Konstiga promenader?

Ja, såna finns det nog lika många som det finns hundar och hundägare! Tänkte på ett inlägg en kompis skrivit och som jag nyss läst och det handlade om hur vi gör med våra hundar och hur det måste te sig för dem som ser oss.

Tänk själv - din hund leder promenaden och har gjort det länge, dvs kopplet är sträckt och leden där din axel sitter är ansträngd efter alla liknande promenader, du fortsätter gå på samma sätt, drar kanske tillbaka för att få kontroll, inget hjälper, din hund äger världen när ni kommer utomhus (och är såklart lammet Bääää inomhus).

Vi, ja vi har varit där, be sure of it och började då med att stoppa-börja om att gå-och också ändra riktning, allt för att få vår hund med oss på promenaden, med slakt och avslappnat koppel, inga armar ur led och lugn för hunden. Det blev rätt korta promenader och på en väg på 50 meter kan man göra rätt många såna stopp-osv-manövrar.

Grannarna runtikring tror man är galen, men vi, vi vet att "galenskapen" har en ände, förr eller senare är vi på promenad och inte dragkamps-övningar.

Även en liten hund kan bli "besvärlig" på promenaderna, var så säker, de snabba knycken kan dra vilken arm som helst ur led!

Hur ser era promenader ut? Har ni också änglar inomhus och små d-r utomhus? Eller har ni som vår granne som sitter i rullstol, en totalt följsam hund som lärt sig att rullstol och husse är något man inte drar iväg med? Eller har du en ängel på promenad och en demolition-iller inomhus? Berätta vet jag!
Postat av: Malin
2009-11-19 / 13:26:56

Assa är ängel inomhus och ängel utomhus om vi inte överraskas av något båda två, men vi brukar kunna styra till ställen vi gillar att gå på, utan massa otäckheter :P


Postat av: Linda
URL: http://hummingbird.blogg.se/ 2009-11-19 / 19:23:33

Haha...jadu mina hundar drar ur mina axlar för jämnan tycker jag,hehe. jag gör som du stoppar vänder,sitter,går,tillslut så!!! Greven går perfekt med Patrik det är det som är det värsta då är han from som ett litet lamm,baske mig.

Japp får vi se om vi har samma smak,hihi. Ja Tarantino i all ära men ärligt alldeles för lite action o handling..=)


Postat av: Anonym
2009-11-19 / 22:56:40

hahaha jo då!! Men vi har kommit förbi de där 50 metrarna nu. tack och lov. Dock började galenskapen om igen när Milton blev tonåring. Men skam den som ger sig och nu går han bra igen. Kram


Postat av: Lorei
URL: http://lorei.se/blogg 2009-11-20 / 08:54:01

Hm, just nu i snart 7-månaders ålder, så har jag en demolition-iller hemma och ett monster ute. ;)

Tea är hyper-nyfiken och kan inte komma fram till det som luktar spännande fort nog, hon hänger i snöret hela tiden. ALLT är lite otäckt och måste skällas på, speciellt om det är mörkt ute. Minsta lilla prassel eller rörelse ska varnas för.

Är man lite uttråkad hemma (alltid) går ALLT att tugga på. Gamla tops, te-påsar, kammar och borstar, pennor, läppstift, skor, u name it. Dessutom jobbar Tea och Molly (kattungen) i par. Molly hoppar upp och puttar ner saker på golvet och Tea tuggar sönder det.

Dom är ganska billiga just nu, båda två. ;)


Postat av: Lorei
URL: http://lorei.se/blogg 2009-11-20 / 08:57:19

Hmm, kanske ska säga ngt positivt oxå. ;) Tea är fortfarande OTROLIGT duktig på kontakten. När hon är lös kommer hon såååå ordentligt när man ropar (ngn liten fördröjning nu i tonåren, kanske), håller stenkoll på vart matte är och drar inte iväg utan lov. Det går riktigt bra att gå med henne lös i parken/skogen, även om jag har järnkoll om det kommer hundar för säkerhets skull.


Att tänka på innan du kommenterar:

- för att slippa missa några inlägg kan du ju klicka här ---> bloglovin
- vill du låna några av mina foton på bloggen - fråga först!
- all reklam, spam och trams RADERAS omedelbums
- medan jag STORTRIVS och BLIR GLAD för alla andra goa kommentarer!
Namn:

E-Post: (Publiceras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Komma ihåg dig?