London-pics day 3

Dagen då vi fick sällskap av L's kusin med fru och vi åkte till Little Venice för att ta Jason's canalboat till Camden och Camden market. En avslutande tur kring Buckingham Palace (Bettan var hemma men vi hade inte tid *hehe*) och med dryckespaus innan vi skildes åt i kvällningen.

Hela dagen var en underbar upplevelse, gammal historia (hur kanalerna kom till, hästar som drog, repmärken som syns i sidorna på tunnelingången, bild 11 mm mm) blandad med det nya i och kring Camden, wow, ännu en härlig dag för The Bakers i underbara London. Klicka på bilderna för större alternativ.

Fågelinhägnad a la Jurassic ParkHäftig huslänga i Camden

Over and out, too many pictures, well just scream and shout!

Simuleringssemester del 4

Golfsemester:

Ta på dig dina finaste utekläder och ge dig ut på en promenad i områdets grönområden, helst där det finns buskar m.m.

Ta med en skottkärra full av paraplyer och munnen full av svordomar.

Regn är önskvärt. Bege dig sedan till områdets förortskrog för att ljuga om golfsemestern.

Simuleringssemester ger precis samma resultat som vilken traditionell semester som helst: Du är riktigt glad över att komma tillbaka till jobbet igen...

Över och ut, så var simuleringssemestern del 4 slut!


FreddieLeddie

är en konfundersam liten vov nu på kvällen här hemma, matte luktar annorlunda nu igen! kan det va en? eller en till? eller vänta, det där är väl måhända en jag vill träffa på dejt? eller vänta nu!! Klart undrande är han vår lille kille, men på ett positivt och bra sätt that is!

Tackar för en super-trevlig em som gick över tiden, nu igen, ser fram emot många fler sådana träffar! Gott hembakat (hihi) var det också, duktigt jobbat! Hoppas er kväll blev/blir toppen och att alla kommer med hem sen! Hoppas jobbkvällen/natten blir bra också, vi ses snart, L hälsar tillbaka till er båda!

Över och ut, nu är kvällsinlägget slut!

Home at last!

Nu är vi hemma efter en heldag på "byn", kollat lite grejer till sonen/bonus, köpt ryggsäck till mig (jag har ingen sån!! såg jag när vännen M var här förra lördan *hihi*), inhandlat toalettstol till nedre badrummet (no more leaking ones in this house), nya skärblad till gräsklipparen inhandlade och nu har vi ätit lunch!

Om en liten stund drar vi iväg igen, jag på mitt håll och maken med son och vov åt ett annat, möts upp senare och gör oss i ordning för kvällens evenemang - pust vilken dag det blev av denna lördag!

Hoppas er dag varit lugnare och att helgen fortsätter i samma tempo! Ha det gott, hörs snart!

Över och ut, nu är halvtidsinlägget slut!


AK: Jodå, jag har massor av ryggisar, men inte en sån här ;-) Nu har jag en klädkammare med alla mina väskor och ryggor, gissa om lycklig ;-)

Försökte kommentera hos dig, men tror datorn är trög eller nåt (lånad sådan) - skrev om vilken härlig man du har, men kommentaren gick inte igenom!!

Trevlig helg

kära vänner, det vill jag att ni får! Massor av kramar från oss, ses i cybern såväl som in real life! Puss o hej tomtespray!


Över och ut, nu är vän-hälsningen snart slut! Love you all!

Simuleringssemester del 3

Alpsemester:

Ta på dig dina vinterkläder samt pjäxorna, försök sedan att tränga dig in i garderoben med skidorna och stavarna på plats.

Kom ut ur garderoben och bränn din tunga på en mugg med för varm choklad.

Drick därefter öl och sprit på fastande mage.

Häll en hink med isbitar i trapporna och försök sedan att klara dig bärandes stavarna och skidorna ner till nedre våningen.

Kortskrivning till nära och kära från sjukhuset precis som vid utlandssemestern.

Simuleringssemester ger precis samma resultat som vilken traditionell
semester som helst: Du är riktigt glad över att komma tillbaka till jobbet
igen...

Över och ut, så var Simuleringssemestern del 3 slut!

Lovar att B kommer

efter A - snart har vi säkert mer information att delge folket *hehe*

Nu till något ni säkert längtat efter, en ny Simuleringssemester, kommer alldeles strax!

Över och ut, nu är kortinlägget slut!

Nu händer det grejer

hela tiden, så mycket positivt att man knappt tror det är sant! Fick två mail idag som var super, båda sen eftermiddag och gjorde avslutet på dagen helt perfekt!

I morgon återstår att återkoppla till båda dessa och sedan är vi på G ordentligt. Det tredje stora just nu är att vänta in lite grand, sedan kommer info om också detta, promise!

Över och ut, nu är skvallerblogginlägget slut ;-)

5 snart 6

och det är allt jag har att säga i detta inlägg! Litet tillägg bara, det är väldans pirrigt i magen nu!

Kärleksweekend

med husbandet håller jag på att boka precis nu, har bara svårt att välja vart vi ska!! Det är nämligen så att jag har VUNNIT en sådan, men har fler boende-alternativ att välja på (Gimo Herrgård, Södertuna slott m.fl.), så nu har jag problem ;-)

Lite bilder på två av alternativen kommer här, klicka på bilderna för större alternativ.Inte lätt minsann, får fnula lite till och välja ole-dole sen!

Över och ut, nu är detta inlägg slut!

Simuleringssemester del 2

Utlandssemester:

Köp ett solariekort à 10 ggr och använd alla under en och samma dag.

Njut kvällen med mycket sprit eller måttligt intag av ricinolja och natten med barhäng vid toalettstolen.

Nästa morgon, gå ut barfota och trampa i glas, vrid upp alla elementen på högsta värme och sitt sedan inne resten av veckan med foten i vädret.

Skriv kort till dina nära och kära och skryt om hur varmt och skönt det är.


Simuleringssemester ger precis samma resultat som vilken traditionell
semester som helst: Du är riktigt glad över att komma tillbaka till jobbet
igen...


Över och ut, så var simuleringssemester del 2 slut

Klubbmötet igår

eftermiddag gick bra och eftersnacket gick ännu bättre, jag och tidigare arbetskamraten IH satt kvar och surrade på tills taxi L kom och hämtade. Sonen/bonus hjälpte gärna till med skjutsandet, gillar ju att åka bil den lille mannen.

Avhandlade allt som hänt och inte hänt i sommar, blandat tråkiga nyheter med goda, precis som livet, en mix av allt!

Glädjande är att ännu en vov får tvåbenta med AMB-lust, tjohej! Ska träffa matte till vovven nån dag och komma med glada tillrop, dvs hon ville boka lunch pronto sa hon i telefon till sin mor, IH, när vi satt där på klubben. Självklart ställer jag upp, vi AMB:are är som scouter - ALLTID REDO ;-)

Strax dags för lite mer semestersimulering, see you!

Över och ut, nu är dagens första inlägg slut!

Med tanke på simuleringssemestern

och dess utgång så har vi i stället bokat något på riktigt, alltså är en vecka klar vad-göra nästa sommar! Den innefattar familjen tvåbent och fyrbent samt ev lite vänner också, that is to be seen!

Över och ut, nu ska bloggaren i regnet gå ut,
till ett möte i slutet av dagen, med god mat och gott vin till "lilla" magen!

Simuleringssemester del 1

Tycker att du haft för lite semester? Här kommer tips hur du kan förvandla ditt eget hem till ett strålande semesterparadis!

Flygsemester:


Packa 20 kg sten i den mest otympliga resväskan du kan hitta. Bär sedan runt på den ca 2 timmar i din lägenhet.

Sätt dig i en barnstol, bind fast armarna från armbågarna i armstöden och be en så stor människa som möjligt att trängas bredvid dig.

Försök sedan att äta med kniv och gaffel ur en liten papplåda.

Be personen bredvid dig välta ett glas rödvin på dig och spy i en
papperspåse.

Simuleringssemester ger precis samma resultat som vilken traditionell
semester som helst: Du är riktigt glad över att komma tillbaka till jobbet igen...

 

Över och ut, så var simuleringssemester del 1 slut!

Helt sjukt egentligen

men vi har redan kollat ut nästa års presumptiva resmål för sommarsemestern !!!! är man sjuk då eller inte ????

Pratade med en arbetskamrat om just detta fenomen och det var skönt att höra att han inte tyckte vi var galna, snarare tvärtom, som sparade lite på sommaren och årets semester genom att direkt börja drömma om nästa års. Sen är vi kanske i samma klubb, "Galenskaparna", men det gör ju inget då vi ju åtminstone är fler än TVÅ!

Bokar en del av sagda resa redan i morgon, ja jag behövde ju faktiskt kolla av om husbandet tyckte samma som jag om boendet, inte kan jag boka bara sådär annars. Jo, kanske förresten kan vi det båda två, men det är såklart under förutsättning att vi faktiskt sett "objektet" båda två först! Samma smak hade vi även nu (så egentligen hade jag kunnat boka, ni fattar dilemmat eller hur ;-) !! ), så alltså blir det en bokning i morgon bitti! More info will come .... of course!

Nu har jag Fred-bloggat, Familje-bloggat och så är det dags för Familje-mys, ses i morgon!

Över och ut, nu är semester-planerings-blogginlägget slut *hihi*

Mer bilder från resan

till Karlskrona med omnejd kommer här. Bilder kring vår camping denna gång (oxå) och det mysiga fiket Sött och salt (kolla in räkmackan och landgången, inga små mackor precis), härligt vatten runtikring (Kalmar sund) och så muren som omger campingen och också lilla byn Kristianopel. Bilderna är klickbara för större alternativ.

Landgång no1Sicken räkmackaPippisarnaVårt lilla fik, Sött och saltVindkraft på ÖlandHäftig camping, KristianopelHäftigt mot Kalmar sundFreddan sitter fintNu bär det hemåt igen

Över och ut, nu är bilderna slut (för denna gång i alla fall)!

Helgen som försvann

ja det var vår helg det, mycket hann vi med så här sista helgen innan jobbet började, men ack så kort den känns nu i efterhand.

I lördags var vi på hemmaplan, men inte lediga precis, vi jobbade på inomhus, fixade husvagnen efter resan, förberedde inför våra najza vänners ankomst och sen var de helt plötsligt där. Vi åt och drack gott, pratade i massor och helt plötsligt var klockan 02.00 på natten. Så går det när man har trevligt!

Söndagen så, uppe med tuppen (trots den sena timmen natten innan), ut i trädgården och fixade med staketet (jippie uppehållsväder), solade fejsen, hade svärpäron på snabbfika (och kartonghämtning) och sen hämtning av kompis vid tåget. Eftermiddagen gick i vovvens tecken på annan ort, sen hem för pratkvarns-verkstad ;-) och så var det middagsdags, sen var söndan slut, ischans!

Inte mycket tid för dator och bloggning denna helg som synes, eller vänta nu, obefintligt med tid har det varit, därav uppdateringen nu. Tidigare inlägget idag fick handla om annat, lite ont om tid på jobbet så här första arbetsdagen efter semestern.

På tal om semester, måste ju ta bort alla auto-svar nu ... så hej svejs, nu drar jag in på mailen och gör det!

Över och ut, nu är helginformationen slut!

Världens absolut coolaste dp-tik

har vi träffat i helgen! Har nog aldrig sett en så avslappnad och harmonisk hund överhuvudtaget förut tror jag, blev alldeles varm i hjärtat utav detta möte faktiskt!

Söta tikens matte visade hur hon kunde hantera sin vov. Varligt och utan att ta i kunde hon klippa klor, visa hur hon hjälper andra med kloklippning och lilla hjälpredan låg bara och var i mattes knä, på rygg, totalt avslappnad. När matte visat klart, gled lilla tjejen bara ner i soffan i samma ställning, halvsovandes, snacka om skön stil!

Mer om denna söta dam kommer kanske framöver, ni får helt enkelt vänta och se ;-) Håll nyfikenheten på topp nu boys and girls, så lovar jag att återkomma i saken!

Över och ut, nu är dp-tiks-elogen slut ;-)

HURRA på födelsedagen

säger vi till äldsta dottern/bonus som idag fyller hela 20 år, wow vad tiden går! HURRA säger vi också till yngsta tjejen som fyllde år i torsdags, myndig blev hon då "lill-jäntan" (som ju inte heller hon är liten längre). Ingen av dem är hos oss på sina dagar i år (brukar vara vartannat år hos vardera föräldern), så vi får hurra i massor härifrån i stället.Dagens födelsedagsbarn 22/8-09


Torsdagens födelsedagsbarn 20/8-09

BIG LÖV från oss och Hurra-rop i massor härifrån Spången!

Över och ut, nu är födelsedagsinlägget slut!

En eloge till vår camping-vovve

kommer här i form av några ord och några utvalda bilder (denna gång i full-size så ni verkligen får se ordentligt).

Självklart så har han sagt till när någon gått på "vår" del av muren, eller cyklat förbi "vår" del av campingen, men efter ett "Tack" vi har hört och sett att någon kommer, ja då har han återgått till att bara vara igen. Bara vara vår lille fyrbenting med massor av lek-lust och upptäckarglädje, in och ut i förtältet, oftast med löplinan och extra förlängning i form av koppel. Ibland har vi tränat lite vara-med-oss också, dvs inget koppel på väg ut till löplinan som låg utanför och med resultat MVG - ingen lust till egna upptäckter utan oss, utan fokus är på att komma dit vi ska, dvs till löplina och på halsband.

Han blir bara bättre och bättre på detta med husvagnslivet, då ljud och allt runtikring är så mycket närmre än i vårt hus med omnejd, här är det ju inga tjocka väggar att tala om precis. Han sover som en stock om nätterna och mår bra med oss och våra vänner, så härligt när allt faller på plats så här.

Resor med bil har ju aldrig varit ett problem, han "jobbar" ju med husse sedan länge och mår toppen i sin härliga bur där bak. Raster tillsammans gör vi ju ofta och på olika platser, men han klarar också detta med bravur, ingen ökad stress, vi är ju tillsammans och då är allt lugnt.

Väl hemma igen igår kväll, ja då var allt som vanligt igen, med invanda platser att vara och vila på, samt att favorit-leksaken såklart togs fram - bollen med pip. Den sprang han runt med länge och väl, sen stöp han i säng (gick själv och lade sig, hade fått nog). Nu ligger han och sussar i sin bädd med täcke över sig, njuter av att vara hemma äntligen!Kolla särskilt in Freddans korvleksak, demolerad på mindre än en vecka, men uppskattad som bara den! På nedersta bilden är prickarna framför Freddan torkat levergodis, inte jättemyror alltså - sitt/ligg funkar som ni ser perfekt (vad gör man inte för godisar tänker Fred och gäspar trött, att vi aldrig fattar vi tvåbenta suck).

Över och ut, nu är dagens blogginlägg slut!

Bloggtorkan är nu formellt

över för denna gång, eller hann det kanske inte bli så torrt! Nåja, pub-kvällen gick av stapeln och sen "dogade" vi, eller hur var det nu igen?! Får ta det i rätt ordning så kanske det klarnar något.

I förrgår var det alltså pub-kväll, informellt anordnad av Hans, sonen hans och vänner, med oss m.fl. som glatt dök upp och lät oss underhållas. Vin dracks, sånger avnjöts, berättelser skrattades det åt och kvällen blev lång och härlig! Rätt avslappnad också även för camping-ägare m.fl., avskalat och härligt privat!

Gårdagen tillbringade vi utmed kusten, där vi hann med att rädda kattungar vars mor troligtvis blev påkörd av husbil som körde före oss i vild fart (fy för dem säger vi och hytter med nävarna gånger en miljon)!! Rekade vacker hamn i Torhamn, åt fantastiska smörgåsar på caféet Sött och Salt här i Kristianopel, även eftermiddagstur dit och underbar glass, solade fejsen lite på em, sov t.o.m. lite middag och sen full rulle igen.

Vi blev nämligen inbjudna till andra campinggäster, ja som vi talat med lite under dagarna här och också träffade i förrgår på puben. När vi gick förbi deras ställe på dan så fick vi alltså inbjudan till kvällsvickning, självklart tackade vi ja och gick dit i kvällningen igår (därav noll blogg i går alltså). Vi tog med lite vin och ost vi hade i kylen, de bjöd på goa snittar, annat vin, öl och trevligt sällskap! Freddan låg helt utslagen i deras förtält precis hela kvällen och vi fick nästan bära honom hem i nattmörkret (tur det finns ficklampa så becksvart som det blir).

Idag har vi varit iväg och rekat Karlskrona igen, lunch på Grekisk restaurang samt hittat liten Marimekko-butik att shoppa i härute hos oss i Kristianopel. Just det ja, hann med att handla lite från lokala keramikverkstaden härute igår också, mycket att redovisa i bilder sen!

Över och ut, nu är bloggtorkan här igen till slut .....

Historien om envise scouten

Malin och hennes färd till träffen i helgen som var återfinns på hennes blogg, helt underbar berättelse om vad prio ligger i ens liv med hund ;-) Härlig läsning som ger en nya tankar om egna tänket, dvs ingenting är omöjligt bara man vill tillräckligt mycket!!

Över och ut, går över till nästa inlägg utan prut!

Mera news from Kristianopel

och oss campers kommer här. Joooo det blir pub-kväll ikväll här på il campo, Hans och sonen riggar just för trevlig musikkväll och laddar baren med allehanda gotta för törstiga camparna, så nu är det dags för oss att grilla lite kött och börja göra oss i ordning för kvällen.

Goda nyheter inför helgen, goda vänner som skippar stor-fest för vår skull (kärlek!!) och som gärna tar knytis på lördag med hemresta camparna, najz!

Roliga nyheter, och också förvånande, från "sonens" boende, noterat och kryssat i vårt förtältstak. Hoppet är det sista som överger människan är verkligen något som stämmer in här ;-)

Över och ut, nu är även detta inlägg slut!

"Home" at last

ja vid vår plats på campingen vill säga.  Vi har i och för sig hunnit vara hemma en liten stund, njutit av ett glas kallt vin ute i det vackra sommarvädret, men inte har vi haft tid med bloggen inte, för mysigt ute för att blogga har det varit. Fred har haft långa löplinan på plats, fast i marken med sitt jordankare, vaktat lite när folk velat gå förbi ovanför på muren, men annars väldigt lugnt här borta hos oss.

Idag har vi varit i Ronneby (åt god lunch där bland annat) och kollat brunnsområdet, jättefint med underbar parkmiljö. Vi har också varit ute på Jordö där L´s
mormor och morfar hade landställe (fotade lite, bilder kommer sen), sen åkte vi till Hasslö och skulle köpa rökt fisk, men den tog slut redan före kl 11 idag, synd för oss!

I kväll blir det ev pub på campingens värdshus, detta efter att vi pratat med ägaren av campingen, Hans, igår och han såg på oss att vi skulle bli sååååå glada om han tog fram gitarren och öppnade upp stället igen lite spontant! De stängde den ruljansen när vi kom i söndags och hade då firmafest för sommarjobbarna som sedan skulle hemåt efter en säsong här på Kristianopels camping. Schysst att han vill ta en spontankväll för vår skull, kanske tyckte han vi var rätt ok för att va Stockholmare ;-)

Över och ut, nu är blogginlägget snart slut!

Några bilder från träffen

och slumpartat utvalda av datorn, eftersom den bestämmer nu när den ordinarie inte får va meeee! Jag är glad att det går så pass att göra något alls på den här lilla "snärtan", så jag hoppas ni blir glada och nöjda ändå! Observera de klart hypade hundarna i början, de två första bilderna alltså, vi tränar järnet tillsammans och de väljer att bara vara, det kallar jag hundträning på hög nivå, dvs på våra goa vovvars nivå - to be or not to be a dog, that is the question ;-) Gissa vilka som klarade det testet bäst!!!


Löv y all! Över och ut, nu tog bilderna slut!'

Mer om helgens träff

och såklart om vår tid i Karlskrona med omnejd kommer här!

Det bästa med träffen, som det nu blev på Kerstins camping strax utanför Mellerud, ja det var ju människorna som gjorde denna träff möjlig och också så suveränt trevlig! Tack till er alla för att ni är ni och bjuder så på er själva och bara är, det blir så enkelt för oss att bara vara då juuuuuu! Extra tack till våra "grabs" som vill och orkar med oss "bruds" och allt "dog-talk", stjärnor på himlen till er från mig - Mikael och Leslie, ni är bäst! Ser fram emot nästa träff (hmmmm måste planera lite här nu känner jag hihi). Bamsekramisar från oss till er alla! Lite extra till Malin som kunde vänt hem efter bilförlust (dvs den ville inte mer), nä hon valde att ta packning och vov och fortsätta till oss, en riktig scout alltså - alltid redo!

Idag har vi varit på upptäcksfärd precis hela dagen, Karlskrona runt med och utan bil (besökt L:s morföräldrars gravplats bland annat).  Kom hem för cirkus en timme sedan och har sedan dess hunnit med att 1. promenera runt och på muren som omgärdar campingen, med en upptäckarlysten vov, Fred the vov 2. skålat i kallt rosevin 3. suttit i solen, den som skiner från klar himmel (dock s blåser det rejält, men det gör inget när solen står högt på himlen) 4. lekt med Fred och hans korv-leksak (bild kommer, promise) 5. snart bloggat färdigt och 6. gjort oss klara för att gå på Gästgiveriet här i Kristianopel - där får det bli middag och mys på tu-man-hand i kväll!

Över och ut, nu är rossen slut, tack o hej tomtesprej!

Late night news

but very shortly - lång dag idag, rastade har vi alla blivit men rätt segt att åka långt i bil med husvagnen på släp! Började packa tidigt i morse, efter en relativt sen kväll med mycket prat och skratt med "The Gang and only", så var det trötta, lyckliga och något uppblötta vi som fixade i ordning för färden från Kerstins camping mot nya mål. Det regnade rätt rejält igår em/kväll och vi hade väl lite sankt hos oss, alla hade stövlar på vid middagen kan jag säga!

Så, nu är maken avklädd och redo (wohahahaha}  eller i alla fall redo för nannen, så jag tror jag sliter mig härifrån och återkommer en annan dag!

Över och ut, nu är bloggskribenten helt slut!

Dals-Rostock helgen

och vovve-träffen har äntligen börjat! Började visserligen igår eftermiddag, men skribenten (dvs Mia) hade inte tid med uppdateringar då, för mycket prat helt enkelt!

Anlände campingen sisådär vid 16-tiden och då var det vagnuppställning samt förtälts-uppsättning som gällde till att börja med, detta under glada tillrop från Anna och Kim. Sen fick vi träffa vovvarna deras, underbara rottisar (två tjejer och en maffig kille) och helt plötsligt hade vi alla på plats, även Malin med Assa och Lotta med Matulda dök upp vid vår plats.

Mer prat, lite vov-bytar-träning och sen var det helt plötsligt dags för korvgrillning. Åt och pratade på tills det blev mörka natten och sen var det sova-dags för tvåbenta såväl som fyrbenta.

Idag har vi hunnit med att fika ihop med dem som bor på campingen, Lotta och Malin, och snart ska vi träffas allihopa för lite kuliga vovve-grejer nere på stora gräsplanen. Så nu har jag inte tid med er längre ;-) hoppas ni får en solig dag ni med, ses snart igen!

Över och ut, nu är dagens inlägg slut!

Does your dog snoar?

Alltså, hur gulligt är det inte med en snarkande hund nära sig, hur avslappnat känns det på en skala? Fred ligger här precis bakom mig i sin bädd och sussar på men med ett härligt biljud (nu härligt, på natten om man har svårt att sova, sådär härligt!!! hmmm), lite snus och snark!

Så här ungefär låter vår lille, store kille

Snart får vi träffa

Anna med Molly och Bella, Kim (med eller utan sällskap), Lotta med Matulda och ev Michael, Malin med Assa, ev Pernilla, med Nova och Sara med Eros! Ja det ska väl vara alla tror jag (säg till Anna om det blir fler) som ska ses i helgen som kommer, åhhhh va kul det ska bli, åhhhh va kul det är att vi inte är ensamma om att längta och räkna ner till denna härliga träff!

Vad ska vi göra då? Jo, leka, träna, träffas, umgås, med och utan våra fyrfota vänner (tror mest med faktiskt, men kan ha fel förstås, det har ju hänt!!! ;-) nån enstaka gång *sa hon ödmjukt wohahahaha typ*)! All the AMB-way of course, lugnt och harmoniskt med fokus på härligt tydliga signaler till såväl tvåbent som fyrbent deltagare!

Om jag inte helt förlorat mig i vänners glada sällskap, så ska jag försöka ta lite bilder så ni också får vara med lite så här i cyberrymdens värld!

Över och ut, nu är detta inlägg slut!

London-pics day 2

Blandade bilder från dagen (dock inte alla, ni skulle inte orka!) - besök på Madame Tussauds (där vi höll på att förlora en till en riktig urping), Sherlock Holmes souvernirbutik (ej museumet, för lång kö där), Towern (nu från insidan så att säga) och så hann vi med ett besök på Harrods (men bara en av entréerna, för stort för en heldag att hinna med). Självklart pit-stops för att hålla vätskenivån i schack, obligatoriskt i en pub-tät stad som London! Fördrink på hotellet, bra och trevliga rum hade vi på vårt lilla mysiga hotell. Middag avnjöt vi sedan på en riktig Indisk restaurang, där brann några av oss nästan upp, men det var en underbart god måltid och bra avslutning på denna likaledes underbara dag, vår dag 2 i London.
Klicka på bilderna för större alternativ.
Över och ut, så var London dag 2 slut!

Äntligen hemma

efter en mycket händelserik dag, jag och husbandet är helt slut och gissa hur Fred the vov mår, jo just det HELT SLUT! Han är, precis som vi, friskluftsförgiftade än en gång på bara några dagar!

Bilen till Stavsnäs och båten ut till Sandhamn, på ön i några timmar (jag har varit där förut och husbandet för första gången), rekade hus och miljön runtikring och så picknickade vi. God mat i välfylld korg och gott vin samt lite bubbel som vi hade med oss, sen bar det hemåt stan igen.

Väl nästan hemma så åkte vi förbi M&T allesammans och satt länge och pratade om hur, när, var och varför ;-) och nu är vi alltså hemma i huset vårt, trötta men ändå på G liksom!

I morgon bär det av till El Banco och ska där fixa en bankväxel sen är affären i hamn, tjohej vilken grej!

Nä, nu ska vi umgås lite jag och husbandet, hångla loss till en skön semestersköning eller kanske vår bröllislåt (som våra kära vänner "gav" oss i gåva), mmmm najz!

Över och ut, nu är bloggandet för nu slut!

Östergötlands skogar

är djupa och bitvis helt befriade från signaler till din mobil, endast nödsamtal kan exempelvis ringas från svärmors mindre hus (det som varit och förblir landställe nu när de har herrgård). Man blir sådär märkligt avskuren från yttervärlden, men man vänjer sig mesamma, det är ju så skönt att inte vara nåbar hela tiden! Vår dator tog vi inte med oss, den hade ändå inte kopplats upp och om vi loggat in hade vi ändå inte kunnat surfa, samma obefintliga täckning för denna som för mobiltelefonin.

Hur gör ni? Känner ni att ni får myror i mobil-tryckar-fingrarna när ni inte kan använda er telefon? Blir ni lite stressade av denna onåbarhet eller mår ni bra av den?

Själva så njöt vi faktiskt, det kändes skönt att faktiskt bara umgås, prata, äta gott, prata mer och dricka gott vin med pepparmynta och isbitar i. Lyssnade enbart på naturens alla härliga ljud, inga ringsignaler, inga sms, bara lugn och ro!

Över och ut, nu är pausinlägget slut!

Betalningar gjorda

samt samtal med banken avklarat, nu kan vi sätta igång det nya projektet, titt nu i veckan och sen är vi med på tåget så att säga!

Övriga projekt, staketbygget bland annat, har legat på den berömda isen, vi har ju haft semester och då har man ju inte tid för sånt ;-) Får ta mer ledigt för att hinna med sånt också!

Så, nu är det fikapaus, hej på en stund!

Jobb jobb jobb

mycket pappersfix är det, tänk så mycket som produceras när man själv är ledig!

Ska betala ut lite grejs så nu måste jag sluta blogga, but I'll be back!

Över och ut, slut!

Finally London-pics day 1

and the rest will follow, I promise!

Blandade bilder från dagen från bussturen med dubbeldäckaren som gick genom stan, från Paddington ner till Themsen via Oxford Street, Oxford Cirkle och Picadilly Cirkle. Sedan följde en tur på Themsen och vi fick se London ur ett annat perspektiv och höra mycket spännande saker om byggnader, broar vi åkte under osv. Snabbvisit på Towern (hade stängt precis då vi landsteg), lite bilder utifrån och sen hemåt i kvällningen.

Bilderna är klickbara för större alternativ.

Över och ut, nu är London dag 1 slut!

Hemma i vår vackra stadsdel

igen är vi, the B's, detta efter en snabbvisit i likaledes vackra Östergötland! Vi har varit hemma sen cirkus 13.30, men det vackra vädret lurade ut oss på altanen direkt vid hemkomsten. Nu lite solpaus och mat, sen ut och må gott därute igen!

Vi har hjälpt svärmor/mor (min o L's) att flytta lite pinaler från förråd till nya Herrgården de köpt och ska flytta permanent till, hyrde släp och drog dit i fredags efter att L arbetat färdigt för dagen. Fick också nöjet att ge bort en fin bäddsoffa, denna står nu i ett av de stora rummen på bottenvåningen och blir en perfekt plats att koppla av i för dem och också oss när vi kommer på besök.

Gick rundtur i fredags kväll, åt kallskuret till sen middag och sedan satt jag, L och I uppe till 02 och tjattrade om allt och ingenting, underbart trevligt som vanligt.

Upp tidigt för att åka och lasta ur släpet samt se ägorna (som huset, stooooooora sådana) och sedan var det dags för besök hos bonden med familj och såklart deras små Chihuahua-valpar, 3 till antalet och 7 veckor gamla, 2 härliga hanar och en sockersöt tik (OBS! alla tre är kvar, hon var för duktig att hålla koll på oss presumptiva valpnappare, suck). Lite vin på altanen för mig och I och sen skjuts till badet, enskilt bad i "egen" sjö, underbart fint.

Middag och lite prat, men en tidigare kväll då vi var både trötta efter kvällen/natten innan och ju skulle iväg tidigt idag på morgonen, lämna släp och göra färdigt för jobbvecka som stundar!

Nu, över och ut, nu är pausen slut!

Gamla ryggsäckar

och saker vi samlat däri, ja det är något jag och en vän pratat om idag på eftermiddagen. Ni vet, som vi ofta gör, samlar allt i en säck, sätter den på ryggen och bär den med oss vartän vi går. Plockar ur olika saker (ofta dåliga tyvärr) därur och riktigt gottar oss i eländet. Alla ni som haft väggkänningar och blytyngda ryggor vet vad jag pratar om!

Så, nu är det dags, dags att göra sig av med det gamla som ligger där innuti våra bärbara minnen, som blytunga säckar på våra ryggar. Ja, lite som att gå på picknick och faktiskt tömma picknick-korgen, tömma för att rymma det nya till nästa gång vi ska fika liksom. För inte lämnar vi väl kvar rester i korgen att bära med till nästa picknick-träff?? Nä, tänkte väl inte det!

Alltså, töm nu ert gamla byk, tänk inte bakåt, rafsa inte neråt i säcken. Det mögliga därnere är att jämföra med en utrensning i kylen innan semestertrippen! DET SKA BORT, fyll bara på med nytt. dagsfärskt och precis som detta ord DAGSFÄRSKT, så länge ska det finnas kvar som hanteras idag, allt annat ska väck mesamma! Det fina och bra som håller länge, lägg det i en av sidofickorna att spara till en dålig dag, men byt ut även dessa mot nya färska bra-ha-saker ni får från era nära och kära!

Jag själv tänkte "bygga" ny rygga, en rygga fylld med dagsfärska härligheter de mina ger mig var dag, ibland smått, ibland stort, men bara det ska få rymmas i min nya ryggsäck! Allt trist ska jag lägga i en specialgjord ytterficka, en ficka som är en låtsas-ficka med hål rakt igenom, så allt det tråkiga där får rinna ut och bli till ingenting!

Över och ut, nu är detta ryggsäcksbygge slut!

Dagens (första?!) HURRA

måste läggas in, ja innan det kanske kommer flera HURRA'n ångandes, måste ju läggas in i rätt ordning såklart ;-)

Leslie ska ta med kassar med tidningar, tomglas och kartonger till returstation på väg till sina kunder, allt står i hallen klart för utlastning i bilen.

Fred har koppel på och vet att nu är det jobbdags, tittar på husse som samlar ihop sina kassar, jag står och gör i ordning vattenflaska till mina kära, såväl tvåbent som fyrbent behöver mycket vätska en varm dag som denna (redan kl 8 var det riktigt varmt ute).

Jag ser i ögonvrån att Leslie går ut genom dörren, lämnar den öppen på vid gavel, tar sina kassar och går ut till bilen. Fred går fram till dörröppningen, men sitter ca decimetern innanför tröskeln, rör inte en muskel, bara väntar.

Nu vänder jag mig om för att betrakta scenariot, säger ingenting, väntar bara. Leslie kommer tillbaka efter en stund och Fred hör hans steg närma sig dörren, men han sitter kvar och väntar, viftar sött på svansen, glad att det snart är dags att röra på sig igen. När Leslie är i dörröppningen så sitter Fred fortfarande kvar, han väntar nämligen på kommandot "varsågod" från husse, vilket kommer när husse klivit in och tagit kopplet i sin hand, då kliver de båda ut genom dörren, ut till väntande bil och dagens arbetspass.

Vilket team de är mina pojkar, så samjobbade att man får tårar i ögonvrån av lycka! :-D

Över och ut, nu är dagens (första) solskenshistoria slut!

Hämtning Fred the vov

igår tänkte jag bara dra en snabbis om såhär på tisdagskvällen!

Hämtningen gick super på alla sätt och vis, follow the story here below!

- vi kommer uppför gången, Fred vet att det är vi
- jag går in och betalar och frågar hur det gått, får positivt gensvar samt ett gäng visitkort (I will spread the good word about this place, it really is GREAT)
- ägaren frågar om han ska släppa ut hunden, jag säger ja men kanske för fort ... upptäcker att Fred inte har halsband när han kommer från "utsläppet"
- oooooops säger det i magen, vad månne hända nu hinner jag tänka
- Fred drar fram mellan mig och husse, glad som bara den, ner till bilen och upp för att möta upp oss, nära, nära
- vi går lugnt och sansat mot bilen och säger ingenting, vid bilen är han med oss som ett ditklistrat frimärke och när vi visar upp i bilburen hoppar han upp och in som ett skott
- allt detta utan en ansats att springa runt längre än där vi är, inte förbi de andra hundarnas burar, spårar inte någon lukt under denna stund. TOTALFOKUSET ÄR PÅ OSS TILL 100 %  och detta trots att det vimlar av dofter runtikring, andra vovdofter, skogens dofter, ja you name it, men vår lille store kille valde oss framför allt detta, okopplad och fri men ändå fast vid oss!!

Över och ut, nu är denna lyckliga vovstory slut!

Back from London

är vi, kom hem igår och efter bagagehämtning och järnet till Täby/Vallentuna för att hämta upp vår FreddieLeddie, så åkte vi ut till Värmdö och lämnade far min samt fick oss en härlig middag. Underbar avslutning på en fantastiskt härlig resa för oss i The B's family. Berättade om resan för mor och njöt av en härlig sommarkväll i deras "kuvös" och sedan drog vi hemåt i kvällningen, hemma sådär vid 23-tiden och då marsch i säng för S (helt slut var hon). Jag och L samt Freddisen satt uppe en stund på vår balkong, njöt av att vara hemma igen och komplementerade över vår resa!

Ingen dator med till London, tur det, den hade bara tagit plats i bagaget och inte blivit använd. Vi hade varken tid, ork eller lust till bloggning när våra dagar var till ända, sängen var alternativ 1 när vi kom hem från våra upptäcksfärder genom denna härliga storstad. Turligt nog hade vi buss- och tunnelbanebiljetter färdigköpta och medtagna hemifrån, så vi inte behövde ta oss så mycket till fots som annars. Dessutom hade vi ju våra London pass med oss och kunde därför gå före kön till både Themsen tur med båt och Canalbåtstur från Little Venice till Camden market.

Lovar att foton kommer och såklart mer info om var vi varit och vad vi gjort dessa 5 dagar, men inte nu, nu är det fikadags på solig altan! Förresten, kul att ni tittat in fast vi inte uppdaterat er, keep that up will ya' pliiiiiiiiiiiiis!

Över och ut, nu är denna förhandsinfo om London-resan slut!