Mer recept var det ja
Pacos fisksoppa
En variant på fisksoppa med smak av Karibien.
Foto: TV4
Ingredienser
400 400 g räkor med skal
1 1 st finhackad gul lök
1 1 st morot
1 1 dl vitt vin
salt
Soppa
2 2 msk olja
3 3 st tomater, grovt hackade
1 1 st gul lök
1 1 st finhackad vitlöksklyfta
1 1 st chili
3 3 cm ingefära
1 1 påse saffran
1 1 l fiskbuljong (se ovan)
1 1 nypa krossade anisfrön
0.5 0.5 st apelsin
1 1 dl grädde
1 1 dl kokosmjölk
socker, salt, peppar
500 500 g lax
1 1 bukett broccoli
2 2 dl sockerärtor
Gör så här
1. Fiskbuljong: Koka upp vatten med räkskal från cirka 400 g räkor, 1 gul lök, 1 morot, 1 stänk vitt vin. Låt reducera till hälften. Smaksätt med salt. Sila och använd i soppan.
2. Stek tomat, lök och vitlök i olja, tills tomaterna blir som en röra. Lägg allt i en gryta/kastrull och häll i finhackad chili, ingefära och saffran. Häll sedan i fiskbuljongen, vatten, anisfrön och lägg i apelsinhalvan, låt koka upp. Efter cirka 10-15 minuter, häll i grädde och kokosmjölk, Smacka av med salt, peppar och socker. Lägg ner lax, broccoli och sockerärtor 5 minuter innan soppan är klar och låt koka med 4-5 minuter
Efterrätten har vi inte provat så den får va ;-)
HugsiHugsiΦ
Mmmmm...det ser jättesmaskigt ut. Måste prova det receptet nån gång, jag älskar fisk och skaldjur.
Jag åt soppan igår igen till lunch, ännu godare kan jag utlova!! Mycket goda smaker i den och när man gjort den en gång så kan man lägga egen touch på kryddningen!! Kommer och kollar in på forumet snart, ska bara göra lite ek.grejer först!!