Agility-inspiration

och tankar kring just agility (start, när, var, hur osv) fick vi igår när vi pratade om hur Freddan fått träna lite sånt med superbonusmatte Tessan i somras - började genast fundera ut en bana på nya tomten och så får vi ta fram ritningen till vippbrädebygget!! Sen får vi läsa in oss på det som går att läsas in på, höra med experterna runtikring och så kör vi så det ryker! Först hade vi tänkt dra iväg och träna på klubbens bana, känns ju lite onödigt att köpa/bygga allt om det sedan kanske inte uppskattas till fullo! Nu tror vi ju inte att han ändrat sig sen i somras, då uppskattades detta otroligt mycket enligt Tessan, men man kan aldrig vara helt säker!

Annars är det mycket inomhusträning just nu, men visst blir det även utomhus emellanåt, där tränar vi främst på sånt som inkallning och att han vänjer sig vid att komma till oss om han är ute på springturer när det kommer folk på gångvägen - och det är han helt suverän på! Häromdagen fick han t.o.m. med sig en annans hund tillbaka till husse och mattarna (jag och den hundens matte alltså)! Det kom en cyklist och Fred drog då genast tillbaka till oss som stod lite bredvid gång/cykelvägen, den andra hunden följde med av bara farten och chockade sin matte svårt - han brukar i vanliga fall skälla som en tok och jaga cyklisten tills han inte orkar springa och skälla mer (typ rätt så länge alltså)!!Jättekul att Fred har så bra inflytande på sina vovkompisar :-D tycker ju vi såklart!

Over and out, work to do!

HugsiHugsiΦ
Postat av: LenaD
2008-11-28 / 15:15:18

Så härligt att se, har ju sett det själv för inte så länge sedan!! Om vi inte hörs innan - vi ses på söndag och håll tummarna om ok väder!!


Postat av: Dvärghundspossen
URL: http://www.metrobloggen.se/hundarsomharroligt 2008-11-28 / 20:26:49

Bisse hälsar att det är skönt med varma kläder, då kan man träna utomhus hela vintern också. ;-)


Postat av: tessan
URL: http://tessanhopp.blogg.se/ 2008-11-28 / 21:04:10

hello :D

tycker ni ska prova på agility :D

men tror att det är smartast att kanske åka till en bana och se hur han reagerar och sen tycker han det är kul så är det bara att köpa hem material :):):)


Postat av: Mia & co
2008-11-28 / 22:23:15

Visst, så gör vi! Du får gärna följa med då eller att vi kommer åt ditt håll och provar så behöver du inte ta dig så långt!! :-D


Att tänka på innan du kommenterar:

- för att slippa missa några inlägg kan du ju klicka här ---> bloglovin
- vill du låna några av mina foton på bloggen - fråga först!
- all reklam, spam och trams RADERAS omedelbums
- medan jag STORTRIVS och BLIR GLAD för alla andra goa kommentarer!
Namn:

E-Post: (Publiceras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Komma ihåg dig?