Happy Halloween!

Hoppas att alla får en riktigt härlig helg, med mycket skratt och trevligt umgänge, med såväl tvåbenta som fyrbenta i en salig blandning!

Glöm inte era nära och kära som bara finns kvar i era tankar och i era hjärtan, tänd ett ljus för dem, eller bara minns dem och tänk på dem en stund mitt i allt vimmel!


Många varma tankar från oss till er alla därute, ta hand om er, varandra och glöm inte - ett "Jag tycker om dig" kostar så lite, men betyder så mycket för mottagaren! Kramas mycket och ofta, så håller ni höstrusket stången!

HugsiHugsiΦ

Sjukhuset ... fortsättning..

näpp, ingen Syster Yster träffade jag där (suckar djupt och torkar tår i ögonvrån), nemas problemas med "håltagningen" i armvecket och god fika fick jag mig också ifrån Pressbyrån på väg tillbaka till jobbet (hann inte äta lunch innan jag drog, fick för övrigt skjuts, åkte med tjifen i hennes taxi, hoppade av i farten liksom) och så bjöd jag en kille/man på kaffe också!!

Eftersom jag redan hade senaste numret av Situation Stockholm så tänkte jag att jag bjuder honom, ja han som satt och sålde utanför entrén till sjukan,  på en varm kopp kaffe i det trista, gråmurriga höstvädret - sagt och gjort, på vägen mot t-banan så fick han så en varm kopp java! Glad blev han och glad blev jag för att han blev glad att jag gjorde honom glad ... ja ni fattar! Mina tråkiga tankar drog för stunden förbi och blev till ett soligt inre i stället och sitter faktiskt i ännu!!

On the sunny side of the moon (just nu)!

HugsiHugsiΦ

Sjukhuset, isch ....

ska strax dra iväg till Danderyds sjukhus och provtagningsenheten där! Har inga problem med att stickas hål på, så det är inte det som är "ischet" utan mer vad som kan komma fram av resultaten sedan! Vet att det inte är någon idé att oroa sig i förväg, huvet säger allt rätt, men tankar och känslor säger något annat ... nä, inte kul alls med irrbloss-tankar!!

Lite gladare blev jag dock av den här... kanske ses vi, Syster Yster och jag där borta på sjukhuset!!Visst är det väl helt underbart med GI va!! Blev såååå glad, inte bara att hon är så super-skön som person (hehehehe) men också att detta nu är ett faktum - ät mer choklad och du, ta fler glas vin till också!!

HugsiHugsiΦ

På torsdag ....

så ska jag, Mia, träffa vår mäklare för lite genomgång (tidplan för visning osv) av huset och omgivningarna och eftersom det är så attans mörkt på kvällarna nu (IGEN) så har jag tagit ledigt så att hon kan komma under dagtid!! Allt för att hon ska kunna göra sig en bra bild av vårt kära hus!

Tror att hon kommer att peka på det vi redan vet behöver åtgärdas, så det är ju inget problem, hoppas bara att hon inte hittar annat hon tycker vi ska göra!! Håll tummarna för det förstnämnda will ya'!

HugsiHugsiΦ

Köket (förhandstips) ...

är snart klart!! Nästan alla handtag ditsatta, så snart ska ni få bilder på hur det ser ut, promise!

Så härligt ljust är det i alla fall och vi är sjukt nöjda med resultatet! Hoppas blivande köpare tycker om det också och faller pladask!

HugsiHugsiΦ

Fortsättning det Nya köket ...

kommer här! Nu minsann är det inte långt kvar, bara handtagen, sen så är det klart! Då är alla luckor bytta, viss inredning utbytt, alla lister såväl upptill som nertill (vid golvet), vissa andra skavanker åtgärdade (inte mycket men typ sånt som att ordna ett hål genom en list till en sladd, inte gjort riktigt så tidigare OBS! inte L som satte ihop detta då).

Så, här kommer bilderna då, varsågoda! och alla är såklart klickbara för större alternativ

och vi fortsätter byta färg Det börjar ta form nu köket  enorm skillnad är det ju köksön blir som ny och ön från andra sidan

Vi är sjukt nöjda och vill nog egentligen bo kvar .... nä, skojade bara, men visst var det det här köket vi ville ha när vi satt och planerade då när vi ju skulle bo här for ever!!

Förresten, spana in Freddan på tredje bilden i översta raden, han ska prompt in i skåpet och hjälpa husse med skruvdrageriet, inte rädd för denna för fem öre. Det enda ljud som han reagerar med skepsis på är dammsugarljudet, men så har vi en Kirby som låter utav bara .... Igår när vi tog fram centraldammsugaren och dammsög i köket, då gick det bättre, så vi antar att det är Kirbyns ljud han ogillar!

Over for now (again), see ya' all soon!

HugsiHugsiΦ

Leksaks-begravning

har vi också haft, Freddans tok-ihjäl-tuggade leksaker har ställts upp för en sista fotografering! De ser ju rätt "levande" ut, men det är bara vinkeln, vi lovar de är stone-dead och man kan t.o.m. se lite ludd hänga ut på den avlånga oranga saken!!

Så nu blidde det sopen för dessa, Adjö och tack för allt ludd som rymts i era små innandömen och tack för alla konstiga poo-ögonblick (ni vet när de kommer ut bitar av olika saker på gräsmattorna runtom i kvarteret och man undrar en kort sekund om hunden är allvarligt sjuk) vi haft med dessa och säkerligen kommer att ha med hans nya kamrater (fattar inte att han ska tugga i sig grejerna så infernaliskt - idag t.ex. kom det sågspån ur jycken *hahahaha* sådan husse, nä skoja bara, det är från "bygget" hemmavid, yes en bit över till mig sa Fred och nöp det bortsågade hörnet innan vi hann andas).HugsiHugsi♥

Lite Freddan-bilder

från veckan som gick kommer här. Tyvärr, inga från promenaderna då vi glömde kameran hemma, fick bli lite inomhus i alla fall!

Alla bilderna är klickbara för större alternativ.


Nya pipbollen, hur kul som helst
Freddans nya boll - en som piper när man biter och tuggar på den - så, får han ingen uppmärksamhet, ja då tar han sonika bollen, ställer sig precis bredvid och så tok-tuggar han så det piper oupphörligt - särskilt om man pratar i telefon!! Kul tycker han!! och så springer han runt med jättebollen i munnen och låter *didunk-didunk, tasseti-tasseti* på golven och *piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip-piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip-piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip-pipipipipipip* med bollen samtidigt!

Ja, matte vad är det? OK såhär eller?
Ja, matte vad är det.... ok du vill ha mig på bild, visst, I'm posing for you girlie!! (visst e jag söt va)


När ska vi leka då.... det räcker väl med bilder nu va!!

Grabbmys
Killmys i kubik .... mina grabbar, de är för fina va!

Återkommer om en stund med lite mer bilder!!

HugsiHugsiΦ

Taxen är hemma

hos sin familj igen!! Vi vet inget mer, men ska ta reda på hur, när, var och varför såklart (eftersom vi är så himlans nyfikna själva)!

Skönt att höra att den kommit hem i alla fall, pust, drar en lättnades suck!

HugsiHugsiΦ

Fixa, fixa, fixa

och åter fixa - vi har sen sist gjort följande:
- Bytt ut alla luckor, lådfronter, vissa insidor fått tillskott med extra hyllor, kantlister mm (nya bilder kommer antagligen i morgon eller en annan dag när tid finnes till detta - och eftersom vi har överskådligt med tid på dygnet kvar så.....)
- Packat allt "överflöd" av porslin och glas, skålar etc - allt för att det inte ska 1.vara så mycket vid visning, 2.vara så mycket kvar att packa sedan när dagen D kommer
- Åkt iväg till vårt nyhyrda förråd och lämnat kartonger från garaget och förrådet innanför - också för att det ska se bättre ut vid visning

Förutom fixet har vi också sysslat med detta:
- Varit ute på spårning av en liten tax som sprungit bort - på småtimmarna var jag; Leslie och Freddan ute och letade sagda tax med koppel, lockgodis och ficklampa i högsta hugg (dock såg vi tyvärr inte till någon tax och idag har vi inte fått tag på ägarna heller så vi kunnat höra hur det gått - vi återkommer om detta och hoppas det är positiva besked vi har att ge)
- Tränat lite lydnad med Freddisen, jättekul att se hur roligt han tycker det är!
- Promenerat rätt mycket och haft tur med vädret, dvs vi har lyckats pricka in uppehållen

I veckan som kommer ska vi:
- Ta hit mäklaren för titt och värdering samt för att höra vad hon tycker vi ska göra mer samt boka datum för visning/ar
- Fortsätta fixet här hemma (lite spackel här, lite målafärg där, lite packning där och så lite åka till förrådet här osv osv)
- Självklart träna med Freddan varje dag, lite åt gången och så ska vi träffa såväl fyrbenta som tvåbenta kompisar också

See you soon I suppose!

HugsiHugsiΦ

Funderingar i stort och smått ....

Hmmm, undrar om alla vet att vi är på väg att flytta, så att de också sätter ut sina hus för försäljning? Eller har vi varit så dåliga på att ha koll, typ snacka över staketen osv att vi missat? Antagligen det sistnämnda! En på vår gata plus en lite längre ner i kröken (ansluter till vår gata innan stora vägen) har visningar enligt Hemnet, så nu måste vi gå till staketen och prata lite, fy skäms oss som inte har haft grannkoll!!Sen, hur får man sin lille parvel till vov att släppa apporten, ja varje gång det tränas på apport alltså!! Han är tok-bra på att ta den, men sen.... tips och råd emottages tacksamt såklart!!

Vill gå mer kurser förresten, men vet att jag/vi inte har tid just nu ...men är så sugen!!

Ja, det var nog allt för nu, see ya' soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Lilla mormor ....

är inte kontaktbar och om ingenting händer som visar att hon är på väg tillbaka om några dagar, ja då slutar de ge näring, syrgas osv., så oerhört tråkigt att det skulle sluta så här för älskade lilla mormor!

Kanske är hon redan på väg till andra sidan, kanske orkade hon bara inte mer nu, den envisa och tuffa lilla människan! Inte många skulle fixa det hon gjort den senaste tiden utan att falla av tidigare - först en operation där cancerogena partier togs bort runtikring ena bröstet samt att hela det bröstet opererades bort, några veckor senare ramlar hon hemma och troligtvis går benet av då, men de förstår inte det på sjukhuset, så när hon igen ramlar (för att ju benet är av redan och hon hasar sig fram genom att bära sitt ben i byxorna liksom), ja då kommer hon inte upp igen, ligger alldeles själv på golvet hemma tills hemtjänsten kommer dagen därpå, då är hennes temp på 34 grader och hon är illa däran redan då.

På sjukhuset lyssnar ingen på närstående - "Vår mamma är envisare än envisast och fastän hon brutit sitt ben, så kommer hon att försöka att gå på det om ingen kommer och hjälper henne till toaletten när hon ringer, så ha grindarna uppe så att hon inte kan det". Vad händer - jo, de lyssnar inte, har grindarna nere för att de ju måste lyssna på patienten (halllååååå eller), mormor går själv till toaletten (envisa hon) för att ingen kommit efter 15 minuter då hon ringt, inte ringer hon igen heller, hon har ju alltid klarat sig själv. På väg tillbaka ramlar hon igen och bryter benet en bit nedanför första brottet och får så ligga i sträck (efter att de satt en spik genom hennes bensköra ben). Efter sista operationen vaknar så inte mormor igen, kanske hade hon gjort det om hon inte behövt utstå allt detta på vägen hit! Vad händer med vår sjukvård egentligen, hur behandlar vi våra gamla, dem som jobbat hela sina liv för oss som är unga nu?

Förlåt, blir så ledsen när jag skriver, trodde inte att det var möjligt att man kan göra så idag och så blir jag såklart ännu ledsnare för att det drabbar mormor, hon som aldrig gjort en fluga förnär, aldrig klagat, aldrig bett om något, ja hon som tar sig själv till toaletten för att hon inte vill vara till besvär. Säkert finns fler av dem därute, de gamla som bara tar emot utan att säga ifrån, som inte orkar, inte vågar .... usch, säger jag bara!

Tänk de som inte har anhöriga runtikring sig (ja, inte för att de lyssnade innan men ni förstår vad jag menar), människor som finns där för dem och är där så mycket de kan. Mamma och bonuspappa åkte direkt (igen, kom hem för inte många dagar sedan efter att ha varit där än en gång) för att finnas hos henne, prata med henne, berätta att vi alla tänker på henne och älskar henne mest av allt!

För mig har alltid mormor varit en speciell person, vi har alltid stått varandra nära (kanske för att jag är första barnbarnet och den som lärde mormor simma där en gång uppe i sjön i Norrland) även då vi inte träffats på länge. I yngre år åkte jag ofta till Alingsås, bodde hos mormor och morfar och träffade min kompis Annelie som bodde tvärsöver gården från mormors och morfars lägenhet, Östlyckan heter området och jag minns varje vrå, varje doft, varje trappugppgång som om allt hände igår.

Älskar dig mormor, min lilla älskade vän och allra bästaste, min alldeles egna mormor!

KärlekTillDig, lilla mormor ♥

Tråkigheter också tyvärr ...

Min älskade lilla mormor ligger just nu i koma och min mor och bonusfar är på väg ner till Alingsås för att vara nära henne! Är med dem och henne i alla mina tankar, älskar dig mormor, bästaste mormorn i hela världen ju (ja min bästaste och i min värld that is)!

Thumbnail


Till dig lilla mormor, snälla kom tillbaka till oss!

LoveYou ♥

Besiktning nya huset avklarad ...

nu i morse - alltså köparbesiktningsgenomgång eftersom säljarna såklart haft sin redan och protokollet fanns att tillgå. Gick jättebra - ett super-bra och friskt hus vi flyttar till, förutom detaljerna som fler sovrum (ja eget för oss vuxna, bara det), mer gemensamhetsytor för hela familjen, totalmånga fler garderober och förvaringsutrymmen, total-bra helt enkelt!

Längtar som en tok dit, att få stoppa in våra saker i skåp och lådor, att få planera möblering, färger, gardinuppsättningar m.m.

More later you guys and girls, see ya'!

HugsiHugsiΦ

Träning hemma efter Lydnadskursen!

Måste ju inflika också om vad som händer med lille FreddieLeddie också, vi kan ju inte bara prata om oss själva hela tiden (fy oss), för samtidigt som vi gör allt annat så tränar vi ju med Freddisen också såklart!!

Vardagsträningen
går som den ska, han lyssnar mycket bra på oss och "obstruerar" mindre och mindre ofta. Men så blandar vi friskt med lek såväl inom- som utomhus (närhelst höstvädrets makter tillåter)

Fortsättning lydnadsträning hemma
går riktigt bra, särskilt om ett kex hägrar som bonus (ja både för matte/husse och Freddisen faktiskt).

Gå fot
går galant med början (oftast) i köket (ja, där kexen ju finns att tillgå också) och när han har fullt fokus på matte/husse i utgångsposition (precis vid vänster ben, ståendes) så börjar vi - håller kexet i handen, får honom ner på alla fyra (går galant när han förstår vad som ska hända nu) och så kör vi fot, fot, fot ... hela vägen in i vardagsrummet. Han lyssnar total-fokuserat och går spikrakt framåt men med blicken uppåt, inte mot kexet så mycket som på matte/husse - SUPER, vilken känsla.

Så följer ju avslutningen eller avslutningarna, kör på den som passar bäst för ögonblicket.

Stanna, Sitt, Ligg
Först ska vi ju stanna och han ska stå bredvid benet, precis som under turen fram till slutet (inte ställa sig framför)
Sedan ska han sitta direkt på kommando, vilket han gör klockrent (snabbt gick det också)
och ibland så avslutar vi med ett snabbt, Ligg, allt på samma plats såklart!!

Igår var han total-bra, så vi avslutade med en sitt, ligg och han lade sig hur snyggt som helst och så var det KEXTAJM!!

Träning såsom denna gör vi lite av varje dag och avslutar när han är på topp samt varvar med lek, inga långa sessioner utan för att han ska känna motivationen och lusten hela tiden!! Är så kul att se hur han går in i övningen med sån iver och sådant fokus, vår lille store kille är en riktig underbaring minsann!

Så, allt för nu, See you soon folk's!

HugsiHugsiΦ

Möbelfunderingar

redan nu, kul att spana, ha idéer, spåna på möblering, ja ni vet och sen blir det inte som man tänkt när man väl är där, men det gör ju inget, drömmen är ju halva nöjet!!

Kollat in detta bord från Ikea (Svenska folkets hovleverantör), mer inne på ekfanér men ni fattar hur bordet ser ut ändå

och sen är den här fåtöljen helskön att sitta i (färgen är dock sådär matchningsmässigt men, hmmmm)
Orange
och om man nu sabbar hela "färgplanen" så kan man ju lika gärna ta in en fotpall till fåtöljen också
orange
sen kan det i och för sig bli jobbigt med färgerna om man trycker in den här fåtöljen .... ja med gardiner o sånt alltså!
flerfärgad, or/röd
Nä, det kan bli för mycket, hmmm kanske..... ska tänka på saken och återkommer sedan!

HugsiHugsi

Fjärilshuset har flyttat

in i magen på mig, ooooooj va pirrigt det är nu! Hur ska det gå, hinner vi, när ska...., vem ska.... - ja ni fattar!!

Keep your fingers crossed folk's!!

HugsiHugsi

Nu är vi på G

absolut, ska bli riktigt spännande detta det nya livet!! Mycket att göra dock .....
Måndag 20/10
Packa, rensa, slipa o spackla vägg
Tisdag 21/10
Packa, rensa, måla ovannämnda vägg
Mäta luck- och lådstorlek för inköp av fler (si-så-där 7 luckor, 12 lådfronter kvar plus lite lister osv)
Onsdag 22/10
Om fått förråd - åka och lämna ifrån oss lite kartonger
Slipa dörrfoder i köket
Ja, och så packa och rensa såklart
Samt också hinna med en liten mottagning (hjälp) på jobbet!
Torsdag 23/10
Morgon - Besiktning av nya huset med nuv. ägare och AnticimexEm - träffa vår bankkontakt för lite pappersgenomgång (lånen nya o gamla)
Fredag 24/10
07.00 (hjälp) - lämna bilen för krokmontage och får sedan ha lånebil tills hämtning!
Fortsätta rensa osv.
Plus att denna vecka också hinna med att mäklaren kommer hem till oss och gör en rundvandring!! Klämmer vi in vilken av dagarna som helst typ!!
Lördag 25/10
VECKANS HÖJDPUNKT!! Vi ska laga palt hemma hos oss och jag ska lära mig receptet, the hard way, buy doing - mamma har nämligen allt "på sin höft" så det gäller att ha stort block att skriva på för att ändra måtten vartefter!!

HugsiHugsi♥

Packat, packat och åter packat

har vi gjort idag!! så duktiga har vi varit att vi absolut förtjänat massor av klappar på axeln (axlarna kanske man ska säga ändå, vi har ju varit två som jobbat)!! Freddan får tyvärr inte bonus i hjälpsamhet, även om han tycker att han förtjänar det - ni vet, matte har tokmycket att bära från övervåningen och nerför trappen för att packa i kartong och Freddan går precis, precis framför fötterna, väntar in för att se om matte är med (och hon ser knappt nåt för att högen i armarna är så hööög) och matte är såååå nära att antingen trampa på hunden och /eller ramla för att hon inte ramlar på hunden - ja ni vet, klara hunden men inte sig själv!! Roligt att han gillar det man gör, men så mycket, nja!!

Annars, bra ut-och-gå-väder i förmiddags, ut med kompisarna, busat på ängen har de fyrbenta gjort och de tvåbenta har tränat lite apport, gå fot osv (*asgarv* ja med vovsen såklart, vi är ju rätt så ok på dessa "konster" redan) - jättekul och extra roligt att det går så bra att få fokuset/intresset fast det är en annan hund med och tränar, båda har varit super-duper-duktiga!! Fikade ute, varm mjölkchoklad och mjuka mackor med ost, som i barndomens glada dagar, underbart!! Tack för idag!!

Helt slut nu faktiskt!! Snart nannen-dags för hela familjen tokrensa-tränavov-alltsamtidig TheB's

HugsiHugsi

Världens bästaste fredag!

och den fredagen är idag!! Hurrra för oss idag! Och i morgon börjar allvaret - packa osv osv som vi skrev om tidigare, nu kör vi så det ryker!! Härligt, härligt!!

Ha en underbar fredagkväll, fantastisk lördag och suverän söndag .... och sen fortsätt med superlativerna dagarna som följer!!

HugsiHugsi♥

Ohhhhhh YEEEES

så fint, huset, så välplanerat, så välgjort, så LITE ATT GÖRA SJÄLV, sån enormt mysig altan (typ 80 kvm), trevliga gemensamhetsytor och framför allt EGET SOVRUM (hajjjjjjjjja läget va najz)!!

Så nu blir det packa, slänga, packa, sortera, packa, packa och åter packa .....och så måste vi ju fortsätta med köksluckorna och såklart byta ut bruna kantlister mot vita ....


och sen ska det ju allmänfixas - lite spackel här, lite målafärg här, duttelidutt hit och dit, ja ni vet....
     

men också att fantisera, drömma, planera om det nya boendet (vilka gardiner här, vilken möbel ska stå där, pyssel o fix hit och dit) - åhhhhhhhhhhhhhh va roligt, me happy girlie now!!
Soffor

och så blir det kanske lite nya möbler också förstås, kul, kul!!

TokMångaHugsiHugsi ♥ ♥

Spänningen stiger.....

snart är det dags, ikväll ska vi .... och i morgon så kanske .....!! Jag vet, förlåt Lena, me lajk to retas lite!! Ringer dig sen, sitter upptagen i telefon (och bloggar samtidigt såklart, vet ju att du läser allt *fniss*).Vilken tyckte du förresten va godast av dessa sorterna? Barnsligt förtjust i sticksen med dill/lök!! Tack AK för rekommendationen därute på BÖrn!!

HugsiHugsi

Hurrrrraaaaaaaaaaaaaaaaa

tänk va fort saker och ting kan vända - från svartaste svart till vitaste vitt - ny dag nya bättre människor än dagen innan!!

Snart får ni veta vad som hänt, snart... ska bara.... och sen så ska vi bara ..... Mycket nu folk's!

PlentyOfHugsiHugsi

Usch va ledsamt

det är när man känner sig lurad av människor runtikring en, oavsett om det är en ny eller gammal bekantskap!! Usch, på er som inte vet bättre än att ge folk falska förhoppningar!!

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ för er!!

NoHugsToday

Bettan The LT:31 Camper

är TILL SALU (för er som inte visste detta). Annonsen ligger på Blocket och direktlänken dit hittar du här.

Bifogar lite bilder på vår kära multi-kulti bil, tänk om vi kunde ha henne kvar (också)!!

           
Klicka för större bild

HugsiHugsi

Packa, kasta, sortera....

bör man annars..... Nu är det dags för stora utrensningen, kanske att man skulle ta och anordna en garage-sale typ, "Allt ska bort, kom och fynda, först till kvarn, billigt billigt...."eller kanske det nya bakluckeloppis? In med allt i bilen och så ställer man upp sig...

logo_bak
lg

Ja, vi får se helt enkelt.... kanske ses vi i garaget eller i bakluckan på vår lätt-packade bil, Cittran Berlingo!!

HugsiHugsi

Lydnadskurs 12 okt 2008

momenten i klass 1 och en härlig hunddag tillsammans med

Annika och Devil, Kristina och Zingo, Doris och Maja, Stine och Keelah, Camilla och Mollie samt Lotta och Matulda. Några makar/sambos/pojkvänner fanns också med denna dag, samt lite vovs som inte skulle gå kurs!

På plats fanns också fotograf och assistent/momenthjälp Therese och likaledes assistent/momenthjälp Monica. Den sistnämnda visade även hur klick går till för oss noviser, fick låna Fred som är totalt "oklickad" i livet samt att hon också visade lite på stora, fina Keelah.

En fantastisk dag med solsken, många duktiga mattar/hussar och vovs samt eminent kursledning av Mervi med hjälptjejerna. Fika, lunch och då mycket prat sinsemellan, däremellan mycket träning individuell såväl som tillsammans. Tränade bland annat inkallning inom instängslat område, där våra vovs fick sitta och vänta på kommando, vi gick iväg ca 15 meter och sedan ropade vi in vår hund! Jättekul att se hur olika vi ropar eller inte ropar (en behövde bara en gest) - hur långt vi alla kommit med våra hundar och träningen ihop!!

Tack till alla för en fantastiskt härlig dag med många sporrar för en fortsättning för oss som inte tränat detta så mycket, gav absolut mersmak! Tack till Fred som var en underbart arbets/träningsvillig kille, men så fanns det också falukorvsbitar i gottepåsen denna dag, vem som helst är motiverad då och tycker matte är bäst i världen!!

På bilderna är det mycket husse, men större delen av dagen var det träning med matte (och då var kameran i bilen *hehe*). Lite träning blev det med husse, medan matte vilade "fotarna" och fotade lite!

Små bilder, igen att göra större med ett klick....
    En sån man bara vill gosa med!  Så duktig va denna härliga vov!    Fokus på matte  Fred o husse  Fred o husse m långlina  Fin-fina Keelah  Träningsplatsen  Så fin han är Vår fining  Husse o Fred  Husse o Fred i vardagsrmt  Diplomet

Avslutade med lite bilder hemifrån, trötta men glada gänget är hemma efter en hel dag med aktiviteter!! Matte och Fred fick också diplom, gillar texten där som lyder:
"Du har med stort ansvar som hundägare tränat på ett positivt sätt och visat att du och din hund är ett team" och så kändes det också, inkallningsövningen som jag, matte, gjorde med Fred satt som en "smäck" - jag var super att vara med!!

Alla skötte ansvarsbiten perfekt tyckte jag, inga kontroverser mellan vare sig fyrbenta eller tvåbenta (hihi) - skämt åsido - inga hundar som "triggade" varandra med blickar eftersom vi höll dem från det och alla var så taggade att träna och fokuserade att de nog glömde att det fanns andra vovs i närheten. 

Två exempel är med egen hund:
- jag tappar kopplet mitt i en övning, vilket gör att Fred fortsätter framåt, men fri som en fågel - jag ropar hans namn och får hans intresse, vänder mig om med ryggen mot honom och börjar småspringa åt andra hållet - han kommer direkt till mig i stället för att dra till andar vovsen

- vi kör inkallning med lina och Mervi släpper linan helt när Fred drar iväg, annan hund voffar till höger om Fred, han liksom lyssnar till men stannar inte upp utan fortsätter till matte (tjohej va glad man blir då) och andra gången reagerade han inte alls på något runtomkring!!

En toppendag alltså! Tack igen alla!

HugsiHugsi

Braspub Fakultetsklubben 8 okt 2008

och bilder på delar av gänget som var på braspub i onsdags förra veckan.

Igen så är det små bilder som går att klicka till stora!
  
 

Fick med lite hur det ser ut i "lounge-rummet" på klubben, väldigt mysigt är det faktiskt!

Rätt ok bilder för att vara gamla kameran tycker vi nog ändå!

HugsiHugsi

Johanna skär lök i vårt kök

precis som rubriken säger - rensning av kameran och dessa bilder blir första att publiceras!!

Johanna skär lök trots att hon faktiskt inte gillar lök själv, bussigt värre alltså!!

  
Alla bilder är klickbara för att få större variant

Tändstickorna med plånen riktade mot näsa/ögon är för att slippa rinnet som ju blir av att skära lök!! Funkar faktiskt (mot förmodan)!

HugsiHugsi

En del i "familjeplanen" avklarad

idag, jättekul, men inte gratis! Träffade pinnefolket P o AK men inga pins idag tyvärr!

Roligt med FreddieLeddie på eftermiddagen, sen mys i biosalongen tillsammans, najz!

I morgon får vi beskedet, gråta eller inte gråta, det är frågan!!

See y'a!

HugsiHugsi

Bra helg ändå?

kände snabbt att min blev bara sååååå mycket bättre och mindre "pressad" när jag fick den här bilden av en kompis (OBS! inte hennes hund på bilden) .... och så tror jag nog att Freddan ändå mår rätt bra hos oss (om han inte gömt sina shots förstås!!).Än en gång....

HugsiHugsi

Fy bubblan alltså

det är inte lättare nu och hur kul blir den här helgen då månne!! Ja ja, får väl skärpa till sig och fixa lite hemma i stället, så man inte tänker på projektet en stund! och på söndag är det ju lydnadsdag, matte ska få diplom för sin duktighet (jobba, jobba, godis, undrar om det finns lite korv, gillar falukorv.... jodå, det ska nog bli bra dä mä).


Denna blev jag dock lite gladare för att få så nu ska det nog bli en bra helg i alla fall!!

Have a nice weekend you all!

HugsiHugsi

Fy va jobbigt det är nu

bankkontakt hit, bankkontakt dit, telefonkö där, telefonkö här, väntan, undran, pirr, ont i magen, vågar inte planera, vågar inte hoppas.....

SvagaHugsiHugsi

Snart gå för dagen

idag.... vi ska nämligen på visning av hus, 2 stycken privatvisningar, spännande värre!!

Det ena är den här lilla barren....Rätt ok med egen badstrand... ska ju ändå sadla om i livet så ett nytt hus med nya projekt ingår väl där va!! Nu vet ni var ni ska ha nästa konferens också!! Bokningar emottages så snart affären är klar!!

Berättar mer om projektet nytt hus senare!!

HugsiHugsi

Vilka trevliga människor det finns

och vilken tur man har som har dem ikring sig!! Tack för igår girls, ni är bäst!! KRAM!

Hann med att träffa svärmor och bonus-svärfar också på kvällen, de var kvar för att jag också skulle få se projektet de lurar på att sätta igång!! Najz tyckte jag!

Familjen i övrigt mådde bra, fast jag inte var hemma (hmpf märkligt eller hur!!!!) och det blev fika med dopp för alla utom mig och Freddan fick dagen till ära lite goa kex!! Samt att vi kunde visa svärisarna hur duktig han blivit på att vänta innan han kommer på sitt "varsågod", total-fokus-voven Fred!!

Gick superbra med allt folk också, alla var samlade och så besöken som kom samt att yngsta tjejen hade sin pojkvän hemma - Fred fixade detta galant, HURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRA vilken känsla! Vi var också duktiga förstås, ja på att visa Fred hur det skulle vara i denna situation och han kände tryggheten hos oss och var som sagt ett föredöme för små vovs!! Ja, för stora också förstås, han är ju en stor hund i litet format bara!!

Allt för nu! Ses snart igen!

HugsiHugsi

Dagen igår och dagen idag

gick hur bra som helst, inget strul med någons fötter och allt flyter på hur bra som helst!! Testar vidare på svärmor och bonussvärfar som kommer över på besök i kväll!

Men först ska jag på braspub med mina tidigare arbetskamrater, härliga tjejgänget som alltid får en på bra humör!! Familjen får klara sig utan mig en liten stund .... prata hemlisar och sånt kanske!

Karta över musik- och teatervetenskap
PS/ Pilen pekar lite fel - ska till byggnaden som är märkt MUSIK snett upp till vänster om pilen!!

Trevligt blir det med all sannolikhet!! Ska se om jag kan få till lite bilder också med gamla kameran (som fick dammas av då den nya gick och dog på MH häromveckan)!! Lovar, ska lämna in nya kameran... ska bara hitta kvittot först!!

All for now!!

HugsiHugsi

Snart är det Champagneprovning

provning okt 2008

ser fram emot det..... spännande för en som blir knollrig i huvet av en av bubblorna.... mmmm!!

HugsiHugsi

Början till vårt nya kök, bilderna...

kommer här ..... men först en bild på Freddan, vår söte lille fyrbenting!!

SötisFred

Början till nya köket 0810 Början till nya köket 0810 Början till nya köket 0810
 Början till nya köket 0810 Början till nya köket 0810 Början till nya köket 0810 
ja ni förstår säkert varför vi byter!! Blir så mycket ljusare med de nya luckorna! Sen att det inte blir jättedyrt heller när man bara byter luckor och handtag, på det sätter är ju Ikea-kök superbra! Skafferiet (högskåpet längst till vänster) skaffade vi innan sommaren, då det gamla fullkomligen rasade ihop (felmonterat tidigare, men inte av oss) - har sett lite kul ut kan vi ju ärligt säga!! Nu är vi igång - and will keep you posted!!

Avslutar med en bild på det vackra smycket jag fick av min älskade make i lördags (love) och lilla rosen jag fick av min tidigare arbetskamrat (love no2)
Presenten från Leslie 081004

Ja, det var allt för nu.......

HugsiHugsi

Helgens bravader!

Lite tur har vi i alla fall haft med vädret i helgen, vi som skulle ut i skogen (testspåra bland annat, fick ju lite tips och trix från en vän, tyvärr ej en som är kvar, men papperet finns kvar så....) - lördagen var sagolikt bra med väder och provspårning, Freddan och vi njöt i fulla drag!!

Vi drog alltså iväg till skogarna kring Sigtuna där vi sedan tillbringade både dag, eftermiddag och inte förrän sena kvällen drog vi hemåt Estockholmo igen (hemma vid 1-tiden ungefär)!!

Middag hos en av mattes tidigare arbetskamrater (både på samma kansli men också senare på olika avdelningar), hon har dock sadlat om till eget så det måste vi ju också fira! Vilken middag - förrätt, varmrätt, efterrätt, prat i kvadrat och härliga promenader i grannskapet, se denna härliga stad här. Man förflyttas till en liten sagostad verkligen och här huserar ju också Tant Brun och Farbror Blå.... absolut värt ett besök!

Liten tur upp till Sigtunastiftelsens härliga byggnader på kullen, med fantastisk utsikt och ett lugn och en harmoni i själva byggnaden vi var inne i av sällan skådat slag

Hit ska vi åka och bara vara någon helg framöver, för man kan faktiskt bo här också! Jag, Mia, fick present av sin käre make också, ett vackert halssmycke med ett hjärthänge (han är fantastiskt underbar min käre make minsann)!!

Söndagen lät vi bli att göra planerade skogsturer och tog med oss våra vänner till Ikea Barkaby i stället, köpte nya luckor till våra köksskåp (bildbevis på hur det blev kommer snart). Tills bildbevisen kommer så kan vi visa vilka det är i alla fall, Ståt heter serien vi valt och ser ut såhär
 STÅT Dörr

Sen kan ett helt kök se ut så här

FAKTUM/ STÅT Kök
Ni får se hur vårt kök ser ut so far snart som sagt! Sen hör det till saken att vi också tar några luckor i taget också, så det ser liksom lite annorlunda ut hos oss (som tills nu haft enbart ett skafferi i nya serien....).

Och så hann vi med en husvisning också på eftermiddagen - jättefint och med sååå bra rum, förvaringsmöjligheter och helt enkelt ett superhus - MEN TYVÄRR i fel stadsdel för oss (ja vi har ju en son med speciella behov att tänka på och den stadsdelen som huset ligger i sparar in på just de personerna i sin budget!!!!, det ni... för om man spar in på hjälpen till dem i sin kostnadsram så finns de ju inte eller!!!!). Men nu har vi lite tankar om husmodeller i alla fall, lite hur vi kan tänka oss att bo, hur planritningen är i husen osv.

Idag kommer alla barnen, spännande att se hur FreddieLeddie beter sig denna gång - I'll keep you informed, be sure of that!!

HugsiHugsi

Fått utmärkelsen "I love your blog"

så här ser den ut  
Det är sådant som gör en på riktigt bra humör minsann!  Fick den av Sofia (Dvärghundspossen) på Metrobloggen.se/hundarsomharroligt 

Nu ska jag hitta 7 favoritbloggar att skicka den vidare till!

Dessa ska sen i sin tur lägga ut bilden på sina bloggar, länka till mig, och skicka den vidare till vardera 7 bloggar.

Här kommer så mina valda bloggar:

1. Mervis suveräna prata-allt-om-hund-blogg Metrobloggen.se/hunden

2. LottaS mysiga golden-sida Metrobloggen.se/golden

3. Tessans blogg, världens bästa dog-watcher by the way Tessanhopps blogg

4. TopDogWalles sida (inte en blogg, men alldeles underbar sida så den får det bli serru) TopDogWalles sida

5. Absolut bästa Fika-sidan som finns, FrökenS ger tips & råd om var/hur/när/varför Fikatipset

6. Weronicas första bloggsida (smyg in och hitta hennes andra sidor också vet jag) Weronicas blogg

7. Bubblan och dp-grabbarnas sida (inte heller en blogg, men super-sida den määä) Bubblan & TheMinPins

Så där ja, nu ska jag bara meddela alla "utmärkelsen" också!!

HugsiHugsi