Borta bra men hemma bäst!

Vilket ju stämmer hur bra som helst, hur mysigt det än är borta så är det ju alltid underbart att komma hem! Har väl varit hemma i cirkus 15 minuter och har packat upp, satt oss vid varsin dator samt påbörjat hemma-söndagen lite smått, ingen mer utgång idag mer än för hundrastning. Tittar vi till vad hundarna vill, dvs ligga under plädar i varsitt rum, ja då håller de sig tills vädret blir bättre och sen kan vi rasta dem *hehe*

Tråkigt väder, småregnigt och mulet, gjorde inte stämningen sämre när vi kom fram till Plevnagården igår eftermiddag. Gamla hus, upplyst med lyktor och vackra lampor, ombonat och varmt samt underbar personal - lyckan var gjord för vår del helt klart.

Fick ett rum i ett av de äldsta byggnaderna, smakfullt renoverade och med i och för sig standardmöblering men inte det heller tog bort ställets charm. Vovsen trivdes direkt och körde rally runt rummen (sovrum med köksbord, hall med pentry i skåp och badrum), vi var tvungna att ta bort mattan då den blev halkbana och låg helt ihoprullad ändå.

Promenad med hundarna och så var det dags för Afternoon tea med valfri avec, teet mm intog vi i salong på övervåningen och avecen tog vi nere i lobbyn, roligt att se allt folk i rörelse tyckte vi. En skolklassåterträff lockade till många glada skratt, inte bara från oss kan jag utlova.

Tillbaka till rummet och social samvaro med dogsen samt varsitt glas vin och lite prat innan vi gjorde oss redo för middagen. Lilla jag hittade t.o.m. fram till mascaran, ögonskuggan och läppstiftet kvällen till ära - ni som känner mig vet hur "viktigt" jag brukar tycka sånt är annars! Men en romanstisk kväll med husbandet renderade denna gång i en uppsnofsad fru, han ska väl också få lite ögonfägring till livs!

En underbar middag, trerätters, serverades vid vackert dukat bord ute på hotellets glasveranda - mmmmycket romantiskt vill jag lova! Vitt vin genomgående och sedan tog maken en cognac till kaffet. Jag tog med mitt vinglas till mysiga fåtöljerna i lobbyn och maken tog en öl för att avsluta en underbar dag och kväll. Huvudrätten var förresten så god att om jag kryddat den alls så hade jag hädat, det var nog det godaste vi båda ätit på år och dar!

Avrundade med lite snack på rummet och sen var det sussa gott på örat tills tidig morgon idag. Vi var först till kvarn och det underbart digra frukostbordet, hundägare och barnfamiljer brukar väl vara de tidiga I guess (vi kom först sen barnfamilj nr 1). Allt från 8 sorters pålägg, 5 sorters flingor/musli, olika juicer, möjlighet att laga våfflor o få sylt o grädde till och så det gottaste äggröra och knaperstekt bacon, mmmmums!

På hemvägen gjorde vi lite extra-utflykt och åkte lite andra mysiga vägar förbi slott och herresäten, vad annars göra en regnig söndag som denna!

Över och ut, så var detta inlägg slut! Jag lovar och svär, det blir fotografier från detta här!
Postat av: madmolly
2009-11-15 / 18:52:03

Låter som ni har haft en underbar kortweekend, med massa mys och god mat, härligt med att ni hittade ett sånt kanonställe som accepterar hundar.

Hoppas att du mår bättre nu efter en dryg vecka sjuk.



Kram på dig gumman


Postat av: Anna-Karin Edlund
2009-11-15 / 19:13:09

Åh vad det låter mysigt! Härligt att man kan ta med hundarna också. Blev lite nyfiken på vad ni åt som var så fulländat, nästan så snålvattnet började rinna när du skrev hur gott det var, haha.



Vart ligger gården ni var på, låter sååå mysigt.



Kram


Postat av: Susanne
URL: http://snyggatsdesign.blogg.se/ 2009-11-15 / 21:54:52

Låter verkligen som ni har njutit av minisemestern, så härligt...sånt behöver man lite då och då.


Att tänka på innan du kommenterar:

- för att slippa missa några inlägg kan du ju klicka här ---> bloglovin
- vill du låna några av mina foton på bloggen - fråga först!
- all reklam, spam och trams RADERAS omedelbums
- medan jag STORTRIVS och BLIR GLAD för alla andra goa kommentarer!








Namn:

E-Post: (Publiceras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Komma ihåg dig?