Lite träning med Fred

och vad passar bättre än köttbullar som träningshjälp ... vi har nämligen försökt utöka detta med sitt/ligg och varsågod till godsaker lite, ökat avståndet för att se om han ligger som en sfinx (gillar hans uppsyn och otroliga fokus, får lägga in en gammal bild som exempel strax) och utan att fokusera mer på gottat än på husse/matte.

Igår kväll vankades spagetti och köttbullar för oss tvåbenta och så sparade vi några goa bullar till Freddisen och träningen, förena nytta med nöje alltså, skar upp bullarna i halvor för att kunna "träna" lite mer (om det gick åt fanders nån av gångerna eller så tänkte vi).

Fred fick sitt kommando sitt med efterföljande ligg på mattan, men där äter vi ju ingen mat, så köttbullsbit nr 1 lades på golvet ungefär 2 decimeter till vänster om Fred. Fred tittar snabbt på biten bulle, som för att memorera var den är (han ser ut sån nämligen) och sen är det 100 % fokus på matte, han tittar inte på något annat och när han får sitt "varsågod" så reser han sig och tar steget som behövs för att nå bullen.

Nästa detalj blir då att få honom att gå fot, med en köttbullebit som sporre, sätta sig direkt efter rörelsens slut - det gick bra med fullt fokus och inga hopp för att nå bullebit. Så när vi var på plus fortsatte vi med de två sista bullebitarna, nu med gå fot, sitt och sen direkt ligg, samt att han sedan fick ligga kvar, matte gick ett steg fram, lade ner bullebit nr 1 och sade vänta, ett kliv till, bullebit 2 och vänta. Gick sedan tillbaka till bullebit 1, Fred låg kvar och tittade på matte hela tiden, och så ställde sig matte mellan bullebit 1 och 2 och sade varsågod. Fred trippade fram till bullebit 1, mumsade glatt men gick inte vidare självmant till bullebit 2  (hurrrraaaaa). Matte sade sitt, Fred sätter sig ner, matte vänder ryggen till och går till bullebit 2, står bakom och tittar på totalfokuserade Fred och så sista varsågod med efterföljande smask!

Känns jättekul när han är så intresserad och lyhörd, men vad gör man inte för en bit gotta som pinne ;-)

Här kommer bilden med fokusFred (och som vanligt klickbar för större variant)
Jag kan ligga läääänge och vänta på varsågod

All for now, see you soon!

HugsiHugsiΦ
Postat av: tess
URL: http://tessanhopp.blogg.se/ 2008-11-27 / 14:52:47

naaw :D vad roligt med en kommentar ifrån er :)

det är så roligt att läsa hur det går med eran träning :)

vill höra när ni ska ut och tävla sen :)

kram kram


Postat av: tess
URL: http://tessanhopp.blogg.se/ 2008-11-27 / 19:07:25

hahah jasså är de så man gör :):)men jag sa bara agility :P


Postat av: LottaS
URL: http://metrobloggen.se/golden 2008-11-28 / 11:57:05

Härligt fokus han har! Vem skulle inte ha det med mammas köttbullar på menyn. Tänk om alla de som tror på hårda tag kunde förstå att man kan få bättre resultat med köttbullar och tålamod. Många hundar skulle vara mycket lyckligare då!


Att tänka på innan du kommenterar:

- för att slippa missa några inlägg kan du ju klicka här ---> bloglovin
- vill du låna några av mina foton på bloggen - fråga först!
- all reklam, spam och trams RADERAS omedelbums
- medan jag STORTRIVS och BLIR GLAD för alla andra goa kommentarer!
Namn:

E-Post: (Publiceras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Komma ihåg dig?