fått träna lite sånt med superbonusmatte Tessan i somras - började genast fundera ut en bana på nya tomten och så får vi ta fram ritningen till vippbrädebygget!! Sen får vi läsa in oss på det som går att läsas in på, höra med experterna runtikring och så kör vi så det ryker! Först hade vi tänkt dra iväg och träna på klubbens bana, känns ju lite onödigt att köpa/bygga allt om det sedan kanske inte uppskattas till fullo! Nu tror vi ju inte att han ändrat sig sen i somras, då uppskattades detta otroligt mycket enligt Tessan, men man kan aldrig vara helt säker!

Annars är det mycket inomhusträning just nu, men visst blir det även utomhus emellanåt, där tränar vi främst på sånt som inkallning och att han vänjer sig vid att komma till oss om han är ute på springturer när det kommer folk på gångvägen - och det är han helt suverän på! Häromdagen fick han t.o.m. med sig en annans hund tillbaka till husse och mattarna (jag och den hundens matte alltså)! Det kom en cyklist och Fred drog då genast tillbaka till oss som stod lite bredvid gång/cykelvägen, den andra hunden följde med av bara farten och chockade sin matte svårt - han brukar i vanliga fall skälla som en tok och jaga cyklisten tills han inte orkar springa och skälla mer (typ rätt så länge alltså)!!Jättekul att Fred har så bra inflytande på sina vovkompisar :-D tycker ju vi såklart!

Over and out, work to do!

HugsiHugsiΦ

Lite träning med Fred

och vad passar bättre än köttbullar som träningshjälp ... vi har nämligen försökt utöka detta med sitt/ligg och varsågod till godsaker lite, ökat avståndet för att se om han ligger som en sfinx (gillar hans uppsyn och otroliga fokus, får lägga in en gammal bild som exempel strax) och utan att fokusera mer på gottat än på husse/matte.

Igår kväll vankades spagetti och köttbullar för oss tvåbenta och så sparade vi några goa bullar till Freddisen och träningen, förena nytta med nöje alltså, skar upp bullarna i halvor för att kunna "träna" lite mer (om det gick åt fanders nån av gångerna eller så tänkte vi).

Fred fick sitt kommando sitt med efterföljande ligg på mattan, men där äter vi ju ingen mat, så köttbullsbit nr 1 lades på golvet ungefär 2 decimeter till vänster om Fred. Fred tittar snabbt på biten bulle, som för att memorera var den är (han ser ut sån nämligen) och sen är det 100 % fokus på matte, han tittar inte på något annat och när han får sitt "varsågod" så reser han sig och tar steget som behövs för att nå bullen.

Nästa detalj blir då att få honom att gå fot, med en köttbullebit som sporre, sätta sig direkt efter rörelsens slut - det gick bra med fullt fokus och inga hopp för att nå bullebit. Så när vi var på plus fortsatte vi med de två sista bullebitarna, nu med gå fot, sitt och sen direkt ligg, samt att han sedan fick ligga kvar, matte gick ett steg fram, lade ner bullebit nr 1 och sade vänta, ett kliv till, bullebit 2 och vänta. Gick sedan tillbaka till bullebit 1, Fred låg kvar och tittade på matte hela tiden, och så ställde sig matte mellan bullebit 1 och 2 och sade varsågod. Fred trippade fram till bullebit 1, mumsade glatt men gick inte vidare självmant till bullebit 2  (hurrrraaaaa). Matte sade sitt, Fred sätter sig ner, matte vänder ryggen till och går till bullebit 2, står bakom och tittar på totalfokuserade Fred och så sista varsågod med efterföljande smask!

Känns jättekul när han är så intresserad och lyhörd, men vad gör man inte för en bit gotta som pinne ;-)

Här kommer bilden med fokusFred (och som vanligt klickbar för större variant)
Jag kan ligga läääänge och vänta på varsågod

All for now, see you soon!

HugsiHugsiΦ

Freds hemsida

fick eget domännamn igår, nu heter den www.fredthevov.se i stället för som tidigare www.123minsida.se!  Roligt, roligt men nu gäller det också att uveckla sidan lite, gärna uppdatera lite oftare också kanske, varit ruggigt dålig på det sista tiden, bara varit här i bloggen och grejat!

Allt för nu!

HugsiHugsiΦ

Hemresan och hemkomsten

från Alingsås gick också bra, rast- och fikastopp även denna resa såklart, man måste sträcka på sig och vad är bättre än en hundkompis som behöver promenixas då och då!

Vi hade tänkt köra "förbi" (as if in förbifarten hahaha) Mölndal och hälsa på kompisarna Chris & Ingela, men när ingen svarade på telefonerna så vågade vi inte chansa, det är ju lite av en omväg! Synd, för det hade varit skoj att ses, är ju ett tag sedan nu (typ i våras tror jag det var då de var i Stockholm på besök)! Nåja, vi får boka in oss framöver i stället!!

Trots att vi tog det lugnt (tyckte vi i alla fall) så var vi i Stockholm efter 4 timmar, ja inte direkt vid dörren men innanför gränsen (hihi), men brorsan var värre, han öste förbi oss i Örebro och sen såg vi inte honom mer (han åkte dessutom senare än vi från Alingsås, hmmmmm). Bra väglag och inte alltför många (!!!!) bad drivers ute gjorde resan riktigt gemytlig!!

Väl hemma drog vi till Vällingby centrum och spanade lite affärer, jag handlade en ny plånbok (den gamla har jag haft i typ 15 år och den har nu gått sönder, bra där materialmässigt ändå när den höll så länge). Sen hem för mys med Fred i parti och minut och bara koppla av! Trötta som bara den av psykisk och fysisk ansträngning somnade vi redan vid 21-tiden, och ingen av oss brydde sig nämnvärt om några tv-program eller så .... vi slocknade innan huvudena landade på kuddarna, pust va skönt!

Söndagen gick i visningarnas tecken, 4 timmar var det visning och det var ett flertal som kom och som ska ringas upp för att "höras" om intresse mm (håll tummarna för att det finns några intressenter där, buda please!!)

Tog några kvällsbilder på huset, och igen får jag ursäkta kvaliteten på bilderna, urusel kamera verkligen! Missade med ena bilden så det blidde bara snöflingor, men den blev rätt cool så jag tar med den ändå!

Igen, bilderna är klickbara för större alternativ.
Snöflingor Huset i snön Marschaller Marschaller igen 

Ja, så var den helgen redovisad! Pust, nu ska jag vila mig lite ;-) men var så säker, I'll be back!!

HugsiHugsiΦ

Vårt boende i Alingsås

var i ett bostadshus (villa) som gjorts om till lägenheter, jättetrevligt än en gång att bo i Anders trevliga och fräscha lägenheter. När vi var på morfars begravning i februari i år så bodde vi i en liten källarlya bara tvärsöver vägen. Bra pris är det också, så vi kan absolut tänka oss att bo hos honom igen! (förhoppningsvis under gladare former då).

Fred klarar av detta med nya boställen mycket bra, kanske för att vi släpat honom hit och dit från det han var liten skruttis, han springer inte runt och kollar mer än nödvändigt, ett varv räcker och eftersom vi är där så är det lugnt tydligen, skönt för oss också såklart! Han är en sån duktig liten kille, vår FreddieLeddie!

Lite bilder på vår lägenhet denna gång kommer här (och som vanligt är bilderna klickbara för större alternativ).

Lägenheten vi hyrde mer lägenhetsbilder 
Vårt sovrum Badrummet

Aschtung bitte .... vi ses i nästa inlägg!

HugsiHugsiΦ

Nerresan till Alingsås

och bilder på Freddan då vi stannade till och rastade, fikade och han sprang av sig lite överskottsenergi. Det häftiga är att vi nu kan släppa honom lös och han kommer som ett skott när man ropar, trots att han hittat härligt spår att sniffa runt efter samt att det händer saker runtikring ... känns suveränt! Här är vi i alla fall i närheten av Mariestad, bakom en Statoilmack med stor öppen yta och mycket att kolla in för Freddisen!

Bilderna är såklart klickbara för större alternativ!
Mat- och springdax i Mariestad ditvägen Mat- och springdax i Mariestad ditvägen Mat- och springdax i Mariestad ditvägen
Mat- och springdax i Mariestad ditvägen  Mat- och springdax i Mariestad ditvägen
Mat- och springdax i Mariestad ditvägen Mat- och springdax i Mariestad ditvägen Mat- och springdax i Mariestad ditvägen

And again - see you in nästa inlägg!

HugsiHugsiΦ

Alingsås 21-22 nov08

vi kom, vi såg .... ja, vi åkte ju i fredags morse kring 05.30, framme 4,5 timmar senare, in på vårt boende (lägenhetshotell centralt i Asås), rasta hunden och så fick han kolla in nya stället vi skulle bo på!

Gjorde oss i ordning för att åka till kapellet och begravningsakt med efterföljande jordfästning för lilla mormor, Fred ville inte gå in i buren utan lade sig under sängen, förstod honom faktiskt ... till slut in och kurade in sig i sina plädar.

Ett fantastiskt fint avsked blev det, många tårar fälldes och många tankar gick igenom våra huvuden denna timme. Sedan följde vi kistbärarna till graven där vi sedan tog avsked, en efter en. Mitt avsked blev ett inplastat hjärta med dikten jag hittade (skrivit i annat inlägg tidigare) och tillsammans med 3 stycken små kallor (min brudbukett var 3 stora kallor, därav blomvalet, alltså en kärleksbukett från mig till min kära mormor).

Efter alla avsked drog så hela följet till en italiensk restaurang där underbar mat och dryck blandades med många minnesbilder från allas vår tid med mamma/mormor/farmor - min ena morbror delade med sig av minnen från deras barndom med mormor och morfar och fick med sig sina syskon på minnenas resa, helt underbart för alla och vi kunde skratta och le för att vi ju fått ha alla dessa minnen tillsammans, alla på olika sätt men med samma människor.

Alla kramade om varandra och tackade för dagen vi kunnat ge mormor, likväl som morfar samt varandra - vi är ju delar av varandra på sätt och vis och nu är det bara vi kvar, en epok och samlingspunkt har gått i graven, det åligger oss att se till att vi nu träffas och hittar nya samlingspunkter hos varandra!

Jag och Leslie åkte hem till vår lille Fred och umgicks ett tag, gick en promenad i snön (som han älskar och som kom när vi satt på restaurangen, stora härliga flingor), bytte om och drog sedan till mormors och morfars lägenhet där några samlades under kvällen och där vi också gick igenom sådant som skulle packas till alla och envar. Fick flera härliga minnessaker med mig hem, bland annat en liten byrå med tillhörande spegel, den som de alltid haft och som får en central placering i vårt nya hem (tack Leslie för att du förstår!)!

Några bilder från graven dagen efter begravningen tog jag, fler har jag på G ... tyvärr super-dålig kamera denna den gamla (och den nya är fortfarande inte inlämnad för lagning, suck)
Graven 22 nov Graven 22 nov

See you in nästa inlägg ;-)

HugsiHugsiΦ

Lite bilder på Freddan

mitt i flytt/packbestyren november 2008.

Alla bilder är klickbara för större alternativ!
  tuggar lite gottigt ben
mer tuggben åt fotfolket mysfaktor 100 

Freddan lyckades få tag på denna mattbit (som stod prydligt som rulle innan den drogs ur förrådet och ut på golvet) och hade tok-kul hur länge som helst, tänk vad lite kan roa en pinne :-D
rolig matta till mig rolig matta till mig rolig matta till mig
rolig matta till mig rolig matta till mig

Mysbilder på mina guldklimpar - kärlek!
Min myshusse Vi grabbar!

Freddans nya bilbur (som han för övrigt trivs ypperligt i verkar det som, han hoppar gladeligen in själv därbak och pysslar sin pläd rätt, dvs lägger sig under den översta pläden och bäddar fint).
   


Avslutningsvis två bilder på hur fokuserad Fred är när vi tränar sitt-ligg och lägger gott framför, hur han väntar på "varsågod" utan att ens titta på godsaken mellan sina framtassar (duuuuuuuuktig)!
Jag kan ligga läääänge och vänta på varsågod Jag kan ligga läääänge och vänta på varsågod

All for now, see you in a minute!

HugsiHugsiΦ

En rolig kommentar

från min käre make, efter en dialog vi haft om en viss grej så avslutar han med ....

"We wish you a long and miserable life!"

Jag har inte frågat om han skrev fel än, tänkte se om han ser det själv, eller så var det kanske precis så han menade *ooops* *fniss* han är rolig han, husbandet!

HugsiHugsiΦ

Tack för att du finns

min käre make, min underbart fantastiske man, min bäste vän, mitt stöd i livets svåra stunder, min trygga, fasta punkt i en ibland svår tillvaro - älskar dig för att du är du, det bästa för mig, älskar dig för att du orkar, att du står där på fast mark, trygg och säker - älskar dig för att du är du .... LÖV!

Stjärnenatten

Onödigt lidande,
onödig väntan,
världen är tom som ditt skratt.
Stjärnorna falla -
kalla och härliga natt.
Kärleken ler under sömnen,
kärleken drömmer om evighet...
Onödig fruktan, onödig smärta,
världen är mindre än ingenting,
ned i djupet glider från kärlekens hand
evighetens ring.
Edith Irene Södergran

HugsiHugsiBabyFas♥

Freddans vardag

med flyttkartonger (inte längre men har ju varit en del ett tag), mycket spring hit och dit, husse och matte som är stressade och helt utpumpade om vartannat - inte lätt för en liten kille som tidigare haft sådant behov av att omhänderta sin familj, men gissa om han klarat det bra!!!

Kanske för att vi är likadana ändå, trots stressen och inte ger honom mer att göra än att bara må bra - alla rutiner är som vanligt, maten kommer som den ska, vi leker, tränar, promenerar, träffar vovkompisar, vi får besök mm mm, ja livet är som vanligt och han är hur lugn som helst!

Ser fram emot när vi börjar kunna slappna av helt i det gamla och sedan fokusera på och i det nya, tillsammans och skapa rutiner där ihop. Visst, det blir säkert en period då han undrar över det nya huset (inte omgivningarna för dem känner han väl), men vi ska fortsätta med lugnet och rutinerna så ska det nog gå vägen! Sedan kan vi börja med allt det andra vi tänkt prova på tillsammans med Fred - mer lydnad (ja än kursen och det hemma), lite agility (bra trädgård även där, upp med hindren och ta dit agilitycoachen Tessan) och kanske annat smått och gott för oss att syssla med ihop! Ser verkligen fram emot det nu!!

OK såhär eller?
Klicka för större bild

HugsiHugsiΦ

Huset - jämförelse

med hur det såg ut för inte alltför länge sedan, då innan vi fixade till det som vi ville ha det!! Jämför och förhoppningsvis njut av det nya (och åt hur vi slitit *hehehehe*)

Alla bilderna är klickbara för större storlek!
nada gjort nytt altantak gatan 2006 
   
 del 1 del 2
 med insynsskydd

Ja, lite har vi gjort i alla fall !!!! och förresten, tack alla ni som varit inne och tittat på nya huset! eller är det du Lena som varit inne 2176 gånger?!? ;-)

HugsiHugsiΦ

En underbar historia!

Nyttan med Kon

          

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv. 
        

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

          

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall hanågot att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

          

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

          
På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

          

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

          

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

          

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

           
Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Ja, vad säger man - härliga de är barna :-D

HugsiHugsiΦ

Tack alla

som håller tummar för mig med mitt och för oss med vårt, akta så ni inte fastnar i tangentbordet och stukar fingrarna, inte kul med pekfingervalsen enbart (minst två fingrar behövs, då går det undan!!).

Känns så skönt att veta att ni finns där ute, på olika sätt men med samma inställning och empatiska förmåga, härligt med människor som ni som bryr er så om andra och delar med er av er positiva kraft och energi!! En Lotta och en Lena har varit särskilt tongivande härvidlag, EXTRAKRAM till er!! :-D

I'll be back .... (och ska ju självklart sägas med Arnold's berömda brytning ajl bii bakk)

HugsiHugsiΦ

Hospitalet igen

tröttsamt men nödvändigt I suppose! Nu är provtagningarna förhoppningsvis över och det kanske kan bli något gjort nu ... keep your fingers crossed will ya'!

For now ....

HugsiHugsiΦ

Lite mer bilder på Hemnet

har vår mäklare lagt in, lite egna sommarbilder, dock utan oss eller våra vänner på bild, våra skuggor vid poolen fick vi med i alla fall *tihi*

Rätt lugn kväll i går kväll, vi har ju gjort de stora sakerna så nu är det lite småfix bara samt att man ibland måste ta det lugnare för att orka. Det var t.o.m. så att Leslie haft yrsel nu de senaste dagarna, så även igår och fick ta det lugnt! Tror att vi båda har lite överansträngnings/stress-känningar just nu, så det ska bli skönt när vi kommit förbi det här momentet!

Ikväll ska vi iväg till sopstationen och lämpa av lite grejer, till förrådet med extrastolar och så Plantagen (igen) för några fler krukväxter samt krukor - sånt som vi sedan kan ha på nya stället såklart!

I morgon blir det slut-fix på kvällen för sedan är det ju visning på torsdag kväll, oj va pirrigt det känns nu, håll tummarna nu att det går vägen alltsammans!

For now ....

HugsiHugsiΦ

Helgen som gått

förutom att vårt hus kom ut på Hemnet i fredags kväll (vilket behövde firas med en icke-göra-något-kväll efter alla kvällar med att-göra som förtecken) så blev vi också bjudna på lördagsmiddag hos svärmor, dvs Leslies mor, och hennes sambo. Tjejerna och vi drog dit vid 18-tiden och bjöds på underbar förrätt, pumpasoppa (hemlagad med även egna pumpor) med räkor, mmmm sagolik, älgskavsgryta med hemgjord potatismos och sallad, suveränt gott, vi rensade alla fat och intet lämnades till några matlådor, till sist blev det underbar äppelkaka med vaniljvisp. Gissa om vi var mätta och belåtna när det var dags för snack i soffan sen!!

Ena dottern somnade i sin fåtölj och den andra ville nog lägga sig ner i sin soffhörna, men lyckades hålla sig vaken trots allt! Diskuterade allt utom göromålen hemma och förestående flytt, behövde lite annat trevligt att prata om också! Sent omsider kom vi så hem, gick ett varv extra med vov och sedan dråsade vi i säng! De gångna veckorna tar ut sin rätt nu, vi är både fysiskt och psykiskt slut och känner också av det!

Söndagen så, ja nu fick det vara slut med sötebrödsdagarna *hehehe* så vi laddade om och gjorde några av de saker vi behöver inför visningen.

- golvlister sattes upp i Jonis rum, även täcklister för kablar mm
- ytterdörren lackmålades, såväl in- som utsida samt dörrfoder (där blev det målning nr 2 för att täcka tidigare målat)
- undersida halltrappsräcket lackmålades (nu ser man ju tydligt de saker man missat, allt är ju så viiiiiiiitttt i övrigt)
- bilen fick på sig vinterdäcken äntligen, tur det för i morse var det halt som bara den!
- poolen vintersäkrades - ut med vatten till rätt nivå, pumpen monterades loss och sattes in källaren i värmen, rör tömdes på vatten för att inte frysa sönder, täcke på och sen var säsongen över (ja om man inte vill vinterbada förstås, burr)
- fönsterbräda upp i köket (äntligen, tänk vad man väntar med att göra de små sakerna, sjukt egentligen att det ska bli klart då man ska flytta!!!!)
Lite annat smått och gått hanns också med, men i stora drag var det ovan som gjordes igår!!

All for now .... see you soon guys and dolls!

HugsiHugsiΦ

Vårt hus på Hemnet

redan, några justeringar i texten och sen ska allt stämma!! Check it out ....

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/323470

Har nu varit i väg och kollat samt inhandlat hundbur till Fred, krocktestad och godkänd såklart! Suveränt bra pris (ligger också lite off sådär) och underbart trevlig personal, så vi handlade lite annat smått och gott också - nytt koppel för mörka kvällar, tandborste samt lite annat till tänderna (en liten fingertuta man använder för att ta bort beläggning med, får se hur det går, kanske Leslies jobb, han har ju så långa fingrar att det kanske inte gör något om de blir lite kortare *hihi*), super- mysig bädd, klämtjofräsgrej till foderpåse, fluffpläd till burens botten mm.

Sen drog vi i väg och inhandlade lite golvlister, dörrlister, gummiklubba (till att sätta ihop buren, någon hade kommit tillbaka med en bur då de förstört den genom att montera med hammare, fast det stod gummiklubba, hmmm), listspik.

Vidare till Plantagen där vi inhandlade lite blommor, krukor, jord, värmeljus med doft av kanel och en annan sort med hallondoft, mmmmm.

HugsiHugsiΦ

Tankar som kommit upp

i samband med min mormors bortgång, men också av det jag gjort idag, dvs jag har varit på en begravning, åkte 09.22 i morse och kom hem för ca 10 minuter sen, alltså 15.17. En dag med blandade känslor såklart, sorg för att personen inte finns ibland oss längre, sorg för att det var nästan precis ett år sedan nästan samma personer sågs, då för att begrava modern till T som begravdes idag. En gammal och en ung, så märkligt är livet och döden!

Tankar kommer oundvikligen upp, hur lever jag mitt liv? vem är jag i nödens stund? När H, en vän sedan 12-årsåldern, frågade om jag ville närvara vid hennes lillasysters begravning, så sade jag självklart ja, inte bara för att jag ju också genom åren blivit vän även med lillasystern, men framför allt för min vän i vått och torrt H - hon som numera bor i Skåne, men som närsomhelst skulle göra samma för mig, även om avstånden gjort att vi inte ses lika ofta som förr!

Flera av de gamla väninnorna, ja dem man ju fått via H, var där och vi led allesammans av att vi än en gång skulle ses såhär, igen i nödens tecken. Vi måste ändra på det sa vi och det ska vi, var så säkra på det! Vi inser ju alla hur skört livets tråd är, hur kort tid vi faktiskt kan finnas på denna jord, som T, bara 40,5 år när hon slutade detta jordeliv!

Själv har jag både nu och innan (särskilt sedan beskedet om T's bortgång men också nu när min älskade mormor gått bort) tänkt på detta med vänner och hur skör en vänskap kan vara, hur lätt den kan gå i kras, för ett ord som tas på fel sätt ... så här har jag funderat (i det korta, ni orkar inte med hela tankegången *ler*).

I mitt liv finns och har funnits:
* gamla trogna vänner, de som vet allt om en och ändå gillar en skarpt, de dömer inte och de finns där i vått och torrt
* nya fantastiska vänner, där man gläds åt att man kan "få" nya vänner senare i livet
* vänner som inte vet allt om en, men accepterar och tycker om en för den man är
* vänner man glidit ifrån, de som finns kvar och är mer bekanta
* vänner som inte längre är ens vänner, av olika skäl blev det något på vägen som avslutade vänskapen och ibland får man acceptera och gå vidare bara. Kanske förstår man inte varför och får inga svar men sånt är ju livet
* vänner man delat sorg och glädje med, anförtrott sig åt som plötsligt inte vill en väl längre, som sårar en kanske inte bara omedvetet utan medvetet.

*Man kan ångra att man saknat vissa vänner, eller så glädjer man sig åt det man haft en gång
*Man kan ångra att man inte hör av sig lika ofta till sina vänner, eller så kan man lyfta luren och ringa någon av dem
*Man kan ångra allt resten av sitt liv, eller så går man vidare och lever sitt liv till fullo utan restriktioner, utan förbehåll och utan ånger

Avslutar med ett TACK till alla er vänner, gamla, nya, inte-längre osv, TACK för alla härliga minnen jag bär med mig från var och en av er, de är ju en stor del av mig och gör mig till den jag är, för delar av er finns ju hos mig, i mitt inre, i mitt hjärta!

HugsiHugsi♥

Världens bästaste mormor!!!!

finns inte mer, hon somnade i morse och själen vandrade vidare till grönare ängar och med spring i mormors ben igen, solen skiner på henne och allt är underbart, hon har inte ont längre och så är hon hos sin älskade man, och min bästaste morfar!! Tror att hon längtade efter honom, mannen hon lovade evig kärlek vid en kolmila i Norrland då för så många år sedan och som hon har delat sorg och glädje med ända tills han gick bort på Alla hjärtans dag i år!!

Jag ska vårda ert minne med alla mina varmaste och kärleksfullaste tankar, men just nu vet jag inte när bara ... tårarna rinner och det gör ont i hjärtat, ni fattas mig, mina älskade morföräldrar, Ingeborg och Herbert, de bästaste av bästa!!

Tack för alla minnen jag har, av allt vi delat även då vi inte setts ... må så gott nu tillsammans i er nya värld av ljus och frid!

Den väntande själen

Jag är allena bland träden vid sjön,
jag lever i vänskap med strandens gamla granar
och i hemligt samförstånd med alla unga rönnar.
Allena ligger jag och väntar,
ingen människa har jag sett gå förbi.
Stora blommor blicka ned på mig från höga stjälkar,
bittra slingerväxter krypa i min famn,
jag har ett enda namn för allt, och det är kärlek.
Edith Irene Södergran

Kärlek till er och alla andra som behöver lite extra ♥♥♥♥

En snabbis

bara om läget, så ni vet var vi är liksom ;-)

Igår så hann vi:
- köpa lite mer på K-Rauta, bättre idag men alltså vilka märkliga rutiner de skaffat på det stället!! bättre förr helt klart!
- åka och shoppa färdigt på Ikea
- måla foder som sen ska upp vid entréaltanen och at pool-side
- plocka upp och arrangera vissa inköpta items
- ta bort stora sängen ur lilla sovrummet och sätta in en extrasäng samt piffa densamma - wow, ett helt nytt rum, varför har vi inte haft det så här!!!!
- äta en kartongpizza var - visst, jättebra och näringsrikt NOT ... men vad gör man inte för att slippa stå och laga mat också mitt i kaoset!! En mycket näringsrik bearnaisesås fick duga till ;-)
- sätta upp gardinstänger i hallen samt gardiner och draperi
- gå fot och träna snurr samt surikat-som-backar med Freddan :-D han är så rolig när han promenerar baklänges på två ben ... och så ser han skit-nöjd ut också för att han är såååå duktig!!! Sorry, men nån kamera har vi inte tid med just nu så ....
- arrangera om lite blommor
- byta ut lite tavlor och arrangera om dem på nya ställen

Tror inte jag har glömt nåt ... eller så har jag det, men va ... vem bryr sig ;-)

I morgon är det besiktning, så i kväll är det till att lägga i ännu en högre växel .... hörs sän särru liksom ...

HugsiHugsiΦ

Ny kategori upplagd idag ....

Träffar heter den och handlar om just det såklart! Önskemål från kvartersgänget att vi kunde ha lite strukturerade träffar i framtiden, ja när vi börjar bli klara med vårt husfix ... så jag tänkte att jag lägger upp det här på bloggen så kan vi sen använda den (tills vidare i alla fall) som "träffagenda" liksom .... vi får se hur det utvecklas (gemensam blogg kanske ;-) eller vad säger ni andra?). Återkommer med besked ....

- - -

Faktiskt så har vi en planerad träff redan på G, men tidpunkten är inte ännu satt ... återkommer om det också!!

For now ....

HugsiHugsiΦ

Plenty of job ....

and not much time! Ja, sånt är livet just nu och alla springer runt som torra skinn och har saker att göra, eller var det jag och Leslie medan resten av familjen kopplar av i 190 !!!! även Freddan som ju ändå borde bli lite stressad av hela spektaklet, men icke, han är filbunken numero UNO - härligt att se såklart!

Gårdagen:
- Leslie hämtar på jobbet ca 17.30
- vi åker hem och lämnar Fred till tjejerna
- därefter tar vi fåtölj från Sophias rum, matta också därifrån, säck med bråte mm och drar till sopstationen och dumpar
- därefter åker vi till K-Rauta och inhandlar färg, beslag, foderbrädor, fönsterplåt mm och sen får vi smaka på hur superdåligt det kan vara organiserat på en arbetsplats och hur de som arbetar där anammat detta själva till slut - sjukt oproffsigt, saktfärdigt mm - så svårt det skulle vara att jobba där!
- ut och såga fodren i lämpliga längder och in i bilen
- hem med allt, in med foderbrädor i garaget för målning, upp med beslag osv till kallfarstun, morsa på Fred o tjejerna och så vidare .....
- till Ikea, där vi hade aplång lista att gå efter, men eftersom klockan vid ankomst var 19.40 (de stänger 20.00) så fick vi köra nån form av gatlopp genom gångarna, visst vi genade såklart rätt på och såg väl helt galna ut när vi ruschade fram och slet åt oss saker på vägen (säkert trodde en del att vi var med i en tävling, genom hela och roffa så mycket vi hann på typ 3 minuter *hehe*). Vårt planerad lampköp gick i stöpet och tog säkert flera minuter extra i anspråk, vi fick byta inriktning då det inte fanns vårt lampset just denna dag!! S-t också, men vi omgrupperade oss och tog nytt beslut .... så bra team när det gäller alltså (happy to be with you L, best in every way)!!
Fick med lite extra också faktiskt, idéerna flödar även i stress !!
- Macen för en drive-and-grab-burger ... annars skulle vi gå i taket båda två ...
- packa bilen, hem, upp med grejerna, direkt jobba - bort med målarpapp, sopa golv, montera lampor, ställa på plats, byta lampskärm på en lampa, nya kuddarna fixas, montera nya handtag i två dörrar mm mm

Och sen var klockan bara sådär 23.00 - och vi undrade varför vi inte hann måla lite också!!!! Nåja, vi har ju mer tid i morgon typ *wohahahahaha*

Just det - Freddan när vi kom hem - han kollade av oss, typ ruskade på huvudet och gick och lade sig i sin myskorg, spanade sedan in de tossiga tvåbenta, bytte sedan säng och gick till sin sovbädd, fick pläden lagd över sig och sen snarkade han gott hela natten !! det är ju jobbigt att ha de häringa omkring sig, man blir ju hur trött som helst ju ;-)

All for now .... see y'a all soooooooooon!

HugsiHugsiΦ

Helgens bravader ....

oj, oj, oj vilken fullspäckad helg, trodde aldrig att vi skulle lyckas klämma in allt, men det gick till slut ....

Fredag efter jobbet - fixade hemma, målade, plockade undan, packade kartonger, körde iväg grejer till förrådet, körde skräp till sopstationen och sen landade vi i soffan, helt slut men det kändes bra eftersom vi kunnat pricka av ännu några punkter på vår Att-göra-lista!!

Lördag morgon - uppe med tuppen, Mia hade målarkläder på och pensel i handen innan 07.30. Lackmålade alla snickerier i hallen och i trappen upp till övre hallen, räcken, spegelram alles klar klockan 11 cirkus. Leslie målade hall och trapphall och fick halvnoja på den gula färgen förre ägaren lyckats måla däruppe i hallen, det gick ju knappt att få täckt med den vita färgen, så han fick måla, måla och åter måla innan det gula försvann - nu är det klart i alla fall!

Lördag mid-day - iväg till mässan, tog faktiskt bilen för att slippa åka kommunalt, tar ju sån evinnerlig tid .... mötte upp Lena och Staffan som kom från annat håll (annars hade de kunnat åka med oss ju). Minglade runt på mässan, provsmakade lite goda viner, rött, vitt och rosé, fick lite presenter, provsmakade gott viltkött, kramades med morbror och hans sambo, jättetrevliga timmar tillbringade vi där i vimlet! Sjukt mycket folk, men vi höll ihop gänget bra!!

Lördag sen em - hem igen i en faslig fart, byta om till snyggstassar, fixa fejsen och så dra iväg med taxi till bror och 40-årspartaj! Mia gjorde missen (IGEN) att i alla fall prova lite champagne och självklart blev det som det brukar - SKIT, tål ju inte dessa ädla droppar! Kul var det åtminstone under kvällen, flera man känt sedan förut (brors bästa kompisar som man sett växa upp och ju umgåtts med genom åren, fortfarande små spolingar *hehe*), men också nytillskott i bekantskapskretsen, trevligt som bara den!!

Det bjöds på mycket gott att äta, enorma smörgåstårtor av olika typ och innehåll, mmmmm smarrigt och senare på kvällen blev det ostbricka med massor av goda ostar och gottiga kex till. Stannade till 02.30 och sen drog vi hemåt igen, ännu en gång i taxi!

Freddan, som haft hemmakväll med tjejerna, blev jätteglad när vi äntligen kom hem och fick mysa lite med oss innan vi lade huvudena på kuddarna och slocknade!

Söndag - ja, vad säger man "Det huvudet gör dumt, får kroppen lida ..." säger bara Champagne så fattar ni!! Blir liksom inte bakis, bara jävligt dålig och fick springa fram och åter till "the powder room". Nåja, kunde i alla fall börja fixa efter lunchtid ungefär och höll sedan på till ca 20 på kvällen - lackmålningen igen, en dörr, ett fönster och lite sånt pyssel!

Var också ute på lite träningsrunda med Freddan mellan varven, sista rundan blev med regntäcke för det var så trist just då, men vi ville ut allesammans så det var regnrockar till alla och så iväg för att träffa fam PutteKock en sväng. Turligt nog så avtog regnet och blev till duggregn och eftersom vi hade fika med till alla och tog oss till favvoträdet med suveränt regnskydd, ja då kan det funka ändå. The Dogs var nöjda och hade inte brytt sig, de sprang och lekte med varann och kom till oss så fort vi sade till.

Ja, så blir det då en ny vecka igen, tiden går så sjukt fort, kanske beror det på att vi just nu fyller våra dygn med så mycket göromål att det bara känns som om tiden går fortare ... skönt det ska bli när vi börjar komma i mål, då ska det slappas i 190, lovar!!

All for now, see you soon!

HugsiHugsiΦ

Katten va söt alltså ....

Den här var bara för söt, måste delges alla som har tid och lust att kolla en stund, mjauuuuu!!

Katten fastnar i yogurtburken...
Katten fastnar i yogurtburken...


Hugsi HugsiΦ

Sticka, stack, stuckit ....

sa hon och så var det klart, syster hade gjort aj-aj i armvecket, satt plåster och jag kunde kuta vidare!! Lite för fort gick det nog, för sen fick jag ont och det brukar jag inte få ... nåja, det går ju över!!

Hem för att fixa, as usual, och satte genast igång att måla dörrfoder och socklar i vår hall, allt för att hinna få det lite torrt tills yrvädret Fred kommer hem med husse-lusse!! Eftersom Freddisen är så himla nyfiken och vill stoppa nosen precis där man nyss varit med penseln så är det ju att föredra att man kommit en bit innan han dyker hem! Sen har han "lite" svårt att förstå att han inte ska sätta kroppen mot målade ytor också, nä skämt åsido, han är ju ingen klumpeduns och ramlar genom dörrhål precis utan fixade den biten galant!!

Ikväll blir det antagligen mer målning, men först ska brorsans present uppdateras med lite tillbehör ... hmm fick just en idé, den måste jag fixa med ... sorry, men ni får klara er själva så länge ;-) have to run!

HugsiHugsiΦ

Sjukhuset IGEEEEN ....

blä är ordet och ångest är känslan, får ju aldrig vettigt besked ju!!

Nåja, har jag tur så blir jag på gott humör om Syster Yster dyker upp .... men sån tur har väl inte jag *suckar djupt*Hörs snart igen .... be sure of that!

HugsiHugsiΦ

Är det så här det ligger till?

HUNDENS DAGBOK:
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!


KATTENS DAGBOK
783:e dagen i fångenskap...

Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.

I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som "allergi". Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.

Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.

Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...

Tack Monica, hur bra som helst!!!

HugsiHugsiΦ

Anti-jantelagen ....

som jag fick från en vän, tack Anne, den är helt suverän och måste publiceras i bloggen!!

  1.   Du ska tro att du är enastående
  2.   Du är värd långt mer än du tror
  3.   Du kan lära dig allt
  4.   Du är bättre än många andra
  5.   Du vet mycket som andra inte vet
  6.   Du har mycket att vara stolt över
  7.   Du duger till allt
  8.   Le och skratta
  9.   Någon bryr sig om dig
10. Du har kunskaper att lära ut

Bra tyckte jag, trallala!

HugsiHugsiΦ

En eloge till Fred the vov....

Allmighty Dog - han är så himla bra, han klarar detta med vår ökade stress, vårt fixande, donande hur bra som helst!! Bara som nu ikväll, husse tar fram slipmaskinen och slipar vid fönstret i köket, matte hjälper till och drar fram dammsugarslangen (centraldammisen) till husse och sätter igång - Freddan går undan lite, men är inte skräckslagen, mer avvaktande!! och när matte ber honom följa med och kolla närmre vad husse gör (för att samtidigt hämta "hem" slangen) ja då hänger han på utan problem, matte säger ju att det är OK!

Sen har Freddisen hjälpt matte i kallfarstun, bevakat husses jobb i övre hallen lite (men mest kollat snabbt och sen har han tagit det lugnt)!! Summa summarum -.ruggans cool kille vi har, känns så bra att vi är här där vi är tillsammans!

Oj, höll på att glömma .... tjejerna kom ju igår eftermiddag och det gick ......... hur bra som helst, ingen bevakning what so ever, inga tåmanier (so far) och inget skyddande av någon av oss, suveränt skönt! Dessutom hade vi ju köpare här, deras vovs (en fick komma in, de andra var kvar i bilen) och det övrigt röriga hemmet, men det gick sååååå bra!!

Nu ligger Freddan i sängen och värmer upp mattes plats tills hon skrivit klart och ska i nannen, husse värmer upp soffan och kollar hockey, huset är tyst och lugnt, vilar tills i morgon då vi tar nya tag och kör på igen!!

All for now folk's .... see you soon, be sure of that!

HugsiHugsiΦ

Förutom biltömningen ....

så hann jag tömma ett skåp i hallen, fylla ännu en flyttkartong, fixa till ny stång och nya gardiner till fönstret i hallen, sätta upp desamma, piffa lite, rengöra elementet nedanför fönstret, rensa kläder i och kring garderoben, tömma hallbyråerna ... sen satte jag mig typ 2 minuter!

Leslie kom hem med kassar från Willy's, jag packade upp dem och sorterade in i skåp, lådor, kyl, frys (ena tonårsdottern stod och tittade på!! och berättade om deras veckor hos mamma, hmmmmmmm suck, orkade inte kommentera, tar för mycket energi), köparna kom, vi fixade med det, vinkade adjö, lagade middag (typ 20.00 började vi äta, suckar igen) .... drack en gravöl för "Bettan" (eller typ i alla fall) och sen var det stupa i säng!!

HugsiHugsiΦ

Bettan is gone ....

eller Fred's Cruiser som det nya namnet blev!! Alltså, the LT31 from 1985 is sold and went away into the night yesterday evening!! *suckar djupt och är grymt nostalgisk* "Hon" var ju min pärla och fast vi inte hade henne så länge så är hon i alla fall min "Bettan" .....

Tömde bilen, städade ur och så satt jag en liten stund och insöp känslan av våra upplevelser tillsammans, gick ut, stängde dörren och gjorde avslut!! Vilket drama va ;-)

Blivande ägarna kom sedan i går kväll och vi skrev alla papper, överlämnade mappar, servicebok mm, ja och så nycklar förstås .... vi fick pengarna direkt i näven, 500-lappar i en rejäl bunt!! Kändes som att räkna julkassan i handskaffären då det begav sig!

Nu har vi en grej mindre att "oroa" oss för och så kan vi köra resten av racet från nu!

   
Lite avslutande nostalgibilder (klicka för större bild) .... och en önskan om lika trevliga stunder framöver för nya ägarna men främst för "Bettan" såklart!! Kör så det ryker nu gumman och som dekalen säger "Från 0 till 100 på 30 ..... minuter"

HugsiHugsiΦ

Oj, oj, vilken miss ....

glömde ju att berätta att vi ska ha några vänner med oss till mässan på lördag LENA och STAFFAN kommer med, ska bli så trevligt SÅKLART ;-)

Roligt också att vi ju träffats först som hundägare "enbart", ni vet, stannat till och pratat lite eftersom vovsen ju trivts ihop från första början och sen har det liksom rullat på, en fika där, en middag här osv och eftersom vi trivs så himla bra ihop allihopa, ja då blir det ju naturligt att man börjar umgås!! (och det skriver jag ju inte bara för att ni läser serru kompis ;-) *fniss*)

Tyvärr, kan vi inte bjuda med oss egna vänner till brorsans fest, men om L och S dyker upp lite senare så märker han nog inte att det är "okända" som kommit på partajet (ger honom lite extra rosa bubbel så ska det nog gå vägen *hehehehe*).

Igen - see ya' folk's ...

HugsiHugsiΦ

Mycket nu ....

oj, oj, oj vad det går undan hemma och ändå inte på något sätt, ibland känns det som om vi fått gjort massor och i nästa stund står vi och stampar på samma ställe eller så händer något som gör att man tappar fokus .... förvirrat läge just nu!

Gjort sen sist:
- spacklat och påbörjat målning av vår trapphall och hallen på övervåningen
- lämpat iväg total-många kartonger till förrådet
- packat ner även sådant som man kan ha framme på visning (får köpa nytt, synd va ;-) eller not)
- tömt kallfarstun på "junk"

Göra klart innan veckan är slut:
- precis, göra klart i trapphallen osv.
- slipa, måla foder inomhus (hall och trappa)
- måla foder utomhus (målas i garaget där det är torrt och fint och sätts sedan upp)
- måla kallfarstudörren + foder utomhus
- sätta upp foder insida kallfarstudörr
- fortsätta bortforslingen av kartonger etc till förrådet

Sen har vi också hunnit med:
- partaj i fredags (och ändå var vi uppe med tuppen i lördags faktiskt - duktiga vi minsann *skryter lite men berättar inte om huvudvärken*)
- hunnit med trevliga hundpromenader och träffar - både vår kompis sv-danska gårdshunden PutteKock och så en liten blandrastjej (papillon och någon lurvig sort vi glömt vad det var), det kan vi fråga om eftersom vi garanterat kommer att ses igen, Fred och hon hade superkul och sprang lösa på ängen direkt vid första mötet och så bor de nära vårt nya hus!

De var så himla duktiga trots lekfullheten, Fred och papillonen - de lekte och sprang runt oss, sprang iväg en bit men hade hela tiden koll på var vi befann oss och när det kom några cyklister eller folk som promenerade på gångbanan, så kallades de in för att stå hos oss medan de gick förbi - OCH BÅDA LYSSNADE HUR BRA SOM HELST, KOM SATTE SIG VID VÅRA FÖTTER OCH PÅ VARSÅGOD SÅ DROG DE IVÄG IGEN!!!! Kändes så j-a bra helt enkelt!

- varit på födelsedagsfirande av syskonbarnet Isabelle (mmmmmmmumsig tårta i form av en pumpa med ljusorange marsipan och apelsingegga i, sjukt god)
- varit och visat "Bettan/Fred's Cruiser" för intressent (många blickar drogs till vår coola bil när vi stod där på OKQ8 vid Brommaplan) och får lämna över TheCar på onsdag till sagda intressent/köpare! Suck, lite trist ändå, ville ju ha kvar "min Bettan" jag!
- fyllt i papper som en tok till mäklaren - oj, va mycket det var att hålla reda på alltså, tur att strukturfaschisten Mia har excelark för allt *hehe* så vi slipper komma ihåg allt själva!

Idag ska vi till vår bank igen och i morgon ska jag, Mia, få ny frisyr minsann (klart behov av klippning nu, luggen ligger ständigt i vägen så den kan ryka helt vid denna klippning).

På lördag är det fler saker som händer - mässa i Älvsjö "Det goda köket", suveränt trevlig mässa med mycket goda viner att provsmaka, massor av gott i matväg att prova till och såklart köpa med sig (köpte rökt renkött förra året, helt sagolikt gott) och sen så är min äldsta morbror där med sin sambo, måste hälsa då såklart (vi ses ju inte varje dag eftersom de ju bor i Sävedalen nära Göteborg) och senare på kvällen är det ju värsting-partajet med rosa champagne i mängder hos min lille(store) bror som då har sitt 40-årsparty!! Så, jag undrar om det blir nåt gjort på söndag, bäst att vi jobbar på som tokar i veckan så vi får nåt ur händerna!

All for now folk's, see you soon ....

HugsiHugsiΦ