Första advent igen

denna gång inte i stereo (dubbla inlägg) utan i bilder, varsågoda en försmak av vår jul kommer här!

Köket

Älskar vår adventsljusstake jättemycket gör jag, den och ljusen passar perfekt till mina julgardiner tycker jag!

Allrummet på övervåningen

Min mörkerbild på sist är sådär, får be husbandet ta en bättre nån kväll. Nu har vi ju fixat förlängningssladd till julstjärnan också så då ser man kanske bättre hur det ser ut.

Mer bilder vartefter vi pyntat upp, promise!

Gålle-troll

och hans bädd/plats i köket. Lek och tugg med kökshandduken vi haft blött upp och haft i frysen, mindre kli i tandsingarna och så får han utlopp för sina tugglustar (tack Anna för tipset, det funkar verkligen!).
Freddan gillade inte den här plastlådan alls, ratade direkt, men Goliat älskar sin plats och bullar in sig under sin pläd. Visar också tydligt när han vill vara ifred från Freddan, antingen lägger han sig i sin frizonsplats här eller så går han till sin bur i hallen och lägger sig. Sötot vårat har blivit stoooor!

Pojkarna bus

och lite hundträning på bild, vassegoa ...


Sorry för ögonen, anyday när jag lärt mig redigera mera och ni får no-more-alien-vovs, fullt fokus matte dock, det är ett plus i kanten

Stolt över våra små pinnar .... vackra är de tycker vi och sååå duktiga!

Gårdagens Himmelska hundar-besök

i bild kommer här, klicka som vanligt för större alternativTyvärr inga bilder från Gärdet och spring-i-benen-vovs, för mycket snack och för liten verkstad på mig just då tyvärr!

Första advent

hos the B-family har innefattat rätt mycket faktiskt, listar här nedan vassegoa;

 • sopsortering (tidningar, glas, kartonger mm)
 • till Kista Centrum för att hitta lämplig löpare till überlångt köksbord (265 cm närmare bestämt), hittade på Indiska i lämplig färg och stil
 • till Gärdet och dp-träff, dock lerigt som tusan, så vi var inte ute jättelänge utan gick sedan vidare till hundcaféet Himmelska hundar. Där fikade såväl tvåbent som fyrbent och för Goliat var det en höjdardag - först spring i lera och göra kullerbyttor i densamma och sen fick han liten tapas-tallrik på caféet (ost, skinka och leverpastej, mums för liten vov). Mycket trevligt var det!
 • iväg för att shoppa förlängningssladdar som saknades till vissa julbelysningar
 • hem och bränna London-skivor till bonusdottern (inte haft rätt skivor förrän nu, vi var ju bara där i juli *hihi*)
 • avslutningsvis middag på kvarterskrogen för mig, bd och hb (husbandet alltså)
 • nu sitter jag här och hb i köket med sin dator, snart är det söndagsmys för hela slanten
Hoppas er dag varit super-duper den määää, see you soon, maybe before tomorrow afternoon!

Fin-fin söndag

som ju börjar alldeles toppen - upp tidigt för att bäbis inte vill sova (suck, han ser ingen skillnad på vardag eller helg som storebror gör, men det kommer väl), FB:at lite, duschat, fixat lite mer 1:a advents-mys och sett att vädret är riktigt, riktigt bra, som gjort för utomhusaktiviteter med fyrbenta vänner!

Vad är era planer för denna 2009 års första advent? Mysa inomhus med tända ljus, goa varma glöggen, trevligt sällskap eller bara on your own? Ut och träffa folk ni känner lite, mycket eller lagom? Helt strunta i faktumet att det är första advent och chilla som vanligt? Tell me, jag är av den nyfikna sorten jag liksom!

Oavsett vad ni gör, ha en underbar dag, det ska jag ha hade jag tänkt! See you soon folk's!

Dagens lista

gjort är nu klar, ja fram tills nu alltså, read and enjoy:

 • struktur-faschistat i garaget (som jag sa jag skulle, självklart står jag vid mitt ord *hehe*), uppställt i hyllor och i backar, skrivit fina lappar och märkt sagda backar, hittat diabilder men inte dem jag letat efter (verkar som de har råkat komma med någon kastkartong, blä, blä tycker vi om det). De vi hittat och satt upp i hylla är från husbandets morfar och mormor samt från hans barndom, blir kul att titta på när tid finnes!
 • "jul-pimpat" köket - gardiner upp (röda med äpplen på, najz tycker vi), nya fina adventsljusstaken upp på bordet (tack vare web-shopen CarlssonInteriör som jag får säga "min" web-butik på nätet snart så mycket jag hittar där), jul-brickhållaren på plats också såklart ...
 • allt husvagnsprylar (som stått i vardagsrummet nu sen "utflytten" från gamla vagnen) har fått plats i garaget, hyllorna rymmer riktigt mycket (nöjda hylluppsättare vi äro)
 • satt upp nya gardiner på övervåningen och fixat med fina ljus i fönstret - mer pimp alltså
 • fixat lite på kontoret, ja, ja, mer struktur-f alltså, me i ett nötskal that is *hihi*
 • tvättat några maskiner tvätt, så bra att ha många bollar i luften samtidigt !!!! (eller not) så man kan springa fram och åter hela tiden (läs ironiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nu gött fölk)
 • varit social telefonledes med käre bror och kära mor, najz som vanligt
 • OCH har hunnit med en snabbis på FB och vännerna där
nu är det dags för social samvaro med familjen till 100 % så jag får logga ut nu!

Just det, vovsen höll jag på att glömma, de gillar också när vi pimpar hemmet.... eller vänta nu gör de det verkligen? Betyder det att gilla om de går till varsin kammare och lägger sig under varsin pläd att de gillar det vi gör? Kanske inte, de har i alla fall blandat sin dag med oss utan oss och med varandra lekandes för att sedan chilla läget i egen "kuppe", tror att de mår som de förtjänar, dvs tok-bra!

See you soon ... ha en underbar fortsättning på er lördag, så ses och hörs vi snart igen!

Back in the ...

not USA but the garage ... there's where I'm hedding to in a couple of minutes.

Ska fortsätta mitt struktur-faschisteri, dvs få ordning och samtidigt leta efter borttappade objekt, och sedan ska jag plocka fram lite julsaker hade jag tänkt. Nya adventsljusstaken absolut och så lite annat smått och gott.

Ute med dogsen har vi varit en kortis, inte uppskattat av någon när det är så här blött och trist ute. Får se om vädret blir bättre till i morgon då det blir Gärdet-träff och Himmelska Hundar (vov-caféet i närheten av Gärdet).

Ha en härlig dag, vi ses snart igen!

Vad är det som händer egentligen?

Har hela vår värld blivit upp-och-nervänd? Jag blir bara matt när jag läser nedanstående nyheter ....

Pojkar misstänks för våldtäktsförsök

Pojkar misstänks för våldtäktsförsök. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Två unga pojkar, 12 och 13 år gamla, misstänkts för våldtäktsförsök i Borås. 13-åringen greps av polisen i onsdags och i går greps den yngre pojken på bar gärning när han försökte våldta en 19-årig kvinna.

Två unga pojkar, 12 och 13 år gamla, misstänkts för våldtäktsförsök i Borås.

13-åringen greps av polisen i onsdags och dagen efter greps den yngre pojken på bar gärning när han försökte våldta en 19-årig kvinna som fick föras till sjukhus.

Båda är förhörda av polisen och omhändertagna av socialen.

- Vi utesluter inte att fler unga kvinnor kan ha blivit utsatta, säger Thomas Fuxborg vid Göteborgspolisen.

---
Var är föräldrarna till dessa pojkar? Eller var har de varit hela tiden som inte vet vilka pojkar de har? Fy ... för föräldrar som gör detta mot sina barn, dvs inte finns där att lära rätt och/eller fel!

En rolig sak och en tråkig

Den roliga:
jag och husbandet var och tittade ut min julklapp från honom - jag säger bara BLIIIIIIIING va fin den är/blir

Det tråkiga:
jag har tappat blogglusten och frågan är - kan jag få tillbaka den om jag beskriver den väl?

Tjing!

Sjukt mycket

på jobbet just nu, blir alldeles matt av listan jag har att pricka av ... tar några här så ska vi se om det känns lättare sen:

 • budgetmöte (genomgång året som varit och inför 2010)
 • fakultetsklubben (genomgång betalningar, utskick nya fakturor för 2010, avslut medlemsskap mm)
 • hemsidan uppdateras
 • bokning julbord för mig och husbandet (la den roligaste sist) - överraskning för honom som inte kommer på julbord med sitt jobb i år!!
Så, det var det, några nerskrivna alltså måste de göras NUUUUUU - ses snart igen!

Förresten, gårdagen var som vanligt mycket lyckad. Än mer lyckad blev den när husbandet tog med liten Goliat in för att hälsa på vännerna, kram- och pusskalas i parti och minut bidde det då (fick slita mitt lilla gull ifrån de vilda qvinnsen, ja Goliat alltså *fniss*).

Kram o hej .. från lilla mej!

Gamla vänner

och pojkvänner - hittade två gamla vänner på Facebook igår och tjattade så smått om vad som varit och komma skall - hur kul som helst och får väl tacka FB för att de finns då ;-)

Blev sedan hittad av första pojkvännen på Stay Friends - jättekul tyckte vi båda, har t.o.m. pratat i telefon, både med honom och hans fru sedan typ 20+ år. Även en gammal klasskompis, också kille, hittade mig på SF, kul, kul!

Nu ska jag ut i cybern och leta fler gamla bekanta, släkt, fd:ar kanske (ja de man minns med glädje då i så fall, de andra får vara, oj bidde det bara 2 då, nåja bättre än 0 typ).

See you soon folk's!

På programmet idag

står det att jag ska gå på klubben och mingla med vänner och tillika kollegor, ta ett glas vin (eller två), äta lite gott och bara vara!

Ser fram emot det gör jag, eftersom det också kommer en tidigare arbetskollega, numera "bara" vän, som just nu arbetar på annan ort så att säga. Tjänstledig härifrån fram till sommaren och förhoppningen för mig och fler med mig, är att hon sedan kommer tillbaka hit.

Nu väntar kaffemaskinen på mig, have to go ... see you soon folk's!

Bilderna från igår igen

kommer här, varsågoda alla som önskat dem som "vanligt" och här försöker lilla jag vara innovativ å så blir det inge bra ;-) men mina läsares ord är min lag *hehe*, så här kommer de igen bilderna ... och som vanligt så är dessa då klickbara för större alternativ!

All for now, more work to do, see you soon though!

Helgen i bilder vassegoda!

Fick inte bara blodsmak

i munnen av den hårda matchningen igår på utställningen, vår uppfödare är en tuff tjej och tvingar oss in i utställningsringen trots att vi inte har någon erfarenhet *woahahahahahaha* Skämt åsido, säger som Heidi, ibland blandar virr-Mia ihop det - det ska ju vara mersmak och blodad tand inte blodsmak i munnen ;-)

Har i alla fall kollat in lite utställningsdatum för 2010 och nu kollat på enbart Internationella utställningarna - sikta högt eller högre var frågan .... här nedan följer de datum som kan passa om vi känner att andan faller på.

Lördagarna: 14 augusti, 21 augusti, 18 december

Söndagarna: 25 april, 30 maj, 22 augusti

Lördag-måndag: 19-21 juni

Sen har vi inoffarna däremellan också om vi inte har nåt annat för oss *hehe*

Ha're gräjt, så ses vi snart!

Jul, jul, strålande jul

ja, snart är den här, igen - tänk vad tiden går fort när man har roligt!

Insåg i morse att det snart är dags för julpynteri hemma, sicken tur att jag "organiserat" mina dukar i skåpen (rullat virkade dukar på rulle, självklart sorterat i storlek och färg, jul för sig, likväl som påsk osv). Ser fram emot att plocka fram lite av det fina julsakerna, sätta dem på fina juldukar, hänga upp julgardiner, värma glöggen .... ja ni vet, fixa stämning i huset inför julen.

Hur ser ert julpyntande ut? Mycket eller lite lagom? Vilka färger har ni hemma kring jul, de traditionella eller lite mer wild and crazy-färger?

Själv ser jag fram emot att sätta fram den nya julljusstaken (se bild) på köksbordet, gillar den skarpt. Inhandlat i Malins webshop.

Back to work, see you soon my dearest!

Inoff Eskilstuna idag

och Mia-debut, första gången ut i ringen bidde 2 gånger ut, tillbaka för BIR/BIM. Denna dag blev Goliat BIM med HP och syster Gossip gick vidare till BIG där hon sedan blev 2:a - wow vilken helg detta blev för Prinsen's och oss ägare såklart.

Denna dag var det bara bonus-sonen, husbandet som följde med härifrån och så var det Chris och Ida med Gossip som vi möttes av vid ankomsten till Toto-hallen vid Sundbyholms travbana.

Mindre hopp denna dag och med ny "handler", bra på ena sättet men inte det andra, mer träning för båda helt enkelt!

Utlåtandet lyder som följer:
Välformat huvud, bra pigment, bra hals, stark rygg. Bra bröstkorg för åldern, bra benstomme och tassar. Balanserade vinklar fram och bak. Bra helhet. Rör sig energiskt och valpigt med tillräcklig steglängd. Trevligt temperament.

Jajamensan, så var denna utställningshelg över, pust och stön, nu väntar vi ett tag till nästa gång, blev mycket på en gång detta! Hoppas er helg varit super, vi hörs och ses!

Test av produkter

som man säljer för sitt företag, ja det får vi göra lite då och då; ficklampor, laddare av olika slag, laddningsbara batterier mm mm, vilket vi ju såklart gör, testar alltså och ofta får vi också behåller produkterna vilket ju är ännu skojsigare!

Nu till nästa test av produkt som husbandet säljer för sin firma - en övervakningskameramodell med batterier som håller länge, länge - denna ska vi testa här hemma och sedan sätta betyg på. Inte bara att batterierna räcker länge, det är också en modell som inte syns, ja ni vet så man inte direkt ser vad det är.

Berättar mer om denna när jag fått mer "kött på benen", dvs info av säljaren som vet allt, the one and only husband!

Ha're bra, nu ska här ätas god fläskytterfilé, rotsaksgratäng, grönsaker och till det såklart ett gott rosé (inte alls manisk på rosé jag inte *ler sött*) och sen blir det Robinson Karibien för vår del.

Puss och hej, från er alldeles egna virk-tants-tjej!

Inoff Strängnäs Shiba No Kai

och Goliats första, 4 månader och 1 dag exakt denna soliga och vackra november-lördag.

Trevligt sällskap - Chris med Fendi, Ida med kullsyster Gossip, bonus-Sophia och bonus-Jonathan och så husbandet såklart - alla gjorde vi sällskap till ridhuset där uställningen hölls.

Hur gick det då på första utställningen? Jo, skit-bra rent ut sagt. 1 HP, BIR valp och BIG 4 - att vi inte blev bättre i stor-finalen sade domaren var för att Goliat hoppade mest, dvs var mest valpig. Vid det laget var han rätt trött på detta häringa med utställning, men skötte sig super ändå tyckte vi. Domaren var väldigt förtjust i vår gull-ponke och hade kanske givit ännu finare rosett om inte hopp-jerka-vov vaknat just då.

Utlåtandet lyder som följer:
Mycket söt, lovande hanvalp. Maskulint huvud. Fin hals och överlinje. Utmärkt stomme och substans. Kraftfullt välvinklat bakställ. Ngt knappa vinklar fram. Rör sig parallellt och stadigt för sin ålder. Härligt temperament.

Bra är väl det minsta man kan tycka om detta och denna dag eller hur! Hoppas er dag fram tills nu varit precis lika bra som vår! Ha're najz!

Nu är det dags för ....

FREEEEEEEEEEEEEDAGSMYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYSJag säger hej och tack för mig, see you soon lovely friends!

Fredagsmys beställt

av bd (bonus-dottern), så självklart fixar vi det innan hemfärd i dag!
Ja, så enkla önskemål hade hon, lätt att tillfredsställa!

Själv vill jag ha en god och iskall rosé (vad trodde ni??), en eller fler goa ostar och min härliga familj, sen är jag nöjd och belåten!

Vad har ni för planer för helgen? Mys i parti och minut enbart? Blandat med utomhusaktiviteter? Tell me pliiiis!

Att-göra-listan future plans

har kommit en bit på väg och det händer något kanske inte varje dag men sådär varannan kanske.

The list so far, done so far that is:

 • Ny almanacka inhandlad
 • Nytt anteckningsblock inhandlat
 • Brevpapper - gjort eget efter mall och hört mig för hos vänner om vilket som passar bäst (vilken logga osv)
 • Börjat fnula på utskick/reklam, självklart med vald logga (se punkt brevpapper)
 • Tankar annons i "vår" tidning, Västerort, på G och uppstaplat i "tanke-modellen"
Känns bra, jag känner mig laddad och stark, snart bär det av mot nya äventyr, häng med vet jag!

Konstiga promenader?

Ja, såna finns det nog lika många som det finns hundar och hundägare! Tänkte på ett inlägg en kompis skrivit och som jag nyss läst och det handlade om hur vi gör med våra hundar och hur det måste te sig för dem som ser oss.

Tänk själv - din hund leder promenaden och har gjort det länge, dvs kopplet är sträckt och leden där din axel sitter är ansträngd efter alla liknande promenader, du fortsätter gå på samma sätt, drar kanske tillbaka för att få kontroll, inget hjälper, din hund äger världen när ni kommer utomhus (och är såklart lammet Bääää inomhus).

Vi, ja vi har varit där, be sure of it och började då med att stoppa-börja om att gå-och också ändra riktning, allt för att få vår hund med oss på promenaden, med slakt och avslappnat koppel, inga armar ur led och lugn för hunden. Det blev rätt korta promenader och på en väg på 50 meter kan man göra rätt många såna stopp-osv-manövrar.

Grannarna runtikring tror man är galen, men vi, vi vet att "galenskapen" har en ände, förr eller senare är vi på promenad och inte dragkamps-övningar.

Även en liten hund kan bli "besvärlig" på promenaderna, var så säker, de snabba knycken kan dra vilken arm som helst ur led!

Hur ser era promenader ut? Har ni också änglar inomhus och små d-r utomhus? Eller har ni som vår granne som sitter i rullstol, en totalt följsam hund som lärt sig att rullstol och husse är något man inte drar iväg med? Eller har du en ängel på promenad och en demolition-iller inomhus? Berätta vet jag!

Varning till tjejkompisarna mina!

VARNING till mina bästaste tjej-vänner!!!!

Ni har säkert hört talas om att människor blir bortförda och får sina
njurar stulna av organtjuvar på svarta marknaden.

Jag har råkat ut för något liknande...

Mina höfter stals från mig över natten för några år sedan. Jag gick till
sängs och vaknade upp med någon annans lår! Ja, det hände bara sådär snabbt.

De nya låren hade konsistensen av havregrynsgröt. Vems lår är det och vad hände med mina?
Jag tillbringade hela sommaren med att leta efter dom. Till slut,
arg och sårad, hann jag inte mer än resignera och acceptera att jag för
alltid skulle fortsätta mitt liv i jeans förrän tjuvarna slog till igen!

Min rumpa var nästa offer. Jag vet att det var samma gäng eftersom dom
gjorde sig besväret att matcha min ända med låren, som dom snott redan
tidigare. Men min nya ända hade dom satt dit minst 1½ decimeter längre ner
än mitt original! Nu förstod jag att jag skulle bli tvungen att ge upp
jeansen till förmån för långa kjolar istället.

För två år sedan insåg jag att även mina armar blivit utbytta. En morgon
när jag  fönade mitt hår blev jag vettskrämd över att se ett gäddhäng på
min överarm dingla fram och tillbaka takt med hårborsten jag använde för
att föna mitt hår. Nu började jag bli RIKTIGT rädd - min kropp har blivit utbytt
en del efter en annan.

Vad skulle hända härnäst?

När min stackars hals plötsligt försvann och jag istället fått den ersatt
med en kalkons, bestämde jag mig för att gå ut och berätta min historia.


Kvinnor i världen, vakna upp och känn lukten av nybryggt kaffe! Det kan
vara sista gången Du använder Din ursprungliga näsa! Dom där
plastikkirurgerna använder riktiga implantat och kroppsdelar som dom
stulit från Dig och mig! Nästa gång någon Du känner berättar om något dom
lyft - titta noga igen och ta för sjutton reda på från vem! Var det från Dig?

Detta är ingen bluffvarning. Det här händer kvinnor dagligen! VARNA DINA
VÄNNINNOR!

Kram,

Mia

PS/ Förra året trodde jag någon stulit mina tuttar. Jag låg på sängen och
plötsligt var dom borta! Men när jag hoppade ur sängen kunde jag dra en
lättnadens suck - dom hade bara gömt sig i mina armhålor medan jag sov. Nu
har jag dom gömda innanför linningen i mina byxor. /DS

Menyn från fredagen

på Plevnagården har ni här nedan, och ni minns väl vad jag skrivit, om inte så DEN VAR HIMMELSK!

Förrätt
Halstrad citronrimmad lax med sallad på kronärtskocka och rödlök serverat med mild senapskräm och brödkrutong

Varmrätt
Helstekt tomatpestobakad fläskfilé med rotfruktspuré och knaperstekt sidfläsk samt vinsky och            rosmarinrostad potatis

Dessert
Vitchoklad-cheesecake med hallonkompott och apelsinsås

Mmmmm så gott det var, vill ta mig tillbaka i tiden så jag får njuta en gång till, och igen, och igen ... sagolikt gott!

Plevnagården i helgen

mest i bild men också några små ord ska ni få! Som vanligt, klicka på bilderna för större alternativ!Lite grått och trist väder, men vad gör väl det när man har mysigt sällskap och är på tu-man-hand med sin käresta !!!!

Husbandet ser ut att var nöjd med sitt sällis han med (hundarna alltså) och spexar även till det i sådär lagom morris (skönt att ha en sån tjock morris på rummet var det dock).

Vovsen trivdes direkt, kan kanske bero på att flocken är samlad. Första gången som vi lämnade Goliat och gick iväg, ja förutom då han är i bilen med Fred precis bredvid i buren förstås men det är inte riktigt samma sak. Golle gnällde precis när vi gick men blev tyst fort märkte vi när vi stod kvar och lyssnade och när vi kom hem efter både afternoon-tea och middagen så sov de båda två sött i sina burar.

Lilla jag fick presenter av mitt kära husband också - ett halsband, ett armband och två berlocker (en groda och en amulett som det står Love You på) - mmmmmmm han är det bästaste i husbandväg jag vet faktiskt ;-)

Avslutar med hur det kan se ut på sommaren med fina glasverandan där vi satt och naturen runtikring. Vill ni veta mer så gå med fördel in på Plevnagårdens hemsida och spana lite.

Över och ut, så var romantiska kortweekend-referatet slut!

Fredagskvällen

så blev det några bilder i alla fall. Ja, ni vet när husbandets kamrat, bildhuggare till yrket, kom på besök och gjorde sista klart av läckra smörgåstårtan hemma hos oss och sen bar det iväg till de andra vännerna - här är bildbevisen *hihi*Över och ut, visst är också detta inlägg nu slut!

Lite Gålle-troll

bilder - snusar med sin leksak nära, nära och hans nya halsband (2 st) och koppel, liten har blivit stor på mer än ett sätt alltså!Över och ut, så var Gålle-inlägget oxå slut!

Kurs-bilder

från förr-förra veckan, både hemifrån och från kursen i sig. Alla bilder är som vanligt klickbara!


Mysigt med människor som bara är när de kommer hem till en - här Anna, Kim och Malin - The DogListener-team from all over our beautiful countro of Sweden

Allas vår Tony Knight x 3 och likaledes allas vår Mervi som arrangerat denna kurs samt Foundation C som var helgen före vår Advanced C

Anna the One and Only och allas vår goa Malin the Magic DL, who will come to you, spread her arms and just do "Piiiiiiiing" over your dogs head = all fixed! (skämt åsido, vårt interna skämt och roligt modell ligga-på-golvet-skratta-fnissa-som-tonåringar-när-snyggLeffe-går-förbi-på-skolgår'n)

Över och ut, dagens första inlägg är nu slut!

Goliat är nu nästan man

ja, nästan för han lyfte på benet bara igår kväll och i morse, sen åkte rumpen ner igen! Men det är ju klart, han måste ju gå från liten till lite större och sen man den lille illern!

Så, över och ut, även detta inlägg är nu slut!

Borta bra men hemma bäst!

Vilket ju stämmer hur bra som helst, hur mysigt det än är borta så är det ju alltid underbart att komma hem! Har väl varit hemma i cirkus 15 minuter och har packat upp, satt oss vid varsin dator samt påbörjat hemma-söndagen lite smått, ingen mer utgång idag mer än för hundrastning. Tittar vi till vad hundarna vill, dvs ligga under plädar i varsitt rum, ja då håller de sig tills vädret blir bättre och sen kan vi rasta dem *hehe*

Tråkigt väder, småregnigt och mulet, gjorde inte stämningen sämre när vi kom fram till Plevnagården igår eftermiddag. Gamla hus, upplyst med lyktor och vackra lampor, ombonat och varmt samt underbar personal - lyckan var gjord för vår del helt klart.

Fick ett rum i ett av de äldsta byggnaderna, smakfullt renoverade och med i och för sig standardmöblering men inte det heller tog bort ställets charm. Vovsen trivdes direkt och körde rally runt rummen (sovrum med köksbord, hall med pentry i skåp och badrum), vi var tvungna att ta bort mattan då den blev halkbana och låg helt ihoprullad ändå.

Promenad med hundarna och så var det dags för Afternoon tea med valfri avec, teet mm intog vi i salong på övervåningen och avecen tog vi nere i lobbyn, roligt att se allt folk i rörelse tyckte vi. En skolklassåterträff lockade till många glada skratt, inte bara från oss kan jag utlova.

Tillbaka till rummet och social samvaro med dogsen samt varsitt glas vin och lite prat innan vi gjorde oss redo för middagen. Lilla jag hittade t.o.m. fram till mascaran, ögonskuggan och läppstiftet kvällen till ära - ni som känner mig vet hur "viktigt" jag brukar tycka sånt är annars! Men en romanstisk kväll med husbandet renderade denna gång i en uppsnofsad fru, han ska väl också få lite ögonfägring till livs!

En underbar middag, trerätters, serverades vid vackert dukat bord ute på hotellets glasveranda - mmmmycket romantiskt vill jag lova! Vitt vin genomgående och sedan tog maken en cognac till kaffet. Jag tog med mitt vinglas till mysiga fåtöljerna i lobbyn och maken tog en öl för att avsluta en underbar dag och kväll. Huvudrätten var förresten så god att om jag kryddat den alls så hade jag hädat, det var nog det godaste vi båda ätit på år och dar!

Avrundade med lite snack på rummet och sen var det sussa gott på örat tills tidig morgon idag. Vi var först till kvarn och det underbart digra frukostbordet, hundägare och barnfamiljer brukar väl vara de tidiga I guess (vi kom först sen barnfamilj nr 1). Allt från 8 sorters pålägg, 5 sorters flingor/musli, olika juicer, möjlighet att laga våfflor o få sylt o grädde till och så det gottaste äggröra och knaperstekt bacon, mmmmums!

På hemvägen gjorde vi lite extra-utflykt och åkte lite andra mysiga vägar förbi slott och herresäten, vad annars göra en regnig söndag som denna!

Över och ut, så var detta inlägg slut! Jag lovar och svär, det blir fotografier från detta här!

Romantisk kortweekend

bär det snart av på, ska bara packa ner lite finkläder för kvällen till oss båda, långlina, ev regntäcken, godis till vovsen och sen bär det av. Får inte glömma kameran så vi kan visa er var vi var sen.

Väl framme kommer vi att börja med Afternoon tea med valfri avec (whisky är bra för halsen har jag hört), sedan tar vi en rundtur med vovvarna och sonderar terrängen. Efter följer lite mys på vårt rum, ev lite mer te och avec, kanske att vi tar oss en liten bastu också, vi får se.

Till kvällen klär vi upp oss och går till bords och blir serverade 3 rätter med tillhörande goda drycker av valfri sort. Såklart mys vid brasan och glittrande kärleksfulla blickar, mycket prat om oss och de våra som gör gott i hjärtat, planer för framtiden, sånt som man gör när man är lycklig!

Mmmmm, så skönt att komma bort och slippa vardagen en liten smula, inga måsten, bara vara och bli lite ompysslade av andra, najz. Känner mig faktiskt bättre bara vid tanken (även om jag alldeles strax ska hosta lungorna ur mig känner jag, det kliar infernaliskt i halsen just nu).

Så, tack o hej, leverpastej, över och ut, så var lördagens inlägg nr 2 slut!

Gårdagen i korthet

En av husbandets barndomsvänner kom på besök från Småland, jättetrevligt trots att jag inte var tip-top frisk. Just pga detta så blev vi inbjudna till andra gemensamma vänner på kvällen, de ville träffa kompisen och jag skulle slippa känna krav á la värdinneskap. Dessutom hade kompisen med sig alla ingridienser till en underbar smörgåstårta samt att vi och han tog med oss x antal flaskor vin, både med och utan alkohol. Det utan var ovanligt gott faktiskt, dessa brukar vanligtvis smaka för sött, men detta var helt ok.

Fick även se, direkt från kameran på storbilds-tv, hans jättefina skapelser, gjorda i trä - ljusstakar, spegelramar, tavlor, lampetter mm mm. Ska definitivt beställa lite från honom och både behålla själv samt ge bort i present.

Över och ut, nu är första morgon-inlägget slut!

Sjuk i en vecka

har jag varit nu och tycker nog inte att det är så himlans mycket bättre! Det är som när man har en hund med "issues" som ska "tränas" bort, något försvinner och något annat kommer i stället, som för att testa en ny gräns vad ägaren (i detta fall min kropp) tål.

 • blev av med snorigheten, men är fortfarande täppt på nätterna
 • kan nu andas genom näsan, men då är halsen helt igentjockad och jag vaknar av att jag håller på att kvävas av slemklumparna i sajzen tooooooo big for your troat
 • hostar så att revbenen känns som de ska gå av och bröstkorgen är alldeles öm och varm
 • kan fortfarande inte säga mitt namn utan B när jag svarar i telefon! *hihi*
Fick just lite roligt samtal och måste genast ringa vidare för att berätta..... see you soon folk's!

Rabies-vaccinering del 1 och 2

Idag är det dags för Freddans del två av rabies-vaccineringen och för Goliat är det första delen som ska göras. Blir spännande att se om och hur de reagerar, dvs om de reagerar likadant på sticken, någon skillnad eller samma det är frågan.

Freddan blev lite små-grinig efter sitt första stick, så vi får se om han blir super-grinig nu och lillen små-grinig eller hur det blir *ler och ser fram emot deras hemkomst eller not typ*

Över och ut, inlägget är nu slut!

Inbjudan

i mailen inkommen idag, från A-office och att joina forumet - JAAAA va mycket kunskaper jag kommer att få nu, min lilla cellen Ellen kommer att få överslag och dööööö i fetvaddsträsket nu, stackars liten!

Nåja, får vänta några dagar till innan jag läser som en tok, huvet är ju som sagt rätt illa däran fortfarande, ja jag vet, jag skryter nu igen men det måste jag väl få göra nån gång eller hur, visst då!

Så, tillbaka dit jag var på väg då mailet kom, te, Alvedon osv osv.

Igen, ha're så ses vi snart igen!

Dagens goda gärning

gjorde husbandet i morse innan han åkte iväg till kund numero uno denna dag, dvs han lämnade in två kassar med leksaker till föräldrakooperativt styrda dagiset här bredvid oss!!!!

Lill-killen Jonathan har under årens lopp fått väldigt mycket fina saker av sin kära farmor, men inte lekt sönder nämnvärt, vissa saker har han inte lekt med alls eftersom vi inte tagit fram allt att ha på en och samma gång. Nu vid rensning i garage kom vi så överens om att ge bort dessa saker till bättre behövande, hellre än att försöka tänka att ha loppis el dyl. Vi konstaterade att vi inte inom överskådlig framtid kommer att anordna dylika aktiviteter, så vi ger bort saker just nu.

Av minerna från personalen att döma så gjorde vi helt rätt, snacka om happy-faces hela dan därifrån och på köpet får de ännu gladare ungar, så vi är nöjda med vårt val.

Ha're, nu är det dags för te med honung och ingefära, Alvedon och rejäla mängder vatten! Ses snart igen I guess!

Fått lite gjort

sen jag blev sjuk, sen att det är utspritt på lika många dagar må vara, det är gjort i alla fall.

 • inhandlat ny almanacka, bara för AMB-ändamål
 • samma gäller nya anteckningsblocket som inhandlades samtidigt
 • tankar och funderingar, i huvud och lite på papper, om hur hemsidan kan komma att se ut framledes (ska ju in med Goliats uppgifter bland annat om inte annat)
 • svarat på och skickat in svaren till the AMB-office på utskickat frågeformulär (kändes bra och har tagit upp egna exempel från här hemma också, hur vår vardag kan se ut)
 • betalat forum-avgiften via PayPal (gjort precis nyssens, gick toppen-bra)
 • brevväxlat lite med Karen i England, ser fram emot mer kontakt med henne och de andra gör jag!
Så nu är jag helt slut igen och får gå och lägga mig ner, orkar bara kortare sessiorer uppe gör jag just nu!

Över och ut, ja nu är jag faktiskt helt slut!

Buren är såld!

och hämtades igår kväll! Hurra va skönt, så slapp vi ha den kvar i garaget och suga utrymme *hehe*

Över och ut, nu tog mitt kaffe slut!

Bonus-sonen Jonathan

fyller år idag, hela 15 år blir lill-killen med 45 i skor - HURRA HURRA HURRA HURRA för honom idag! Hade vi inte varit förkylda både jag och husbandet, så hade vi åkt dit idag med presenter, men han får dem när han kommer hit i stället nu på måndag!

Bamsekram skickades dock med personalen på hans boende, så han får massor me gos idag (också, de är myspysiga där han bor varje dag minsann).

Över och ut, så var födelsedags-inlägget slut!

Tävling om vackert zinkhus

och denna gång hos Malin på hennes blogg (gör dubbelt så ni inte missar). Ni har säkert sett några av mina inhandlade alster från Malins web-butik, CarlssonInterior.se (brödburk, diskmaskinstablettsburk, snygga ljusstakar you name it she's got it).

Denna gång tävlas det om detta vackra zinkhus och ni förstår säkert varför jag vill vinna ett (typ, har inte råd att handla mer i den butiken *fniss*).


Om jag inte vinner, någon som vill sponsra framtida köp? ;-)

Tänk scenariot

som följer och kom gärna med tankar om och kring just detsamma.

Tänk er följande:
 • ett av dina barn vill inte bo hos dig längre för att hon/han blivit trakasserat av andra föräldern sedan skilsmässan 6 år tidigare (trakasserierna handlar om Vad gör ni när ni är? Vem gör ditten och datten? När, hur, var och varför och allt om andra sidan). Till slut bryter ditt barn ihop och väljer att bo där man vet att man inte blir utfrågad, dvs hos den som trakasserat i alla år (och den andra föräldern kommer inte att tjata sig fram till barnet i fråga),
 • när då inte den trakasserande föräldern längre har en "ingång" till sitt ex och huset, då lägger man kraft och energi på det barn som fortfarande bor kvar sina veckor där,
 • inte bara den andra föräldern lägger kraft och energi på att "komma in", nu hjälper också det tidigare trakasserade syskonet till med att smyga bakom ryggen på den förälder den inte bor hos längre - ber sitt syskon att hämta ut saker och som ska lämnas ut utan vetskap från andra föräldern,
 • den andra föräldern ber då samtidigt kvarvarande barnet om hjälp att göra saker å egna vägnar (grova grejer som kan polisanmälas enligt utsago från polis på rotel som undersöker just sådant),
 • när det kvarvarande barnet inte klarar av detta "uppdrag" (och har svarat att allt som rör huset det bor i ska tas med ägarna, dvs andra föräldern och dennes nuvarande), blir då så orolig att barnet slutar ta den medicin det måste ta varje dag och hamnar således på sjukhus,
 • den trakasserande föräldern, nu av två av sina barn, lägger då skuld på alla andra utom sig själv - ingenting som hänt är denna persons fel eller problem!!!!
Mina frågor är:
 • vem gör sådant mot sina barn?
 • hur är det möjligt att man kan rättfärdiga sina gärningar när ens barn mår så dåligt som de gör och inte se att man faktiskt skadar sina barn, inte bara för nu utan för all framtid?
 • hur kan man göra så mot den andra föräldern? En gång var ju de ett älskande par och det är mycket få saker som gör att man fortsätter göra så här efter så lång tid (min åsikt).
 • hur kan man vilja frånta en bra förälder sin föräldraroll för hämdens skull?
Att så mycken ondska kan rymmas i en och samma person, helt ofattbart och så oerhört ledsamt för alla inblandade.

Nytt är att det verkar som att allt handlar om pengar - det äldsta barnet har ersättning från FK som tydligen är intressant att komma över - tänk vad lite som behövs för att man ska hamna över gränsen till galenskapens värld. 091120: ännu en nyhet är att det inte alls handlade om pengar för egen räkning, utan för att se till att dottern ska bo själv och att dessa pengar ska räcka till allt vad eget boende innebär, vilket de knappast gör men det verkar ointressant i sammanhanget! Det blev inte bättre av den informationen, snarare tvärtom. Sen får jag också info från den andre föräldern att denna vår blogg läses, då info om det skrivna här ovan inte kan komma vidare på annat sätt än genom att läsa här.

Inte jobb i morgon heller

eftersom jag har fått jobb-förbud av min chef!! Ringde henne för att höra lite om budgetmötet i morgon och lite annat och hon sa bara att jag FÅR INTE komma i morgon som jag låter! Lite orolig var hon också för borsten som vuxut ut på ryggen samt att jag lät mycket mer likt ett svin än en snorig människa :-D - när jag bara är vanliga suggan kan jag komma tillbaka till jobbet kom vi överens om!

Skämt åsido, mår fortfarande pest och tror jag har feber, vägrar ta den bara, känner mig bara emligare när jag ser vartåt det barkar. Nä, nu är det ännu en Alvedon och en enormt stor kopp te med honung i.

Tjo och hej, från en feber-sjuk DL-tjej ;-)

Nödvändiga icke-nödvändiga saker!

När jag ändå är på benen, bitvis i alla fall, däckar i soffan alltsomoftast (mår alltså SKIT men kan inte ligga ner fortfarande), så kollade jag lite i kassar, påsar o dyl i vårt kontor. Hittade då en av dessa livsnödvändiga icke-nödvändigheter som finns att tillgå på marknaden idag - USB CupWarmer with Hub ....


Fått den vid någon konferens och har inte använt ännu, låg i sin originalkartong. Hmmm, vad tror ni, kommer jag att använda denna ofta eller inte?

Iller-uppdatering

dvs invägning av de "små" som gjordes igår kväll.

FRED the vov Allmighty Dog, 2 år och 7 månader (denna vecka) väger ÅTTA kilo och håller sitt mått, dvs har inte gått upp eller ner sedan förra invägningen inför vaccinering för några veckor sedan.

GOLIAT the Prince of princes, idag hela 16 veckor - Hurrrraaaa för Golle-trolle idag - vägde hela TRE kilo, inte vägt in honom tidigare så detta får bli hans start i viktkurvan (vi kan ju inte ta bäbisvikterna nu heller).

Ni förstår skillnaden när de leker och Freddan lägger sig på lill-illern!! Golle är dock en tuffing så han skriker inte i onödan längre, utan leker gärna mer med store-bror.

Hemma och sjuk är jag, feber känns det som, snor i hela fetvaddsfodralet, dvs skallen, böld/er i halsen och allmännt bläääig idag (också). Kan dock inte ligga ner, eftersom jag inte kan andas alls då, sitta uppe är modellen just nu så här är jag alltså, vid datorn, bloggandes.

Över och ut, nu tog kaffet slut! Hej och hug, måste hämta en ny kaffe-mug(g)!

Nu bär det äntligen av

hemifrån, nyduschade och fina, kaffe-otörstiga och på G! Tog lite längre tid än vi tänkt oss, jag gick in och jobbmailade lite och husbandet trillade in i tågens förlovade land ;-)

En fråga jag kom på när jag stod i duschen - Hur kan en kropp lukta som en outvriden, överanvänd disktrasa när man är sjuk?? Man bara undrar vilken skit som ryms innuti som nu kommer ut ... ni kan tänka er lukten eller hur?!

Medan ni funderar så drar vi ut på byn och shoppar hundhalsband till lill-illern!

Puss och hej, från er alldeles egna DL-tjej!

Fars dag idag

och jag kan tyvärr inte åka ut och gosa med honom. Ska strax ringa och säga att jag älskar honom, såklart inte bara idag, bara lite extra när det är Fars dag! Inga slipsar ska han heller få, ingen choklad, utan i stället det jag vet han värdesätter mest - att vi gör något tillsammans hela familjen! Jag och de mina, bror och hans "flock", gärna husbandets nära också eftersom vi trivs så bra ihop - när alla vi är tillsammans så mår inte bara far bra, vi andra mår också toppen då!

Hur ser er söndag ut? Regnig men ändå bra, solsken och vackra höstlöv kanske? Oavsett så hoppas jag att er söndag blir toppen!

Vi behöver iväg och inhandla ett nytt halsband till lill-killen idag, det vi fick från vår kära uppfödare är nu för litet. Vi har lagt ut och lagt ut, men nu tog det stopp. Det enda vi hade hemma att tillgå var halvstrypet vi hade på Fred när vi åkte hem med honom och det är alldeles för stort.

Fred var då 13 veckor, Goliat är nu 15 veckor och ändå är detta halsband för stort, då gissar ni rätt om Fred är en särdeles krallig pinne, mp är han (muskelpinne) och inte dp.

Ska bara snyta ut mer av fettvadden och slajmet ur skallen, så ska vi göra oss i ordning, kaffe först dock ... ses snart igen you all!

Över och ut, nu loggar DL-Mia ut!

På väg till Apoteket

halkade vi in på SIBA (logiskt eller hur!!!!), nåja det gjorde vi i alla fall och där hittade jag min i särklass ABSOLUTA FAVVO-FILM alla kategorier DUNDERKLUMPEN! Med Beppe Wolgers underbara röst klingande genom hela filmen, ja det gör en Mia lycklig anyday!

Så, nu med nässpray, halstabletter, hostdämpande och slemlösande inhandlat = i med allt det, på med mysuniform, bädda ner i soffan och så är det FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILM-TAAAAAAAAAAAAAJM!

Puss och hej från en Dog Listener-tjej!

Meeeer sjuuuuk än förut

är jag idag, men är ändå lycklig då jag ju höll mig frisk alla kursdagarna (förutom huvudvärken, men den löste ju Alvedon). Kanske är det så att man också slappnar av och just därför kommer det som komma skall.

Natten har varit sådär, ont i halsen så till den milda grad att jag inte kunnat svälja ordentligt och till slut fått upp blod när jag spottat, sådär skoj alltså.

Mer tråkigt är ju att vi inte kommer iväg till mässan och "Det goda köket", inte kan träffa min morbror och hans störtsköna sambo och sedan inte heller åka till Värmdö och mor och far - blä för det säger jag x en miljard eller nåt sånt!

Nu ska jag underteckna som Malin, såg så mäktigt ut så jag härmar rakt av.

Maria Svärd Baker, Dog Listener
Utbildad av Jan Fennell och Tony Knight

(ger härliga vibbar dessa två rader, njuter och avslutar för nu)

Hemma och sjuk idag

så typiskt, men jag klarade av kursen i alla fall och det var det viktigaste. Började med enorm huvudvärk i onsdags kväll, en huvudvärk som först verkade vara av ansträngning att lyssna på engelska dagar i ända, men som nu visade vart den kom ifrån, just det, en förkylning. Tidigt i morse vaknade jag med enormt ont i halsen och ännu mer huvudvärk, blääää!

Igår kväll var det trötta och sprängfyllda Dog Listeners som kom hem till Spånga, sprängfyllda av nya kunskaper i våra vänner hundarnas språk.

Själv upptäckte jag att jag bar på en enorm ryggsäck av skuld, skuld för vad vi gjort i okunskap mot vår hund, att vi inte vetat att lyssna från början. Nu är det ju aldrig för sent att lära om, men det kändes tungt just då, idag har jag bestämt att lägga den ryggsäcken längst in i mitt "väsk-rum" och aldrig, aldrig ta fram den igen!

För i min hand har jag ju nu en möjlighet att faktiskt gå en annan väg, jag har möjligheten att inte bara hjälpa min egna lilla flock att må bra, utan också har jag ju möjligheten att hjälpa andra som bär på samma slags skuld-ryggsäckar som jag gjort.

Bredvid mig här på skrivbordet ligger ett certifikat som säger;

Certificate of Advanced Canine Communication
this is to certify that
Mitt Namn
successfully completed the 3 day AmichienTM course in Sweden

En kurs som ALDRIG tidigare funnits att tillgå i Sverige och vi är således den första svenska grupp som har möjligheten att jobba vidare som Dog Listeners. Vi har möjligheten att föra denna underbara träningsform vidare till andra hundägare som haft eller har samma eller liknande problem som vi har/haft.

Så kanske har febern slagit ut i full blom för att jag är så lycklig, lycklig över ryggsäcken som gömts, lycklig över att kursen var så suveränt bra, lycklig över alla andra som var där och har samma intresse som en själv - många skäl att känna feberfrossa utan att ha feber med andra ord.

Här hemma är det ödsligt och otäckt tyst, Anna, Malin och Kim har dragit hemåt igen, hem till olika delar av vårt avlånga land, usch jag vill ha dem här igen, nu med det samma! Tack raringar för dessa dagar och förlåt för ryggsäcksproblemen i går kväll!

Blandade pics

från hemma hos oss kommer här nedan! Glöm inte att klicka på bilderna för större alternativ.


Garagehittegods: vårt bröllopsprogram och kyrkoprogrammet, blev lite nostalgisk! Mugg och fin träskylt till pappsen från lill-fisan när det begav sig, gulligt!

Älskade maken kom hem med blommor och de fick direkt pryda det nypimpade köksbordet, så fint så fint!

Äntligen fick vår fina vinbod pryda sin valda plats! Invigdes igår också när DL Kim kom med rödvin till oss, mumselimums!

Över och ut, så var pics-inlägget äntligen slut ;-)

Bonus på väg tillbaka!

Äldsta bonus-dottern kommer hem idag, har legat på sjukhus sedan i onsdags i sviterna efter utdragna ep-anfall. Skönt att du kommer hem nu, även om det är till mamma du åker så är det skönt att du är på väg tillbaka till livet igen!

Lägger ut en supermysig bild på bd och lill-illern.


I morgon startar

första dagen av början på mitt nya liv!

Advanced Course för Tony Knight i tre dagar och ett nytt liv som Dog Listener - nytt och spännande äventyr för mig och de mina, både de där hemma och mina blivande kollegor. Wow, nu brinner det i magen av förväntan och lite nyttig nervositet!

Igår kom DL Kim hem till oss i Spånga, mycket prat, god mat och seeeeent blev det innan sängen kallade oss till sig. Piggelin ändå idag är jag, man blir det av goda vänner tror jag minsann.

Nä, nu ska jag fakturera mera, ha en super-duper dag!


When we listen, we learn
When we learn, we understand
When we understand, we create magic

Tidig morgon igen

och hundarna ligger än en gång i sina bäddar, under sina plädar, och sover som små barn. Vi när två illrar vid våra barmar minsann!

Kaffet smakar dock mycket gott och livet på FB funkar perfekt ;-) tills man kan börjar rumstrera om i garaget, dvs när grannarna börjar vakna till liv.

Idag blir det lite mer förberedelser inför tjej-maffians ankomst, en ikväll och resten i morgon kväll, yiheeeeee va najz det ska bli. Tisdag till torsdag är vi på kurs tillsammans tre av oss och en är med och assisterar kursledaren, det börjar pirra mer för var dag som går och dagen D närmar sig!

Dags för lite mer kaffe och e-postkoll, vi hörs säkert mer under dagen!