Bilder från Freddans MH 080927

blev det inte så många av.... innan kameran lade av helt, därav de sista mycket suddiga bilderna också.... gudskelov så går detta på garantin!!

Lite bilder blev det i alla fall, vassegoa!That's it folk's!

HugsiHugsi

Lever fortfarande på ångorna av lördagens positiva besked...

ja, om hur långt vi faktiskt kommit med vår härlige fyrbente vän, Fred the vov!!

Känns så sjukt bra med hans reaktioner, hans sätt gentemot förare/matte, publik, beskrivare, figgar och inte minst testledaren Carola! Hur trygg han faktiskt kände sig med mig som förare, att jag tog hand om allt och hur villig han var att fortsätta vidare, typ "Vad ska vi göra nu va matte..." och ville dra vidare efter avslutat moment!!

Denna dag ger så mycket i form av positivism inför framtiden och ger styrka till de dagar då det kanske inte går så mycket framåt! Att vi ser resultat både som i lördags men framför allt hemma, i vår vardag, ja för den är ju viktigast för oss, att vi och vår hund funkar ihop och att våra signaler till honom är så tydliga att han aldrig behöver undra eller missförstå.

Avslutar med mer positiv hörsamhet från helgen:

Jag, matte fortfarande, går ut i kallfarstun för att hämta en grej och Fred glider ut med mig, jag upptäcker att dörren till altanen är öppen och vi har ju ingen grind neråt trädgården så det är alltså fritt fram att dra iväg (dessutom har vi tagit ner staketet mellan oss och grannen så mycket gräs att utforska på den sidan också och så mycket grönare det är också) - innan Fred hunnit fram till dörren, så säger jag bara "Stanna" och direkt när han gör det säger jag "Kom" - HAN LYDER DIREKT OCH GÅR INTE ENS ÄNDA FRAM TILL DÖRREN I EFTERHAND utan kommer och går in när jag visar med handen och säger "Varsågod" till att gå in!!! Me proud och lycklig - det ska bli så kul att fortsätta med dessa små steg, för hellre små myrsteg att samla på när det är framåt en sjumilakliv bakåt som vi faktiskt levt med tidigare (vårt fel, vi vet)!!

Så... nu drar jag på lunch! Ha en bra dag alla!

HugsiHugsi

Fred the vov Allmighty dog har nu känd mental status!

och hans protokoll finns att läsa på hemsida, www.123minsida.se/fredthevov

Gå in under Aktiviteter/kurser så finns både protokoll och lite egna noteringar!!

Superdog - Fred the vov Allmighty dog
Superförare - Matte Mia, the former nervous break-down.... now the coooooooolest of coool!! ;-) Nä, skoja bara, men lite lättare blev det vartefter och med suverän testledare, Carola, ja då kan det bara gå riktigt bra!

Så imponerad av Freds följsamhet och det är så roligt att se resultat av trägen träning ger vinst i längden och även om vi ibland gått med myrsteg framåt så var det idag dags att samla in myrstegen till ett samlat jättekliv som resultat! Sporrar för den framtida träningen och livet ihop med vår goe kille!

Nu sussar vov så sött, husse kollar fotboll (växlar mellan Svensk och Engelsk fotboll, Hammarby på ena så vi lär bli lite "knäppa"/re av allt zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzappande), matte är helt slut - jobbigt med MH (fick gå och gå, hit och dit, fram och tillbaka och i superfrisk luft, hjääääälp, helt friskluftsförgiftad idag alltså). Dessutom var vi tvungna att gå publik till en ursöt dp-tik (men hon och hennes matte får själva berätta hur duktiga de var idag, så det så... ni får vara nyfikna så länge).

Avslutade sejouren i Täby Centrum och inhandlade två par super-härliga byxor (en från Vallentuna BK hade ett par på sig som jag genast frågade var hon köpt... gudskelov så hade Vero Moda köpt in denna succe-bralla igen så de fanns att köpa fortfarande).

Så, nu är det slapparbrallor på, mystofflor, soffkuddarna puffas.... fotboll och en Newcastle Brown Ale, och lyckan är gjord!!

Om vi inte "ses" mer idag, ha en underbart härlig fortsättning på dagen idag och en likaledes trevlig kväll!!

HugsiHugsi

Stockholm Beer&Whisky Festival i Sthlm 25-27/9-2008

Jag frågade min käre make om vi skulle gå även i år, inte brutit sviten ännu och har då ölglas i vår samling med årtal från 2003 (då vi träffades) och innan (när vi gick utan varandra, hujedamig)....... här nedan följer makens svar:

"Vad tycker du? Ska ju spara till husvagn+flytt+London+Thassos. Lite ... (hmmpf) hemma i soffan e ju ganska trevligt de me . " Ni får själva fylla i parentesen med vad ni kan tänkas tro att han sade där....

Så ska vi se vad ni gissar att vi gör i helgen...... ;-)

Mmmmmm det här... ölis whisky loggaeller....You guess.............................................................!

HugsiHugsi

Helläckert alltså, check it out!

Water writing

Så himla cool alltså!

HugsiHugsi

Freds nya favvoleksak

ett miniatyrtraktordäck..... vi får tacka ProPlan för detta, Tack, Tack... för att han nu springer trampetitrampeti över hela nedervåningen, donketidonk med rätt så heavy däck och så slungar han det fram och åter så nacken ser ut att gå av.... nåja, han har kul och det är huvudsaken!

Japp, jag orkar bära så det så.... och springa! så här sitter jag snällt när matte tränar vänta på att få hämta däcket igen (som hon snodde för 111 gången)! Ja och så ska hon sno däcket igen, hallllåååå eller...

HugsiHugsi

Hur kunde jag glömma....

att säga TACK till min älskling Leslie för hans omtanke i fredags när han kom hem från jobbet!! Fy mig!! Leslie kom hem med en fin, långskaftad, röd ros till sin sjukling - gosegulliga du, tusen tack, LÖV Y!! Så fint med röda rosor tycker jag..... och alltid välkommet såklart, med eller utan anledning är en blomma värd mer än 1000 ord eller vad säger ni?

HugsiHugsi

Visningar med mera!

Idag ska vi på två visningar, vi och tjejerna och tyvärr får inte FreddieLeddie hänga på... men han har det skönare hemma tror vi samt att vi ju inte är borta så länge!! Men det blir inte förrän senare i eftermiddag så vi hinner umgås länge innan dess! Har redan hunnit med en kort och en lång promenad, inga möten denna morgon, alla ligger och sussar vackert på söta örat (ja, t.o.m. vovägarna är inomhus, de är ju de som brukar vara ute tidigt som sent, idag var det bara vi, läskigt nästan, inte en själ.......).

Dagen idag har börjat bra, trots att min, Mias, förkylning inte vill ge sig, inte heller inflammationen i skulderblad och nacke till följd av sagda förkylning, febern har dock givit vika så nu kan man delta i familjelivet igen! Solen skiner, idag igen, så lite trädgårdsjobb kan det bli, men inte för mig - jag och Fred ska sitta invirade i fleeceplädar och titta på, kanske heja på lite också! ;-) så blir de så glada så resten av familjen!

Gårdagen gick för övrigt i päronträdets tecken (igen), vårt äldsta träd finklipptes inför vintern och så plockades resten av päronen också, blir så fint och mår så mycket bättre nu när grenarna inte längre blir för tyngda av frukt att de går av av tyngden. Nu kommer också trädet att ge skott åt rätt håll och inte enbart stora vattenskott uppåt himlen till!

Frukten på våra andra träd är plockade, lagda i backar för vidare mogning och också transporterade till familj, vänner och bekanta - skönt när frukten inte går till spillo!

Idag ska också poolen stängas för vintern - tömma vattnet till rätt nivå (lite vatten skall vara kvar i poolen), lägga i lite sandfyllda petflaskor i vattnet, i med klor och algmedel och sen på med nyinköpta pooltäcket. Sedan när möbler och luftmadrassar/vilstolar är bortplockade så återstår lite borstning av däcket och sen får vi säga hejdå till poolside för i år! Ja, vem vet, kanske t.o.m. för alltid om någon av dagens visningar ger resultat, eller någon av de vi sedan har inbokade framöver!! Nostalgiska tankar får jag nu.... så då bryter vi här så det inte blir så himlans gråtmilt!!

See y'a!

HugsiHugsi

Ännu en ny fyrbent kompis i kvarteret!

Freddan har ju redan fått en ny kompis för inte så länge sedan, den dansk-svensk gårdshund vid namn Putte (Kock), de har hur kul som helst när de träffas och springer som tokar över ängen, men de kommer alltid till oss när vi ropar (än så länge i alla fall *hehe*). De har superkul ihop så det är ett sant nöje att se dem leka tillsammans! Och hur de sen, när de rusat ett tag, kommer för att dricka ur första bästa vattenskål vi tagit fram, tillsammans dricker de sig otörstiga och sedan drar de iväg som tokar igen!!

Putte med matte och husse har även varit hemma hos oss och fikat och det gick galant, vi undrade lite hur Fred skulle reagera på hemmaplan (om vakta hus osv), men det var hur lugnt som helst - Putte fick dricka ur Freddans skål och de hade dragkamp med en av Freddans leksaker innan de lade sig i Freddans köksbädd och vilade! Sååååå sött! Tyvärr inga bilder, kameran ligger hos svärpäronen, dit den forslades för att ta kort förra helgen, men inte fick komma med hem och sen..... ja, ni vet, mycket nu!!

Så i förrgår em/kväll fick så Freddan en ny "liten" kompis, en rottweilertik, en "liten" valp - ja, ni fattar hur "liten" hon var i förhållande till Fred! De fattade vem som var "störst" eller äldst i gården direkt och det var såååå kul att se hur försiktig Fred ändå var med "valpen" när de brottades och hade sig samt när Freddan "lade" ner henne och hur hon lät honom brotta ner. De var verkligen ett härligt par de där två! Roligt ihop hade de i alla fall och eftersom hon och matte bor precis runt hörnet, så lär de ses igen! Ska bli kul att se hur det utvecklas när "lillan" blir ännu större!!

All for now!

HugsiHugsi

Favvobild på liten Fred kommer här!


Mmmmm vilken sötis..... känner valplukten i näsan nästan (fast jag är förkyld)!!

HugsiHugsi

Härlig familjehelg till ända!

Fredagskväll med bio och mys, i och för sig hemmabio men det är ju najz det med när det visas bra filmer!

Lördagen tillbringades i trädgården, där familjen plockade päron så det stod härliga till - lådvis att ge bort och för oss själva att äta tills det står ur öronen! Myskväll hemma, härligt att inte ha något planerat!

Söndagen fortsatte med riktigt fint väder och så mer päronplockning, samt lite fix i husbilen iför ev spekulantbesök (som för övrigt inte dök upp tyvärr). Vid 13-tiden bar det iväg med sonen till boendet och sedan gjorde alla sig festfina, det var dags att dra till barnens farmor och bonusfarfar för partaj, bonusfarfar har fyllt 70 år så det vankades god mat och dryck för oss och fler därtill!

Trots att det började på eftermiddagen så var flera kvar och umgicks till ganska sent, taxi hem fick det bli för M&L, tjejerna cyklade hem i förväg för att vara med vov i stället!

Super-bra helg för tvåbenta såväl som fyrbent, lite vovträning har det också blivit, utomhus med hundmöten och lek med grannkompishunden, släppa koppel helt och se om han väntar eller springer från tomten - han väntar och går inte någonstans utan husse eller matte, härligt att se! Inneträningen består just nu i att han inte ska stå och tok-spana ut genom vardagsrumsfönstret, vilandes på sina små armbågar, gick bra till sist.

Mycket jobb väntar oss nu framöver, både privat och på jobbet, så det gäller att ta tillvara dessa rekreationshelger som ges, får planera in dem hädanefter antagligen!!

Over and out!

HugsiHugsi

AIKA ÄR HEMMA IGEN!

Härliga nyheter alltså, Aika är hemma och helt oskadd efter sin runda på/kring Essingeleden!! Sköööönt att höra!

HugsiHugsi

Dagens Nemi

Klicka för större bild

HugsiHugsi

Mer om Jan Fennell's Foundation Course febr 2009

Detta är hämtat direkt från Mervis blogg


Kurs med Jan Fennell...

Intresserad....kontakta mig (ni som redan har bokat er kommer att senare få separat information från mig och Amichien Office)

SWEDEN - the First 2 Day Course in Canine Communication to be held in Sweden (20th & 21st February 2009)

Venue: NOVA Tellusvagen, Vallentuna, Stockholm

Please contact Course Organiser Mervi Karki (Jan Fennell Recommend Associate) Tel: +46 851177867 Email: mervi.karki@ownit.nu


OUTLINE: The purpose of the foundation course is to create a deep understanding of the domestic dog. By looking at the principles of shaping positive behaviour, we share the secrets of getting the animal to want to work for us of its own free will, not because it has to. Through lectures, and visual aids we examine the psychology, behaviour patterns, instincts and values of the domestic dog. We show how, with this understanding, we are able to change undesirable behaviour the kind way. We examine the causes of confrontation, confusion and undesirable behaviour. There will be comprehensive analysis of the core method that is 'Amichien Bonding': with examples of common problems and in-depth discussions on kind correction, examination of situations, behaviours and correction of undesirable behaviours. This course is beneficial, not only to those who experience problems with their dogs, but for all dog owners and people who work with dogs. On the completion of the course trainees will receive a certificate of attendance, and the ability to appreciate 'man's best friend' in an entirely different light.
Programme: all times quoted are approximate

Start Date: Friday, 20th February 2009
End Date: Saturday, 21st February 2009
Time: 09:00 Start 17.00hrs Finish
Places Available: 24 Maximum


Välkommen att vara med på denna kurs....

Mervi

HJÄLP SIGRID HITTA AIKA

Aika försvunnen


Aika försvann igår (9/9) kl 18:45 i närheten av Postterminalen i Tomteboda, Solna, på gränsen till Stockholm. Vi var ute och gick när vi fick två lösa schäfrar på oss. Aika lyckades slita sig lös ur halsbandet och flydde i riktning mot Essingeleden/stan med hundarna efter sig. Schäfrarna kom tillbaks efter en stund men Aika har inte synts till sedan dess.

Snälla, har ni sett/hört något, kontakta Sigrid på 08-345448 / 070-9642403

alternativt Björn 070-3249517


Sprid vidare!!!!

Samt dagens Rocky!

Klicka för större bild

HugsiHugsi

Dagens Nemi!

Klicka för större bild

HugsiHugsi

Upphittad, söting, återfås ej mot beskrivning...

Här kommer lite mer av Freddanbilderna!! oj, inte undra på att man dånat av av hans charm, så sööööt att man gör vad som helst för honom ju..... titta och njut!

Jag sitter bra här jag Åhhhh va mysigt i solen Armar uppåt sträck Liiiiite trött nu Mysigt här

Grabbarna grus chillar

HugsiHugsi

En härlig helg!

med trevliga fikastunder med familjen (tårta, presentutdelning, äppelplockning, hallonprovsmakning, sitta ute fortfarande osv), kalas hos brorsbarnet alltså och sedan avslutningsvis middag med päronen på kvarterskrogen, najz!!

Hoppas att alla andras helg varit lika bra som vår! Ska också skriva lite om Fredthevov på hans hemsida, han har ju också hittat på grejer och saker i helgen!! Så om du väntar lite kan du kolla in Freddans hemsida också!

Hittade förresten lite bilder på den lille.... mmmmmm så söt han var va (ja, han är söt fortfarande men det kan man ju inte säga åt honom, då blir han ju högfärdig som få)

KLICKA FÖR STÖRRE BILD
Oj va söt man är va! Jag kan själv...
Små krumma ben bär en liten kille¨

Husse lycklig
Lycklig Leslie i solskenet!

Ska se om jag hittar fler gamla bilder ibland alla mappar här........


HugsiHugsi

Utmaningen!

Jag har blivit utmanad av Weronica och måste avslöja 5-7 udda märkliga saker om mig själv!

1. Jag är mörkrädd men läser gärna skräckmästare såsom Stephen King och Dean Koontz!


2. Hör lite ihop med ettan - Har extremt livlig fantasi och kan återge dessa läskiga böcker ordagrant i huvet efter sträckläsningens slut!!


3. Plockar ALLTID med mig mängder av stenar från Greklandsresorna, som sedan placeras i genomskinliga vaser tillsammans med och runt om stjälkarna till sidenblommor!

4. Köper ALLTID följande på mina resor utomlands, mestadels har resorna gått till Grekland (har gjort sedan si-så-där 15 år nu):
- nyckelring (vissa med ortens/stadens/öns namn andra med nallar, brickor, delfiner - you name it)
- sandflaskor (där sand i olika färger pressas ner och bildar ett mönster av exempelvis palmer och hav samt med öns namn skrivet på), tyvärr är dessa inte alltid möjliga att köpa, vissa öar har inte fallit för dessa
- minst en sarong
- lertavla med öns namn och med Greklandsmotiv (en vattenbrunn, ett vitt hus med blå dörrar el. dyl.) alternativt andra tavlor med schyssta motiv såsom grekiska gudar, tjuren Minotauros el. dyl. sistnämnda är NYTT SEDAN 5 ÅR)
- mugg eller glas med öns namn (alt något annat grekiskt motiv) NYTT SEDAN 1 ÅR
- tidigare köpte jag ALLTID en väska (eller två) men säger väl vartannat år på denna punkt nu (till makens stora glädje)
- något smycke eller berlock som vi köper till/med varandra jag och maken NYTT SEDAN 5 ÅR (i år bidde det varsitt armband i rostfritt stål som vi kan byta med varandra)
- något med delfin på, så om ej i nyckelringsform så kan det bli en skål, en delfintavla - bara det finns delfin/er så! NYTT SEDAN 5 ÅR
- 1 bok om ön vi gästar, 2 kartor (en att göra noteringar i, om hur stränder varit, långgrunt eller ej osv, bra restauranger, och en som är oskriven)

Dessutom köper vi ALLTID en lertavla till mina päron! Mamsen ville börja samla hon med för sådär 5 år sedan och har nu en ansenlig samling på sin hallvägg hemma!

5. Jag gör alltid fler än en sak på min dator, växlar mellan sidorna som en blådåre (alla som ser mig göra såhär blir oerhört stressade *fniss*), vet inte varför men sån är jag.....

6. Har en förmåga att röra till det när jag städar - kan inte göra ett rum klart utan börjar liksom i nytt rum vartefter jag t.ex. ska lägga in en tröja i Jonathans rum, ja då börjar jag fixa där och så fortsätter jag tills det är stökigare än när jag började städa! Försöker verkligen att hålla mig till ett rum i taget men jag klarar det inte vid varje städning tyvärr!

7. Äter bara godis då jag är på bio, lösgodis alltså, och nästan bara salta/starka/sura gottisar, men äter ALLTID för mycket för fort, dvs mår TOK-ILLA när reklamen är slut och filmen precis börjar!!

That's all from me!

Själv utmanar jag:
F2
Surpottan
Fikaspecialisten Fröken S
Bubblan

HugsiHugsi

Lite nyheter finns nu

upplagda på Freddans hemsida, www.123minsida.se/fredthevov bland annat om hur det går med Vardagsträningen men också om hur vi hamnade här så att säga. Det sistnämnda finns en liten förhistoria om (dock ej med exakt alla detaljer, det ryms inte på några rader) på Mervis hemsida, scrolla ner lite så kommer du fram till Freddans story!

Annars är nyheterna något bristfälliga, väntar svar på diverse frågor och avvaktar vidare planering ett tag så får vi se vad som blir sen.... !!

Må så gott alla, ses snart igen!

HugsiHugsi

Glädje!


Ta ALLTID ut glädjen i förskott.

Det värsta som kan hända är att du varit glad i onödan!

HugsiHugsi