Idag gästbloggar jag

Mervis blogg (you know The Doglistener of Sweden that we know)!

Visst vill man vara med och gästblogga om/när man får förfrågan, wow va kul liksom, men nu när man ser sina egna ord i någon annans blogg, så känns det konstigt. Liksom som om jag skulle vilja ändra, skriva om, det blev inte så bra och det där blev så där bra, jag kritiserar mig själv ännu mer än jag nog gör i mina egna alster här i Fredthevov-bloggen. Som om jag läser med någon annans ögon, att jag faktiskt med ens blev min egna värsta kritiker, hmm märkligt hur det kan bli.

Well, well, om jag nu snurrat till det i texten, så är en anledning till det ju att ett liv rymmer ju så många nyanser, en vardag så många händelser, att de ju inte är möjligt (om man inte är skribent till vardags förstås) att få ner allt i ett lagom läsvärt format. För när jag läser det jag skrivit, ja då får jag ju med alla mellanrum, alla dagar in between, allt runtikring, ja allt det ni andra inte får in mellan mina rader och allt blir självklart och förståeligt, för er blir det kanske avkapat och avhugget.

Intressant känsla jag fick utav detta, säkert tänkte Mervi även på det (hon är finurlig hon minsann och har allt annat än tomtar på sitt loft), att jag skulle fundera vidare på mig, oss, vårt liv med och utan vov, spinna vidare på tråden livet och liksom hitta ännu en ny variant i livstrådens sträckning.

Över och ut, nu har författargenen tagit slut! ;-)

De tre P:na

som behövs på en resa:

Pass
Pengar
Pund

Samt att i mitt fall får det bli också de tre B:na:

Bästa husbandet i världen, the one and only, the man of my (wet *wohahaha*) dreams (ja ni fattar, och ja, jag slutar nu)
Bonusdottern, den kluriga Ms S
Bästa skorna för promenader i the big city of London, sitter som en smäck och är av märket Reebok

Över och ut, nu är bloggningen tillfälligtvis slut!

KLANT-MIA

THE ONE AND ONLY - ja, det får jag skriva på mina nya visitkort, ska bara lugna ner mig lite!

Igår, när det var soligt och fint här i Estockholmo, ja då lade jag ju ut tjocka, fina badlakanen på solsängarna på altanen. I morse när jag gick upp så var de kvar och både jag och husbandet var sååå glada att det inte regnat under natten, ja ni vet, få in dyngsura badlakan i size med överkast för dubbelsäng utan att blöta ner hela huset. Så sitter jag här och har Facebookat en stund (gått ut med min cybervov bland annat, ja och adopterat några nya när jag ändå höll på), så tittar jag ut och vad ser jag - SJÄLVKLART SÅ REGNAR DET och har gjort en stund!

Över och ut, nu ska KLANT-MIA göra slut (med sig själv)! samt försöka få in badlakanen oxå då'rå, suck!

Totally impressed

är jag av denna unga dam, wow, vilken tjej och vad månne detta sluta!! Jag låter bild och film säga resten, ni har säkert sett det redan men ändå och ni som inte sett, enjoy, I will AGAIN AND AGAIN!

vm guld i fjäril 090727


Över och ut, av simningen blev jag helt slut!

Plastikkirurgen Fred

just den pk ingen mjukisleksak vill komma till. Tänk er själva in i att ni är en riktigt ärtig leksak av mjukare modell, lite cool sådär och så kommer ni hem till Fred the Plastic Surgeon med Frankenstein-mentalitet, dvs från snygg till lobotomerad och kroppsligen urlakad från allt innehåll. Inte som hos andra, gosad och gullad med (jo till att börja med, sen sätts de vassa verktygen in med full kraft), utan isärtuggad och itutagen på kortast möjliga tid (Fred kör rekordtagning varje mjukis som kommer hem hit).

Följ bildsekvenserna här nedan, nu har vi för första gången fått vara med på nästan hela operationen, klicka på bilderna för större alternativ och följ förödelsen på nära håll.
Så här glad var han innan .... Sitter och väntar på Leka leka demolera mera
Vid hemkomsten bjuder Fred på lite Finn Crisp's för att lura i lite bedövningsmedel, sitter sedan vackert och väntar på att operationssköterskan (Mia) ska säga "Varsågod" och går sedan till handling,
Han ska med ut på altan serru No more face Ryggen öppnad
vill dra med patienten ut på altanen och gräsmattan, men får vara inne i steril miljö. Bild två och tre visar hur patienten, efter mycket kort tid, blivit av med röstorganet (pipsak i plast som satt i magtrakten), togs om hand av sköterskan,
Och nu är den helkroppsrenoverad
och så var patienten nerbantad (luddet), ansiktslös (bättre eller sämre än innan, hmmm, gissa vad Fred tycker!) och fullkomligt förändrad - en helkroppsrenovering har gjorts av årets snabbaste pk, Fred the vov All scary Dog!

Över och ut, nu är både mjukisen och jag helt slut!

Helgens eloge

går till äldsta bonus-tjejen som har plockat alla röda vinbär i vår nya trädgård, 3 buskar tok-fulla med mogna bär. Hon inte bara plockade, utan hon rensade dem också samt lade i frysburkar, 6 mindre och 2 fullstora burkar, inte illa på så liten plantering minsann!

Jag sockrade lite på toppen och så in i frysen att ha till efterrätter eller varför inte till en god köttbit med sås och vinbär, mmmmums så gott! Eftersom vi får så mycket sylt och gelé, så tyckte vi inte att vi behövde mer av den varan, utan gör på detta sätt med årets skörd i stället.

Sophia plockat Sophia plockat o rensat
Så ni förstår ju att elogen är på sin plats! Hurra för S, duktigt jobbat!

Över och ut, nu är detta inlägg slut!

Dagen idag

och annat smått och gott kommer så i dagens TREDJE inlägg, snacka om att behöva få fingertoppslederna motionerade idag minsann!

Idag hann Struktur-faschisterna följande:
- sätta upp spegel ovanför tvättställ och tv.ställsskåp samt få elen på plats
- ut och motionera bonus-killen i bilen först (han tok-gillar att åka bil nämligen och blir på toppen-humör bara vi nämner bilfärd)
- sedan motionera oss och bonus samt vov - promenerade vid Hundstallet vid Åkeshovs T-banestation. En i gänget ville pinka ner träd med namnskyltar (de har såna där nämligen)
- suttit och solat fejset på altanen och bara chillat med vov och bonus-grabb
- lajjat i trädgården med ovan nämnda
- medan husbandet sågat till och satt upp lite fler stående plank till byggprojektet vårt, staketet runt tomten
- stylat om yngsta tjejens rum lite: nytt överkast till sängen, nya tavlor som ska upp på väggar, utrensat och bortplockat (dvs lagt i snygga lådor och allt har sin plats liksom), tvättat rent i sängen och sen har vi omgrupperat hennes skrivbord till äldsta tjejens rum (eftersom yngsta inte har sitt rum just nu så är det en smart manöver tyckte vi). Äldsta tjejen behövde ett nytt bord, då det gamla blev förstört efter flytten, så hon blev nog nöjd (såg så ut i alla fall). Bilder på nya rummet kommer (oxå) var det lider.

Nu är det strax dags för middag för familjen struktur, ses snart igen! Över och ut!

En kommentars-kommentar

till kära vännen Anna, aka MadMolly, du är en tok-skön tjej, så bra för mej, till dig säger jag aldrig nej (eller vänta får nog omformulera rimmet lite kanske *hehe*), nä men skämt åsido, du är en härlig vän, en sån man väntat på och sen bara funnit så där apropå, härlig känsla! Som att du liksom bara bidat din tid för att, i tid, komma in i mitt liv, tack för att du väntat in mig!

Ser fram emot din framtid med vovsen, dina planer och det som komma skall, blir en härlig och intressant resa att följa på förhoppningsvis nära håll (även om vi geografiskt är en bit ifrån). Kanske startar också du en blogg, för dig och vovsen!!!!!! (jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa visst då snälla snart gör ....), för vovsen då förstås, inte för dig eller mig (visst dååååå)!

Tack igen AnnaPannaFikonFlingaGalen(yes)Panna för dina fina ord, me lajk!

Sen sist

så har vi inte gjort så mycket faktiskt, bara varit hemma i och kring huset.

Igår fixade husbandet i nedre badrummet, bytte handfat och underskåp (nytt och mer anpassat storleksmässigt till badrummet). Jag, bonus-grabben och Fred the vov tillbringade dagen på och kring vår altan samt på gräsmattan med Fred och några av hans leksaker. Sen lekte vi leken hitta skugga först och alla på samma ställe, det blev ju faktiskt riktigt fint väder och avslutningsvis hade vi tok-fint här på vår sida stan!

Bilder på badrum före och efter kommer när lusten finnes, promise! För övrigt så håller hb (förkortning för husbandet) på med badrumsskåpets tillhörande spegel med hylla och uttag för ev elartiklar. Förhoppningsvis tar det inte som igår hela dagen, lite mindre att anpassa på denna del I guess (dvs såga rör, få till vattenledningar på rätt ställe osv).

Dagen idag går i utelivets tecken, ska iväg och promenera med vov och bonus-kille, kanske vi drar till Drottningholm och Hundöarna, vi får se vart vår chaufför stannar till. Fint väder även idag här hos oss, hoppas på samma hos er!

Över och ut, nu är dagens första inlägg slut (kanske blir det fler, men om inte ha're fint så ses vi snart)!

Fredthevov-bloggen har fått pris

Fredthevov-bloggen fick detta fina pris, från Seriebloggen (Dvärghundspossens serier), en blogg vi följer med liv och lust (även D.possens Dagbok och Artiklar är värda att följa, promise)! Förresten, du får det i retur också för du är värd fler priser, du som håller oss med både läsning och serier :-D

Från Sofia o gänget

Jag vidarebefodrar awarden till (utan nån inbördes ordning):

1. Mervis blogg - aktiv Dog Listener, Sveriges enda rekommenderade. Intressanta inlägg, med tankeväckande frågor och svar blandas med vardagshändelser med och utan vov (mest med såklart). En sann hundvän (och tvåbentsvän också) att lära känna för er som inte redan gör det!

2. Familjen Carlssons renoverings- och inredningsblogg - där också besök i internetbutiken ingår vid minst vartannat besök på första sidan, men det blir dyrt om köpklickarfingret är med dig, det finns såååå mycket fint i denna butik så det är inte klokt.

3. Emma Damm Drawings - en ung tjejs underbara teckningar/bilder varvas med inlägg om nära och kära, väl värd många återbesök.

4. Alltidinredning - en blogg om just inredning, men som känns så mycket mer än "bara" det faktiskt. Har man börjat följa går det inte att sluta, man blir beroende helt enkelt!

5. Golden life - underbara Lotta som skriver såååå bra och med en härlig glimt i ögonvrån. Hundar har stor plats i hennes hjärta och på hennes blogg, men vi tvåbenta får också vara med på ett hörn!

6. Kennel Virvlan's liv och leverne - familj, vänner, djur har stor plats i denna läsvärda blogg, där en person med mycket hjärta, Yvonne, berättar om vardagens alla händelser. På samma plats lägger jag också hennes dotter Malins blogg, också en läsvärd blogg på alla sätt och vis.

7. Sara's blogg - där även dp'n Santos och sambon får plats i text och bild. En till med valpsjukan kraftigt utvecklad ;-) precis som min ju också är!

8. Samt mitt extra-pris (eftersom jag ju faktiskt "hittat" till en till jag följer och gillar) går till Linda och hennes härliga blogg, där allt mellan himmel och jord blandas i ord och bild. Kolla även in tok-snygga fyrbenta familjemedlemmarna Greven (dobbe) och Texas (dp/jack russel).

1. Vinnaren sätter awarden på sin blogg, denna:
Från Sofia o gänget
2. Länka till personen som utmärkelsen kom från.
3. Nominera minst sju nya bloggar.
4. Länka till dessa bloggar i din blogg.
5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar.
6. Kopiera den här instruktionen så att den finns med.
 
Tack Sofia för priset och GRATTIS till "mina" vinnare!

Över och ut, nu tog detta pris slut ;-)

Långlunch

har jag haft idag, en helt suverän sådan verkligen! Grillat (kyckling i spettform med grönsaker och lök emellan), god sallad, underbara röror (tzatsiki, bön- och olivdip, soltorkade tomater med fetaost och olivolja mm), hembakat bröd (såklart Grekiskt lantbröds liknande, what else), jordgubbar o glass till efterrätt och en ansenlig mängd välkylt rosévin. Lunchen varade från cirkus 11.30 till sisådär 15.30, det kallar jag lunch minsann!

När maken hämtade upp mig var jag fortfarande "pratig" minst sagt, pladdrade på så han fick ont i öronen, men glädje smittar ju av sig så han tyckte nog mest det var härligt än jobbigt!

Vi tjejer har inte lyckats frammana bra väder, men en stor markis, infra-värme plus en golvmodell av rotationsmodell gjorde att vi ändå kunde sitta utomhus, ja lite mysiga kuddar och filtar hjälpte också till förstås. Jag hade min lilla bärbara med mig idag, så vi satt och "gullade" med den lite, visade varandra trevliga sidor på nätet, både bloggsidor och andra sidor väl värda att kolla in emellanåt. Vilken dag vi haft, utan sol på himmelen fixade vårt humör sol i sinne, härlig avslutning på denna vecka!

Väl hemma kom så solen, sent omsider, så jag och bonus-grabben har suttit ute och bytt bok och hårband mellan varandra, kisat upp mot härlig sol och bara varit. Fred har aktiverat sig själv blandat med fått bollen kastad, kollat in förbipasserande och bara varit, husse/maken har klippt gräset, druckit en god öl (Crocodile, svensk lageröl med mycket god smak) och bara varit och så har bonus-tjejen gjort en härlig sallad som vi ska ha till vårt kvällsgrillade (om jag orkar, är sjukt mätt fortfarande faktiskt och lite yrslig av rosén, kanske allergi *hehe*).

Så, över och ut, nu är dagens härliga saga slut!

Ekorren och hästen

en fabel av Iriarte

En ekorre tittade på en ståtlig häst som sprang snabbt och taktfast över ängen.

"Herr Häst, jag har sett på när du galopperat, men din skicklighet förvånar mig inte", sa ekorren.
"Jag är flitig, jag hoppar, jag springer, jag klättrar upp och ner och jag står aldrig stilla."

"Har du någon nytta av att vara så flitig och göra så många vändor upp och ner?", svarade hästen.
"Jag är stark, jag springer snabbt och arbetar hårt, men inte förgäves eftersom min ägare ser min skicklighet."

SENSMORAL:
Använd din tid till produktiva saker som du har nytta av.

Över och ut, nu var denna fabel slut.

En stund på jobbet

är jag, dvs är här på förmiddagen för att få undan lite och sedan går jag på lunch, därefter är jag sedan ledig igen på heltid. Härliga tider dessa sommartider!

Nu ska jag lägga in ett annat inlägg, sen är det jobbtajm för hela slanten!

Över och ut!

Die Hard 1-4

är nu färdigtittade i familjen the B, trista filmer på sommaren gör att man behöver leta rätt på "godbitarna" i sin dvd-samling! Såg att de kört just dessa filmer på nån kanal, men vi bestämmer som sagt själva när det är filmtajm, tyckte det var lite roligt att de kör samtidigt somv i fick lust på "Brucan" igen!

Som alltid kör han på i 190, inga pauser och bara tuffhet, med lite soft eyes när dotterns röst hörs i telefonen .. gulligt i 1 sek ungefär är lagom. Sen att vem som helst hade brutit minst 512 ben i kroppen efter alla slag han tagit emot, alla fall från hög höjd (som ingen klarar utan benbrott i verkliga livet), hjärngeggan som skulle framträtt om det var på riktigt att man slog honom i huvet så många gånger som det görs osv osv. Helt osannolikt har han inte så ont han borde haft om det var på riktigt, blir en aningens toooooo much ibland kan jag tycka, även om jag gillar både "Brucan" och dessa filmer så är jag skeptisk till bland annat det jag nämnt här ovan.

Men faktiskt - han är ganska cool, fast han har minst en pistol .... Go "Brucan" Go (click on him and he grows on you, the picture of him that is of course ;-) *hehehehehehe*)

Brucan på G som vanligt!


Familjen B gör som följer:
2 sover (en på övervåningen och en på nedervåningen)
1 ligger och lobotomerar sin leksak från kroppsludd (först lobotomi, sedan helkroppsrenovering, happens every time)
1 kollar fotboll
1 har precis hängt sista maskinen tvätt och lägger ut inlägg här och på familjebloggen
Kan ni gissa vem som gör vad? Alla rätt ger självklart specialbonuspoäng i denna ytterst svåra tävling ;-)

Över och ut, nu är dagens saga slut!

Arbetslöshet

är ett ord som får fram så mycket känslor hos oss, beroende på i vilken närhet man har den så reagerar vi också helt olika över både ordet och dess innebörd.

Har precis pratat med en vän vars syster precis blivit arbetslös och som har ett problem som kan bli hur stort som helst, inte nu, men alldeles säkert snart.

Systern har alltså blivit arbetslös, dock med avgångsvederlag för 6 månader framåt (tror jag att det var), vilket ju betyder att fram till jul (eller efter precis) så finns det två inkomster, men efter det vet de ju inte hur det ser ut. Systern vill försöka vara sparsam utifall hon inte får ett jobb bara sådär (det finns ju fler arbetslösa som vill åt samma jobb som hon söker helt säkert), medan hennes sambo tagit på sig slösa-mössan och shoppar på som värsta shop-o-holicen av kvinnligt kön (hävdar att vi brukar vara värst där procentuellt)! Han har t.o.m. varit och inhandlat ny stereoutrustning på kredit bara nu i dagarna, i stället för att vänta in och se vad som händer framöver.

Alla som vet hur a-kassan funkar vet ju också att även om du tjänat bra när du hade jobb, så får du ju inte 80% av den summan, utan det är procent på ett maxbelopp som finns bestämt hos AK, vilket i sin tur betyder att du kan ha minskat din månadsbudget med 3-4000 kronor (minst). Det är mycket pengar som saknas då räkningarna sedan ska betalas, särskilt om man har hus, lån, bil, andra krediter, ja sen ska ju maten på bordet, fritidsaktiviteter för barn och vuxna betalas, räkningarna blir ju inte färre för att man har mindre i kassan.

Dessa angivna faktum här ovan har tydligen denna persons sambo valt att helt ignorera, han lyssnar inte på argument överhuvudtaget utan handlar på, nyttigheter som onyttigheter (mest det sista) och planerar vitt och brett för framtida inköp, resor osv. Och så framhåller han att hon väl får jobba på för att ha ett jobb när de här pengarna tar slut!!!! Hallå, vilken planet kommer människan ifrån egentligen? Inga siffror ang just arbetslösa har nått hans värld uppenbarligen!

Hoppas att någon når fram till honom snart och att han själv inser vilken press han sätter sin sambo under och framför allt, tänker på att de ju faktiskt har barn som både ska få mat på bordet, de kan ju inte leva på luft för att han "försnillat" familjens pengar.

Så, nu har jag skrivit av mig lite och så hoppas jag få lite tips om hur man kan förklara för en som tappat koncepterna som han nu gjort. Kanske några smidiga tips så att han tror att han kommit på det själv (han är den typen som nog behöver luras lite har jag förstått). Tips emottages tacksamt på fredthevov@hotmail.com om ni inte vill kommentera här i bloggen.

Över och ut, nu har jag "pratat" slut!

Blame me, myself and I

är vad jag får göra idag, klant-Mia anmäler sig till klantskarans högsta skikt!

Igår åt jag av en bredbar baconost och inatt blev jag tok-dålig i magen SÅKLART! Kollade jag datum på förpackning innan man tar? Svar: NEJ, tänkte jag på att förpackningen stod där när vi åkte till Grekland för typ tre veckor sen? Svar: NEJ, brukar vi tjata för ungdomarna om vikten av att göra båda nämnda här ovan? Svar: JA. Kontentan är alltså att man lär INTE så länge man lever, smartheten blir snarare avmattad och altzheimer sätter in i light-version mycket tidigare än man tror.

Får helt enkelt försöka uppdatera min idag något idiot-förklarade hjärncell, kanske en liten transplantation vore på sin plats (så jag får åtminstone två celler, gärna att de är sams också så de inte tar kål på varandra och jag står på noll), men också att spara på något minne (gärna bärbart från typ butik, den bärbara med hår är inte att lita på). Under sommaren ska man ALLTID kolla av sitt kylskåp noggrannt och inte äta hur som helst av allt därinne, det ska antecknas i detta minne ..... hmmm kom på, tänk om jag glömmer att jag lagt uppgifterna där, måste ha ännu en påminnelse, kanske även påminnelse på påminnelsen för att komma ihåg att minnas minnet .... eller, jag vet inte

Över och ut, nu tog minnet slut!

Höll på att glömma

gårdagen då vi var hos min svärmor och bonus-svärfar. De bjöd på en härlig hemlagad vinbärs/hallon-paj (egna bär från trädgården också, mumselimums), glass och gott kaffe (saft till ungdomarna).

Efter mumsandet satt vi sedan och kollade in ritningarna på nya herrgården som de ska flytta till nu i augusti/september, fantiserade tillsammans om rummens användning och vad som ska göras på denna kulturminnesmärkta fastighet. Kan lova att huset hamnat i rätta händer, båda är hur duktiga som helst på detta med just gamla byggnader och att hitta rätt hantverkare till renoveringen. Ser fram emot att se huset live, snart, snart blir det av, spännande som bara den!

Sedan åkte vi hem, mätta och belåtna samt berikade med mycket kultur, hem till Morden i Midsomer och sista delen för denna gång. En toppenkväll tyckte vi!

Över och ut, nu tittar nog Miss Marple ut! :-D     

Solen skiner

och vi med den, mys på altanen i ensamt majestät under dagen, fast med AnnaPannaFikonFlinga i telefon typ största delen av denna dag *tack för supernajz samtal, som vanligt* och nu med maken och bonus-grabben!

Armen i vinkel, blicken i skyn,
så var det menat,
korv och spenat ... (eller hmmm, dålig text kändes det som det blev eller).

Över och ut, nu går vi i solen ut!

Min vackre make

på bild från Grekland (gått igenom nästan alla bilderna nu, så jag skaaaa lägga ut lite här snart) kommer här. Första bilden är från första kvällen på Thassos och hos vår vän Elias som äger restaurangen, andra bilden är från Nikos (bror till Elias)  restaurang (tack M för bildtagning).

Och som vanligt är bilderna klickbara för större alternativ.
Min älskade make Min käre make igen, lånat av Madde
Du är det vackraste jag vet och ger mig alla bra vibrationer man kan få i livet *hehehehe obs ej snusk nu vänner, tänk outside the box* - störst av allt är Kärleken! Visst ser han lite lycklig ut i alla fall va ;-) trots frun hans ...

Över och ut, nu ska jag i solen gå ut!

Tillägg och svar till MadMolly: SJÄLVKLART ska denne vackre, men galne, man ta med sig ådran till träffen i augusti! Ska be honom spara på trycket så han kan pysa över riktigt ordentligt då vi ses! Kramis till dig och girlsen!

Barna är hemma igen!

Eller barn förresten, en är snart 20 och den andre är ju snart 15, dock en lång och ståtlig kille, basketmodell som pappa sin med långa fingrar (kunde i och för sig vara pianofingrar också såklart) och stora fötter (45:or står man stadigt på). Snart vankas middag, gryta med mycket goda grönsaker och köttbullar i stark och god sås, mmmmums!

Veckan i övrigt väntas bli lugn, bara vi, vi och vi, dvs familjen, familjen och familjen - farmor och bonus-farfar, bonus på andra håll och så vi vanliga tråkmånsar som får en härligt avkopplad vecka tillsammans, mmmmmys!

Så, över och ut, vi ses kanske när maten är slut!

Problemet med arbete i solsken

och särskilt riktigt, riktigt gassande sådant, ja det är att man kan drabbas av solsting .... följ bilderna här nedan och ställ själv diagnosen - solsting eller inte solsting det är frågan ...

Först kom,
Först kommer krokigt ben,
sen kom,
följt av ett stel-ben,
Tokig make efter jobb i gassande sol
sist men inte minst dyker the maniac upp, solstinget är ett faktum!

Över och ut, sa hon med ett tjut!

Mer Freddan-bilder

kommer här - bilderna är tagna 16-18 juli, hemma hos oss på vår gata i stan där vi bor ;-)

Bilderna är klickbara för större alternativ.
Freddan snott min solsäng, igen!
Om jag ställer ut en solsäng så snor Fred den omedelbums, ligger antingen som här i skuggan ovanpå, eller börjar i solen och kryper sedan under sängen. Ställer jag fram två solsängar så tar han alltid den jag ska till att lägga mig i, typiskt gulligt (eller not)
Spanar ut i trädgården Gosevov
På första bilden spanar han ut över gräsmattan, på andra ska han till att lägga sig att vila igen. Lilla pallen har sin egna historia, lovar att berätta om den sooner or later.

Bild på Freddan

när han står och solar sig och bara är sååå fin! Fortfarande i lina då inte staketet är klart riktigt än (tar tid de häringa projekten), men han är så duktig och verkar då inte lida nämnvärt av linan, kanske för att vi förlängt med kopplet så han har än mer space att röra sig på.Ska se om jag hittar fler Freddan-bilder till er dog-lovers out there, see you sooooon!

Värmdö i helgen som var!

Var ute hos päronen på Värmdö nu i helgen, solen sken, människorna var såklart toppen, maten suverän, ja helt enkelt sagolikt att vara där. Presenter från Grekland delades ut och självklart reseberättelser vid, under och efter maten, både från oss och resterande familjemedlemmar. Var där från fredag till lördag lunch ungefär.

Här lite bilder från det familjen kallar pensionärs-kuvösen (inglasade delen av ena altanen) och lite omgivning - visst har de det fint omkring sig päronen mina!

Bilderna är som vanligt klickbara för större alternativ.
På plats var också kära bror med sina barn, kändes kul att ses fast det inte var så länge sedan sist (onsdags närmare bestämt).

Ha en bra dag, ses snart igen! Över och ut!

Inomhus-fix!

Här kommer lite före- och efterbilder på vårt lilla badrum på övervåningen. Vi har tagit bort tvättstället där hela familjen fick kraftiga ryggsmärtor när vi skulle tvaga våra ansikten, höjd anpassad till barn och så har vi bytt toalettstol, då den gamla stod och rann (miljötänk alltså) hela tiden. Mer bilder kommer då dusch-hörnan mittemot tvättstället också är på G att fixas i ordning.

Bilderna är som vanligt klickbara för större alternativ.
JOB IN PROGRESS

AND A JOB WELL DONE

Lite annat piff blir det säkerligen i detta lilla badrum, we'll be back!

Över och ut, nu ska vi gå ut!

Tävling om Coffetable book

MJ tribute från People Magazine anordnad av ALLTIDININREDNING - självklart är man med och förgylla sitt soffbord med! Särskilt som vårt soffbord verkligen behöver lite Hollywood glamour (inte ens bestämt riktigt hur det ska se ut än och vi flyttade hit i januari i år, suck).

Gå in och tävla vet jag, själv gör jag det precis NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

Över och ut!

Morgonstund

har guld i mund! Detta även om det var lite partajande igår kväll, visst vi var bara 6 personer, men vi lät nog som 30 eller så kan jag tro. Tyvärr kunde vi inte grilla då vi glömt ta hem ny gasol och det upptäcktes självklart efter välkomstskålen, så ingen kunde ta bilen! Gjorde inget dock, maten blev så god ändå så, inte en bit kvar i någon skål eller bytta! The guests left the building around 3 o'clock this morning, happy giggeling people took a cab and away they went! Ses snart igen goingar!

Idag är det inomhusjobb som gäller för min del och ev utomhusjobb för L, beror helt hur vädret tänker bete sig denna söndag, regnar det mer så kan det bli svårt med sågning (elansluten såg) utomhus och staketbygge kräver denna typ av sågning så we'll see.

Får se om jag hinner med lite bildfixning också, dvs gå igenom dryga 300 bilderna och se vad ni kan vara intresserade av att titta på från Thassos-resan. Men om inte idag, så blir det garanterat en annan dag.

Över och ut, ha en lovely dag tills vi ses igen!

Vackert väder idag määäää!

Härligt att vara tillbaka från varma Grekland blir det ju när Sverige bjuder på detta härliga sommarväder! Var ute hela dagen idag och detsamma gäller denna dag, utomhus för hela familjen är modellen denna fredag. Fred gick direkt ner till altandörren när vi gick upp i morse, tittade gulligt och viftade på svansen "Matte, öppna då så vi kan gå ut", han vet vad han vill den lille killen!

Mer kaffe är bryggt och ska nu intas på vår härligt soliga altan, hoppas ni också får en solig och bra dag! Över och ut som de gamla grekerna skulle ha sagt!

Hur roligt?

Ja, det beror ju helt på ur vems synvinkel man ser saker och ting såklart!

Som exempelvis när jag nu äntligen tog beslutet att färga håret igen efter lång tid med naturell partly grey. Valde omsorgsfullt ut en färg som skulle passa min naturliga färg, mellanbrun, och kollade också hur nyanserna blir beroende på ens grundfärg. Hittade då en som skulle passa och som dessutom, hör och häpna, skulle vara lättare att applicera (med extra bred kam som applikator) - jajamensan, den skulle i håret dagen innan Greklands-resan.

OBS! För er som inte vill göra samma misstag som jag, kolla att färgbeteckningen på tuben i förpackningen verkligen stämmer överens med den som ligger däri!!!!

Resultatet blev inte mellanbrunt utan KOLSVART, vilket i och för sig är en mycket snygg färg och passande, dock inte så passande för person med halvblekt fejs och röd näsa, alltså jag såg ut som en PLUPP med kylslagen snok!!!!

Så till betraktaren och det som är roligt - bror min och maken (de älskade!!! typ not alltid hehe) tyckte att om jag väljer märket SCHWARZKOPF (svarthuvud) så får jag ju förstå att i förpackningen ligger alltid färgen svart med, oavsett vad som står utanpå och jag får fatta att jag blir SVARTROCKAR-MIA om jag väljer den färgen!! Tror ni att de hade roligt? Tror ni att jag var mindre glad? Svar JA på båda frågorna!! Kan säga att det inte har blekts särskilt mycket i solen heller, bra färg det här *hmmmmmpf*

Över och ut från Mia the Svartrocker-girl!

Hemma del 2

Hade en mysig eftermiddag/kväll med varandra och vov i går, gjorde ingenting blandat med att vi packade upp lite av våra souvernirer och presenter till nära och kära, tog det lugnt för oss och vov. Fred var nöjd med att bara va med oss här hemma, kollade lite inomhus och njöt av "sin" tomt (markerade lite för hararna också såklart). Vi hade lite kontaktövningar och godislet tillsammans. Lade godisar under hårdplastmuggar och pekade ut vilken han fick ta, han satt och väntade tålmodigt utan att gå fram tills kommandot kom - inget glömt i den lilla vovven inte!

Fick förresten jättefina lovord om vår vov från pensionatsägaren, han gillar Fred skarpt och tycker om en hund med mycket hjärna som han sa (vilja, tänk, frågor osv). Dessutom tyckte han att Fred hade lätt att tyda signaler han och hans tjejer gav under tiden Fred var där. Pensionatet är i våra ögon sett helt suveränt, så fräscht och snyggt runtikring, lugna och tysta hundar även fast vi kommer, härligt lugna människor som arbetar med vovsen, tydliga och klara regler för oss tvåbenta, inte springa hit och dit och stressa upp hundarna, vi är på vår plats utanför och hundarna har sitt - betyget är 5 tassar av 5 möjliga helt klart!

Nu ska vi ut och sparka lite boll med Fred, kanske göra något nyttigt i trädgården också, vi får se, vi fortsätter vår Hängmatte-mentalitet ett tag till! Över och ut för nu!

The Hangmatting-people

are back in town!! Hemma från 2 underbara veckor på den fantastiska grekiska ön Thassos, alldeles för kort tid känns det som vi varit där, men så är det ju alltid när man kommer hem från trevliga resor!

Foton kommer så småningom, idag tänkte jag bara skriva några rader (försöka få det kort hahahaha) och sedan blir det mer kött på benen till er alla, idag är det Fred the vov-dag eftersom vi inte setts på så länge!

Alltså, lite kort intro från oss Thassos-lovers;

Första veckan träffade vi först våra trevliga grekiska vänner, sedan kom resande, svenskar, från annorstädes i Grekland till oss på ön och stannade fredag till tisdag, sen åkte de "hem" till sitt igen och vi njöt vidare av öns vackra stränder samt det rika kulturutbudet.

Andra veckan kom bror och brorsbarn ner och helt annat tempo och önskemål om dagaktiviteter, lekfarbror Leslie var hårt ansatt denna vecka (spela strandtennis, spela boll, spela volleyboll, göra ditten och göra datten).

Fina presenter fick vi med oss hem, en höll inte på att gå igenom tullen! Det var en marmorbit som en av våra grekiska vänner målat guden Poseidon på och signerat, denna upptäcktes ju i tullen, men lyckligtvis fick vi med den hem (bild kommer).

Avslutningsvis - vi har haft det underbart och är totalt tillfreds med livet just nu! Ibland behöver man bara komma bort från vardagen en stund och koppla bort alla måsten för att se sitt liv som det ser ut, helt enkelt underbart!

Hoppas ni alla haft en sagolik sommar so far and more of the same stuff, över och ut!

We are hangmatting

as crazy you know and just have to tell you! What are you doing by the way?

Puss o kram skumbanan, over and out, let's scream and shout! Take care!

(tangentbordet suktade oss therefore you have a message in between).