Nytt utseende på bloggen!

Ny header och ny söt sak bredvid varje rubrik - vad tycks? Jag är super-nöjd, tycker det ser jättefint ut jag trallallalla tjipp tjillevipp ... (dansar och har mig här i mitt rum, bappy bappy).

DEN SUVERÄNA SKAPAREN av detta är EBBA (klicka på namnet och kom direkt till hennes blogg) en tjej som kommenterade häromdagen efter ett inlägg jag gjort hos annan bloggerska (där jag för övrigt tävlade om just en ny header). Ebba erbjöd sig att göra en header till mig, alldeles GRATIS - mysko figur va, som gör saker gratis, ovanligt men mycket mycket trevligt!

Jag tackar och niger á la inför The Queen herself, down to the floooooor! Gulledej och tack för hjälpen!

Över och ut, så var Ebba-eloge-inlägget slut! :-D

Någon av er som testade

Bloggtrafik som jag igår? Hände nåt? Bidde det fler på era sidor eller?

Själv fick jag nog fler besökare, men inte fler än "de mina" som brukar kommentera var inne och skrev! So what the point kan man tänka då, fler besök utan innehåll ger ju ingenting i längden. Så tycker jag i alla fall!


Tar och lägger ut lite nya coola bilder på Goliat the Man, en bildserie när han ligger i sin bädd och leker själv. Man kan undra vad som pågår i de små söta huvudena ibland eller hur!! Det roliga är att han först sov sött och sen fick tok-ryck, herrejösses vilken liten iller här är!! Enjoy!


Över och ut, så var detta inlägg också slut!

Goliat 10 veckor

igår måndagen den 28 september 2009 och vad klarade han då måntro?? Jo en inkallning med störningsmoment och utan fokus-släpp på matte (eller husse på tillbakavägen heller för den delen).

Som ni säkert kommer ihåg, så brukar vi göra just såna inkallningsövningar med Fred, nere på parkeringen här nedanför huset jag sitter i. När jag kommer vet ju Freddan att det är på G och sitter duktigt och väntar tills matte och husse ger klartecken. Sen flyger han fram med fullt matte- och hussefokus.

Igår skulle detta testas med nykomlingen, resultat med beröm godkänt, klar vinnar-rosett för lillkillen från oss. Han satt lika duktigt som storebror, tittar åt trappen till, matte kommer och lilla svansen viftar till. Vi väntar lite, går lite närmre (han är ju något mindre än brollan) och så är det "varsågod" och koppelsläpp, samt matte kallar. Liten flög duktigt fram till matte och hälsade med små hopp, fick långt "duuuuuuuktig" av matte och så skickades han iväg "Var är husse?" och vips så for han åt motsatt håll med samma goa energi.

Över och ut, så var lilla-skryt-inlägget slut *fniss*

Testar en grej

jag blivit tipsad om - fler besökare till sin blogg kan man få via Bloggtrafik.nu (om man nu vill det förstås, det kanske räcker som det är!) - så nu testar jag och ser om det funkar. Det bästa är väl ändå att det är GRATIS och ni vet ju alla att GRATIS ÄR GOTT!

På köpet hittade jag faktiskt en och annan intressant blogg som jag själv kan tänka mig att besöka fler gånger!

Över och ut, dagens första inlägg är nu slut!

Huvet fullt av fetvadd

är ju inte ovanligt för lilla jag, mitt normaltillstånd som bekant, men idag är det som att någon fått för sig att blöta fetvadden, snacka om mysko feeling!

Har dock kunnat jobba på bra här, behöver ju inte se vad jag skriver (har ju ögonen i fingrarna liksom) men det har varit lite besvärligt när jag ska hålla på med siffror, nåja, det har funkat så jag är ändå nöjd med dagens värv.  Snart blir jag hämtad av husbandet och the Vov-boys, lovely, kanske en bastu med whisky idag määää !!!! Yes, det och en Singelton eller kanske Lagavullin idag, väljer hemma sen!

Hoppas allt är bra med er och att inga bacillusker fastnat på er!

Över och ut, ja just det, slut!

Stackars människorna

som måste sitta i de djupa skogarna och snacka illa om andra, samtidigt som de inte fattar eller vill se vad de själva gjort för att sitta där de sitter! De stackars människorna som aldrig någonsin förstår att det man ger är det man får och ingen är perfekt!

Gamla vänner som fortfarande inte vill inse att det de själva gjorde för nu flera år sedan grävde också den grop de nu sitter i, ingen annan gjorde det åt dem. Gamla vänner som inte tycks hitta eget liv att leva utan gottar och grottar i andras fortfarande, stackars människorna!

Över och ut, slut!

VIIIIIILLLLLLL HAAAAAAAA

en ny header (nu när det är två vovs in the B's family) och eftersom jag är så urusel på görandet själv så är jag med och tävlar hos Susanne (gissa om hon kan göra snygga saker, ja du kan ju se själv).

Så vänta inte, klicka in dig till Susanne och tävla du med!

Över och ut, så var stora tävlings-tips-inlägget slut!

Inomhus igen

och av med fleecen, tjockbyxorna och nästan halsduk o vantar - något på gång har jag i kroppen, om inte svin-flunsan så är det nog bfh-sickness for sure!

Jag, bonus-sonen o dottern samt vovvsen chillar lite, husbandet sätter upp staketpinnar, jisses va många det blir när man håller icke-nos-mellan-spjälor-bredd på avståndet mellan. Snart är en viktig sektion klar och vi kan släppa våra gossar att springa ikapp över sina nejder.

När husbandet kommer in ska jag basta (få ut lite bacillusker kanske) - me, a nice whisky and the heat from the sauna, najzalajz! Sen ska jag nog vila lite, ögon och huvud känns tunga just nu (ögonmigränen blandad med the bfh-sickness känns sådär kan jag säga). Försökte faktiskt läsa en bok i går, jobbigt som bara den, fortsatte dock för att boken var så himla intressant, hoppas kunna fortsätta med densamma snarast igen!

Hoppas allt är väl med er alla!

Över och ut, så var klagomåls-inlägget slut!

Solig söndag

och bara-vara-planer, take it as it comes so to speak, relllalllalllaxa (dra ut på ellen nu folk's). En sak är säker och som vi vet att vi ska, det är att vara uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuute trots blåst så är det ju så najz när solen skiner, en vacker förhöstdag som denna!

Ha en underbar dag, vi ses snart igen!

Över och ut, this inlägg is now slut!

Saker på våra "wanting-lists"

kan nog göras hur långa som helst såklart, men här kommer lite av vad vi tänker, planerar, vill, hoppas inför året som kommer och åren därefter;

Familjen
 • får fortsätta att må bra allesammans, såväl tvåbenta som fyrbenta - att ha hälsan är ju ändå det allra viktigaste att hoppas och tro på
 • fortsätta göra upptäckter tillsammans i stort såväl som smått
 • ja, allt som hör familjen till - barn, syskon, mor, far, bonusar hit och dit, ja alla som finns där och gör våra liv så hela som bara detta kan göra
Vännerna
 • vårda och vårdas av, umgås med, ge till och få ifrån, långväga som känns nära i tanke och ord, nära som vi träffar ofta och som ger positiv energi - alla ni som finns där för oss och som vi gladeligen finns för, any time, any day!
Resorna/planerna
 • Grekland, vårt Grekland, med många härliga resmål till att upptäcka. Blir det Thassos för fjärde året i rad nästa sommar? Eller blir det Kreta för tredje gången? Eller tar vi och gör en båtluff i Kykladerna kanske? Oavsett så finns landet i våra tankar och i våra hjärtan, länge, länge, kanske för alltid!
 • Camping, inom och utom våra Svedaliska gränser - det finns så mycket fint att upptäcka i vårt avlånga land, kanske är vi där hela sommaren och riggar upp vår "hood" varhelst vi känner att vi vill vara (Orust, Uddevalla!!, Småland, Gotland, Öland mm mm). Eller åker vi till England för vidare färd mot Skottland, vi och vovvarna, kanske ungdomar med i ekipaget, ser ett sjöodjur eller två (för mycket whisky påverkar syn-nerverna som bekant).
 • Danmark, Skagen, Jylland - ja dit ska vi i alla fall, bokat redan och kanske blir vi så frälsta att vi inte kommer längre än så, vem vet!
En sak är säker, att bara sitta och spåna på vad man vill tillsammans med sin kära, ja det är mer än halva nöjet, vi skulle nog kunna resa i broschyrernas värld utan att faktiskt resa, bara vi gör det tillsammans! Life moves in mysterious ways kan man tycka, tänk att vi som ändå var så nära varandra då för längesedan, inte möttes förrän när vi gjorde, kan det vara meningen tro!?!

Över och ut, så var planerings-want-to-do-inlägget slut!

Dagen idag hittills

har gått gått i ett sedan i morse, vi har gjort följande tills nu;

 • lämnat bonus-sonen på boendet över dagen, hämtar i eftermiddag då de kommer tillbaka från sin utflykt
 • träffat S&J, M&T och pratat The house on the Island - mycket prat blev det, som vanligt
 • vi följde sedan med dem till Kista-mässan dit de skulle och glo husvagn/husbil mm - vi blev bjudna på entré- avgiften av vår kompis som jobbar på mässan
 • shoppade loss lite: två fällbara stolar med tygsits och rygg - typiska bra-ha-stolar till både camping, utställningsbesök, fika och bus med hundarna på äng och i skog (pausa måste man ju göra och varför inte ha det bra när man gör det), korv och salami (mmmm så goda de var), rökt fläskfilé (mmmmm också sagolikt välsmakande, tjing för hela!!), glasputs (suveränt till brillorna - efter putsningen såg jag helt plötsligt hur tooook-sszzzcchnyyyygg min käre make är att jag nästan svimmade, han har tidigare varit fräsch men alltså här blev han ju rena rama modellen, mumsig läckerbit den däringa) och lite annat smått och gott som hör ihop med både camping och fritid
 • avslutade eftermiddagen med lunch på vår kvarterskrog - god mat, trevligt sällskap och gott rosévin - en lördag kan knappast bli bättre
Nu sitter jag här med Freddan i sin bädd bakom mig, Goliat ligger i sin bädd och nannar, bonus-sonen sitter med bok han lånade med sig hem från boendet, husbandet dricker en Newcastle Brown Ale och det ska jag också göra nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu .... see ya'

Över och ut, så var lördags-referats-inlägget slut!

Freeeeeeeeeeeeedagsmyyyyyyys

med familjen, inget slår en sådan helg, så är det bara!

Hittills har vi:
 • ätit gott tillsammans, renrakade och slickade tallrikar (alltså inget in i diskmaskinen, torkas och direkt i skåp)
 • skålat i rosé, läsk och mjölk - allt går bara man vill
 • goa vovs som antingen gosar järnet eller sover sött, allt sker på en och en halv sekund ungefär
 • hunnit med bästaste Annapannafikonflinga i telefon - LÖÖÖÖÖÖÖÖV YOU
 • snart dags för biokväll för the B's family - blir najz såklart
 • avslutar kvällen med varsin Dalwhinnie 15-årig whisky - skönt när det är höst med så ädla och välsmakande drycker kanske en kopp härlig java till detta, mmmm ja så får det bli .... (tack för tipset SoJ tänkte väl att ni visste precis vad vi behöver!! - basta snart igen!!??!!)
Förresten, är rätt snygg i håret faktiskt, husbandet är nykär, bra där ;-) och på salongen bjöds det på vitt vin med sprite denna fredags-eftermiddag - kan det bli bättre eller!!

Över och ut, så var fredags-mys-inlägget slut!

Äntligen fredag

och snart helg igen, längtar tills jag kommer hem så det gör ont nästan! Vill bara gå i mysbrallor och skön tröja, goa o fluffiga strumpor (raggisar som mormor stickat), ta en kopp te, sätta sig i mysfåtöljen med en bok och vovsen (för de kommer garanterat när det är mysdags), mmmmm längtar!

Går tidigare idag också, ska klippa av mig barret hade jag tänkt (typ 10-15 centimeter blir det nog som ryker), så helgen börjar något tidigare för mig denna vecka. Känns bra det, har varit mycket här på jobbet hela veckan.

På lördag ska jag och husbandet på ett möte (plans you know) och bonus-sonen lämnas på sitt boende under några timmar, hämtas till kvällsmat och efterföljande filmkväll med familjen. Kanske hinner vi också en sväng förbi Kista-mässan och hälsa på våra husvagnsvänner där, we'll see!

Hoppas ni får en underbar helg med mycket mys, tända ljus, värme och omtanke från nära och kära, ja allt som gör livet värt att leva! Ha det gott sötosar därute!

Över och ut, så var fredags-inlägget slut!

Bäbis-bilder

på Fred upphittade och är väl ungefär i samma ålder som Goliat då när det begav sig sommaren 2007.

Lite jämförelsebilder på de små, varsågoda! Klicka för större bild.

Sicka sötisar va! Sweeter than sugar!

Över och ut, så var nostalgi-tripps-inlägget slut!

Life at the B's place

går sin gilla gång och med valp i huset blir det inte tråkigt kan jag säga. Vi kallar nu den lille för "Den lille illern" eftersom han är överallt samtidigt, runt benen, nästan under fötterna ena stunden och så ute i ett annat rum, på nya äventyr, en sekund senare.

Freddan ter sig numera som en mycket, mycket cool och lugn herre och han känner det nog så nu också, ni skulle se hur han tittar på den lille när han håller på. Ser ut som han tänker "Herregud, ska han aldrig va på ett ställe eller? Sicken galning." och så lägger han sig med en suck i sin bädd.

Bonus-sonen undrar också, vadå en till som ska vara runt fötterna på en. Han ser dock ut att ta det med ro även när Goliat lägger sig i hans byxor när han sitter på toaletten och börja tugga på linningen, då tittar han bara ner och ler lite vuxet sådär (gulligt).

Snart helg och familje-vov-mys i parti och minut, härligt ska det bli. Vad ska ni hitta på i helgen?

Över och ut, så var detta inlägg äntligen slut ;-)

Idag smäller det

av champagnekorkar i vårt hus, flaskor skall öppnas och drickas med välbehag, eller säg flaskan eftersom jag inte tål mer än ett glas och resten av folket inte klarar drickeriet själva. Mycket att fira har vi, bland annat Goliats ankomst till familjen, men även annat som redan hänt och saker som kommer att hända. Livet är underbart och mitt i detta är vi just nu, känns UNDERBART helt enkelt!

Så, skål kära vänner, vi tar en smutt för er alla och blir lite på pickaluren eftersom ni är några stycken härliga personer! Love to you all!

Över och ut, så var detta blogginlägg slut!

News from puppie-course

Ja, hur gick det igår kväll då tror ni? Med tre pups från samma uppfödare! och uppfödaren själv! som också hade korv i småbitar med sig! Jo, det ska jag säga er, det gick toppen på lek- och gosfronten men på träningsfronten gick det sisådär, men så är de ju också 9-veckors pups också.

Sen också att den här delen av kullen; Goliat, Guinness och Gossip - egentligen inte G-kullen utan Döv-kullen. Ropade man på sin egna, ja då kom någon av de andra, ropades ex.vis Guinness namn upp, ja då drog Goliat dit och ville lajja och ha godis. Salig röra alltså!

Sen blev det ju lite svalt på kvällen, men det var svårt för de små att koppla av och ligga i gosefilten mer än en liten stund i taget. Summa summarum är att det nog är lite för tidigt för pupsen att kursa så här, däremot finns det ju inga hinder från att öva hemma. Sen sätter man ju egentligen allt för hunden i hemmet och dess närområde, för att längre fram vidga dess vyer.

Trevligt att träffa de andra valpisarna, de som har Guinness och så Chris med liten sötis-tjej Gossip såklart - det kan vi göra om anyday tycker jag!

Över och ut, så var valpkursutvärderings-inlägget slut!

Valpkursen börjar ikväll

och är inalles vid 6 tillfällen, ska bli jättekul, särskilt som det var husse som gick med Freddan! Så hem och packa godis, filt och leksak, sen bär det iväg.

Kursen är främst för oss ägare, de små ska tränas i att bara vara, inte hälsa utan kunna vara med hundar runtikring, och tvåbenta med såklart, chilla läget med andra ord och det är ju superbra träning det minsann!

Berättar mer när vi varit där, hörs snart!

Över och ut, så var detta inlägg också slut!

Fler bilder Skavlöten

och föremålet är även denna gång The Prince!
och en bild på nya syskonen

Över och ut, så var bildinlägget slut!

Ungdomarna hemma

hos oss igen, kom igår, bonus-dottern på morgonen innan skolan och bonus-sonen kom efter skolan. Var jättespännande att se reaktion hos såväl tvåbent som fyrbent med en ny familjemedlem i huset. Odelat positivt kan jag lova. Dock var dottern lite frågande, undrade om vi kanske bara var vovve-vakt tillfälligt, sken upp när hon förstod att han är här för att stanna!

Har sovit i separata rum inatt, jag med lillen och husbandet med stora killarna, allt för att inte störa fleras nattsömn. Om sonen vaknar, ja då vaknar ju alla, kan vara skönt om valpen så snart han kan sover utan avbrott. Freddan är cool, sover nätterna igenom utan kisspaus, emedan lillen inte har en så tålig blåsa än och behöver ut mitt i natten. I natt byter vi jag och husbandet, han med lillen och jag med big guys. Tror inte vi behöver hålla på så här mer än den här första veckan med sonen hemma, eller kanske bara några dagar, vem vet!

Över och ut, så var detta inlägg slut!

Täby, Skavlöten 090920 i bild

Här kommer så utlovade bilder från den underbart fina söndagen, dvs gårdagen. Notera särskilt valp-paparazzin Åsa som verkligen vill få till en bild på sovande prins :-DGrattis till utställarna som vi hade särskilt fokus på denna dag, Lina med liten Loke 4 månader. Loke blev BIR valp med HP denna dag, duktiga är teamet LL verkligen!

Tack igen för toppendag, för oss tvåbenta och för våra fyrbentingar - tryggt och säkert i stojig miljö!

Över och ut, så var bildinlägg nr 2 slut!

Helgen i bild och text

Börjar med bilder hemma, först med Chris och kullsyster yster och sen hur vi fixat valpens "vara-ifred-om-man-vill-ställe" i hallen och lite valpsäkring, trappspjälorna på övervåningen var valpovänliga mellanrum. Kul hur han är med när husse fixar hans plats, nyfiken i en strut precis som Freddileddie. Den ljusblå bädden med filt flyttas från rum till rum och är en perfekt "att-däcka-i-direkt-plats", för ännu så länge drar han sig ju inte undan till egna stället, men det är hans när han behöver det, lika bra att ha färdigt direkt så han vänjer sig. Ja och att Fred också vänjer sig, han har ju eget rum så han vet ju hur det är redan, så skönt att dra sig undan larmet och bara vara ibland!

Kan berätta om lilla avdelaren som Goliat står och kikar över - ja den blev för låg direkt!!!! illern och utbrytarkungen HoudiniGoliat ställde sig helt sonika på bakbenen med framtassarna på överkanten, tog i ordentligt med lilla kroppen, hävde sig upp och gled över kanten - direkt ombyggnation med andra ord!

Varsågoda, lite bilder kommer här, kanske inte helt i rätt ordning men jag tror ni har bilden klar för er ändå, klicka för större bildstorlekGoliats dagar ser ut ungefär så här:
Äta - dricka - kissa - bajsa - busa - sova - springa efter husse och matte en stund - dricka ur Freddans skål (försöker lära in hans egna hur göra hur göra) - busa själv en stund - sova - kissa - äta - bajsa - kuta uppför trappen - vilja vara med Fred hela tiden (icke-sa-Nicke) - sova lite till - kissa på mattes gardin (ja de hänger ju ner på golvet och matte kom inte så nöden har ingen lag) - busa med leksaker och kanske med husses skor i hallen - sova lite till ..... ja ni hajjar och kommer säkert ihåg ni med vov!

Över och ut så var bildinlägg nr 1 slut!

Täby, Skavlöten 090920

ja vi har inte ställt såklart, utan mer social-tränat valping eller vänta lite, han behövde ju ingen träning egentligen, det var de däringa tvåbenta som behövde tränas. Valp gjorde valpjobbet galant - nosade runt, höll sig hos husse och matte (det var ju många såväl två- som fyrbenta runtom), drack lite, kissade och bajsade och la sig i sin lilla åkbur.

Däremot de tvåbenta, ja förutom de som vet hur man inte gör, de behöver nog gå nån kurs i hundvett och etikett. Vad får folk att tro att det är ok att dyka på någons hund, oanmäld, utan att fråga, rakt i nyllet på hunden? Bara för att den är söt så ska alla dit och duttla! Vi tycker också andras hundar är söta, men inte går väl vi bara fram och kräver att vi ska få hälsa, de känner oss ju inte! Sen har de inte förståelse för om man säger att valpen själv måste få välja och inte bli tvångsklappad av hela familjen vov-letare och så blir de t.o.m. sura på oss som säger ifrån. Det är ju skillnad på dem vi möter där som vi inte känner och dem som vi umgås med och har en relation till, då mötet sker i en lugn och trygg miljö för valpen.

Undrar om de skulle tycka samma om man böjde sig ner i deras barnvagn och tog upp bäbisen för att den var söt och passa på att säga att man är van med små barn! Det borde väl uppfattas lika bra som när de ska ner och tok- klappa våra hundar! eller vad tror ni?

I övrigt en mycket trevlig dag, då vi fått hantera vissa med övertydliga NEJ-signaler och andra som bara varit med oss och våra hundar, ingen press sätts på vare sig människa eller djur - tusen tack säger vi till er! Underbart att ses denna soliga fina sensommardag!

Bilder från dagen tar vi i morron antagligen och då kommer också bilder från Golliats första dagar hos oss ut för allmänn beskådan ;-)

Hoppas er dag varit toppenhärlig med mycket mys med de era!

Över och ut, så var detta inlägg ut!

Freds och Goliats dag nr 1

tillsammans har avlöpt väl och vi har gjort allt för att flocken ska bli så homogen som möjligt på bästa tänkbara sätt.

Freds dag hittills:
 • promenerat med nya brorsan och det gick jättebra, luktar in olika saker och bara är tillsammans
 • varit ute på altanen ihop men ändå lite ifrån varandra, det ska vänjas in lite till först
 • fått husse- och mattetid i olika delar, mest husse då nye grabben verkar lite mammig (matte tycker det är såååååå trist eller not!!)
 • sprungit av sig i löplinan sin och lattjat med sina bollar såklart
 • träffat tre vovs utan att umgås, husse och deras matte stod och pratade, hundarna relaxade bara
 • ätit och druckit som han ska (frukost alltså matmässigt och när han vill dryckesmässigt)
 • done the poooo-stuff som han ska också, typ i morse och sen mitt på dan då frukosten kommer ut ;-)
Goliats dag hittills:
 • velat lajja mer med nya brorsan och har inte verkat nämnvärt orolig, bara intresserad
 • följt matte i hasorna, dvs klängt i kjolen hennes, den är kul som bara den typ
 • ätit - kissat - sovit - bajsat - lekt med boll - kissat - sovit under mattes kjol - lekt - kissat - ätit - kissat - sovit - bajsat och nu sover han igen (bra där, har hört att det är bra att sova mycket som valp)
 • promenerat runt tomten och på densamma, samt såklart fått springa som han vill på altanen. Håller sig dock nära och kommer när man ropar, super-duper med andra ord!
Matte har bara njutit av den nye medlemmen, själv och tillsammans med övriga familjemedlemmar (tills måndag jag, husse och brorsan Fred). Har dock glömt hur de är de små, hur man nästan snavar över dem för att de är kring ens fötter hela tiden, man får vakta sina steg helt enkelt så man inte råkar trampa fel. När Goliat har sökt närhet så har han fått det, men utan för mycket åthävor, vi har bara varit tillsammans.

En grej som var extra roligt att upptäcka var hur lugn och trygg han verkade känna sig när husse tog ut sågbänk, kap och började såga delar till staketet. Han låg på en sittdyna med husses t-shirt över och runt sig, rörde knappt ett ögonlock utan sov bara vidare. Känns som att han känner sig ganska trygg eller vad säger ni?

Nu när bäbis sover och husse med storebror är utomhus, så ska jag nog skriva lite glaskort till doktorspromoveringen i Stockholms Stadshus nästa fredag, en sisådär 600 namn och sen är det klart :-D

Ha det bäst så ses vi snart igen!

Över och ut, så var Fred- och Golliatinlägget slut!

Äntligen fredag

och inte vilken fredag som helst, utan lyckliga Fredagen med stort FFFFFFF!

Idag utökas vår "flock" med en fyrbenting vid namn Goliat, Prinsen's Goliat och visst passar det bra med en Prins Goliat, vi ju har Kung Fred hemma ;-)

Har ju redan skrivit om Goliats mamma med den underbara mentaliteten, så ni kan gissa att det känns super att få äran till att få en telning från henne. Tack Chris för förtroendet och du, vi ser fram emot många äventyr tillsammans med dig och de dina!

Klicka på bilderna för större alternativ


Första priset i gissningstävlingen går till AK som gissade rätt direkt (och jag fick ta bort kommentaren snabbt som attsingen för att hålla spänningen på topp *hihi*). Priset kan vi tala om på mailen kanske :-D

Över och ut, så var avslöjande-inlägget slut!

Museibesöket igår

var jättetrevligt på alla sätt och vis! Intressant att se historien bakom de spruckna lerkärlen, följa kulturen genom århundraden, man känner verkligen historiens vingslag. Kollegor som kan en del och en som faktiskt i nutid arbetar med just denna utgrävning och arvet därifrån som vi förvaltar, med hälften vardera, med museet på Cypern.

Avslutade med god middag; Kryddiga lammfärsbullar i tomatsås med vitlöks-yoghurt och bulghur, grekisk öl (Mythos) för en del och gott vin till andra. Mycket, mycket trevlig em/kväll tillsammans, snacka om tur man har som har såna trevliga kollegor!

I museets butik hittade jag också en trevlig souvernir; ett hänge i silver som avbildar en sittande människa/gudinna (en s.k. idol), se bild här nedan

Över och ut, så var detta inlägg slut!

Medelhavsmuseet

ska vi på alldeles, alldeles snart. Om cirka 2 timmar har vi tagit oss dit änteligen, jag och mina kära kollegor. På museet har de just nu, bland annat, en utställning om Cypern genom tiderna som ska bli kul att se. Efter detta går vi alla på Bagdad Café (museets café och restaurang) där vi äter och dricker gott i glatt samspråk.

Samtidigt ska vi tacka av två medarbetare, som har bytt enhet här på jobbet, med lite champis-skålar och presenter. Blir väl blandat vemod med glada skratt kan jag tro.

Några bilder från museets hemsida kommer här, klicka för större alternativ.


Sista rycket innan vi tågar iväg, ha det gott tills vi ses igen!

Över och ut, musei-inlägget är nu slut!

Bloglovin'

är en typiskt bra-ha-grej för oss som vill hålla oss ajour! Innan upptäckten av detta super-braiga hjälpmedel i bloggens förlovade land, ja då skulle man ju ha alla bloggadresser i huvet (eller i fingrarna som i mitt fall, mitt huvud rymmer ju bara bomull och en fluga).

Att bara registrera sig där, på Bloglovin' alltså, lägga in sina favorit-bloggar för bevakning och sen så är det klart! Vips kommer favvosarnas uppdateringar in till vald e-postadress och man kan läsa och ev kommentera, lovely är ordet för Bloglovin'.

Över och ut, så var eloge-inlägget slut!

Husvagnshistoria del 2

Ja, som ni vet så har vi ju fixat och grejat med vår lilla husvagn ett litet tag - städat och haft oss! Anledningen är inte bara för att det är höst och att husvagnssäsongen är över, utan också för att vi skulle åka tillbaka till vår återförsäljare med "Bettan 2" och detta gjorde vi igår efter jobbet (projektet jag pratade om)!

De tar nämligen vår vagn i inbyte mot en något större modell, i och med bilbytet (till mer dragmöjlighet vikmässigt) nu i somras så kan vi också byta upp oss vagnmässigt inför nästa säsong. Allt detta gick något fortare än beräknat, men så är det ju ibland.

Nya modellen blir fortfarande lätt att dra överallt, alltså inte för stor och nu med "riktiga" sängar i stället för nedbäddbar sittgruppsdel. Visst, vi kan bädda ner sittgruppen här också, men nya vagnen blir mer avdelad sov- och sittdel.

Nya äventyr väntar alltså nästa vår, sommar och höst - längtar redan dit!

Över och ut, så var projektrapports-inlägget slut!

FREDAGEN

med STORA bokstäver närmar sig och allt är lugnt - eller nooooot, det pirrar och spritter innuti av förväntan och glädje, tjohej och ÄNTLIGEN är vi där, snart, snart!

Tror ändå att man är coolare nu än första gången, man vet ju hur och vad man ska göra och är inte så stissig och vet att man inte behöver göra så mycket mer än att bara vara och ge positiva och lugna signaler, that's it liksom!

Får se om vi har tid med er i helgen eller inte, det märker ni nog ;-)

Över och ut, så var morgon-inlägget slut!

Går för dagen nu

lite tidigare än tänkt, men ett av projekten behöver göras idag, så det är bara att ta ut av kompet (finns och blir över av den varan så det är lugnt). Återkommer om vad det är, lite får ni väl fundilera och undra ;-)

Hoppas er dag varit toppen, min har varit det, dock stressig! Bättre i morgon hoppas jag!

Över och ut, så var inlägget slut!

This tuesday evening

har innefattat allt från svabba husvagnen till mys och så kallad "egen-tid" - dvs jag har varit själv hemma, ja själv med hunden så inte helt ensam och alltså egentligen inte egen-tid eller!?

Anyways, vi kom hem, svabbade alltså av husvagnen och vaxade med special-vax, umgicks med varandra och hunden, kollade vov leka med basketboll (ingen boll är för stor för Freddan) och sen vinkade vi av husbandet som åkte och tränade basket!! Senior-basket med mer skador än på någon annan nivå enligt husbandet själv, för numera är alla sena in i en situation och såklart också ur en situation, tänk er själva vilket hackande på armar och axlar på de stackarna. Nåja, jag har linimentet klart här hemma och lovar såklart att vårda min käre make ömt ;-)

Jag och Freddisen har kollat både Idol och Superstars, spelade in det senare så man kan koncentrera sig lite, nä det var för husbandets skull, ville absolut se det sen. Snacka om nostalgitripp, Stenmark (igen i S-stars), Salming (gammeldags hårding), Magda (super-idrottskvinna), ja och många fler att minnas stora bragdlopp ifrån. Abra är lite av favorit, vilken fighter och vilken ödmjuk kille han verkar vara!

Nä, nu ska jag och liten fyrbenting ut och kissa, jag kissar och han håller i såklart ;-), så vi får avrunda kvällen vid datorn här!

Över och ut, så var kvällsinlägget slut!

Förresten, någon som märkt?

att jag försökt vara duktig designare av egen blogg - dvs lade in en liten vov i början av varje inläggsrubrik. Vad tyckte ni om den lille?

Över och ut, igen nu är det slut!

Sommartiden slut

här på min arbetsplats, så nu slutar vi inte 16.00 längre (eller vänta, vem hade tid att sluta så tidigt *wohaha*). Från 1 maj till 15 september är det alltså sommartid, med flexmöjlighet även där såklart, men nu är den alltså över! Slutar i stället typ nuuuuuuuuuuuuuuuuu, 16.40.

Hem och fortsätta projektarbetet som heter LIV med många mål och delprojekt!

Över och ut, så var också detta inlägg slut!

Blivande champion?

eller inte - vad tror ni? And as usual, klicka på bilden för större alternativ.

Över och ut, så var detta inlägg slut!

Sen sist

så har vi gjort som följer;

 • jobbat, as usual, monday bloody monday (avskaffa och börja direkt på tisdagen i stället tycker vi)
 • kvälls-träff med hemkomna vov-kompisar (äntligen hemma, kort visit men bättre än ingen träff alls) och träning på ängen med långlina och avslutningsvis race-över-ängen lek för vovsen
 • avslutade husvagnsfixet - allt sorterat i lådor och staplade i garaget - dammsugit och torkat av alla ytor och stängt vagnen för säsongen (mer nyheter om just husvagneri-delen kommer, be patient will ya')
 • avslutade kvällen med varsitt glas rosé - skålade för sommaren som varit, hösten som är på ingång, livet i stort och smått, vår kära familj och våra kära vänner samt för allt som komma skall - njuter av varje sekund gör vi och det tänker vi fortsätta med!
På fredag börjar ännu en del av det nya, härliga livet, mer om det förtäljer vi senare såklart! Ha det gott, vi hörs och ses snart igen!

Över och ut, så var morgonens inlägg slut!

Gubbängen 090912

och dp-gänget som var där, nu i bilder som får tala för sig. Fika, nyfikna små pinnar, spring-lystna dito och fin-fina priser till deltagarna - vinnarna för dagen stolt poserande på sista bilden! Klicka på bilderna för större alternativ.Över och ut, så var utställnings-inlägget slut!

Tack och God natt

säger vi till er underbara vänner i vårt avlånga land, sicken tur att vi har er underbaringar i vårt liv!

KimsanLimsan - hoppas vi fortsätter att ge varandra bra vibbar nu och framöver, vi DL's to be behöver mentorer i alltet, you know what I mean! AnnaPannaFikonFlinga - vi erövrar världen nu eller hur! Åtminstone the old Svedale for starters! Lotta, Malin, Mervi, Suss o resten av gänget - tack för att ni är med på vår resa med och utan vov, LÖV!

Nygamla vännerna får nosgnugg och en särskilt blöt en till en Prinsessa som inte sover på ärten ;-) (glöm inte skriva kontrakt med han den däringa snygge du bor med *husbandet hälsar att han redan skrivit men hon den han bor med skrev aldrig på*

Puss och hej, tomtesprej! Sorry, had to!

Över och ut, så var vän-eloge-inlägget slut!

Fått gjort innan regnet

ja, det var en hel del som hanns med innan regnet kom, just nu är det dock paus eftersom det inte går att gå fram och åter husvagn - garage just nu.

 • tömt nästan alla skåp och några av lådorna
 • placerat allt i lådor och kassar för inflyttning vagn i vår igen
 • haft besök av gooooooa valpisar, 6 till antalet och alla lika fina. Gissa om Freddan tok-luktat på matte sen de åkte, svar jaaaaaaaaaaaaaaaaaaajamensan!
 • husbandet hann inte ut till staket, men ligger nu med ansiktet i toastolen!!!! ja i den nya som han monterar dit alltså, hemskt vore annars!
 • vårt gästande svär-päron har nu packat ut sig och åkt till sonen sin för att fira barnbarns födelsedag och sen drar han hemåt Östergötland i em; HejHej och tack för besöket, mycket trevligt har vi haft det och Välkommen åter säger vi!
Ja, det var väl allt för nu, ses snart! Nu kommer snart fler gäster, denna gång på fika med snack!

Över och ut, så var dagens andra inlägg slut!

PS/ DHP: jajamensan såna resor är det vi planerar, såklart, inte orkar vi åka någonstans inte och husvagnen står så bra på uppfarten att det vore dumt att flytta den! Vi är ju liksom experter på hemma-resor nu så varför chansa med resor på riktigt (huuuu va läskigt).

Dagen idag

kommer väl att se ut ungefär så här:
 • städa ur husvagnen - tömma alla skåp, lådor och skrymslen, dammsuga, tvätta ur osv osv. Inga mer husvagnsresor är inplanerade med andra ord, ja nu i höst alltså! Hotell är modellen för oss från nu. Nya resor blir det i vår i stället, längtar redan till dem! Hälften av nöjet med resor av alla de slag är ju planeringen och drömmarna inför!
 • fortsätta med garage-letet samtidigt som vi omorganiserar faciliteterna - nya hyllor ska upp för att skapa utrymme på golvet
 • får besök senare idag, tid inte bestämd, men eftersom vi är hemma så kan de komma när som
 • maken fortsätter med staketbygget, verkar som vi har tur med vädret även idag, yippppeee!
 • lite annat hemma-jobb blir det nog idag, så nu har vi inte tid med det här längre!
Ha en super-duper-dag, wherever you are!

Över och ut, så var dagens första inlägg slut!

Vi har det bra vi

klagar inte det minsta utan njuter bara av att vara! Igår kväll t.ex. blev vi utbjudna av svärpäronet som är kvar här, gick ner på puben och åt super-gott, drack lika gott och träffade trevliga människor. Bland annat en som både jag och maken känner sedan lång tid tillbaka, från innan vi möttes han och jag. Det roliga med det är att vi har gemensamma bekanta sen vi var kring 20-22 år gamla, gick på samma ställe, men träffades aldrig dåförtiden. Det finns nog en mening med att vi träffades när vi gjorde ändå, tänk vad livet har att erbjuda i den vägen ändå!

Idag har vi varit på Inoff utställning i Gubbängen och hejat fram våra kompisar, fikat och snackat mellan rosett-utdelningarna, en mycket, mycket trevlig dag har vi haft. Grattis till AK o H med vackra vovs och fina bedömningar! Synd att vi själva inte ställde förresten, enda vuxna hanen på plats och en domare som uppenbarligen gillade dp:s av robustare karaktär - guldläge för FreddieLeddie alltså! Nåja, av oss får han BIM och rosett ändå, bäst i test!

Nu sitter jag här, bloggar och är lite trött efter både gårdagen och dagen idag, kanske en god bok "Friends for Life" som kom igår, liggandes i soffan? Mmmmm låter som en mycket god idé, taget alltså!

Över och ut, så var detta inlägg slut!

Simuleringssemester del 6

Stugsemester:

Stanna hemma, stäng av elen och varmvattnet. Ät konserver varje dag direkt
ur burk och även rå korv.

Köp klipulver och riv dina lemmar blodiga.

Kladda på myggoljan för autentisk lukt.

Läs samma gamla Hemmets Journal från 1971 om och om igen.


Simuleringssemester ger precis samma resultat som vilken traditionell semester som helst:

Du är riktigt glad över att komma tillbaka till jobbet
igen...

Över och ut, så var Simuleringssemester-inlägg del 6 slut

Som någon sa

Goda vänner håller en varm i en regnig kväll i blött förtält ;-)

varpå en annan sa ...

Vad mer än sådana vänner kan man behöva, förutom gummistövlarna förstås *hehehehe*

Love you sötosar!

News about the Svärpärons

En stannar kvar helgen ut, najz-a-lajz (things to do in Estockholmo) och den andra åker till nya Lilla Herrgården sin, hej-hej hemskt mycket hej och välkommen tillbaka säger vi!

Över och ut, så var Svärpäron-inlägget slut!

Mmmm Älskar Svärpäron

för de är inte bara tok-mysiga att vara med, de har också fixat käk när vi kommer hem från jobbet, lovely!

Lite rosevin på altanen vid hemkomsten (mmm najz), snack och trevligt, paj i ugnen (skaljdur), salladen görs medans tjejsnack i köket (jag och kära svärmor), grabbarna grus i trädgården pratar trädklipp bl.a. och lajjar boll (Freddans påhitt, konstig kille). Nu har vi ätit och druckit gott (även kaffe och Singelton, THE WHISKY for every taste) och nu sitter gänget och tittar på London-bilderna, jag bloggar, hunden sussar, dvs allt är cool.

Vi ses väl i morgon, nu ska jag också kolla London-bilder!

Över och ut, så var kvällsinlägget för idag slut!

Simuleringssemester del 5

Fiskesemester:

Tidigt på morgonkvisten, snubbla runt i närmaste stenröse.

Stick händerna i en taggig buske så att fingrarna blir fulla med små sår.

Blöt ner dina kläder och smörj in innehållet ur en gammal sillburk.

Återvänd hem utan fångst, frustrerad, trött och hungrig. Svordomar och lögner som på golfsemestern.


Simuleringssemester ger precis samma resultat som vilken traditionell
semester som helst: Du är riktigt glad över att komma tillbaka till jobbet igen...

Över och ut, så var simuleringssemester del 5 slut.

Dobi-Freddan och Benet

Här kommer några bilder på Freddisen med "lilla" benet, de på Zoo-butiken tror vi har en stooooor hund baserat på benstorlekarna vi köper, borde ta med honom in någon dag (och de gissar väl att det är lille-bror till den stora hunden *haha*). As ususal, klicka för större bildalternativ.


Han ser så kul ut när han lägger ner sitt "byte" och har sig ... se sån stil han har!

Över och ut, FreddiLeddie-inlägget är nu slut!

Härbärgera svärpäron

i några dagar, det är vår vardag just nu och igår var vi ute på restaurang och käkade, firade bonus-svärfars födelsedag! Jag åt en entrecoté som tog upp hela tallriken, bra där då pommes inte fick plats bara därför!

Satt uppe länge och gäspade ikapp, så mycket att prata om alltid när vi ses.

Över och ut, svärisinlägget är nu slut!

Freddans nya boll

utan pip (inte lika kul tycker han, konstigt vaaaa) som han fick igår. Stor nog till dobermann, perfekt för Freddan som annars tuggar sönder hur lätt som helst. And klicka som vanligt för större alternativ.Visst ser han kulig ut vår lille plutt!

Över och ut, bonus-inlägget är nu slut!

Lotta "min" Lotta

så gullig och rar du är, vi blev alldeles rörda jag och L igår när vi öppnade ditt/ert kuvert!

I sagda kuvert så låg ett jättefint kort (se bilden nedan, klicka för större alternativ) med så fina ord (tackar bland annat för helgen i Dals-Rostock, så fint) att ögonen tåras, ett gulligt kort på lurv-Matulda (parets söta vov) och ett litet, litet kuvert innehållande 2 blomstercheckar! Å vi som bara tyckte det var så super-najz att ses, så får vi detta, mmmmm livet är fint med såna häringa personer runtikring verkligen!

Säger bara, UNDERBARA, UNDERBARA NI, Lotta och Michael, vilka härligt goa människor ni är och TUSEN TACK! Och Lotta, såklart vi gör ;-)

Kram i massor till er från oss, hörs och ses snart!

Kan någon gissa

vem det här är?
kille eller tjej?
varifrån (kennel alltså)?
hur gammal (på bild och nu - skillnad eller nytagen bild - you guess)?
någon vi känner som känner någon som har eller vad tror du?

annat ni vill gissa på, just do it! och du, bilden är klickbar för större alternativ!

Över och ut, så var dagens quiz-inlägg slut!

Jobbets hemsida kallar

så jag hinner inte skriva så mycket just nu, återkommer med all säkerhet vid ett senare tillfälle!

Gårdagen, mmmmmmmycket bra dag och em/kväll på alla sätt och vis - ett av projekten gick i lås nämlisch!! Firade med god middag på Turkisk restaurang efter långpromenad med vov, vilken avslutning på måndagen den 7 september 2009 - lovely!

Över och ut, nu är happy-inlägget slut!

Kräftskiva

bättre sent än aldrig antar jag, dvs att man ska ha en alltså! Känns som att vi är garanterat sist med detta, men om vi tänker förra året så är det här rätt tidigt för oss ändå, då var det typ i slutet på oktober som vi hade kräftis. Så är det när man har annat att göra typ (låter ju bra eller hur, viktiga folket eller NOT tänk självironi nu gott folk).

Så nu ska det fram med hattar o mössor, plasta in husets golv och sen kör vi :-D, till helgen blir det rajrajraj!Hoppas det ser lika najz ut som här ovan, om inte så är förhoppningen att smaken är fantastiskt god!

Över och ut, slut!

Börjar plugga

snart, jag lovar, alla böcker hemma och nu finns det inga undanflykter!!!! Ska bara .... nä inte alls, på't bara!

(ska bara leta rätt på böckerna, någon har gömt dem för mig, fy sicka task-mörtar va)

Över och ut, slut!

Blogg-prenumerationer

Bloglovin' har jag lagt in, allt för att slippa komma ihåg alla braiga bloggar själv och så får man uppdateringarna som gjorts direkt i sin e-post, hur perfekt som helst!

Bloggarna jag lagt till idag är följande:

Susannes - där jag säkerligen kommer att hämta x antal idéer och hoppas göra något utav dem också *hihi*
Saras - trodde jag redan gjort det, men glömsk som tanter blir så hade jag inte det, nu så är det gjort - dpkompis bye the way!

Ja, det var dagens värv i bloggens förlovade land!

Över och ut, punkt slut!

Our weekend

has been great, hope your's been as well!

Vi har
 • ätit och druckit gott med de närmaste och med nära och kära (se nedan)
 • firat syskonbarnet med stort kalas och sedan gick vi på trevlig restaurang och avslutade dagen/kvällen - bror med barnen, kära mor och far samt vi i The B's family - härlig lördag vi hade tillsammans (som vanligt trevligt får man tillägga)
 • firat dotterns/bonusens 20-årsdag, fyllde den 22 augusti men var då hos sin mor
 • varit utomhus mycket, mest på tomten, med Fred som trivts i det vackra vädret
 • planerat lite inför hösten - jobb och privat - bra med lite översikt så här i början av hösten (som inte riktigt är här ännu, men snart så)
 • fortsatt på vårt staketbygge, sågat och haft oss
 • kollat film, Grand Torino och Allt flyter, bra på olika sätt, men betyget med berömt godkänt för båda
 • rasslat lite till i garaget, men fortfarande inte hittat sökobjektet, dock fått ännu bättre ordning
 • lite planering kring våra projekt har det också blivit, på god väg är vi där vilket känns mycket bra
Ja, det var väl allt I guess ;-)

Avslutar med ett lånat citat (hittat hos Malin)

"Njut av nuet, det går inte i repris"

Över och ut, så var helginlägget slut!

Update sen sist

ja det var ju längesen jag var inne och bloggade *wohahahaha* så jag tänkte att nu måste jag nog så ni inte blir ledsna och undrar var jag är ;-)

Jag och Freddan har varit ute på il tomto och lekt rövare, dvs jag har slängt grejer till honom och han har sprungit som en tosse av och an, glad som en .... just det, vov! Tänkte först dra ut på ängarna, men det blåser så det står härliga till här och jag tror att vov skulle blåst bort. Tänk dp i långlina, uppe i luften, som en ballong liksom!!

Nu tar vi igen oss, jag med kaffe och Freddan i sin bädd med filten kring sig!

Garage-letet förresten, det bar inte den frukt jag ville, men jag hittade de här i stället

dvs min web-kamera och braiga hörlurarna till ... de har legat gömda i dåligt märkt låda de med, hittade av Sherlock-Mia idag, trallala! Hoppas de funkar fortfarande också, de va ju nya nyss ju ;-)

Över och ut, så var update-inlägget slut!

Garage-let del 1

har nu avslutats, dvs hyllsektionen på ena sidan garaget är nu genomletad, omstrukturerad och iordninggjord tills vidare (typ fick idéer om hur göra sen med strukturen å så, återkommer om dääääää). Bidrar här med lite före-, under- och efter-bilder, klicka på dem för större alternativ vet jag.

FÖRE

UNDER PROCESSENS GÅNG

där också Fred the vov får va med (hittade en boll ihop gjorde han o jag)

KLAR FÖR DENNA GÅNG


Mycket nöjd med resultatet, ja faktiskt trots att jag inte hittade det jag sökte. Två stora säckar slängda, en trasig lamskärm (Varför fick den följa med i flytten undrar jag??), lite annat smått o gott kastat = bra jobbat!

Inte har jag berättat för husbandet om projektet heller, så han lär bli lite glad när han kommer hem i eftermiddag! Kanske är det läge för champagneflaske-öppning?!

Över och ut, garage-fix-inlägget är nu slut!

A vov-story

direkt ur vardagen här med Fred the vov!

Han är så skön våran vov och gör små gulliga saker, saker som man ibland inte tänker på för vardagen som bara pockar på. När man är hemma, för semester eller som nu för att jobba hemifrån, ja då tar man till sig allt som händer på ett skönt sätt!

Så här är det med vår vov, och säkert med några andras också förstås, att när han lägger sig i sin bädd, ja då lägger han sig under sin filt/pläd och så snarkar han in så sött. Just nu ligger han bakom mig på sin mys- och sovplats här i arbetsrummet.

Tidigare idag så var jag i garaget och han låg här, under filten och hade det gött. Jag gick upp på övervåningen och placerade hittade böcker i bokhylla däruppe, samt pulade lite i sovrummet när jag ändå var där. Hör ett litet ljud bakom mig och där är han, lille-man, med pläden fortfarande kvar på lilla honom, den liksom har en tendens att fastna i hans lilla sabelsvans, men idag satt den helt kvar och bara lilla huvet tittade fram. Han undrade tydligen vart jag tagit vägen när jag gick förbi hans lilla rum och ville se efter efter en stund, men han var för trött för att kasta av sig tygstycket han gosat in sig i.

Såna små, men ack så goa, saker gör vår vov alltsomoftast, myspysgnugg lille plutt!

Över och ut, nu är vov-inlägget slut!

Bye the way

så blir jag nödd och tvungen att ge mig ut i garagets förlovade land även idag, hittade inte det jag sökte igår, men hittade andra saker jag förträngt att jag hade! Alltid roligt att göra dessa resor i minnenas värld, minnen som kanske aldrig packades upp efter att de en gång packats för flytt, bara ställda på nytt ställe i sin förpackning.

Vissa saker förstår man aldrig varför man packade ner ens, kunde slängas med det samma och andra undrar man varför man aldrig packat upp och varför de blivit "glömda". Tänk så mycket som ryms i en "sak", ett egentligen dött föremål, utan liv, men ändå så fullt av just liv, ens egna och ibland blandat med andras.

Höres senare, gott folk! Ha en utomordentligt bra dag vet jag!

Över och ut, så var också detta inlägg slut!

Ökat antal inlägg

ökar inte antalet kommenterande besökare! upptäckte jag efter gårdagens formligen 300-procentiga ökning av inlägg per dag typ. Kan det bero på

 1. antalet besökare är statiskt
 2. det som skrivs är höggradigt ointressant nog att kommentera
 3. de som kommer in som inte kommenterar halkade in på bananskal och vill absolut inte göra väsen av sig
 4. eller är kompisar till kompisar i bloggrymden och vill inte visa att
Spelar ingen roll vilket, fnulade lite egna tankar till er bara.

Över och ut, så var inläggs-inlägget slut!

Fördelen med att jobba hemma

eller fördelarna eftersom det finns fler än en, nåja, en av dem är i alla fall att man kan göra en massa braiga saker samtidigt som man sköter sitt jobb!! Som nu t.ex. då jag ska bege mig ut i garaget för att leta efter "bortsprungna" saker (eller typ lagda i felmärkta kartonger) och samtidigt fixa lite bland sakerna när jag ändå är på gång. För jag har ju kollat mailen, besvarat flera av dem, ringt ett samtal, blivit uppringd mm.

Har faktiskt suttit här ute på altanen och gjort allt ovan nämnda, en solglimt lämnas inte åt sitt öde utan behöver avnjutas omedelbums. Fred har tokrullat i gräset, lekt med sitt ben, ömsom tuggat på benet och så har han solat han med förstås, han är ju av arten SunPins!

Över och ut, nu i garaget vi tågar ut!

Väskoman-Mia

har slagit till igen, men denna gången har hon inte köpt någon ny väska, utan hon har inrett ett litet rum till sina väskor!!!! Ja, vi vet, hon är lite galen den däringa kvinnan ;-)

En av husets många klädkammare (3 till antalet!!) har inretts med extra hyllor där nu alla väskor (bagar, ryggsäckar, handväskor, kassar osv) "bor". Kläder ryms där också, men då i hängande skepnad (vinterjackor/kappor). Fantastiskt att ha alla samlade på ett ställe och lätt att ha koll på att man får med alla sina saker till väskan man ev byter till - töm väskan man använt klart, lägg allt på översta hyllan, häng/ställ undan väskan, plocka fram den nya och fyll den med prylarna, perfekt!

Se förvandlingen och ni dito väskoman-people, njuuuuuut! Som vanligt, klicka på bilderna för större alternativ.Över och ut, så var galen-panne-inlägget slut!

Konstantinopel

och denna gång några av sakerna vi handlade där! Klicka på bilderna för större alternativ.Från vänster till höger: Tvätt/fläcktvål som skulle vara suverän, måste provas alltså; keramikmuggar (våra samlingsobjekt, 2 glas/muggar per resa vi gör oavsett var vi är, nyckelring (också samlarobjekt); badrumsmatta och liten tygväska från Marimekko-butiken (tvålen också därifrån) och slutligen allt på en bild.

Över och ut, så var ditten-inlägget slut.

Bra nätinköp 2

Mmmmm en ny craving för lilla jag, snygga armband ..... slår mina Bukowski-nallar tror jag bestämt "viskar: och eftersom jag inte har så många armband som nallar så måste jag öka inköpstakten, säg inget till husbandet om det heller"

Nåja, dessa båda fin-fina armbanden har inhandlats i Lindas butik och jag är super-nöjd!

Över och ut, så var nätinköpsinlägg nr 2 slut!

Bra nätinköp 1

Se så fina förvaringsburkar med lock jag handlat på nätet, hittade butiken av en händelse och har fastnat där (säg inget till husbandet bara). Klicka på bilderna för större alternativ.Bild på var de ska få pryda sin plats kommer, jag lovar.

Över och ut, så var första nätinköpsinlägget slut.

Alltid träningsvillig

är han vår lille skruttis, t.o.m. när man precis kommit utifrån från promenaden så funkar sitt-ligg, titta på matte/husse och få ta godisen som ligger på golvet framför. Söööötis är han tycker vi och såååååå duktig!

Över och ut, så var skrytinlägget slut!

Hinner inte på vovträff

idag efter jobbet och det gör mig SUUUUUUR! Anledningen är att vi idag har

 1. kurs vi håller för forskare om forskningsfinansiering bland annat (hur man skriver en så bra ansökan att man får bidraget man sökt),
 2. har upptakt för anställda med seminarier och mingel,
 3. samtidigt som upptakten och seminarierna pågår också ska presentera vår enhet för övriga anställda (några tusen pers är det väl, tur att inte alla kommer),
 4. avsluta dagen både enhetsvis med utvärdering av dagen samt socialisera med andra någon eller några timmar.
Tyvärr, så hinner inte heller husbandet gå på vovträff, arbetsplanering med sitt jobb och genomgång att-göra-lista med kollegorna!

Suck, nåja, vi får se tiden an, kanske passar det nästa gång det ordnas träff, håller tummarna för det!

Över och ut, nu är gnällinlägget strax slut!

PS/ Det finns ju fördelar med ovanstående också såklart, flera stycken faktiskt. Att umgås med trevliga arbetskamrater, träffa andra fd arb.kamrater och umgås med kollegor över gränserna, det är trevligt såklart, men tyvärr får man inte ha vov med (grinar lite) ;-)

Nu ger jag upp

har fösökt hitta "the hotel" i Göteborg nu hur lång stund som helst, ja ni vet det där, precis det som man vill ha! Närå, det går minsann inte, inte ens med hjälp av alla hotellsajter i världen, ja eller de som har hotell i Göteborg i alla fall (de andra blir ju lite off på nåt sätt, världens hotell ligger lite långt bort kan man säga)!

Så, nu har jag gnällt av mig frustrationen och försöker igen!

Över och ut, så var frustrationsinlägget äntligen slut!

Var inne på en sida

där frågan "Barnvänlig hund, finns det?" ställdes. Ville bara säga att jag gillade ett av svaren särskilt mycket ....

"Jag är ju mer av åsikten att barn ska lära sig att vara "hundvänliga".

Jag har själv tre hundar som kommer mycket bra överens med mina barn, men det tror jag inte skulle vara länge om barnen inte uppförde sig gentemot hundarna. Alltså här har vi "hundvänliga barn" inte tvärtom."

Över och ut, nu va det här också slut!

Glömt autoreplyen

på Freddans hotmail-adress, glömde bort att sommarlovet var slut nu :-( Sorry, alla som skriver dit, men nu slipper ni beskedet i alla fall!

Över och ut, så var snabbinlägget slut!