Yohannas real life - Dela eller komplettera?

Ännu en härlig REAL LIFE lista från YOHANNA att utföra och ännu en gång var det härliga TJEJMORSAN som påminde lilla jag ;-)
 
Jag väljer relationen mig och husbandet/sötörat/gosefjunet osv och ser vart jag kommer med listan!
 
MATLAGNING delas ibland, typ när det är festligheter på gång, middagar osv och jag är absolut bäst på dukning och dekoration, hacka, fixa o dona och helst om vi gör det ihop. Husbandet är annars stjärnan i vårt kök, kokar soppa på ingenting, gör en pytt på ännu mindre osv osv - en innovativ matproblemlösare är han minsann.
 
STÄDNING delas alltid och tycker vi kompletterar varandra bra. Vi måhända vara bättre inom vissa områden, men vi gör allt båda två och ingen gnäller om den andra råkar göra något sämre än den andre ;-) (inte ens jag fast han dammar urkasst hihi, men då tar jag det i stället så får han göra nåt han är bättre på). Vi är definitivt inga pedanter, men om dammråttorna anfaller någon av oss larmar vi den andre o sätter igång :-D
 
HOBBYS några lika andra olika.
Delade är; campinglivet ser vi som en gemensamm hobby, att resa med husvagn eller husbil, tälta osv; hundlivet med utställningar lite då och då när det passar in i vardagen och dess åtaganden o lite annat delat ...
Olika är; husbandet har sitt modelljärnvägsbyggande och tågintresse och jag har ju mina Bukowskinallar samt lite handarbete och så väsksamlandet förstås ;-)
Här låter vi den andre ha sitt, diskuterar ev hur göra rent planmässigt hemma för att frigöra plats, men i övrigt lägger vi oss inte i och vi bejakar absolut varandras intressen.
 
BILEN delas aldrig. Jo intresset att åka i den har jag, men eftersom den är husbandets arbetsverktyg varje dag i jobbet så är det också han som sköter den minutiöst. Däremot har jag en drömbil och det är en MINI COOPER och när jag har den kan vi återkomma i ämnet (när lilla jag kör rally på vägarna wohahahaha).
 
FIKA delas till viss del. Jag äter nästan till 95% av gångerna inget fikabröd, nån gång bara och inte är det ofta. Husbandet älskar fikabröd och äter ALLTID när det finns och bjuds. Däremot om vi går ut och fikar äter han gärna en härlig räkmacka eller annat gott hellre än fikabröd. Vi HINKAR kaffe båda två och kan sitta läääääänge på ett fik tillsammans och bara prata, titta på folk och njuter av livet helt enkelt.
 
MILJÖÅSIKTER delas och vi försöker tänka miljömässigt men ska ärligt säga att vi brister därvidlag, inte varje dag men ändock. Försöker sen hjälpas åt att komma på rätt bana igen. Håller precis på att byta ut lampor till inte bara lågenergi utan till led där det går, spar oerhört mycket. Snart kommer led som passar till dimmers och då byts även de.
 
POLITIK delas definitivt, där är vi så lika så det är otäckt ibland, som stöpta ur samma form faktiskt. Däremot är det inte några debatter hemma, blir väl inte det när man har samma åsikter kan jag tänka hihi.
 
SKVALLER delas åsikten att sånt oftast är av ondo och vi undviker så mycket vi kan. Kom på häromdagen att man faktiskt bidrar till fortsatt skvaller för att man tillåter andra att skvallra vidare om andra, så nu har jag bestämt att jag säger STOPP och belägg vid prat om andra i mina öron (även att lyssna utan att hålla med bidrar ju tycker jag) - tell them in their faces pliiiiis. Sen ogillas det också för att det stundom skvallrats om oss, kul för dem som har oss i fokus wohahahahaha (eller NOT, get you own life)
 
PARTAJ delas och helst tillsammans med varandra och såklart vänner/familj osv. Mitt sötöra hänger dessutom med på bloggträffar som ensam man utan att knussla samt ofta utan dryck då han kör och skjutsar. Alltid lätt att ta med honom på allt, han kan prata för sig själv, sitter sällan själv o tyst om inte jag är i närheten och har lätt att få andra att må bra i hans sällskap. Så kan jag själv sitta o sura för att han glömt bort mig typ .... eller prata vidare på mitt håll ;-D å så ses vi lite då och då för att säga hej, dansa, bara ge en puss ... ♥
 Gillar också mer att hänga i en schysst bar, gärna med någon som spelar, och där det inte är alltför röjigt - lite mognare krogliv med andra ord där det går att prata med varann och människor runtikring.
 
UNDERHÅLLNING/TV delas och delas inte, gillar olika evenemang och lika, så vi blandar där också. Gillar sport både live och i tv-version, men sitter inte ofta helt fastlåsta, live-versionen ger mer därvidlag. Har några serier vi gärna följer på tv, men missar vi något avsnitt stannar inte världen, inte vår i alla fall. Vill gå på mer teater än vi gjort det senaste, så det är under planering as we speak.
 
BAD eller DUSCH, därom tvistar de lärda hihi - jag badar gärna skumbad med min käre man, men är den förste att gå upp ALLTID. Så fort vattnet svalnar får jag nog ;-) och han ligger gärna tills tår o fingrar skrumpnar. En duschare är jag och det går ju också på två och är varmt hela tiden ;-)
(sista la jag till själv, fanns inte på listan)
 
Så nu måste jag publicera också .. tjipp tjipp tjillevipp
 Postat av: Johanna
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se 2012-09-26 / 21:47:32

Hoppas ni kan byta, vore kul om du kunde komma :) kram


Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)
URL: http://tjejmorsan.blogg.se 2012-09-26 / 22:12:37

Vilket härligt RL :)
Jag kom på mig själv med att börja le när jag läste det :)
Tack!!


Postat av: Yohanna i Las Palmas
URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se 2012-09-27 / 01:26:38

Pust & stön men nu är den i alla fall klar. Sammanställningen ligger ute och denna veckan så var vi ett redigt gäng:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/september/sammanstallning-av-real-life-dela-eller-komplettera.html

Tack så jättemycket för att ni var med.

Hälsningar
Yohanna


Postat av: Kenneth
URL: http://rothvoss.blogspot.se/ 2012-09-27 / 08:31:08

kul lista :)


Postat av: tess
URL: http://tess701.blogg.se 2012-09-27 / 15:40:10

Ja de e gött med raggsockar tycker jag... mys.


Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||
URL: http://www.henrikolsson.eu 2012-09-28 / 12:26:28

Det är bra att både dela och komplettera - blir man för olika sliter det på förhållandet, och blir man för lika slutar det med att båda har likadana joggingdresser på semestern! :P


Postat av: Fnulan
URL: http://www.bloggfamiljen.se/fnulan 2012-09-28 / 20:11:05

Roligt att läsa din lista vännen! TÄnk så olika alla är! KRAM


Postat av: Freja
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/ 2012-09-28 / 21:05:42

Ni verkar komplettera varandra bra!


Postat av: Linda-Mamma till Alfred
URL: http://hummingbird.blogg.se 2012-09-30 / 11:13:20

Happy Sunday raringar! Snart vill vi se er nya lya här oxå jöh!!
Finns underbara bilder på ALfred i blboggen nu;)


Postat av: Kashaya
URL: http://kashaysblogg.blogspot.com 2012-09-30 / 18:17:20

Roligt liten lista.=)


Postat av: Vivi
URL: http://www.missvivis.se 2012-10-01 / 11:31:22

Du får jättegärna skriva ihop ngt nu eller senare, det hade varit en ära om du tittade in med några rader <3
Jag hinner publicera det under resan om jag får det innan lunch i morgon ;)
Massa kramar!


Postat av: Yohanna i Las Palmas
URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se 2012-10-01 / 21:53:07

Nu är det dags igen.

Hälsningar
Yohanna
som skickar med en länk om du skulle bli sugen:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/october/real-life-karikatyrsmeknamn.html


Postat av: Sofia Werlin - från 116 kg till 72 kg..
URL: http://Sofija.blogg.se 2012-10-02 / 10:20:49

Blev du vinnaren i min tävling? :)


Postat av: Jeanette♥
URL: http://jiasdiary.com 2012-10-03 / 09:28:51

Sv: Håller helt med dig:)


Att tänka på innan du kommenterar:

- för att slippa missa några inlägg kan du ju klicka här ---> bloglovin
- vill du låna några av mina foton på bloggen - fråga först!
- all reklam, spam och trams RADERAS omedelbums
- medan jag STORTRIVS och BLIR GLAD för alla andra goa kommentarer!
Namn:

E-Post: (Publiceras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Komma ihåg dig?